Alfred J. Kwak

Home Forums Anime Animesarjat Alfred J. Kwak

 • This topic has 13 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #88844
  Devilman
  Member

  No jo on, kun ei löytynyt tälle Suomessakin tunnetulle ja rakastetulle sarjalle, joka on varmasti tuttu kaikille 90-luvun alkupuolella syntyneille.

  Alfred J. Kwak on hollantilaisen Herman van Veenin kirjan (vaiko kirjojen?) pohjalta tehty 52-osainen anime, jota tehtiin vuosina -89-90 ja Suomessa se on nähty kolmeen kertaan 90-luvulla ja tänä kesänä sitä alettiin vihdoin esittää uudestaan. Koko sarja on myös julkaistu täällä kahtena DVD-boksina, toinen ilmestyi aivan äskettäin.

  Tarinassa seurataan poikasena orvoksi jääneen ja Mauri-myyrän kasvattaman ankan, Alfred Jodocus Kwakin elämää syntymästä aikuisikään saakka. Paitsi että hahmot ikääntyvät, eroaa Alfred J. Kwak tyypillisestä pienten lasten ohjelmasta myös siinä, että se käsittelee monia rankkoja aiheita, kuten rotusortoa ja kolmannen maailman maiden ahdinkoa. Luonnonsuojelukin on tärkeänä teemana. Alfred seikkailee sarjassa ympäri maailmaa ja auttaa hädässä olevia ja sorrettuja. Altruistisen ankkasankarin arkkivihollisena häärää myöskin lastenohjelmalle epätyypillinen hahmo, myöhemmin vahvasti Hitler-vaikutteinen Korppi.

  Alfred J. Kwak on malliesimerkki siitä, millainen on opettavainen lastenohjelma, joka viihdyttää, eikä tunnu pakkopullalta. Yhteiskunnallisten asioiden puinti pitää huolen siitä, että tästä sarjasta saa vanhemmallakin iällä vielä jotain irti muistakin kuin nostalgiasyistä.

  #89624
  Dents
  Participant

  Tämä olisi kova, tosin suomennokset eivät ole parhaimmasta päästä. Pitäisikin katsoa enemmän, josko tottuisin siihen.

  #99052
  ^Jonsku
  Member

  Oli minun lempi anime pienenä. 🙂 Ja on vielä nykyäänkin.

  #99096
  MinTam
  Member

  Oih Alfred J. Kwak~ Vaikka en katsonutkaan sitä ihan pienenä kun ei silloin tullut telkkarista mutta nyt vanhempana katsoin sen ja rakastuin heti. Molemmat tuotantokaudet on ostoslistalla:d

  #99317
  erakko
  Participant

  Eikös anime ole nimenomaan japanilaista animaatiota?

  Itse näin tänään ensimmäistä (?) kertaa kyseistä sarjaa ja kylläpäs osasi ärsytää ja samalla myös hävettää tuo lopputunnari.

  #99333
  shiRO
  Member

  erakko wrote:

  Eikös anime ole nimenomaan japanilaista animaatiota?

  Alfred J. Kwak on hollantilais-japanilaista tuotantoa, ja käsittääkseni tarina on Hollannista, kun taas animaatio on japanilaista perua. Joten animeksi tämä laskettaneen.

  #99346
  BlackStar
  Member

  Tästä löytääkin hyviä SinäTuubaPaskojjsd.-…..!
  JOOO SIIIS!
  Tänään ekaa kertaa satuin aamulla näkemään tätä legendaarista Alfred J. Kwakia. 8D
  Pienenä taisinkin tätä katsoa, mutta en kuulemma pitänyt, alkutunnarista ainakaan. XDD
  Jotenkin erilaisen tuntuinen lastenohjelma, ehkä tuon Korpin takia.
  Korppi tuo sarjaan jonkunlaisen aikuismaisen tunnelman natsimaisuudellaan.
  Tätä olisinkin varmasti pienenä pelännyt: http://www.youtube.com/watch?v=DaPJdQvfVH0
  Mutta kyllä, suomi-dubbi on aika tökkö, muuten aika kelpoiselta sarjalta vaikuttaa. :3
  Jos jaksaa herätä aamuisin ja ottaa tavaksi, niin eiköhän tuota voisikin ryhtyä katsomaan? 8D

