Beyblade

Home Forums Anime Animesarjat Beyblade

 • This topic has 8 voices and 10 replies.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #42184
  Bido-ossan
  Member

  Beyblade tai vähemmän tunnetumpi, Bakuten Shoot, mikä on tullut vastaan muutamaan otteeseen.

  Perustuu samannimiseen mangaan, tekijänä Takao Aoki vaikka tosin manga ja anime ovat juoniltaan huomattavasti erilaiset. (Mangaa saatavilla Fantasiapelistä englanniksi) Sarjanhan pääideana on ne "kuuluisat" hyrrät mitä muinoin myytiin kaupoissa. Sarjan päähenkilönä Takao (tai näin suomalaisille tutumpi, Tyson) haaveenaan tulla maailman parhaimmaksi "bleidaajaksi" ja yhdessä BladeBreakers, suomennoksessa Kiekkomestarit (mutta tarkimmat huomasivat varmaan että joukkueen nimeksi ristittiin ensin "Blade Murskaajat") joukkueensa kanssa pyrkivät maailmanmestaruuskisoihin ja sitä kautta maailman parhaimmiksi kohdaten matkan varrella erilaisia "bleidaajia".

  Animea esitettiin kahdella eri suomidubilla Neloselta ekan kerran vuonna 2002(ko se oli). Ensimmäinen kausi näytettiin kaksi kertaa puoleen väliin (Amerikan turnauksen finaali otteluun), jonka jälkeen kesällä näytettiin toinen kausi, puolet ensimmäistä pahemmalla suomidubilla ja puolet enkkudubilla. Kun eka kausi sitten viimein näytettiin kokonaan, puolet ja aikaisemmin näyttämätön Amerikan turnauksen finaaliottelu (Michael vs. Max) olivat vanhemmalla "paremmalla" suomidubilla, mutta seuraavasta jaksosta eteenpäin kausi näytettiin loppuun sillä kolminkertaisesti huonommalla suomidubilla, ihanine kömmähdyksineen (Salamalyonista tuli 3 jakson verran "Salamulion", Talalla oli Rein vanhan suomidubin ääni, Dranzerin nimi sanottiin kerran Dranzzer etc). Kolmatta kautta ei toistaiseksi ole vielä Suomen tv:stä näkynyt (mikä toisaalta on ihan hyvä asia) ja huhutun neljännen kauden tekeminen alkaisi elokuussa 2009. Suomidubbi huonoudestaan huolimatta sisältää muutamia jonkin verran naurattavia kohtia ja kommentteja.

  Ensimmäistä kautta on myytävänä vanhemmalla suomidubilla DVD:nä 1-8 (9. DVD saattaa olla olemassa, mutta en ole itse löytänyt) sisältäen 3 kappaletta jaksoja per levy. DVD:en jaksot eivät ulotu Amerikan turnaukseen asti, mutta sisältävät johdantojaksot turnaukseen. Kielivaihtoehtoina ovat suomi ja ruotsi, tosin suomidubbi kuulostaa kummallisen hyvältä sen jälkeen kun on yrittänyt katsoa ruotsidubilla…

  Näin ihanana suomidubbien pilaamana Beyblade on saanut osakseen ikäviä ennakkoluuloja ja haukuntaa, mutta haluaisin silti tietää mitä mieltä ihmiset ovat sarjasta täällä. Rakentavaa kritiikkiä ja perusteltuja mielipiteitä, eikä mitään "ihan ____" sen perusteella että on katsonut yhden suomidubbi jakson eikä aio perustella miksi se on ____.

  Miten itse tutustuin sarjaan ei ollut sitä "rakkautta ensisilmäyksellä", teorialtaan sama kuin että joku biisi pitää kuunnella useaan kertaan ennen kuin tykkää. Satuin näkemään jakson keskeltä Aasian turnausta, silloin kun sarjaa alettiin ekan kerran näyttää tv:stä, ja kuten monet muutkin, ajattelin että "ihan ___ ohjelma". Pari kertaa sen jälkeen katsoin jakson sieltä sun täältä tylsyyttäni (sunnuntai aamuisin silloin tuli) vaikka en paljoakaan tajunnut juonen kulusta. Tosin neljännen katsomiskerran jälkeen siitä tuli tapa ja aloin pitämään sarjasta, vaikka kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kliseydessään Beybladen voisi määritellä mitä tylsimmäksi sarjaksi. Ennen kuin Kaista ja hänen piilohauskoista kommenteistaan tuli lempihahmoni, pidin Reitä kivana hahmona. Tosin tämä johtui siitä, että niissä jaksoissa mitä olin katsonut Kai ei ollu sanonut yhtään mitään, tuskin näkynyt taustalla.

