BioShock

Home Forums Sekalaista Pelit BioShock

 • This topic has 4 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #121703
  juha90
  Participant

  Minä olen Andrew Ryan ja haluan esittää sinulle kysymyksen:
  Onko mies oikeutettu nauttimaan työnsä hedelmistä?

  Ei, vastaa mies Washingtonissa, työn hedelmät kuuluvat köyhille.
  Ei, vastaa mies Vatikaanissa, työn hedelmät kuuluvat Jumalalle.
  Ei, vastaa mies Moskovassa, työn hedelmät kuuluvat kaikille.

  Minä hylkäsin nämä vastaukset.
  Niiden sijaan valitsin jotain erilaista.
  Minä valitsin mahdottoman.
  Minä valitsin…

  RAPTUREN

  Kaupunki, jossa taiteilijan ei tarvitse pelätä sensuuria. Jossa tiedemiestä ei rajoita keinotekoinen moraali. Jossa suuri ei joudu pienen hidastamaksi. Ja työsi hedelmillä Rapture voi olla sinunkin kaupunkisi.

  Vuonna 1960 lentokone tekee pakkolaskun keskellä Atlantin valtamerta. Turmasta ainoana selvinnyt mies ui merestä kohoavalle majakalle, josta sukelluskello vie hänet merenalaiseen Rapturen kaupunkiin. Rapture rakennettiin toisen maailmasodan jälkeisissä tunnelmissa tieteen, taiteen ja teollisuuden ihanneyhteiskunnaksi, jossa ei ole sijaa valtiovallalle, uskonnolle eikä millekään, mikä kahlitsee ihmisen vapautta, luovuutta ja yritteliäisyyttä. Ei jumalia tai kuninkaita, vain ihminen.
  Perille päästyä selviää, että tässä utopiassa jokin on mennyt pahasti vikaan: Vedenalainen suurkaupunki on rappeutunut väkivaltaiseksi kuolemanloukoksi, josta on jäljellä vain raunioituneita monumentteja ja riehuviksi raivohulluiksi taantuneita kansalaisia. Tästä asetelmasta alkaa vaativa ja jännittävä selviytymiskamppailu, joka on kerännyt ylistystä niin kriitikoilta kuin pelaajiltakin.

  Täällä on mahdollisuus vapaasti keskustella BioShockista ynnä sen jatko-osasta, BioShock 2:sta. Mielipiteitä pelistä, sen maailmasta, henkilöistä, tarinasta… kaikki käy, niin risut kuin ruusutkin. Valinta on sinun.

  #121710
  erakko
  Participant

  BioShock on yksi niistä todella harvoista FPS-peleistä ja ylipäätänsä räiskinnöistä mistä olen nauttinut. Tunnelma, maailma ja tarina… vaikkeivat mitään jäänmurtajia niin silti melkeinpä parhaimmistoa mitä FPS-genrestä nykyään voi löytää. Peli ei ole myöskään pelkkää "ammu vain mikä liikkuu", onhan se toki sitäkin mutta plasmidit ja tonicit tuovat lisää vaihtoehtoja siihen miten vihollisen murskaa.

  Kakkosta en ole pelannut, en tiedä miksi mutta ei vaan ole kiinnostanut. Ehkä pelkään että lisätty moninpeli jotenkin heikentää yksinpeliä?

  Bioshock Infinitea tosin odotan innolla, sekin on yksi niistä todella harvoista tulevista peleistä joista olen aidosti kiinnostunut. Idea taivaskaupungista kuulostaa todella jännältä.

  #121718
  juha90
  Participant

  On ehkä melko outoa, että vaikka ketjun aloittaja olenkin, en ole pelannut BioShockia vielä läpi. Olen parhaillaan Arcadiassa, mutta voinen silti lausua näkemyksiäni pelistä tähän asti:

  Olen samaa mieltä enemmistön kanssa siitä, että BioShockin erimmäinen viehätys piilee nimenomaan sen miljöössä, tunnelmassa ja tarinassa. Rapturen tyylikäs Art Deco- arkkitehtuuri hivelee silmiä rapistuneenakin, tunnelma on kiehtovan vinksahtanut ja ahdistava, ja tarinan sisältämät poliittiset ulottuvuudet ja tapa, jolla se kerrotaan äänitallenteita keräämällä ja itse pelitapahtumina ilman välivideoita, on erittäin mielenkiintoinen. Esimerkiksi Medical Pavillion-kentässä tri. Steinmanin äänitallenteiden kerääminen nosti hienosti tunnelmaa ja pohjusti tulevaa kohtaamista tyypin kanssa.
  Itse pelattavuudessakaan ei ole juuri moittimista, aseet ja plasmidit ovat aika tyypillisiä, mutta hyvin toteutettuja ja jälkimmäisillä on hauska leikkiä.

  Kerron lisää läpäistyäni pelin. Ja vielä lopuksi on sanottava, että yhdyn erakon mielipiteeseen: BioShock: Infinite kiinnostaa suuresti minuakin, ääriamerikkalainen taivaskaupunki on ajatuksena ehkä jopa vieläkin kiehtovampi miljöö kuin Rapture.

  #121773
  eerol
  Participant

  Selvästi yksi hienoimmista peleistä ikinä. MIljöö niin mahtava mainoksineen ja loistavasti tuhoutuneen näköinen. Toiminta toimii ja plasmidit ovat siistejä, vaikkei kuitenkaan yhtä hienoja kuin niitä ostaessa tulevat how to use/mainos-video, joka on aivan mahtava:D.

  Kuitenkin ehkä parasta on äänet. Slicerien puheet parin käytävän takaa pelottavat kunnolla ja synkkä valaistus komppaa pelottavuutta. Niin paljon, etten pysty peliä yksin pelaamaan.

  Ykkönen on loistava peli ja kakkonen jatkaa sarjaa loistavasti, kun pääsee pelaamaan Big Daddyllä. Se pora on vain niin siisti.

  Infinite näyttää muuten loistavalta. Ne vuoristoradat!

  #122526
  Dents
  Participant

  Hankin itselleni tässä eilen OnLive-pelipalvelun (sellanen palvelu, jossa et pelaa oikeastaan omalla koneellasi, vaan pelit pyörivät palvelun päämajassa ameriikkojen puolella, eli toisinsanoen jos vaikka liikutat hahmoasi, käsky kulkeutuu jenkkilöihin ja hahmo liikkuu siellä, ja sieltä lähtee videokuvaa tänne, jolloin näet hahmosi tekevän, mitä nyt käskitkin sen tekevän. Eli koneesi tarvitsee pyörittää vain videokuvaa.), ja siinä on mahdollista maistella peleistä 30 minuuttia, ja BioShock tuli kokeiluun. Pakko sanoa, että peli kouraisi minut mukaansa, ja Rapture on kerrassaan loistava miljöö jazz-kulttuuriineen ja art deco-tyyleineen. Peli ei ainakaan näin aluksi ole turhan vaikea (pelaan Easylla), eikä kuolema ole vielä korjannut minua. Vita Chamberit ovat minun mielestäni hieno idea, millä selittää pelaajan respawnaatuminen.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.