Alice in the Wonderland ~ Liisa Ihmemaassa

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Alice in the Wonderland ~ Liisa Ihmemaassa

 • This topic has 10 voices and 14 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • Author
  Posts
 • #100062
  Ni-chan
  Member

  Huomasin että tälle elokuvalle ei ollut vielä topiccia, niin teinpä. :3
  Siis, puhetta Tim Burtonin elokuvasta "Liisa Ihmemaassa"
  Mitä piditte elokuvasta, näyttelijöistä, musiikista, 3D-efekteistä, jne…

  Someone wrote:

  Walt Disney Pictures ja visionäärinen ohjaaja Tim Burton esittävät kolmiulotteisen fantasiaseikkailun Liisa Ihmemaassa. Kyseessä on siis yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista tarinoista höystettynä taianomaisin ja mielikuvituksellisin sävyin.
  19-vuotias Liisa palaa nuoruutensa hullunkuriseen maailman ja tapaa kaikki vanhat ystävät: Kanin, Tittelityyn ja Tittelitomin, Hiiren, Kaalimadon, Veijarikissan ja tietysti Hatuntekijän. Niin Liisa lähtee mielikuvitukselliselle matkalle saadakseen selville todellisen kohtalonsa ja tehdäkseen lopun Herttarouvan hirmuvallasta.

  Liisa Ihmemaassa saapuu valkokankaalle kolmiulotteisena Disney Digital 3D™ -elämyksenä 12. maaliskuuta 2010 täynnä Lewis Carrollin rakastettujen kirjojen “Liisan seikkailut ihmemaassa” (1865) ja “Liisan seikkailut peilimaassa” (1871) lumovoimaa, visuaalisesti huikeita elementtejä ja kirjallisuuden historian karismaattisimpia hahmoja.

  Ohjaus: Tim Burton
  Pääosissa: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover, Stephen Fry, Christopher Lee, Michael Sheen, Alan Rickman


  Itse pääsen ko. elokuvan katsomaan vasta puolentoista viikon päästä. 🙁
  Kaverit, jotka ovat käyneet sen jo katsomassa, sanoivat sen olevan mahtava.
  Soundtrack on ainakin hyvä, siltä suosikkilauluni on Tokio Hotel feat. Kerli – Strange.
  Kehuista huolimatta en odota elokuvalta vielä mitään. Toivottavasti se kuitenkin on katsomisen arvoinen

  #100065
  Candy Kitty
  Member

  3D on pelottava!! 😀 Mutta mahtava se elokuva oli! Oli kyllä kovat odotukset, ei se niitä nyt mitenkään huimasti ylittänyt. Vau, ne maisemat, ja varsinkin molempien kuningattarien linnat! Aivan mahtavasti toteutettu. Värit olivat kyllä tosi synkeitä…

  "Kaikki parhaimmat ovat puolihulluja". Tätähän siinä elokuvassa pariin kertaan puhuttiin. Sopii aika hyvin Ihmemaailman ajatusmaailmaan 😀 Lemppareitani ovat Valkoinen Kuningatar, Itse Liisa/Alice (en tykkää sanoa Liisa kun kamuni on Liisa) ja Irvikissa.

  Kun siinä lopussa oli se taistelu, minusta niden molempien kuningattarien "armeijat" oli hyvin ajateltu, shakkinappulat ja metalliset pelikortit. Ai niin yksi juttu, jota kavereiden kanssa mietittiin. Eli miksi osa eläimistä puhui ja osa ei? Mikäs juttu tämä nyt on? Ja hatuntekijähän se oli suuressa roolissa, ja hyvinhän se sen teki – minun lempihahmoni se vain ei ole.

  #100084

  ite tykkäsin kovin hatuntekijästä, juuri mun makuun oleva hahmo, kiinnitin paljon huomiota.
  Vähän jäi ärsyttämään se,etten ollut alkuperäisteosta lukenut,saati disneyversiota nähnyt aiemmin…
  Mutta hieno oli mun mielestä!

