Bionicle -elokuvat

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Bionicle -elokuvat

 • This topic has 3 voices and 6 replies.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #117379
  Kawamaru
  Participant

  Kyllä, nyt herättelemme lapsuudenmuistojamme tällä ihanalla elokuvasarjalla!

  Eli siis näin ensialkuun Bionicle -perustriviaa:
  Mata Nui, kutsuttu myös Suureksi Hengeksi, on elokuvien maailman luoja. Mata Nuiksi kutsutaan myös henkilöiden asuinsaarta.
  Matoranit ovat tunnetuin ja älyllisin laji, ja he ovat Matoran -universumin perusasukkaita, joiden tehtävä on pitää Metru Nui toiminnassa. He ovat myös elokuvien päähenkilöitä. Heidät voi jakaa kolmeen alalajiin: Matoranit, Toat ja Turagat. Tuossa edellisessä järjestyksessä Matoranien on mahdollista kehittyä alalajista toiseen tilanteesta riippuen.
  Makutat ovat voimakas muodonmuuttajalaji, jotka hallitsevat elementtinään varjoja. Makutalaiset hahmot ovat myös yleensä elokuvien pahiksia. He olivat aluksi Matoranien suojelijoita, mutta päätyivät katkeruuttaan Mata Nuita vastaan.

  Edellä kerroinkin jo hieman Matoraneista. Toat puolustavat Matoraneja kaikenlaisilta uhilta ja palvelevat yleensä hyvän voimia. Toien naamioita kutsutaan Kanohi -naamioiksi. Lisäksi Toilla (yleensä, ei välttämättä aina) on Toa -välineet heidän voimiensa kanavoimista varten. Jokaisella Toalla on oma Kohtalo, jonka täytettyään he voivat jatkaa Toina tai muuttua Turagoiksi. Jokaisella Toalla on elementti, jota hän voi hallita, ja ne jakautuvat sukupuolen mukaan: esim. miespuolisella Toalla voi olla elementtinä ilma, jää, kivi, tuli tai vaikkapa magnetismi. Naispuolisilla Toilla on elementtivaihtoehtoina vain mielenvoima, salama ja vesi. Lisäksi on olemassa kaksi sukupuoliriippumatonta elementtiä, valo ja varjo (jälkimmäinen mahdollinen vain, jos Toan sisäinen valo imetään pois).

  Turagat ovat entisiä Toia, jotka ovat antaneet pois Toa -voimansa suurempaan hyvään esim. Kohtalon täyttyessä. He tietävät elämää kokeneina Matoraneja ja Toia enemmän, ja he toimivat kylien tai kaupunkien johtajina. Vaikka heillä ei ole enää Toa -voimiaan, heillä on yleensä persoonallisia vahvuuksia (esim. hyvä tulkkaus, veistotaito tai musikaalisuus) sekä huomattavasti heikommat elementaalivoimat.

  Elokuvat

  Bionicle 1. Valon naamio
  Elokuvatrilogian ensimmäinen elokuva, joka julkaistiin vuonna 2003. Tämän elokuvan teki LEGO Group yhteistyössä Miramax -elokuvastudion kanssa.

  Bionicle 2. Metru Nuin taru
  Elokuva on julkaistu vuonna 2004, tekijöinä samat tiimit kuin 1. elokuvassa. Elokuva on takauma, joka sijoittuu tuhat vuotta aikaan ennen Valon naamio -elokuvan tapahtumia.

  Bionicle 3. Varjojen verkko
  Elokuva on julkaistu vuonna 2005. Edelleen samat tekijät. Elokuvassa Toa Hordikot koettavat saada vanhan olomuotonsa takaisin.

  Bionicle 4. Legendan Paluu
  Toistaiseksi viimeinen Bionicle -elokuva, julkaistu vuonna 2009. Tämän tekivät yhteistyössä LEGOGroup ja Threshold Animation Studios. Tämän oli tarkoitus aloittaa uusi trilogia, mutta jostain syystä toisen trilogian muita elokuvia ei tehty.

