Avatar: The Last Airbender

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Avatar: The Last Airbender

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #123145
  zumi
  Participant

  Avatar: The Last Airbender on yhdysvaltalainen animaatio. Sarja kertoo 12-vuotiaasta tuulentaitajasta, Aangista. Hänen tehtävänään on oppia hallitsemaan neljää alkuvoimaa (ilma, vesi, maa, tuli) jotta voisi lopettaa tulenvaltias Sozinin aloittama sota. Aang kuitenkin pakenee eteläisestä tuulitemppelistä lentävän biisonin Appan kanssa. He joutuvat myrskyyn, jonka takia Aang jäädyttää molemmat Avatar-voimillaan.

  Tarina lähtee liikkelle siitä, kun kaksi eteläisen vesiheimon lasta, Katara ja Sokka, löytävät sattumalta Aangin ja Appan jään sisältä. Nämä olivat olleet jään sisällä 100 vuotta. Sozin oli eläessään ehtinyt tappaa kaikki tuulentaitajat Aangia lukuunottamatta. Aang päättää jatkaa tehtäväänsä Avatarina, jotta sota viimein saataisiin loppumaan. Kolmikko päättää ensimmäiseksi suunnata pohjoisnavalle etsimään vedentaitaja opettajaa. Nykyisen tulenvaltiaan Ozain lapsi, Zuko, jahtaa setänsä Irohin kanssa Aangia, jotta voisi palauttaa kunniansa.

  Vuonna 2012 on tulossa 26-osainen minisarja Avatar: The Legend of Korra. Tarina sijoittuu 75 vuotta tulikansan sodan loppumisesta. Sarjan päähenkilönä toimii eteläiseen vesiheimoon syntyneestä Korrasta, joka on uusi Avatar. Hänen tehtävänään on palauttaa laki ja järjestys Yhdistyneeseen Tasavaltaan, jota uhkaa nouseva rikollisuus ja equalistit, alkuvoimien taitajia vastustavat ihmiset. Korra hallitsee kaikkien muiden alkuvoimien hallinnan paitsi ilman. Hän ei myöskään osaa hallita Avatar-tilaa. Sarjan traileri.

  Avatarista on myös tehty elokuva. Elokuvan traileri.

  #123177
  Inazuma
  Member

  Mahtava sarja! 😀 Voisi tässä loman aikana katsoa vielä kertaalleen…

  #123779
  zumi
  Participant

  Noniin, Korran ensimmäinen jakso on sitten ilmestynyt. Jakso tuli katsottua tänään aamupäivällä. Oli parempi ja erilainen kuin odotin. Ei tietenkään millään huonolla tavalla.

  Kaikki muut vanhat hahmot olivat sitten kuolleita paitsi Katara. Rip Sokka, Toph ja kaikki muut hauskat tyypit.
  Hyviä hahmoja kyllä löytyy Korrastakin, esim. Meelo.

  Nyt en keksi mitään muuta kiinnostavaa sanottavaa. Toivottavasti muitakin tulisi keskusteleman tänne sarjasta, ettei tarvitsisi yksin keskustella.

  #123791
  Blackbeard
  Participant

  Katsoin itsekin siinä lähes saman tien kun pääsi vuotamaan.

  Tykkäsin todella paljon. Hieman kypsempi suunta kuin Airbenderissä, mutta ei paljon. Se Avatarhenki kuitenkin pihisee ja näkyy. Alku oli todella hauska ja näyttävä, muutenkin jaksossa oli näyttävyyttä jota viel korostettiin kerrassaan erinomaisesti toivalla musiikilla. Uuden tarinan asetelma on lupaava.

  Noista hahmoista pakko sanoa, että vaikutti tosi hyvältä. Toki sitä hieman kaipasi vanhaa jengiä (Sokka, Iroh) mutta ei liikaa. Korra saattaa jopa kasvaa omassa mielessäni kiinnostavammaksi hahmoksi kuin Aang. Vahvoissa naisissa on aina sitä jotain. Tenzinistä pidin myös, mukava kontrasti isälleen. Isälle, jonka perintö taas sitten näkyy hauskasti sivuhahmona Meelossa. Tophin tytär Lin Bei Fon tuntuu hahmolta, jolla tulee olemaan suuri merkitys sarjan tulevissa tapahtumissa.