  #100155
  Rock Neko
  Member

  Ai saakeli ne 3D-lasit sattu nenään kun oli vielä normilasit tässä välissä! D:

  Mutta siis joo, aivan mahtava leffa, vaikka olikin vähän erilainen kuin luulin. 3D oli ihan kiva, en tosin huomannut kuin muutamassa kohdassa sellaisen efektin. Mutta kyllä se erosi aika hyvin normaalista "lättä"leffasta.

  Koska Liisa Ihmemaassa on ajatuksena ja juonena ja kaikkena mahdollisena (mm. pelikortteja, mekkoja, mahdollisuuksia yhdistää esim. mangasarjoihin 😀 ym.) täysin upea niin oli kyllä aivan mahtava ja inspiroivaa nähdä se noin isona.~

  Lempihahmojani olivat Irvis, Hatuntekijä ja osittain Liisa. Välillä se tyttö oli ärsyttävä. Valkoisesta kuningattaresta en tykännyt yhtään, sillä oli liian tumma naamavärkki. Ja liehuvat kätöset. Ah, ja Liisan isäkin oli ihana. "Kaikki parhaat ovat."~

  Ja kyllä Liisa x Hatuntekijä on <3. Niiden ois pitänyt pussata siinä lopussa!

  Mjoo, lisäilen jotain jos tulee mieleen.

  #100174
  mimeko
  Participant

  Jees, Ni-chan sitten meni ja perusti tälle keskustelun. : )

  Kävin katsomassa elokuvan tuossa viime perjantaina kun se elokuvateattereihin tuli suomessa, ja voisinpa sanoa että pidin siitä.

  Alkuperäisteokset (Alice’s Adventures in Wonderland ja Through the Looking-Glass, and What Alice Found There) ovat minulle enemmän tai vähemmän tuttuja ja Liisan Seikkailut Ihmemaassa minulta itseltänikin löytyy suomeksi kirjahyllystä. Myös Disneyn versio on nähty. Eivät kuulu mitenkään suosikki satukirjoihini, mutta kuten monet muutkin asiat, on tämä minusta oikein kiinnostava aihepiiri ilmiönä ja myös esimerkiksi hahmojen, runojen ja symboliikan osalta. Olioiden ja elementtien tunteminen auttoi elokuvasta nauttimisessa, mutta koska juoni ei ole Lewis Carrollin teoksesta ei sen/niiden tunteminenkaan ole mitenkään välttämätöntä elokuvan katsomisen kannalta – se vain tuo siihen lisää.

  Juoni oli "uusi" Alice elokuvassa, mutta kliseinenhän se oli alusta loppuun. Minusta se on kuitenkin satuleffassa täysin anteeksiannettavaa, ja osittain vain hahmosta ja kohtauksesta toiseen hyppivän tuntuinen kerronta toimii oikein kivasti ottaen huomioon, millainen tilkkutäkki Liisa Ihmemaassa alunperinkin on kerronnan osalta (Tämän vuoksi se ei Disneyn versiossakaan haitannut, pitää vain osata suhtautua oikealla tavalla).

  Hahmot olivat pääpiirteittäin mieleisiäni. Siis pääpiirteittäin. Olihan se koko leffan ajan pääroolitselleen kärkkyvä Hatter ihan viihdyttävä hahmo, mutta minulle kyllä vähän pettymys. Hatter oli niin vahvasti vain outolintu pretty boy – ei oikeastaan meikkiä lukuunottamatta paljoa sen kummempi kuin Depp "normaaleissa" rooleissaankaan, joten esimerkiksi Maaniskuun Rusakkoon verrattuna hahmo tuntui minusta herttaiselta, mutta turhan laimealta.
  Liisa itse olin mukavan aikuistunut versio, ja sopivan epäilevä jotta se toi hahmoon vähän realistisuutta.
  Red Queen oli luonteen puolesta mielenkiintoisesti toteutettu, hän tuntui jollakin erikoisella tavalla kovin realistiselta ja sehän minua aina miellyttää. Sekä tietysti nimi, Iracebeth.
  Irvikissa, White Rabbit, White Queen ja muut olivat myös kivasti toteutettuja, vaikkakaan eivät tehneet niin kamalan suurta vaikutusta kenties "sweet hat" kohtauksia lukuunottamatta.
  Hahmojen puolelta näistä poikkeuksellisen mieleisistä on vielä viimeisenä mainittava Knave of hearts/ Ilosovic Stayne. Äärimmäisen seksikäs(tämä kyllä nostaa leffan pisteitä minun silmissäni, pakko myöntää) hahmo, niin luonteen kuin ulkonäönkin osalta.

