Animen katsoja = nörtti?

Home Forums Anime Suosikkiäänestykset ja kyselyt Animen katsoja = nörtti?

 • This topic has 30 voices and 34 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
 • Author
  Posts
 • #43219
  FinlandjinM
  Member

  Kaverillani on sellainen mielipide, että kaikki animen katsojat olisivat jollain lailla nörttejä. Selvensin asiaa hänelle, että Japanissa sitä tekevät miehet, naiset, vanhukset ja lapset milteipä joka päivä (en ole varma, en ole käynyt Japanissa) ja silti hän epäilee sitä hieman. Hänellä itsellään on kasapäin animesarjoja kotona ja on hieman no-life.

  Nyt kysymys, minkä takia hän ajattelee juuri tällä tavalla?

  Se voi johtua siitä, että suurin osa animesta katsotaan koneella ladatuista videoista ja tämä luo (kai) stereotypian: se joka on alituiseen koneella on nörde.
  Eräs toinen stereotypia (voi olla), että kaikki anime on shounenmättöö/sci-fiä/fantasiaa, mitä se ei TODELLAKAAN ole.

  Tiedän tiedeän, tämä on hieman inhoa herättävä aihe ja tuohon on vaikea vastata, mutta otetaanpa puheeksi ja kuten huomaatte, en ole itsekään varma noista asioista, joten täydentäkää.

  #43229
  Inu-Mimi
  Member

  Minusta se on enemmänkin huvittavaa, koska ulkomaailman käsitys animesta on muutenkin niin vajavainen. Taitaa olla /a/n propagandaa niin niin yksinäisistä joulu- ja uudenvuoden ketjuista joissa kenelläkään ei ole ketään joiden kanssa sitä viettää. Mutta tässähän nörttiys riippuu animen katsomisen määrästä ja tavasta. Jos joku ostaa paljon animea ihan fyysisinä DVDinä niin tämä voidaan luokitella ihan vain elokuvaharrastajaksi samalla tavalla kuin vaikka joku mykkäfilmidiggari. Jos taas katsoo animea netissä tai lataa sitä konelle niin animeharrastus luokitellaan helposti vain koneella nyhjöttämiseksi. And computer is the cancer that’s killing finnish youth. Paljon aikaa tietokoneella viettävät luokitellaan yleensä nörteiksi. Niinkuin myös jotkut starwars -maanikot jotka ostavat huoneensa täyteen rajoitettuja painoksia joitain toimintaukkoja, eikä joidenkin animeharrastus poikkea siitä paljon yhtään, kiinnostuksen kohde on vain eri.
  Kuinka paljon animea katsoo on yksi syy. Jos vain maratoonaa animua päivin öin niin on auttamatta nörtti vaikka katsoisi mitä. tai vaikka tekisi mitä. Pahin laatu taitaa olla gundam-nörtit jotka katsovat kerran viikossa jakson nollanollaa, keskustelevat siitä intohimoisesti sen päivän ja lopun viikkoa kokoavat plamoja.
  Jos katsoo jakson tai kaksi päivässä ja viettää muun ajan ulkona liikkuen, harrastaen ja kaverien kanssa aikaa viettäen niin sitä ei pahalla tahdollakaan voi sanoa nörtiksi.
  Voi kuitenkin itse päättää millaisen kuvan animen katsomisesta antaa muille. Jos siitä jankuttaa koko ajan niin tietenkin kaikki ajattelevat että ei tuo muuta teekään kuin vahtaa niitä piirrettyjään. Jos mainitsee siitä silloin tällöin tai keskustelee asiasta muiden fanien kanssa niin se voi olla vain omalaatuinen harrastus (vaikka ei nykyään enää niin paljon.) Jaah. Minä olen aika syvällä tässä asiassa koska en ole mikään urheilijatyyppi ja viettäisin muutenkin aikani joko lueskellen tai piirtäen omassa huoneessa.
  Nyt kun lopetin tuon vakavan spekulaation niin voin sanoa että sekin kyllä vaikuttaa mitä sarjoja katsoo. Minulla on huono tuuri tässä asiassa, koko perhe sattuu aina hyökkäämään selän taakse kun katson jotain hellsingua tai strike witchesin sensuroimattomia DVD-versioita jaksoista. Nyt olen perheen piirissä violence lovin’ bisexual lolicon. Joskus joku sattuu näkemään kuvakansioni tai klikkaamaan vahingossa kirjanmerkkejäni ja siinä sitä mennään….