  #99363
  Inu-Mimi
  Member

  Suomennokset? En ole huomannut moitittavaa. Ehkä Hannun hämmentävä naisääni ensimmäisellä kaudella.
  Jaa. Minä olen katsonut tätä uusintojen alusta asti ja lapsuudestakin on muistikuvia (ne länkkärijaksot esimerkiksi). Ja tykkään. About kaikki ovat kuulleet tästä Korpin takia, lastenohjelmien oma Hitler, ja onhan hän hauska hahmo. Nuoruusjaksoissa jotenkin hellyttävä ja seuraavissa jaksoissa sellainen idiootti että sitä oikein rakastaa inhota. Ja tietysti myös Pekka Autiovuori. Varsinkin näissä korppionoikeus-jaksoissa kun ensin puhuu vakavalla ja juonittelevalla ihmisäänellä ja sitten kun yhtäkkiä parkaisee jotain ("Väärin! Sellaisia on!") taas sillä lintuäänellä niin ihan hyppää ilmaan. Sitten miettii miten se sen tekee.
  Mutta Alfred erottuu lastensarjojen päähenkilöistä muutenkin. Niitä peruspäähenkilön hyveitä – rohkeus, reippaus ja toiveikkuus – arvostaa enemmän kun hänen maailmansa on aivan yhtä pas-… epäoikeudenmukainen ja korruptoitunut kuin meidänkin. Verrattuna tavallisiin lastenohjelmien dreamlandeihin.

  Repesin muuten sille sinätuuban Numa Numa -kohtaukselle tässä jaksossa (25.)
  Päässä kuului vain numa numa.
  Ei mitään muuta.

  #102052
  A.F. Bastman
  Member

  Sen verran kun on nähnyt, niin todella sympaattinen sarja.

  #109859
  Katz-chan
  Member

  Oi että, se on sitten niin ihana anime! :mrgreen:
  Olen katsellut sitä pienenä (jos oikein muistan?) ja nytkin katson, joskus silloin kun tulee mieleen
  ”katsellaampa Alfred J. Kwakia!” :’D

  #113039
  Hell95
  Participant

  XD Mahti sarja! Mulla tuloo aina tästä kyseisetä sarjasta mieleen se ku Alfred sano yhes jaksos:”Kissan jälkiä. Tästä on siis mennyt kissa.”
  ja ottaa huomioon että oikestaa kaikki suomidubit mikkä on vähä vanhemmasta päästä ovat hulvattomia ;D

  #113811
  Kawamaru
  Participant

  Tämä on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaista lastenohjelmista, kyllä. Olen katsonut koko sarjan – en lapsena, vaan nyt vanhemmalla iällä. Ja viihdyin kyllä kovasti sarjan parissa, vaikka olenkin jo 16-vuotias.

  Pidän tästä, tämä on niin erilainen kuin nykyiset lastenohjelmat. Tässä oli oikeasti sellaista materiaalia, joka oli jännittävää ja jota seurasi mielellään – eli sellaista, mitä kukkahattutädit nykyään sensuroivat reilulla kädellä. Takaa-ajoja, villiä menoa, upeita seikkailuita, myös tosimaailmasta kiskottuja aiheita, eli juuri tätä rotusyrjintää, salametsästystä, luonnonsuojeluteemoja, pimeää kauppaa, sotia ja kahden maan välisiä ristiriitoja… Mutta ne on puettu hyvään ulkoasuun. Sellaiseen, joka kiinnostaa lapsia eikä ole aivan niin vaikeaa kuin oikeasti nykymaailmassa.
  Pidän muutenkin tämän sarjan tyylistä, eläinten ystävä kun olen.

  Yksi iso plussa myös pahiksesta. Korppi on ihan oikea pahis. Siis – nykyään lastenohjelmissa kamppailut menevät näin: pahis lähtee suuresti huutaen juoksemaan kohti hyvistä. Hyvis siirtyy sentin verran, ja pahis juoksee vahingossa tämän ohitse, törmää seinään ja kolkkaa itse itsensä. Ja hyvällä lykyllä tämä pahis viedään vielä sairaalaan, että tulikos tälle pipi. Mahdollisesti tämän jälkeen he ovat parhaimmat ystävykset ja ohjelma päättyy kukkakedolle hyppelyyn. Ei, ei tätä! Alfredissa tuli lastenohjelmaksi aivan oikeasti mahtavia takaa-ajoja ja tappeluita, eikä Korppi ole sellainen nyhverö kuin nykyiset pahikset, vaan ihan kunnon varteenotettava paha tyyppi, joka oikeasti osaa hommansa ja saa jotain kamaluuksia aikaan. Tässä hyvis saa oikeasti tehdä töitä, että päihittää pahiksen.
  (Plussat muuten Korpin äänestä, tykkään kovasti. Hyvä Pekka Autiovuori(ko se oli)!!)

  Itse en tätä yleensä animeksi laske, vaikka kyllähän tämä teoriassa onkin anime. Itse en vain niin tunne. Mutta kun Japanissa tehty, niin kyllä se silloin…

  #119412
  Zergon
  Member

  Tämä on yksi parhaimmista ohjelmista, vaikka olen 16-vuotias. 😀

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.