  Se hehkutettu satumaailma oli kyllä minustakin hienosti luotu, vaikka 3Dtä olisi voinut hyödyntää enemmänkin ja esimerkiksi luonto olisi voinut näyttää jotenkin… elävämmältä. Kaunista kaikeltavaa yhtäkaikki, tuki hyvin tunnelmaa ja oli myös uskollinen Burtonin tyylille. "Burton kliseet" löytyi, mutta vielä en ole niihin kyllästynyt joten pidin tästä kyllä. Dialogi minusta ontui vähän enemmänkin kuin vähän, mutta kuten sanottu itse odotinkin tästä vain kiehtovaa satuleffaa jossa on kummia hahmoja ja kumma maailma, en niinkään sitä upeaa dialogia.

  Loppu "oikean" maailman puolella oli tosin suhteellisen Plääh, en pitänyt siitä ollenkaan, ja myöskään Hatterin tanssi elokuvan viimeisissä kohtauksissa ei ollut mieleeni. Tuli sellainen lyhyt "WTF, Shrekkiäkö minä olen katsomassa?" – hetki, mitä en todellakaan olisi kaivannut.

  Mutta pääpiirteittäin pidin: Eiköhän tämä minulta saisi neljä tähteä.

  #100216
  Kyoka8
  Member

  Elokuvan visuaalinen olemus vaikutti erittäin mielenkiintoiselta, ja aikaisemmin näkemäni Tim Burtonin leffat (joita tosin on vain kaksi) olivat ihan viihdyttäviä, joten täytyihän Liisa ihmemaassa käydä katsomassa. Kaiken kaikkiaan se olikin ihan positiivinen yllätys.

  Heti kun kuulin leffan nimen niin tuli sellainen tunne, että jaaha Burton taitaa haluta pelata hyvin varman päälle. Tarina on pääpiirteittäin kaikille tuttu, mutta sitä ollaan osattu kuitenkin muokata juuri sopivalla tavalla.Tarina on hyvin tiivis, eikä elokuvaa katsoessa juuri tylsä ehtinyt tulemaan. Alkukin oli todella lupaava. ’parhaat on!’ Ei tarinassa muuten mitään mullistavaa ollut, mutta se oli tasapainoinen ja toimiva. Hahmot ovat persoonallisen näköisiä, mutta silti vastaavat kaikkien mielikuvia ennestään tutuista hahmoista.

  Isoin muutos alkuperäiseen tarinaan verrattuna oli itse Liisa, joka oli minusta todella iloinen ja tervetullut yllätys. Liisa oli jopa paljon parempi, kuin Lewis Carolin versiossa. Liisa nousi heti suosikikseni kaiken muun kummajaislauman keskeltä. Ei mikään teköpyhä ja kaiken osaava sankaritar, vaan erittäin aidon oloinen naisenalku. Liisassa ei ollut sellaista teennäisen Hollywood-kaunottaren olemusta.

  Muut hahmot olivatkin sitten melkein kaikki ennestään tuttuja. 3D:n ansiosta ne näki aivan uudenlaisessa ulottuvuudessa, ja niiden outous sai hymyn huulille. Hatteristä kaikessa hauskuudessaan jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Herra Hatuntekijä oli ihan sympaattinen hahmo, mutta kun hänen näyttelijänsä oli Johnny Depp, niin olisin odottanut paljon enemmänkin. Se tanssi ei myöskään ihan vakuuttanut. Minusta oli vain hyvä, että Hatterin ja Liisan välillä ei ollut mitään romanssia. Leffan muuhun vilskeeseen sotkettuna se olisi voinut olla melkoisen päälleliimatun oloista.