  Haluan pian lisää. Sokkan jälkikasvu? Tai Zukon. Tai muutenki firebendereitä. Muutenkin utelias näkemään millaiseksi tulee muodostumaan Korran ydinpiiri. Päähenkilön bosse.

  Kivasti muuten trollattiin katsojaa tuon Zukon äidin tarinan suhteen. Ja Tenzinin raskaana oleva vaimo on niin selvä Chekovin ase, että.

  #123840
  zumi
  Participant

  Saa poistaa…

  #123927
  Cadmium
  Member

  AtLan katsoin kokonaisuudessaan pari vuotta sitten ja tykästyin kovasti. Korraa odotin jo ensimmäisestä julkaistusta kuvasta lähtien innokkaasti ja mitä enemmän tietoja paljastettiin, sitä paremmalta koko juttu kuulosti (steampunk-viboja? Nainen pääosassa? Awwww yeah). Sarjan starttaamista oli tarkoitus juhlistaa AtLan maratoonaamisella, mutta kärsivällisyys ei tietenkään riittänyt, joten seuraan nyt Korraa jenkkitahdissa. Ehkä kesällä omistaudun taas Aangin ja porukan seikkailuille.

  Tähän mennessä vaikuttaa hyvältä. Hahmot ovat ihan jees, Korran lapsellisuus tosin ärsyttää välillä ja toistaiseksi Team Avatar on vähän liian särmätön (miiiiiiksi molemmilla veljeksillä pitää olla tunteita Korraa kohtaan? D:). Toivoin, ettei Asamista tehtäisi pahista (jotenkin liian tyypillinen käänne – päähenkilön ja tämän love interestin väliin tuleva tytsy olisikin oikeasti joku kamala käärme ja boo-hoo) ja viimeisempien käänteiden perusteella tältä näytettäisiin säästyvän. Kun nyt vielä antaisivat hahmolle lisää tekemistä ja persoonaa. :I Tahnokin vaikuttaa viimeisimmän jakson perusteella nöyrtyneen mukavasti, toivottavasti hahmo saa lisää syvyyttä nyt kun dracomalfoymainen pikkupahis-asenne alkaa hälvetä (tuntuu vähän hölmöltä analysoida tätä, kun hahmo sai, mitä, kaksi minuuttia aikaa uusimmassa jaksossa 8D Aina voi toivoa!). Amon vaikuttaa jännältä pahikselta ja aikuishahmot ovat muutenkin kivoja, Lin Beifong on selvästi perinyt badass-asenteensa Tophilta (joka oli suosikkihahmoni AtLassa).

  Korra näyttää todella hyvältä, bending-kohtaukset ovat aivan upeita (jakson 6 viimeiset kolme minuuttia ovat karkkia silmille). Päivitetty avatarverse on aivan ihana, tykkään 20-luvun Shanghai-viboista. Lisää tätä maailmaa esille!

  Vähän miinusta pitää heittää pro-bending-matseista. Näyttävää ja kivaa katsoa kyllä, mutta matsit voivat vain kulua niin monella tavalla eli loppupeleissä ne ovat aivan liian itseääntoistavia (samaan tapaan kuin Quidditch-matsit Harry Pottereissa).

  #124882

  Ah, Avatar se vasta onkin jotain.
  Aloitin joskus joitain kuukausia sitten tätä katselemaan dvdltä kun eräs tooooti viisas toverini sitä niin hehkutti. No oli se kyllä hehkuttamisen arvoinen toki. Olen kaksi ensimmäistä kirjaa katsonut. Kolmas on jo niin kuumaa kamaa, että se on koko ajan lainassa ja varattuna ja mitä vielä. No kyllä sen jo oikeastaan sain haltuuni, joten ehkä senkin tässä lähitulevaisuudessa katson.
  Korraahan en täten ole tietenkään katsonut kun en edes koko sitä AtLAakaan. Ja muutenkin Korraa nyt katson ehkä siinä tapauksessa jos se tulee suomeksi dvdnä kirjastooni. Joten tuskin sitä koskaan näen. No on AtLAssa jo kyllin.