  #117380
  Kawamaru
  Participant

  En laittanut tätä aloitusviestiin, sillä en ole katsonut 3. elokuvaa enkä näin ollen tunne sen juonta tarkkaan.

  VIESTI SISÄLTÄÄ JUONENPALJASTUKSIA ELOKUVISTA!

  Aloitusviestin elokuvaosio juoniselityksineen.

  Bionicle 1. Valon naamio
  Elokuvatrilogian ensimmäinen elokuva, joka julkaistiin vuonna 2003. Tämän elokuvan teki LEGO Group yhteistyössä Miramax -elokuvastudion kanssa.

  Elokuva alkaa Mata Nui -saarella olevassa kylässä, Ta-Korossa eli tulen kylässä. Marotan nimeltä Takua löytää Avohkiin, valon naamion. Koska hänellä ja hänen ystävällään Jallerilla on kiire Kohlii -otteluun, Jaller laittaa naamion nopeasti reppuun ja he rientävät pelaamaan. Ottelun päätyttyä kaikki pelaajat kumartavat katsojille, ja samalla naamio valuu vahingossa Jallerin naamiosta. Jaller ja Takua työntelevät naamiota toisilleen ikään kuin kyseessä ei olisi kummankaan asia, ja naamio hohtaa aina Takuan kohdalla osoittaen tälle merkkiään. Takua kuitenkin kallistaa jalallaan naamiota Jalleriin päin, jolloin hohto osoittaa Jalleriin. Myöhemmin naamion takana oleva kirjoitus tulkataan ja kirjoituksesta selviää, että se, johon naamion hohto osoittaa, täytyy löytää Valon Toa. Jaller (joka ei siis oikeasti ole naamion osoittama henkilö) suostuu tehtävään, mutta hän haluaa ottaa Takuan mukaan.
  Myös piilopaikassaan oleva, elokuvan pahis, Makuta huomaa Seitsemännen Toan saapumisen alkaneen ja hän usuttaa Rahkshit matkaan. Rahkshit onnistuvat tuhoamaan Ta-Koron. Tällä välin Takua ja Jaller ovat matkalla suuntaan, johon valon naamio hohdollaan osoittaa – sieltä pitäisi löytyä Seitsemäs Toa. Matkalla tapahtuu paljon kaikenlaista, mm. Makuta uhkailee Jallerista hetkeksi eksynyttä Takuaa ja varoittaa, ellei Takua tuo valon naamiota hänelle, Jaller kuolee. Matka jatkuu.
  Lopulta eräässä kohtauksessa yksi Rahksheista hyökkää kohti Takuaa. Jaller hyppää apuun, mutta kuolee itse. Järkyttynyt Takua ottaa naamion ja laittaa sen päähänsä, sillä hän on tunnustanut tehtävän todella kuuluvan hänelle. Samassa Takua muuttuu Valon Toaksi. Myöhemmin Takua lähtee taistelemaan Makutaa vastaan. Muut Toat ja Turagat tulevat perässä, mutta Makuta sulkee piilopaikkansa suuaukon tuhoamalla sen. Takua ja Makuta ottavat kohlii -ottelun, ja he yrittävät iskeä kivipallolla toisiinsa. Lopulta Takua onnistuu tässä, mutta Makuta ei kuole. Takua yrittää repiä Makutalta maskin päästä, mutta he kaatuvat sähköiseen Protodermis -veteen ja yhdistyvät yhdeksi ruumiiksi (jota kuitenkin Takua vaikuttaisi hallitsevan). Hän auttaa muut ulos pitämällä murskaantuvaa oviaukkoa pystyssä ja herättää elinvoimallaan Jallerin eloon, mutta kuolee itse oven rysähtäessä hänen päälleen. Jäljelle jää valon naamio, jonka avulla Takua herätetään takaisin eloon.

  Bionicle 2. Metru Nuin taru

  Elokuva on julkaistu vuonna 2004, tekijöinä samat tiimit kuin 1. elokuvassa. Elokuva on takauma, joka sijoittuu tuhat vuotta aikaan ennen Valon naamio -elokuvan tapahtumia.

