Anime vai manga?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Anime vai manga?

 • This topic has 22 voices and 22 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
 • Author
  Posts
 • #57293
  Kyoka8
  Member

  En ainakaan huomannut, että tälläistä ketjua olisi tehty, mutta jos on niin laittakaa lukko.

  Siis: Kummasta pidätte enemmän, animesta vai mangasta, ja miksi näin on? Vai pidättekö molemmista yhtä lailla?

  Riippuuhan se toki paljon sarjastakin, mutta yleensä ottaen pidän animesta enemmän. Tykkään katsoa paljon toimintapainotteisia sarjoja, jotka sarjakuvamuodossa olisivat minusta hieman sekavia. Animessa on ihanaa myös musiikki, joka luo ulottuvuutta ja ihanat seiyuut, ja heidän loistava työnsä.

  Onhan sitten tottakai myös sellaisia sarjoja jotka ovat mangana ehdottomasti parempia, kuin animena esim. Nana. Mangassa toki on omat hyvät puolensa, esim. persoonallinen pirrustustyyli erottuu hyvin, ja mangahan on usein se alkuperäinen teos, joten se on tietyllä tavalla uniikimpaa, kuin anime.

  #57300
  an&ri
  Member

  Ehdottomasti mangana ovat parempia. No, ehkä poikkeuksena Elfen Lied (tuon voisi sanoa vain sen Liliumin takia).
  Mangassa monet kohdat ovat paljon sujuvampia, kun animessa saattaa joku hahmo tehdä samaa liikettä vaikka kuinka pitkään puhuessaan tms..
  Muutenkin varsinkin monet tosi hyvät kohdat on animessa pilattu sillä, että sitä asiaa on liiaksi jääty jankkamaan. Tai siihen on keksitty joitain wnb cool repliikkejä lisää.
  En tämän takia ole ihan hirveästi animeita katsonut, mieluummin luen mangana. Ei varmaankaan kaikkia animeita ole tehty ihan yhtä huonosti kuin katsomani…

  #57323
  Shoe
  Member

  No se vähän riippuu. Yleensä manga on parempi kuin anime, mutta on toki omalla kohdallani toisinkin päin. Kuten Kuroshitsuji on parempi animena kuin mangana. Ja Rurouni Kenshinissä se on juurikin niin, että molemmat ovat yhtä hyviä. Eli se riippuu lähes sataprosenttisesti mangasta/animesta, että kumpi on parempi. Yleensä aloitan uuden sarjan seuraamisen ensimmäisenä animena, ja jos kiinnostunut sarjasta, luen sen myös mangana, niitä kun on niin kiva vertailla keskenään. Mutta vastaisin kysymykseen, että manga. Mangaa seuraan enemmän, mutta en sano, että anime olisi sen huonompaa. Vaikea valita, mutta kuten jo sanoinkin, että manga on parempi.

  #57366
  Inu-Mimi
  Member

  Paremmuudesta en tiedä mutta katson animea noin kolminkertaisen määrän mangan lukemiseen verrattuna (mangan lukemiseen menee kyllä vähemmän aikaa mutta you know the deal.) Luultavasti koska olen kauhea köyhähomo ja mangan lukeminen tietokoneen ruudulta ei ole sama asia kuin fyysisen kopion omistaminen, vaikka kyllä sitäkin tulee harrastettua. Ja mangat joita luen vaikka niistä ei ole animea voi laskea yhden käden sormilla.
  Mangan hyviä puolia on se että ne ovat alkuperäisteoksia (vaikka sovitukset yleensäkin voivat olla hyviä vaikka ne eivät seuraisi alkuperäisteoksia) ja se että piirtämiseen kulutetaan paljon aikaa koska kuvia ei tarvtse tulla jatkuvalla syötöllä niinkuin animessa (josta seuraa sellaisia eeppisiä epäonnistumisia kuten Akikan-anime. Ne jotka pitivät viime talvena silmiä auki uusien sarjojen kanssa tietävät mistä puhun mutta tässä osviitta. GOD I LOVE LINKING.) Ja animen plussia ovat… ääninäyttelijät, musiikki, värit, taistelukohtaukset – rakastan paljoa liikettä taisteluissa, pomppimista, potkimista, tallomista, varsinkin kun ne eivät ole sellaisia liian-nopea-silmille-näet-vain-viivoja-ilmassa-dragonballz-touhua… Olen selkeästi animeihmisiä, ja jos pidän mangasta katson animen 100% varmuudella.
  Oi, ja animelle lisäplussa – mangaa ei voi valita kuin genren tai mangakan perusteella jos sattuu ne etukäteen tuntemaan, mutta ainakin minulla on animessa se ilmiö että "omigosh rakastan tuota ääninäyttelijää/studiota/animaattoria/säveltäjää/teemamusiikki-artistia pakko katsoa" ja sitten löydänkin niiden perusteella helmiä.