  Sarjan suomidubit ovat kyllä mahtavaakin mahtavemmat. Melkein yhtä hyvät kuin Hopsuissa. Niin, en ole niihni alkuperäisiin enkkudubbeihin tutustunut yhtään, kun ei siinä ole niissä dvdeillä enkkumahdollisuutta. Mutta en nyt voi uskoa ettäkö se enkkudubbi olisi paljonkaan parempi jos yhtään. Luultavasti se on ainakin tylsempi. Suomessa on kyllä laatuääninäyttelijöitä.
  Näin esimerkiksi nyt Zukon itkua on aina yhtä hauska kuunnella. Samaten kuin Sokan epärealistista "Kukaan ei puhu näin oikeasti" puhetta. Paitsi että tunnen kyllä erään joka puhuu melkein kuin Sokka. Ja pari jotka puhuvat melkein kuin Suko.

  Hahmokaarti on kyllä tässä sarjassa aika mainio. Päähenkilöt nyt taas ovat kuten melkein kaikessa muussakin, vähän tympeitä. Nimittäin nyt Aang on semmoinen ihmeellinen hippikirahvi. Ja Katara on ärsyke. Muut sitten ovat enemmän ellär vähemmän mukavempia kuin nämä. Sokkavitsit ovat melkein aina yhtä laadukkaita, ja jos ei vitsi ole hauska, niin vähintään sen äänen kuuleminen on hauskempaa kuin mikään. Suko nyt ei muistaakseni aluksi ollut mikään ihmeempi lempihahmoni, mutta puhe on kyllä lämmittänyt Zukotuntemukseni. Eipä nyt se vieläkään mikään ihmeempi hahmo ole, mutta itkua on vain aina niin mukava kuulla.

  Onhan sarjassa sitten muitakin tosi hyviä hahmoja, mutta nostanpa tähän esille ehkä yhden lempihahmoni. Nimittäin Main. Oli kyllä tosi kauan kun en edes tiennyt tuon nimeä, mutta nytpä tiedän. Panssarivaunutytöt ovat muutenkin ihan mukavia. Asulan pökkelöääntäkin on aina niin hauska kuunnella. Mutta Mai on kyllä sopivan semmoinen ei yli-innokas ja kaikin muinkin tavoin mukava. Ja nyt kun äänistä on ollut puhe, niin semmoinen laiska flegmaattinen mölinä on eritt. sopiva hahmolle, ja sekin korvanruokaa.

  Mutta Avatar on kyllä tosi mainio animaatio, ja palan halusta jatkaa kolmannen kirjan katselun tiimoilla AtLAn katselua. Pääsee tapaamaan monia tosi hyviä vanhoja ystäviä. Ja mikäs sen mukavampaa.

  #125387
  Remi
  Participant

  avatarin lainasin mielenkiinnosta kirjastosta ekan ja tokan kauden ja yllätykseksi koukutuin sarjaan. koukutus oli niin vahva, etten jaksanut odottaa et 3 kausi tulisi kirjastoon, joten ostin netsistä 3 osan. lopulta oli sit pakko ostaa ne muutkin kaudet. ja eikun uudestaan avatar maraton saman tien. 😀 grafiikallisesti avatar oli hyvin tehty ja suomalaiset ääninäyttelijät olivat loistavia~ lemppareitani ovat zuko, iroh, sokka ja toph. :3

  #141890
  zumi
  Participant

  Korran 2. kausi on viimein alkanut. Kauden aikana päästään tutustumaan paremmin henkiin ja henkimaailmaan. Ihan ensimmäisestä Avataristakin kerrotaan jotain.

  Viikonloppuna aloin lukemaan Atla-sarjakuvia. The Search-sarjassa saadaan vihdoin selville, mitä Zukon äidille tapahtui.

  #228914
  waterbender
  Participant

  Moi!

  Oon uus täällä, ja tuota… ajattelin kysyä kun oon kattonu kaikki ATLA- jaksot, mut en oo nähny yhtään LOK:ta. Tiiän, Amerikois ne oottaa jo neljättä tuotantokautta, mut mistä niitä oikeen vois kattoo tääl Suomes?!

  PS: Ootteko te kattonu siis Legend Of Korraa mistään Suomessa? Semmosilta kanavilta tai nettisivuilta mitkä ois viel nykysin olemassa/voimassa…

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti