AKIRA

Home Forums Manga Mangasarjat AKIRA

 • This topic has 7 voices and 9 replies.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #45875
  Deserax
  Member

  Lainasin niitä kirjastosta ja pidän sarjasta kovasti. Täällä voitte kertoa mielipiteenne Katsuhiro Otomon piirtämästä sarjasta.

  #45887
  Devilman
  Member

  Totta kai Akira on tuttu ja lukenutkin olen. Seiskaosa (se vanha painos) löytyy hyllystäkin, enemmän voisi hankkia joskus, mutta kun ovat aika hintavia ja paljon muutakin ostettavaa on jo… vaikka kovin moni tekosyy ei kylläkään ole riittävän hyvä estämään ostamasta tätä klassikkoa.

  Vaan mikäs tästä sitten tekee niin hyvän? Tarina tietenkin. Armoton tulevaisuudenkuvaus, psykologista jännitystä ja kiehtovaa psyykkisillä voimilla leikkimistä. Hahmot ovat loistavia hekin, Kaneda on sympaattinen rämäpää, Tetsuo on pahis, jota voi silti ymmärtää ja Kei on vahva ja itsenäinen nuori nainen, joka osoittaa pystyvänsä taistelemaan omalta osaltaan siinä missä miehetkin. Eversti on myös määrätietoisuudessaan ja kovapäisyydessään sarjan parhaimpia hahmoja.

  Otomo taide on sitten toinen asia, mikä Akirassa vetoaa. Realistinen piirtojälki lukemattomine pikku yksityiskohtineen saavat helposti lukijan unohtamaan, että kyse on sarjakuvasta ja nimenomaan japanilaisesta sellaisesta. Eurooppalaistyylisen taiteensa takia Akira onkin hyvä keino tutustuttaa mangaan perehtymätön japanilaiseen sarjakuvaan, siinä karisee ennakkoluulot lautasen kokoisista silmistä ja tietenkin siitä myös, että kaikki sarjakuvat ovat lapsille.

  #45946
  Blackbeard
  Participant

  Joo, Devilmanin viestiin on helppoa yhtyä.

  Todellinen klassikko, ja yksi omasta top 3 scifimangat listasta (Muut ovat sitten Gunnm ja Planetes). Kaunista realistista taidetta, erityisesti toiminta on piirretty ihailtavan yksityiskohtaisesti, nykyään kun välillä tuntuvat varsinkin nuo mainstream mangat olevan taisteluiden osalta pelkkää vauhtiviivaa ja efektiä. Vauhdin tunne on silti olemassa. Juonikin on hyvä, nykystantardeilla aika tavanomainen, mutta aikaanaan aikamoinen uranuurtaja. Tämä on itseasiassa ensimmäinen manga jonka olne koskaan lukenut. En vielä silloin tiedostanut tätä mangaksi, kunhan vain otin kirjaston sarjakuvahyllyltä jotain mielenkiintoisen oloista.

  #45980
  pikku-oRkki
  Member

  Blackbeard wrote:

  Tämä on itseasiassa ensimmäinen manga jonka olne koskaan lukenut. En vielä silloin tiedostanut tätä mangaksi, kunhan vain otin kirjaston sarjakuvahyllyltä jotain mielenkiintoisen oloista.

  Itselläni kävi tismalleen samoin. Muistan, että Akira oli kirjastossa aika lähellä Luupäitä, ja kun olin lukenut ne, niin siirryin tähän. Olin aika pieni tuolloin, joten jotkut juonenkäänteet meni välillä vähän ohi, mutta tarina oli lumoava ja koukuttava yhtä kaikki, vaikka lapsenmielelle paikoin omituinenkin. Myöhemmällä iällä luettuna on monet asiat selkiytyneet ja sarjasta saanut enemmän irti.

  Sarjisfestareilla oli syyskuussa tarjous, missä olis saanu kaikki Akirat ihan törkeen halvalla, mutta siihen mennessä oli jo rahat loppu ja jäi hankkimatta 😥 Joskus ne pitää kyllä kokoelmiini hamuta.