  #76115
  Karkki
  Member

  Mangasta enemmän, koska se on mielestäni alkuperäisempi. Anime tosin tulee aivan takana (;

  #80057
  mimeko
  Participant

  Kallistun melkein poikkeuksetta vahvasti mangan puolelle. Poikkeuksista huolimatta useimmissa tapauksissa manga on se alkuperäinen teos: Alkuperäisyys myös (pahasti yleistettynä) näkyy toimivampana kokonaisuutena ja sarjan fiilis välittyy useissa tapauksissa paremmin. Pää syy kuitenkin on, että manga jättää enemmän asioita mielikuvituksen varaan. Lukiessa on omasta mielikuvituksesta kiinni millainen tyyli liikkua hahmoilla on, millaiset äänet heillä on, millainen soundtrack toimisi parhaiten ja se, miten tahdot missäkin kohtauksissa tulkita tunnelmaa ja hahmojen välisiä jännitteitä. Anime on "valmiiksi pureskeltua" ja kaikki tyrkätään nenän eteen valmiina, pidit siitä tai et.

  Käytän usein One Pieceä esimerkkinä sillä pidän siitä kovasti mangana. Hyvät hahmot, hyvää huumoria, mieleinen piirostyyli ja näin, sarjan parhaudesta laitan sitten perustelut eri keskusteluun. Anyway. Tässä animessa hahmoista kuitenkin tuntuu puuttuvan tietty syvyys, musiikit ja ääniefektit ovat kuin huonosta sunnuntai aamun lastenohjelmasta, animointityyli on minun makuuni liioiteltua ja se riemunkirjava värimaailma ei istu OP:sta luomaani mielikuvaan.
  Inu-Mimi wrote:

  — Ja animen plussia ovat… ääninäyttelijät, musiikki, värit, taistelukohtaukset – rakastan paljoa liikettä taisteluissa, pomppimista, potkimista, tallomista —

  Tämä kuvaa juuri sitä miten erilaiset mentaliteetit vaikuttavat siihen, suosiiko animea vai mangaa. Minulle nuo kaikki ovat miinuksia koska ne rajoittavat oman mielikuvituksen käyttöä ja olen niin kriittinen, että useimmissa tapauksissa en lopulta edes pidä edellämainittujen toteutuksesta.
  Mangasta ihmisillä on omat tulkintansa ja ihmiset joilla on hyvinkin erilainen maku voivat mieltyä samoihin sarjoihin sillä mangassa annetaan tilaa lukijan omille näkemyksille ja tulkinnoille hahmoista etc. Anime taas tarjoaa valmiin paketin jossa ei ole enää kummemmin valinnanvaraa and that’s it.

  #80217
  Lambo
  Member

  Ehdottomasti manga on enemmän mieleeni. Ensimmäinen syy siihen on se, että minulla ei ole yksinkertaisesti samalla tavalla aikaa katsoa animea, kuin lukea mangaa. Lisäksi mangassa yksityiskohdat tulevat paremmin esille ja pystyy ottamaan irti monesta sarjan annista paremmin, kuin ajoittain nopea tahtisessa animessa. Lisäksi pidän yksinkertaisesti piirtojälkien yksityiskohtien tutkailemisesta, jotka ovat monestikkin varsin vaikuttavia joissain sarjoissa ja tietenkin mangassa itse mangakan työnjälki pääsee paremmin esille.

  Animessa taas on hyvää musiikkien ja värien luoma oma tunnelma. Tosin pidempien sarjojen fillerit taas laskevat animen mielenkiintoisuutta joissain tapauksissa.

  Oikeastaan molemmissa on molemmat omat hyvät ja huonot puolensa. Yleisesti sanon, että molemmat menevät itselleni ja molemmissa muodoissa tykkään seurata eri sarjoja, mutta jos aivan pakko olisi valita – mangaa varmasti kallistuisin.

  #81750
  Nii_na96
  Member

  Mangasta tykkään enemmän. Koskaan en oo niin paljoo jaksanu kattoo animee ja tässä käpykylässä mis asun ei oo mitään Anttilaa tai mitään mistä voisin ostaa animee. No onhan youtube keksitty ja katon aina välillä sieltä mut niissä on sit melkeen aine englanniks tekstit, enkä oo mitenkää hirvee hyvä englannissa täytyy tunnustaa! 😀

  #82328
  Kawamaru
  Participant

  Kyllä se manga menee minun osaltani voitolle. Mangaa voi ostaa lähikaupasta, se kulkee helposti mukana eikä tarvitse sähkö, ja on halvempaa. Ja sitä voi lukea mitä tahtia haluaa, voi jättää kesken ja palata myöhemmin, nappaa vain kirjan kouraan ja lukemaan.

  Tietty animekin on todella hyvää: musiikit luo tunnelmaa, ei tarvitse "rasittaa itseään" lukemalla, ja jotkut vaan tykkää enemmän animen vauhdikkuudesta.

  Mutta joo, mangasta tykkään tältä erää enemmän.