  #44095
  Shoe
  Member

  Hoh! Miä en oo koskaan aatellu tollalailla, vaikka muut toista väittääki. Luulo johtuu melko varmasti siis siitä, että suurin osa (?) katsoo animea netistä ja sen takia on paljo tietsikalla. Siinä ei oo mitää erilaista ku sillä et jotkut muut kuin animen katsoja istuu koneella vaikka IRC – GALLERIASA. Sehän on just sama asia, istuuko näytön edesä anime vahtaaja vaiko pissis. 😆 Enkä mä (yleensä) suutu siitä, jos mua sanotaan nörtiksi, mitä kyll harvoin esiintyy.

  #44227
  Breeze
  Member

  Ne ennakkoluuloiset hölmöt~
  Ei animen katsominen tee nörttiä, monet nörtit vain sattuvat katsomaan animea. Se tuomitaan myös siksi, että se on erillaista. Ne luulevat että me ollaan kaikki osa jotain klaania, joka koittaa vallata maailman ;O

  Niin, Tori: Hikke on se yleinen "viisas henkilö"-nimitys. Nörtti on se joka pitää paksuja laseja yllään, kauluspaitaa housuissa ja silmiä liimattuna koneen screeniin, vähän eri juttu, mutta samankaltainen.

  #44329
  DonTrust
  Participant

  Itse en ole törmännyt käsitykseen "nörtti" kun kyse on animen katsojista. Sen sijaan ärsyttäviä stereotypioita pyörii senkin edestä. Animen ja mangan ystävät on luokiteltu suoraan ärsyttäviksi ihkuttajiksi, jotka pukeutuvat kummasti ja kiljuvat kawaiita kadun kulmassa. Herraisä. En tunnista itseäni kyseisestä kuvailusta.

  #46039
  Osaka
  Participant

  En itse ole kohdannut nörtiksi "haukkumista", mutta ernuksi ja mangnustiksi ja manga-friikiski ja japsiksi on kutsuttu, mutta noita nimiä kannan mielelläni!
  😀

  #46366
  Cafekko_96
  Member

  Harhaluulo, lyhyesti sanottuna, minun mielestäni, kyllä vain. Itse en ole koskaa törmännyt tällaiseen haukkumiseen koskien itseäni, sillä en juurikaan ´´mainosta´´ animeharrastusta, sillä yleensä mainitsen vain
  mangan harrastukseksi vaikka harrastan myös animea ja muutenkin japania. Enpä kyllä muihinkaan nimityksiin juurikaan ole törmäänyt tosin tunnilla välillä pojat huutelee hikkeä jos tietää jonkun vastauksen, sitä paitsi enpä juurikaan viittaile tunneilla, mutta nyt poistuin jo aiheesta.

  Eli suoranaisesti sanoen se on yleinen harhaluulo. Minusta muutenkin nörtti on sellainen joka on 24/7 naama kiinni koneen näytössä ja tietää tuosta vaan vastaukse johonkin tietsikkaan liittyvästä kysymyksesä, näin ainakin meillä nörttejä pidetään tällaisina, minut mukaan lukien tietenkin.

  #46426
  meizi
  Member

  Ei animea ja nörttiyttä voi yhdistää.. Nörtti on 24/7 koneella ja tolleen.. Minä en ainakaan nörtti ole..