  #47850
  Deserax
  Member

  Katsoin AKIRA-elokuvan, mutta se ei ollut niin hyvä kuin manga, vaikka AKIRAN mangaka Katsuhito Otomo ohjasi kyseisen elokuvan.

  #47924
  Devilman
  Member

  Deserax wrote:

  Katsoin AKIRA-elokuvan, mutta se ei ollut niin hyvä kuin manga, vaikka AKIRAN mangaka Katsuhito Otomo ohjasi kyseisen elokuvan.

  No, sen siitä saa, kun 12-kirjainen manga sovitetaan yhdeksi ainoaksi kaksituntiseksi elokuvaksi. Elokuvasarja tai OVA-sarja olisi ollut parempi vaihtoehto Akiran kaltaista eeposta animoitaessa.

  #47937
  Sun Summer
  Member

  Blackbeard wrote:

  Tämä on itseasiassa ensimmäinen manga jonka olne koskaan lukenut. En vielä silloin tiedostanut tätä mangaksi, kunhan vain otin kirjaston sarjakuvahyllyltä jotain mielenkiintoisen oloista.

  Täällä voin sanoa samaa. Joskus aikoinaan, kun manga oli minulle vielä mysteeri löysin kirjaston hyllyltä (Yllätys, yllätys) Akira 1 ja 2 ja lainasin ne ihan huvikseen ja mielenkiinolla. Kun sitten kotona aloin lukemaan Akiraa, niin se sai minut heti koukkuun erikoisella tyylillään. Olin nääs tottunut lukemaan vain jotain Aku Ankkan tapaista sarjakuvaa. Pikku-Orkin tavoin, Akira ei ehkä ollut minun pienelle mielelle paras sarjakuva, mutta siltikin pidin siitä! Näin myöhemmin voin sanoa, että on tullut ostettua Akiran kaikki osat pääosin divari voimalla ja pidän sarjasta kovasti, vaikka ei se ehkä sitä ihan perus mangaa olekkaan.

  Hahmot sarjassa ovat todella loistavia ja kiehtovia! Kaneda, Tetsuo, Kei ja loput hahmot ovat todellakin kiinostavia hahmoja ja sopivat sarjaan. Katsuhiron piirustusjälki on ainutlaatuista ja erillaista, kuin normi mangassa. Se hivelee paikoittain Eurooppalaista taidetta ja sarjakuvaa, mutta on silti mangaa. Erityisesti toiminta kohtauksille voin sanoa, että ovat todella hienosti piiretty!

  Tätä upeaa klassikko sarjaa suosittelen jokaiselle mangan ystävälle ja myös niille, jotka eivät ehkä mangaan ole vielä perehtyneet. Mutta, en ehkä niille ihan pikku naperoille, kun sarja on aika vaikea heidän ymmärrettäväksi ja kokemusta siitä on! Nykyään löytyy, niin paljon nuorellekkin väelle suunattua mangaa, että tämä Akira voi jäädä sitten myöhemmän iän manga luku kokemuksiin. (Kun minä olin pieni ja löysin tämän Akiran, niin mangaa oli huolestuttavan vähän vielä silloin.)

  Vielä näin lopuksi haluan sanoa, että Akiran takia olen nyt hurahtanut 99% mangaan!

  #48257
  KitiChan
  Member

  Akira oli hyvä… Harmi että Tetsuo kuoli… Se oli kova jätkä.. elokuva oli melkeen pettymys. :s siinei ollu huumeita ollenkaan. Mutta manga on 4-10 -arvostelutasolla 9½… 😀

  #50097
  Deserax
  Member

  KitiChan wrote:

  elokuva oli melkeen pettymys.

  Olet ihan oikeassa, niin minustakin.

  SPOILER
  Harmi oli se kun Akira olikin kuollut ja jäljellä oli vain muutama hassu koeputki. Mangassa hän on elossa, kun Tetsuo poistaa hänet syväjäädytyksestä.
  SPOILER ohi

  #50241
  Afro-ninja
  Member

  Akira on aivan legenda!! Paras!!

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.