  #87908
  ttepaa
  Member

  no mielestäni manga , koska jotkut animet on tehty niin öhh huonosti , ettei niitä jaksa kattoa .. manga on sinäänsä tehty huolella , mutta joskus piirrustus tyyli voi vähän häiritä ://
  niin ja animessa on ne perhanan enkunkieliset tekstit , joita tuskin ehdin lukea , mutta sitten mangaa voin lukea omaan tahtiin millon huvittaa :DD
  niin ja animea pitää olla jatkuvasti lataamassa eikä sitä oikeen jaksa =____________=

  #89379
  Shoe
  Member

  Ihmisten mielipiteet muuttuvat, niin tekee. Anime vai manga? Anime. Sitä on tullut pohdittua, joten päädyin animen kannalle. Katson mieluummin animea kuin luen mangaa. Katson moninkertaisen määrän animea verrattuna mangan lukemiseen. Minusta on mukavaa katsoa, kun voin kuulla äänen, joka hahmolle on suotu, mukava katsoa hahmojen liikkuvan ja taustalla kuuluu yleensä hyvää musiikkia. Mangalla kestää kun uusi osa tulee ja sitä voi lukea netistäkin. En sano, että manga on huonoa, ei.

  #89388
  Kuroii
  Member

  Ei sitä voi päättää. O__X Tykkään molemmista yhtä paljon. (:

  Tuopa oli vastaukseni, molemmista tykkään ^_______^

  #90384
  Alice19
  Member

  Ovathan animetkin todella hyviä. Muta kyllähän se manga voittaa.

  #105050
  Southpaw
  Participant

  Nii_na96 wrote:

  niissä on sit melkeen aine englanniks tekstit, enkä oo mitenkää hirvee hyvä englannissa täytyy tunnustaa! 😉

  Mutta joo, itse vastaan kysymykseen, että riippuu sarjasta. Esimerkiksi Dragon Ball toimii paremmin mangana kuin animena. Tai ainakin Dragon Ball Z osuus on ryssitt ja pahasti. Ei kukaan jaksa katsoa kun hahmot jaksosta toiseen lataa sitä voimatasoaan ja semmonen valoisa energiakehä vaan loistaa ympärillä. Vastaavasti esimerkiksi Basilisk on täydellinen animena. Ei mitään liikaa tai liian vähän. Mangaversioon en vielä ole tutustunut, mutta paria täytehahmoa lukuunottamatta kyseinen anime oli minusta täydellinen. Pidän siis sekä animesta, että mangasta. Hankala valita kumpi tässä nyt olisi parempi vaihtoehto sillä minusta ne kulkevat ikään kuin käsi kädessä.

  #105063
  Cadmium
  Member

  Itse olen täysin mangan puolella, mutta se johtuukin siitä että katson todella harvoin animea. Kärsivällisyyteni harvoin riittää seuraamaan jotain sarjaa, ja etenkin jos olen lukenut saman tarinan mangana, tuntuu turhalta katsoa samaa uudestaan. Ainakin One Piecen animesovitus kärsi minun kohdallani siitä että zomg, siinähän on värit! Ja millaiset värit – mangan musta-valko-harmaa toimi sata kertaa paremmin kuin se värioksennus mitä animessa joutui seuraamaan 😀 Lisäksi en tykkää fillereistä yhtään, kun laadultaan ne tuppaavat olemaan vähän mitä sattuu.

  Äänet ovat animessa toki plussaa, mutta sitten kimittävät koulutytöt sun muut käyvät nopeasti hermoille, joten sekin on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos Yotsuba&!-mangasta tehtäisiin joskus anime, en varmaan voisi katsoa sitä, koska en jaksaisi kuunnella pikkutytön innokkasta kiljuntaa jaksosta toiseen. Ja sitten toisaalta ääninäyttelijöissä tehdään ihan nappivalintojakin, vaikkapa Fullmetal Alchemist-sarjan Edin äänivalinta on minusta aivan mahtava.

  Musiikit onnistuessaan ovat sentään aina hyvä asia. Esimerkki: vaikken ole montaa jaksoa vielä Fullmetal Alchemist: Brotherhoodia katsonut, niin taustamusiikit ovat sentään olleet vakuuttavia. Ärsyttävistä opening- ja ending-biiseistä voidaan olla aina montaa mieltä, mutta ne voi sentään aina skipata.

  Animessa minua joskus kummastuttaa ne iänikuiset pysäytyskuvat, mutta se taitaa liittyä enemmänkin siihen ettei tuihaan tahtiin lähetettävään sarjaan voida polttaa paljon rahaa tekemällä hahmoista liian eloisia? En ole ihan varma tuosta, mutta se häiritsee kun nimenomaan jatkuvaa – vaikka edes pientä – liikettä katsoo mieluummin kuin suolapatsaiksi pysähtyneitä ihmisiä. Lisäksi animessa on minusta vähän liikaa toistoa ja silmiin tuijottelua, mutta sekin taitaa riippua sarjasta.

  Juu. Mangaversiot toimivat minun tapauksessani paljon paremmin.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.