  Elokuva alkaa, kun Toa Lhikan luo Toa -kiviä Metru Nuin Suuressa Temppelissä. Pimeyden Metsästäjät, Nidhiki ja Krekka (kuvassa Nidhiki oik. ja Krekka vas. puolella) yllättävät Lhikan, mutta tämä pakenee. Lhikan vie kuusi valmistamaansa Toa -kiveä valitsemilleen Matoraneille: Nokamalle, Onewalle, Whenualle, Mataulle, Nujulle ja Vakamalle. Vakamalle kiveä viedessään kuitenkin Lhikan ja Vakama joutuvat Nidhikin ja Krekkan yllättämiksi, ja lopulta Lhikan joutuu Pimeyden Metsästäjien vangiksi.
  Myöhemmin kaikki Toa -kiven saaneet kokoontuvat temppeliin ja muuttuvat Toiksi. He päättivät kerätä Turaga Dumen vakuuttamiseksi kuusi Mahtikiekkoa, jotka he saivatkin. Mutta tämä ei vakuuta Turaga Dumea, vaan hän antaa Toille tehtäväksi ylittää Coliseumin kentän. Toat epäonnistuvat ja Dume julistaa heidät huijareiksi.
  Nuju, Onewa ja Whenua päätyvät vankilaan, ja Vakama, Matau ja Nokama pääsivät pakoon. Hiljalleen itse kukin heistä alkaa oppia Toa -voimiensa käyttöä, kunnes he kokoontuvat takaisin yhteen. Myös vankilassa ollut Lhikan on nyt mukana.
  Selviää, että Turaga Dume on vale-Dume ja oikea Dume makasi vankilatunneleissa säiliössä. He kaikki lähtevät taisteluun vale-Dumea, siis Makuta Teridaxia vastaan.
  Jälleen monien mutkien jälkeen Vakama pääsee Makutan kanssa vastakkain kaksinkamppailuun. Vakama on ainoa Toista, joka ei ole tähän mennessä oppinut käyttämään Toa -voimaansa. Vakama oli kuolemassa Makutan käyttämän varjokäden tiellä, kun Lhikan astuu varjokäden ja Vakaman väliin. Lhikan kuolee Vakama vierellään, ja lopulta Vakama ottaa Lhikanin naamion. Nyt hänkin oppii oman taitonsa, Kätkemisen taidon eli hän voi muuttua näkymättömäksi. Hän harhauttaa Makutan varjokäden ottamaan kiinni suuresta kivestä, jonka Makuta kiskaistessaan iskee itseään vasten ja hän litistyy kiven ja kallioseinämän väliin. Muut Toat tulivat paikalle ja he tekivät sinetin, johon Makuta jäi ikiajoiksi.
  Toat pelastavat säiliöihin laitetut Matoranit ja uhraavat samalla Toa -voimansa. Samalla he muuttuvat itse Turagoiksi.

  #119114
  zoka
  Member

  Bionicle -elokuvista on tullut katsottua vain tuo Valon naamio. Meiltä löytyypi se videoltakin. Olen katsonutkin sen useasti joskus vuonna nakki ja muusi kun olin pikkuipana, mutta inspiroiduin tästä viestiketjusta ja katsoin sen uudestaan.XD Suomenkieliset äänet olivat tyhmiä. Ja kun se on tyhmä video niin siinä ei sitten saa valita ääniä ja teksityksiä.>=( Mun kämpäs on muuten talon ainut toimiva video-nauhuri. =D Joten siinä sitten lötköttelin sängyllä ja vahtasin Bioniclea. =P

  Toa Tahu oli aina mun suosikkini ja muistaisin että toa Lewa oli kanssa mun mielestäni hyvä. Takuasta ja Jallerista en niin välittänyt. En mä kyllä juuri koskaan välitä päähenkilöistä.