  Joten, kertokaa mielipiteenne. Sivistyksekkäästi ja rakentavasti, pliisudesu. D:

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #42194
  Whistle
  Member

  Koska kukaan ei uskalla tänne kirjottaa, kirjotan minä sitä samaa mitä puhelin Animelassa…

  Siis Beyblade on aiheena. Tämä ah niin ihanien-hyrrien animesarja, jota katsottiin silloin pienenä tahi pikkusisarusten kanssa. :3
  Hyrräilyhän oli oikeen kiinnostavaa katteltavaa, vaikka siitä en paljon mitään muista näin monen vuoden jälkeen.. Jostain pitäisi etsiä vanhoja jaksoja katteltavaksi. xD
  Hyrriähän tietenkin osteltiin ja pelailtiin kavereitten kanssa sillon kun kukaan ei tiennyt vielä mistään mitään eikä tälläisiä "kakrujen harrastuksia" syrjeilty. Turnauksia järjestettiin niin koulun pihoilla kuin yksityisyydessäkin (yrittäkää saada selvää D:) ja olihan se hienoa vetää narusta ja katsoa kun oma Beyblade lensi tappaen muita. (muha)

  Animessa oli monia huomattavan ihania hahmoja, kuten Kai (kiitos Ossan kun muistutit nimen ^^) ja se päähenkilö, "Tyson". (unohti oikean nimen) Seikkailua olisi mukava jatkaa jossain vaiheessa, toivottavasti tästä saisi nyt oikeen Beyblade-pureman niin voisi alkaa tutkia lomalla vähän lähemmin… >:3

  Ossanilla oli muuten todella vaikuttava aloitus! 😈

  #42195
  Bido-ossan
  Member

  Itse omistin muinoin 3 hyrrää. Yksi Rein ekan kauden beyblade, joka olikin ensimmäinen beybladeni, mutta myin sen kaverille joka piti hahmosta. Nykyisin on 2 Kain beybladea, toisen kauden hyrrä mikä meni rikki kun pikkusisarukset leikki sillä luvatta, MUTTA minä nerona 3 vuoden itkeskelyn jälkeen sitten älysin paikata/täyttää rikkimenneen kohdan sinitarralla! Toimii! D: Tosin muita kärki ei voi enää käyttää.
  Toinen oli Kain kolmannen kauden beyblade, mutta se oli semmonen ihme radioaalto-blade johon tartti pattereita ja muuta skeidaa, halpis "vetonaru" hajosi ja jäi jumiin sen laukaisimen sisään ja piti tehdä Maxit (eli leikkasin sen kahvaosan irti) et sain ujutettua sen ulos.

  Ennen kuin sain omat hyrräni pelasin kaverin halpis-feikkifyrrällä "Draccospin" (sillä DP:llä oli outo tapa "räjähtää" aina kun laukaisin niin että osat lenteli minne sattui ja useaan kertaan myös voitin sillä tavalla. "Draccospin, Räjähdys!".. noin ikään *naurua*) Teillä on ollut onnea, koska täällä, Helsingissä, pääkaupugissa kukaan ei oikein innostunut siitä tai ainakaan mun ikäiset (olin nääs teitä vähän vanhempi kun beyblade ilmestyi, mun ikäiset ei oikein noteerannu näitä "mangajuttuja"). Nämä pari kaveriani onneks kyl niistä innostu joiden kaa sit pari kertaa kasattiin videot kehäksi pöydälle ja pelattiin. Tosin se meni niiltä ohi ennen kuin ehdin hankkia omat.

  #42201
  Whistle
  Member

  Tulipa tässä mieneeni (kun en kerran muista):

  Miten niitä Beybladeja sitten käskeltiin? ö___Ö Älyän kyllä että:
  1) Vedetään narusta, lähtee liikkeelle
  2) Se pyörii kentällä

  Mutta mitä sitten? Ne hirviötkö (monsterit mitkälie) sieltä sitten taistelevat…?

  En näköjään muista sarjasta miiitäään. :3

  #42204
  Bido-ossan
  Member

  Yksinkertaisesti selitettynä beybladet animessa ja mangassa saavat lisävoimia jos beybladessa on pedon sielu eli bittipeto (bitbeast). Ilman petoa, varsinkin aloittelijan tasolla laukaistuasi beybladen, se on omillaan, voittajan ratkaisee kummalla on parhaiten tuunattu bleidi ja kuinka kovaa on laukaissut/vetänyt "narusta". Toki taistelustradegia vaikuttaa paljon, kuin että vain hyökkäisit päätä pahkaa toista päin.
  esim. näin omasta näkökulmastani Tyson on aika ala-arvoinen bleidaaja. Hyvän bittipedon, "bleidaajan sydämen", juokkueensa avustuksella/kaverien neuvojen avulla ja Pomon tuunattujen beybladejen ansioista hän on pärjännyt hyvin sarjassa. Harvoin käytti omaa päätään… Siksi oli sietämätöntä katsoa kun Kai häviää Tysonille, kun Kain ja Tysonin bleidaustaitojen välillä on huomattava ero.