  #46708
  yotsureneko
  Participant

  itse mua aina kiusataan sillee et esim mun kaveri ei tykkää mangasta ja se on mulle aina sillee et: hmm katotaanpa mangaa!
  se alkaa käyä pääähä! mut mua ei kyl oo nörtiks ainakaa VIELÄ haukuttu 😆

  #47592
  Fieri
  Member

  Olen kyllä tietokonenörtti ja Animenkatsoja mutta Animenkatsomispuoleni ei tee minusta todellakaan sellaista nörttiä. Animen katselu on samaa asiaa kuin telkkarista kattominen… Elikkä onko kaikki telkkarinkinkatsojat nörttejä? Animehan on ihan normaali sulautuva TV-sarja joka on japanilainen piirrossarja. Eli suoraan: Anime + Nörtti = Harhaluulo kaukaa jostain taivaan ja maan väliltä.

  #48590
  Shieva
  Member

  No ensinnäkin voin sanoa, että itse näen nörtin lähes positiivisena ilmaisuna. En tiedä miksi, ehkä sen takia että kunnioitan nörttejä ja olen vähän nörttimäinen itsekin. Mutta silti en animeharrastajia nörteiksi kutsuisi, vaikka nörtteilyn mukana animeharrastus saattaa alkaakin ja toisin päin. Ei animeharrastajat välttämättä aina koneella istu (välillä vaikka lukee mangaa puiston penkillä), nörtit taas on melkein koko ajan koneella.
  Mutta joka tapauksessa en ihmisiä tosta noin vaan lähde lokeroimaan mihinkään.

  #48692
  The Vegito
  Member

  Ensimmäisenä meikälle tulee mieleen sanasta nörtti koneella 24/7 röhnöttävä univaikeuksista kärsivä yksilö. Toisaalta voihan nörtti myöskin tarkoittaa sellaista henkilöä, joka on keskittynyt johonkin tiettyyn asiaan ihan kunnolla.
  Meikä ei ainakaan itseäni nörtiksi nimeäisi vaikkakin suhteellisen paljon katson animea koneelta ja olen muutenkin paljon koneella. Tietysti sitä saattaa pienehköä nörtin alkua olla ilmenemässä, mutten kuitenkaan tässä vaiheessa vielä itseäni nörtiksi sanoisi.

  #48721
  Monninen
  Member

  Osaka wrote:

  En itse ole kohdannut nörtiksi "haukkumista", mutta ernuksi ja mangnustiksi ja manga-friikiski ja japsiksi on kutsuttu, mutta noita nimiä kannan mielelläni!
  😀

  #53448
  BlackStar
  Member

  yotsureneko wrote:

  esim mun kaveri ei tykkää mangasta ja se on mulle aina sillee et: hmm katotaanpa mangaa!
  se alkaa käyä pääähä!

  Jeah, tuo on ärsyttävää… >o< Siis tuo, että jos on tyyppi, joka tykkää mangasta, ja tyyppi joka ei tykkää mangasta,
  ja se tyyppi, joka EI tykkää mangasta, huomaa jossain mangaa,
  ottaa sen mangapokkarin käteensä, ja toitottaa: "Kato, mä luen mangaa!"
  Se saa sen mangasta pitävän tyypin tuntemaan ittensä tyhmäksi. =3=
  Tai ainakin mulla on tollaanen fiilis aina, jos joku tyyppi tekee mun seurassa noin.
  Ja nörtiksi mua ei sitten tosiaan ole sanottu vielä. :”D Onneksi~
  KOSKA EN OLE NÖRTTI! X’DD Koska miusta nörtit on sellaasia, jotka tietää tietokoneista lähes kaiken. *3*
  Mää en todellakaan tiedä… X’DD Paljon opittavaa vielä tällä pikku-nörtillä~

  #53460
  Pote-wolf
  Member

  Itse olen nörtti ja ylpeä siitä, koneella 24/7, ja jos en ole koneella, niin sitten luen mangaa tai keskustelen siitä kaverieden kanssa :3 En tosin katso enää paljoa animea, mutta kun katsoin, niin silloin vasta nörtti olinkin. Minulle nörtti -sanassa on positiivinen kaiku. Mutta en pitäisi kasuaaliharrastajia nörtteinä, vasta siinä vaiheessa kun istutaan yhdeksästä aamulla yhteen yöllä koneella lukemassa mangaa, kuten minä tein eilen, voidaan puhua nörttiydestä.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.