Azumanga Daioh

Home Forums Manga Mangasarjat Azumanga Daioh

 • This topic has 28 voices and 29 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
 • Author
  Posts
 • #46299
  KuroShiro
  Member

  Mitä ihmettä? Joko olen puoliksi sokea tai tällä alueella ei ole omaa aihetta Azumanga Daiohille! Asiaan tulee muutos tässä ja nyt.

  Elikkä siis, nerokkaan Kiyohiko Azuman tekemä manga. Kuinka moni lukee, mitä pidätte, mikä on erityisen hienoa, parhaat hahmot ja niin edelleen. Yleistä keskustelua.

  MUOKKAUS-PUOKKAUS: Pyynnöstä pieni esittely sarjasta:
  Sarja keskittyy muutaman lukiolaistytön (sekä muutaman opettajan) kouluelämään ja arkeen lukion alusta pääsykokeisiin. Päähenkilöitä ovat kymmenvuotias lapsinero Chiyo (lisää -chan-pääte tarvittaessa), urheilullinen ja salaa eläinrakas Sakaki, yliaktiivinen Tomo, omissa maailmoissaan hilluva Osaka ja painostaan huolehtiva Yomi. Myöhemmin vakituisesti mukaan tulevat myös Sakakin "kilpakumppani" Kagura ja Sakakiin ihastunut Kaori. Lisäksi mukana ovat edellä mainittujen tyttöjen luokanvalvoja rouva Tanizaki, liikunannopettaja rouva Kurosawa ja vähintäänkin härö herra Kimura.

  Itselleni kyseessä on paras huumorimanga mitä olen lukenut, ja luen sen aina aika ajoin kokonaan läpi. Sarjan lyhyyskin miellyttää. Sarjan hahmot ovat persoonallisia (erityisesti Osaka ja Tomo), ja ennen kaikkea huumori on ainutlaatuista. Yksinään Osakaan keskittyvä sarja olisi jo loistava, mutta kun mukana on kaikkea muutakin niin ei tätä voi kuin suositella. Mutta kertokaa tekin mitä pidätte.

  #46337
  Osaka
  Participant

  Luen, pidän, aivan mahtava sarja!! Huumori vetoaa ainakin minuun…. Olen kuin Tomon kaksoisolento!

  #46340
  Candy Kitty
  Member

  Ihana, vaikka olen lukenut vain kakkosen ja nelosen 🙂 Heti kun löydän ykkösen tai kolmosen niin ostan! toinen maailman hauskimmista sarjoista!(toinen on Yotsuba, tietty).

  #46342

  Hihhii, Azumanga Daioh. Yksi pitkäaikaisista suosikeistani. Otin näin Azumalta oppia huumoritarinoitten tekemiseen, ja muutenkin rakastan tätä sarjaa ihan täysillä.
  Kaikki hahmot ovat minulle hauskoja omalla tavallaan, joten siinäpä riittää hauskaa luettavaa pitkäksikin aikaa.
  (-^^-)

  Nelosta en haluu lukee loppuun, sillä se juuri mua pelottaakin.
  (-LL-)

  #46387
  Inu-Mimi
  Member

  Minunkin ensimmäisiä suosikkejani, mangan hankin vasta kun tuli Suomeen mutta anime taisi olla ensimmäisiä joita katsoin kunnolla loppuun. Ahh Osaka on niiiiin paradoksaalinen hahmo (btw koukuttavaa) mutta on Chiyon isäkin aika rakastettava (lisäksi NORIO WAKAMOTO). rauhoittavaa ja kevyttä luettavaa, mitä nyt poskilihakset joutuvat koville. yksi harvoista mangoista joita lukiessa nauran ääneen, olen enemmän animetyyppiä. MAHTAVAT HAHMOT OMG. Loi arkkityypit 99% slice-of-lifeen aina Pani Poni Dashista Lucky Stariin (jossa Kuroi-sensei on muuten niin kauhea plagikaatti Yukarista ja PPD:n krapulaisesta opettajasta Igarashista).
  Itkin lopussa, kuten tavallista. Ei varsinaisesti siksi että se olisi ollut surullinen mutta koska SE OLI OHI. Kaikk’ on mänt. ja animen valmistumislaulu aiheutti kauhean hyökyaallon.
  Dis is so gonna be my ringtone from now on.

  #46439
  japanifani
  Member

  Yksi parhaista sarjoista!! Vitsit ovat siinä tosihyviä, omaperäiset hahmot, hyvä piirtotyyli ja hyvä tarina.
  kyoshiro laita ensi kerralla sarjasta esittely, niitä varten jotka eivät ole kuulleet sarjasta.

  #46480
  Devilman
  Member

  Ensikosketus Kiyohiko Azuman vänkään maailmaan tapahtui Azumanga Daioh’n kautta, niin kuin monilla muillakin. Ihan ensivilkaisulla sarja ei vaikuttanut ihan niin ratkiriemukkaalta, kuin olin kuullut kaikkien puhuvan, mutta tulihan se eka kirja vähän myöhemmin ostettua. Ja hyvä niin, se, jonka ostin taisi olla viimeinen koko kaupassa ja sitähän saikin jälkeenpäin kuulla ihmisten harmittelevan, etteivät olleet ostaneet silloin, kun oli tilaisuus.