  En välttämättä olisi pitänyt elokuvasta läheskään yhtä paljoa ilman 3D-efektiä. Alice in Wonderland oli toinen 3D leffa jonka olen koskaan nähnyt (eka oli Avatar) ja tässä ko. tekniikka toimi paljon paremmin. Avatariin verrattuna tässä leffassa 3D oli loistavaa, eikä missään tapauksessa häiritsevän näköistä.

  Kaiken kaikkiaan Liisa ihmemaassa oli todella hyvää ja laadukasta viihdettä. Siita ei mitään sen erikoisempaa saa irti, mutta ei oikeastaan ole tarviskaan. Neljä tähteä.

  //edit, joitain typoja piti korjata

  #100267

  Yksi asia jäi ärsyttämään.

  Kuka ihmeen ohjaaja keksi niin typerän tanssin ihan fanityttöjen iloksi Hatterille loppuun????
  Jäi niin ärsyttämään!!!!

  #101295
  Ni-chan
  Member

  Itsekin pääsin tämän leffan vihdoin ja viimein katsomaan.

  Pidin siitä erittäin paljon, ei sitä turhaa oltu hehkutettu. Näyttelijät sopivat rooleihinsa, Johnny Depp ei vaikuttanut Hatterina niin oudolta kuin mitä olin odottanut, kyllä sen Deppiksi tunnisti. Hatterista oli kyllä tehty ehkä ihan vähän sellainen Jack Sparrow’n ja Willy Wonkan sekoitus, mutta se erottui lopulta kuitenkin täysin omaksi hahmokseen, ei jäänyt liian kliseiseksi. Hatter oli vähän outo (No shit, Sherlock!) mutta jollakin tavalla söpö. : D
  Mia Wasikowska nousi roolisuorituksellaan yhdeksi lempinäyttelijöistäni. Liisa oli niin normaalin näköinen, ja luonteeltaan jotenkin lapsellinen mutta samalla pikkuvanha. :3
  Tuli vähän minä itse mieleen siinä tanssiaiskohdassa missä Liisa katseli lintuja ja käveli jonkun päälle kun mietti, miltä tuntuisi lentää. Voisi tapahtua ihan milloin vaan tuolla tavalla. xD
  Ainoa näyttelijä, joka tökki, oli Anne Hathaway Valkoisen kuningattaren roolissa. Ei se oikein sopinut koko elokuvaan, kun on tottunut näkemään sen jossain Prinsessapäiväkirjat- tai Paholainen pukeutuu Pradaan -tyylisissä elokuvissa. Se käsien… noh, huitomiseksi sitä voi varmaan sanoa, ja se tummuus (kulmakarvat, huulet) sitä muuta valkoisuutta vastaan näytti häiritsevältä. Ihan kuin olisi vahingossa unohtunut koko juttu ja elokuvan ensi-illassa Burton on vetänyt facepalmit nähdessään Annen ensimmäistä kertaa vilahtavan ruudussa, "Ai hitsit noi kulmakarvat!".
  Noh, tahallista se tummuus kyllä oli.

  Elokuvan kyllä huomasi monista käytetyistä elementeistä ja yleisestä tyylistä Burtonin ohjaamaksi. Pidin siitä, miten Ihmemaa kuvattiin niin tummana ja ränsistyneenä, johtuen tietenkin Punaisen kuningattaren diktatuurista. Joku jossain lehdessä kirjoitti, että Ihmemaan olisi pitänyt olla värikkäämpi. Ei ollut ilmeisesti tajunnut jutun ideaa. (Muutenkin tyyppi yritti haukkua elokuvaa lastenelokuvaksi monenmoisilla mitääntarkoittamattomilla sanankäänteillä, kuten "Elokuvassa ei ollut potentiaalia", sen enempää selittämättä.)
  Sama kaveri sanoi elokuvan noudattavan kuulemma täydellisesti kirjan juonta. Noh, olen lukenut alkuperäisen "Liisa Ihmemaassa" -kirjan, ja se ei mennyt noin. "Liisan seikkailut peilimaassa" (vaimitensenytoli?) on vielä lukematta, niin siitä en osaa sanoa.
  Hatterin tanssi lopussa oli kyllä vaan tyhjän paikan täytettä, mutta oli se aika kiinnostavaa katsottavaa. Suu auki sitä ensin tuijotti että "Wtf?!". Noh, olihan se ihan huvittava. 😀

  3D oli elokuvan kannalta turha, sitä käytettiin kokonaisuudessa kunnolla vain parissa kohtaa. Elokuva toimii luultavasti "lättäversiona" ihan yhtä hyvin, ellei paremminkin.

