Cave Story

Home Forums Sekalaista Pelit Cave Story

 • This topic has 2 voices and 1 reply.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #109650
  Blackbeard
  Participant

  Piti laittaa tästäkin aihe pystyyn, sen verran mahtava peli.

  Cave Story (Doukutsu Monogatari) on japanilaisen Studio Pixelin 2004 julkaisema freeware-peli, eli siis täysin ilmainen. Se on roolipelin elementtejä lainaava tasohyppely. Pelaaja herää kummalta saarelta ilman mitään muistikuvaa kuinka on sinne päätynyt. Pian hän törmää jänismäisiin Mimiga otuksiin ja eeppinen tarina alkaa rakentua seikkailun ja ongelman ratkonnan ohessa.

  Pelimekaniikka on yksinkertainen, nuolinäppäimillä ohjataan z hyppää ja x ampuu. Vihollisia päihittämällä aseita voi kehittää aina 3 levelille, mutta osumaa ottamalla paitsi elämä, myös aseelle kerätyt kokemuspisteet tippuvat ja ase muuttuu heikommaksi. Alanuolella kerätään esineitä, avataan arkkuja, puhutaan hahmoille, luetaan kylttejä yms.

  Tyylillisesti peli palaa ihanan nostalgisesti 90-luvun alun NES-klassikkojen pariin. Grafiikka on siis lähes 8-bittistä, mutta kuitenkin nättiä katseltavaa ja varsin yksityiskohtaista, hahmot ja otukset ovat persoonallisia. Menoa tahdittaa upeasti tunnelmaa luova intensiivisen koukuttava musiikki, niin ikään 90-luvun hengessä.

  Pelin voi ladata mm. täältä

  Onkos kukaan muu täällä pelaillut ks. peliä? Jos ei, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan, ei maksa mitään! Alku voi olla hieman tylsä, mutta kun päästää vauhtiin, on vaikea päästää irti. Erittäin koukuttava, ja tunnelmallinen. Varsinkin retropeleistä ja tasoloikista pitävien kannattaa ehdottomasti tutustua. Ja musiikkia on aivan puhdasta parhautta.

  #115405
  Vivallion
  Participant

  Yksi parhaista freeware-pelistä mitä olen pelannut ja pelaankin.
  Suosittelen tätä muillekkin pelaajille vaikka vastukset saatavatkin joskus olla hankalia.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.