  Oikein hauska sarja on kyseessä, vaikka jotkut vitsit menevätkin joskus ohi, kun ei joku sanaleikki yksinkertaisesti käänny japanista muulle kielelle kunnolla, tai kun kyse on jostain kulttuurisidonnaisesta jutusta. Suosikkihahmoni on varmaankin Sakaki. Ujous, kuvitelmat Chiyo-chanin isästä ja ehdoton eläinrakkaus tekevät hänestä niin symppiksen, että…

  #47989
  sakaki!
  Member

  Luin <33 (siitähän nimenikin) 😆 Hyvä sarja on, muttei musta voita Yotsubaa kyl.. Hahmot hyvin piirretty. Kiyohiko Azumalla ihan oma tyylinsä. ;DD

  #51188
  Cadmium
  Member

  Ihana, ihana sarja : ) Hahmot ovat Azumangassa niin sympaattisia, ettei yliaktiivista Tomoakaan pysty millään inhoamaan. Varsinaista hahmosuosikkia minulla ei kuitenkaan ole, kaikki tytöt ovat niin erilaisia ja vähän kahjojakin. Siis hyvällä tavalla. Opettajat ovat myös hassuja, tosin Kimura on vähintäänkin… öh, puistattava.

  Sarjan tarinat on saatu hyvin tiivistettyä strippimuotoon, jollaisena se toimii yllättävänkin hyvin. Azuman huumori on ihanan sympaattista ja väliin ääliömäisen hassuakin, joten ei ole mikään ihme, että hymyilen suu korvissa aina kun lueskelen sarjaa. Kaivankin usein Azumanga Daiohia tai Yotsubaa luettavaksi kun elämä ottaa päähän ja nyppii ja kyrsii oikein kunnolla. Azuman sarjat vain saavat niin hyvälle tuulelle : )

  Animenkin olen katsonut, tosin se ei onnistunut naurattamaan yhtä paljon kuin manga. Tosin olihan silläkin toisaalta omat hyvät puolensa.

  #51251
  Jonsku119
  Member

  luin kaverilla tätä sarjaa, se oli tosi hauska 😀

  #51283
  mansikka94
  Member

  Ah, rakastan tätä sarjaa. Mangana löytyy kokonaan hyllystäni ja animenkin haluaisin hyllylleni .hackin kaveriksi (boksi, jossa on kaikki jaksot, maksaa n. 90e, joten sen takia jäänyt ostamatta… -___-)(rakastan muuten sitä jaksoa missä he menevät taas sinne Chiyon kesämökille ja Yukari kaahaa ja Osaka heiluu veitsen kanssa : DDD olisiko ollut 22…? En muista). Ja myös minulle tämä oli ensimmäinen anime, jonka katsoin kokonaan alusta loppuun. Tätä sarjaa lukiessa ei voi olla nauramatta ^____^ Suosikkejani ovat Osaka ja Tomo ja Chiyo-chanin isä tietysti (mulla on sellainen laukkukin >: DDD). Minunkin mielestä loppu oli surullinen, ei siten että se oli surullinen, muttakun tiesi että siihen se loppuu niin tuli surullinen olo : ( (mikä ihmeen selitys toi oli…??????) Muttajuu, yksi suosikkisarjoistani, ehdottomasti : DD

  #51428
  Mirelleh
  Member

  Ihan loistava sarja, ainakin kahden ensimmäisen osan perusteella mitä nyt olen lukenut. Sopivan kevyttä luettavaa juuri tuon strippimuodon takia, ja hahmotkin on kivan eläviä. 8D Animea en tosin ole katsonut, mutta ehkä vielä joskus..

  #51487
  Kyoka8
  Member

  No, Azumanga Daioh on todella hyvä sarja, ja on ainoimpia mangoja, joille olen revennyt. Huumori on hauskaa ja omaperäistä. Hahmot ovat hauskoja, ja niistä tekee hauskoja erityisesti niiden vastakohtaisuus. Lempihahmoni ovat Tomo (itse satun olemaan Tomon vastakohta), Kimura ja Chiyo-chanin isäpappa.
  Punaisenjättiläisen julkaisu on todella laadukas ja kestävä, kuten muutkin kyseisen kustantajan julkaisut.
  Minusta Azumanga on paljon hauskempi, kuin Yotsubato, vaikkei sekään huono ole. Azuman piirrostyyli on jännä, ja se sopii hänen sarjoihinsa todella hyvin.

  #51784
  Power
  Participant

  Mulla on kaikki ne sarjat ihan huippuu!!! :mrgreen:

  #52767
  Chisa
  Member

  Vasta vähän aikaa sitten sain tietää että tämmöinenkin sarja on jo ilmestynyt. Olisin kovasti kiinnostunut lukemaan, mutta mistään ei löydy. =(

  Englanniksikin lukisin sarjaa, jos suomeksi ei ole mahdollista enää saada.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.