  Yhteenvetona voin sanoa, että oli hyvä elokuva. Meikäläiseltä saisi kyllä neljä tähteä. 🙂

  Ai niin joo… "Kaikki parhaat ovat".

  #101341
  OtaQ
  Member

  En ole katsonut leffaa, mutta menen kai katsomaan muutaman viikon päästä.
  Kaverini ovat sanoneet, että se on hyvä ja suosittelevat sitä. Jotkut taas sanovat että se on surkea, koska heidän mielestään Johnny Depp näyttelee liian vähän ja että hatuntekijällä pitäisi olla isompi rooli.. no mutta syy siihen miksi se ei voi olla näin:
  1. Tarina kertoo Liisasta, ei hullusta hatuntekijästä
  2. Alkuperäisessä kirjassa tyyppi esiintyy hyvin.. pienessä roolissa, joten miksi se tässäkään olisi pääroolissa.

  Alkuperäinen kirjakin on mielestäni hyvä, vaikka se on suunnattu lapsille, tykkään aina lukea sen uudestaan ja uudestaan.

  #103715
  Kisa-chan
  Member

  Olen käynyt pari viikkoa sitten katsomassa. Itse pidin siitä, minusta 3D:nä oli kiva se putoamis kohtaus.
  Olin hyvin järkyttynyt kun kaalimadolla oli Kalkaroksen ääni. Minusta Hatuntekijä oli hyvä, parissa kohdassa kun silmät tummuivat jne. vähän pelottava. Mutta se on totta että ei se mikään päähenkilö ole, joten missään tapauksessa ei esiintynyt ´liian vähän. Punainen kuningatar oli hauska, aika synkeä kohtalo sillekin tuli…heh.
  Alussa ärsytti hieman "hän on väärä Liisa" jutut, mutta kannattaa mennä katsomaan, hyvä leffa oli.

  #104689
  Hant
  Participant

  Oho, en huomannutkaan tätä keskustelua… Olen käynyt katsomassa kyseisen elokuvan, ihan hyvä se mielestäni oli, katsoisin mieluusti uudestaankin. Minusta Hullu Hatuntekijä melkein varasti shown, ainakin kavereiden kanssa seurattiin mieluummin sitä hahmoa kuin Liisaa, eli Deppillä oli ehkä alkuperäisestä poiketen liiankin iso rooli, mutta täytyy sanoa, ettei se meikäläistä ainakaan haittaa.
  Naurettiin että minä pukeutuisin Hulluksi Hatuntekijäksi jossain con-tapahtumassa, kunnes näin sen tanssin. Ei, en pukeudu. D-: Tai jos pukeudun, niin en tanssi, en vaikka kimaltelevat vampyyrit uhkailisivat sokaista minut loisteellaan.

  Liisa oli kyllä muuten tosi hyvä hahmo, onneksi se ei ollut mikään pikku tyttö, tai ei se varmaan siinä Liisa ihmemaassa toisessa kirjassakaan ole, se missä on se Jabberwock hirviö? (Kirjoitetaankohan sen loharin nimi noin…)
  Varsinkin se pikkuruinen Liisa oli tosi söpö haha. Mutta en ymmärrä ollenkaan sen päälle, että jotkut parittavat Liisaa ja Hatteria, omasta mielestäni jotenkin sairas valinta. (Varmaan kun tulee Disneyn version harmaahapsinen hatuntekijä ja pikku-Liisa mieleen, vaikkeivat nuo hahmot ihan piirrosversion ikäluokkia vastaakaan.)

  #104693
  mimeko
  Participant

  Hant wrote:

  Mutta en ymmärrä ollenkaan sen päälle, että jotkut parittavat Liisaa ja Hatteria, omasta mielestäni jotenkin sairas valinta. (Varmaan kun tulee Disneyn version harmaahapsinen hatuntekijä ja pikku-Liisa mieleen, vaikkeivat nuo hahmot ihan piirrosversion ikäluokkia vastaakaan.)

  I agree. No, minulla ei tule mielleyhtymää pikku-Liisaan koska tämä burtonin leffa on niin vahvasti oma teoksensa ja versionsa ko.maailmasta, mutta ihan ylipäätään. Minusta on ylipäätään vähän ällöttävää parittaa Hatteria "normaalille ihmiselle", se kun on itse sellainen… ya’know, jotain hullun ihmisen ja fantasiaolennon väliltä, ja toisaalta koska hahmojen suhteesta ylipäätään tulee mieleen pikemminkin sisarussuhde – Hatter on huolehtivainen isoveli, joka on kuitenkin sen verran sekaisin, että on henkisesti varsin riippuvainen pikkusiskostaan Liisasta.

  Toisaalta minua nyt ylipäätään ällöttää "parituskulttuuri". Toki elokuvissa usein on joitakin pareja, mutta ei jokaista hahmoa iästä, sukupuolesta ja rodusta riippumatta tarvi laittaa paneskelemaan keskenään (koska jos faneilta kysyy, niin muunlaisia suhteita ei ole olemassa. Mitkä ystävyyssuhteet muka? never heard). Jotain Stayne/Hatteria esimerkiksi tursuaa dA:ssa laittoman paljon. Sanoisin, että ainoita "parituksia" joita burtonin AiW:stä kannatan on Red Queen/Knave of hearts. Ja sekään ei ole molemminpuolista, toinen on mukana vain sen tuoman aseman takia – onhan sitä aina oltava sen hetkisen voittajan puolella.

  Ja jees, englanniksi se on Jabberwocky, suomeksi kai alunperin Pekoraali jos oikein muistan. En kyllä muista, että oliko se tuon leffan tekstityksissä suomeksikin vain Jabberwock.

  #104905
  Hant
  Participant

  mimeko wrote:

  Hatter on huolehtivainen isoveli, joka on kuitenkin sen verran sekaisin, että on henkisesti varsin riippuvainen pikkusiskostaan Liisasta.

  Tuo oli kyllä osuvaa! 😀
  Nooh, fanit parittavat vaikka tohvelia ja saapasta jos eivät muuta keksi.
  En käsitä mistä ne tyypit edes repii ne kaikki paritukset, tai siis ihan yleisestikin, lähes kaikissa sarjoissa joita olen lukenut, on fanien keskuudessa jokin outo paritus. Niillä on ihan liian vilkas mielikuvitus, vai mistä ihmeestä tuo "tapa" parittaa oikein johtuu? D-:

  Hmm, ja siinä elokuvassa se Herttakuningatar tai miksi sitä nyt sanoisi oli kyllä paljon parempi kuin Disneyn piirroselokuvassa, sen luonne oli jotenkin omalla tavallaan hauska ja se tapa arvostella ihmisiä normaaleista ruumiinosista oli hassu. (ne hovinväen tekonenät ja korvat…)

  #108404
  Dents
  Participant

  Oli ihan Ok, välillä mielenkiinto lenteli. Liisakin oli välillä ärsyttävä, mutta muuten hyvä leffa. Hahmotkin olivat kivoja, parhaimpina Hatuntekijä, Knave Of Hearts ja Absolem, joista viimeinen ehkä suosikkini salaperäisyytensä takia.

  Kandee katsoa dupattunakin, koska Absoleminä keikkuu Seppo Pääkkönen, eli Herkuleksen Hades.

  #108582
  Hant
  Participant

  Dents wrote:

  Kandee katsoa dupattunakin, koska Absoleminä keikkuu Seppo Pääkkönen, eli Herkuleksen Hades.

  Aloitettiin Tampereella minun läppäriltä katsomaan sitä, mutta nauratti ne dubbiäänet, pitää kyllä katsoa tuon Haadeksen takia. 😀

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.