  Pedon sielu tietenkin antaa jonkinlaisia etuja, varsinkin jos peto ja bleidaaja ovat "yhtä". Kolmannessa kaudessa päähenkilöiden beybladet matkivat joissakin jaksoissa omistajiensa liikeitä jolloin ottelut ovat entistäkin jännempiä. Beybladejen vahingot siirtyvät omistajiin ja erikoisiskut "isketään" bleidaajiin.

  Selitänkö lisää? D:

  #42288
  Greensister
  Participant

  Yksi täydellinen Beybladefriikki ilmoittautuu. Kun ensimmäisen kauden jaksoja tuli telkkarista oli meidän osa kaupungista ihan sekaisin. Itse omistan vieläkin yli kymmenen erilaista beybladea, niin kalliita ettei niitä heitetä pois ^^

  Niin joo, se beyblade. Joka aamu ennen kouluunmenoa katottiin kaverinkanssa kun se tuli hakemaan mua kotoa, kumpikin oli ihan villinä aina kun se tuli. Tai, minä kaiketi enemmän, kuolasin sairaasti Kain perään – niin vieläkin… Ostin myös Beybladelehtiä kun niitä vielä tuli, nyt ne on kadonnu O.o Eli kaupungista sai ettiä isompaa fania, ja pitkään.
  Mutta siinä vaiheessa kyllä suutuin kun alkoikin tulla toisenkauden jaksoja. Kesken edellisen vieläpä! En voinut sietää sitä jotain pikkunilkkiä, mutta en siedä sitä vieläkään. Eikä minulle ole vieläkään selvinnyt kuka se tyttö oli, olisi saanut jättää näyttämättäkään koko hyypiötä. Siinä vaiheessa Beyblade menetti makunsa ja arvokkuutensa sillä nyt uudennäköiset bleidit näyttivät pyöriessään säälittäviltä. Kaikin oli menettänyt kaikki lihaksensa 😀 Joku nero on kirjoittanut siitä niin ihanan tarinan niin tämä kieromielinen sai siitä inspiksiä omiin tarinoihinkin.

  #42731
  Spark
  Member

  Mä muistan sen vielä kuin eilisen päivän kun joinakin aamuina Beybladee tuli telkkarista… Ja sitähän mä sit katoin kun muuta ei tullu. En mä siitä sarjasta oikeastaan edes pitäny mutta niin naurettavaa se hyrrätemppuilu oli et oli pakko kattoo. Huono dubbaus sai televisiosarjan tuntumaan täys halpis roskalta. Meiltäkin löytyy sellainen MUOVINEN, ohut ja varsin helposti rikki menevä "taisteluareena". Ja tietenkin myös muutama "taistelu hyrrä" jotka menivät tosin heti rikki nekin.

  Nykyään vaan veljeni kanssa nauretaan "hyrrätappeluille" yhdessä ja makeasti. Niin lapsellisen tuntuista se meininki on. Mutta tämä on mielipide. En tullut tänne haukkumaan sarjaa tarkoituksen omaisesti.

  #42746
  Tiger Claw
  Member

  Voi pojat. Kuudennella luokalla olin aivan HULLUNA Beybladeen ja etenkin Reihin. Minulla oli oma Beyblade (Rein Driger Fang), Beyblade-lehtiä, Beyblade-juliste ja Rei-fanisivut. Lisäksi nauhoitin kaikki jaksot ja piirtelin tolkuttomasti Rein kuvia. Julistin olevani rakastunut Reihin. Nyt kyllä jo vähän hävettää… 😆

  One Piece sitten syrjäytti Beybladen. Julma maailma.

  #52508
  Deserax
  Member

  Bido-ossan wrote:

  esim. näin omasta näkökulmastani Tyson on aika ala-arvoinen bleidaaja. Hyvän bittipedon, "bleidaajan sydämen", juokkueensa avustuksella/kaverien neuvojen avulla ja Pomon tuunattujen beybladejen ansioista hän on pärjännyt hyvin sarjassa. Harvoin käytti omaa päätään… Siksi oli sietämätöntä katsoa kun Kai häviää Tysonille, kun Kain ja Tysonin bleidaustaitojen välillä on huomattava ero.

  Tuo on kyllä totta, mutta olen lukenut netistä että mangan ja animen ero on se että mangassa Takao (Tyson) voittaa taidollla, mutta animessa tuurilla.

  #53408
  Power
  Participant

  Beyblade on siitä surkee ku se jatkuu koko ajan vaan tylsemmäksi ku tuli se toinen kausi 😯 Muuten se on hyvä ..lempi hahmoni ovat Kai ja Rei

  #59704

  Mulla ja mun veljellä oli ainaki 10 beybladee ja oltii ihan hulluna siihen joskus viidennellä.. 😛
  Se on ihan hyvä anime nyt ku oon kattonu vanhoi nauhotuksii.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.