  Bioniclen katsomisesta ja tästä muustakin sain sitten ihme ahaa -elämyksen. Narutossahan Anbu -tyypeillä on ne naamiot niin piirsinpäs sitten Anbu -ninjoja joilla on Bionicle -naamiot. XD
  Linkittäisin tänne, jos osaisin laittaa ne edes koneelle. (Skannerikaan ei taida toimia) Olen avuton tietokoneiden kanssa. -__-

  Voishan tuon kakkosen kolmosen ja nelosenkin katsoa joskus jostain… Jos jaksan. ;D

  #119198
  Kawamaru
  Participant

  Nyt olen katsonut kaikki Bionicle -elokuvat :3 Ja arvioni:
  – 1. elokuva on hyvä~
  – 2. elokuva on ihana~
  – 3. elokuva eeppinen lopetus tälle mahtavalle trilogialle <3
  – 4. elokuva… öh. Ei.
  Noin niin kuin tiivistetysti =D

  Kun olin katsonut vain 1. ja 2. elokuvan, tuli jotenkin olo että eikös tässä olisi aivan sama katsoa ensin 2. ja sitten 1. elokuva (2. elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen 1. elokuvaa). Mutta kun näin 3. elokuvan, huumaannuin täysin tajuten, että näinhän tämä trilogia toimiikin ja on aivan mahtava. Joten, jos katsotte niitä (ja jos siis on mahdollista katsoa niitä), suosittelen että katsotte kaikki 1-3 elokuvat numerojärjestyksessä x3

  Zoka: Tuo on sinun mielipiteesi, ja se on ok. Omasta mielestäni kuitenkin 1. elokuvan ääninäyttely on ihan kuunneltavaa ja ääninäyttelijät ovat hoitaneet hommansa hyvin – ei ole failattu tunteiden karsiutumisen kanssa tai vastaavaa. Mikään huippuluokan näyttö se ei ole, mutta kuitenkin kelpaa :3 2. elokuvassa dubbaus on jo aivan mahtavaa, ja tykkään kuunnella heidän puhettaan. 3. elokuvasta en tiedä suomenkielistä ääninäyttelyä, katsoin sen englanniksi – mutta voin sanoa, että kyllä se alkuperäisääninkin toimii hyvin.

  EDIT: Laitanpa pienenä offina, että olen tullut piirtäneeksi Vakaman. Pitkä työ se olikin :’D Tässä näin.

  #119251
  zoka
  Member

  Kawamaru: Kyllähän se ääninäyttely ihan kuunneltavaa oli, mutta mä tykkään enemmän alkuperäisistä äänistä. =D Mitään animeakaan en koskaan katso dubattuna. Jo pelkästä dubattu-sanasta tulee semmonen fiilis että tää nyt on aivan surkea, en jaksa kattoa. Paavo Pesusienen osalta on aivan kauheita kokemuksia dubbaamisesta. >=( No nyt meni aivan aiheen vierestä, pointti on, että original = paras. Pätee usein myös karkkeihin.

  On myös tullut katsottua 2. ja 3. elokuva, YouTubesta. XD Mitään huonoja fiiliksiä ei jäänyt. En vain tajua miten Vakama ja kumppanit olivat taas Toia kolmosleffassa, kun ne muuttuivat Turagoiksi kakkosen lopussa. Tai sitten multa vain meni jotain ohi korvien. XP

  By the way, hieno Vakama. =)

  #119261
  Kawamaru
  Participant

  zoka wrote:

  En vain tajua miten Vakama ja kumppanit olivat taas Toia kolmosleffassa, kun ne muuttuivat Turagoiksi kakkosen lopussa.

  3. elokuva sijoittuu siihen väliin, kun Toat lähtevät kuljettamaan Matoralaisia, ja tavallaan 3. elokuva päättyy ennen sitä hetkeä kun 2. elokuvassa Toat saapuvat perille ja auttavat Matoralaiset henkiin muuttuen itse Turagoiksi. Tuo pikkuväli sisälsi koko elokuvan, ja oikeastaan se pikkuväli oli siis pitkä matka =D

  #119284
  Loweholic
  Member

  Olen nähnyt vasta ensimmäisen elokuvan (varmaan yli kymmenen kertaa…), mutta pidin siitä todella! Pikkuveljen kanssa on koitettu löytää 2. osaa, mutta ei ole vielä löytynyt :/

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.