Clannad

Home Forums Anime Animesarjat Clannad

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #118305
  Sakata-Kun
  Member


  Clannad
  Okazaki Tomoya on "koulurikollinen", jonka elämä on tylsää ja hän uskoo, ettei hän koskaan tule vaikuttamaan mihinkään. Yhdessä ystävänsä Sunoharan kanssa, hän lintsaa koulusta ja aikoo jättaa hänen lukio opintonsa kesken.

  Eräänä päivänä kävellessään kouluun, Tomoya ohittaa nuoren tytön joka mutisee hiljaa itsekseen. Ilman varoitusta hän huudahtaa "Anpan!" (suosittu japanilainen ruoka), joka saa Tomoyan huomion. Hän huomaa pian, että tytön nimi on Furukawa Nagisa ja että hän huudahtaa mitä hän haluaa, jotta motivoituisi. Nagisa väittää, että he ovat nyt ystäviä, mutta Tomoya kävelee pois kohtaamisesta kuin mitään ei olisi tapahtunut.Kuitenkin Tomoya huomaa Nagisaa enemmän ja enemmän ympäri koulua ja lopulta hän myöntyy ja ystävystyy hänen kanssaan. Tomoya oppii, että Nagisa on jäänyt luokalleen johtuen vaikeasta sairaudesta ja että hänen unelmansa on elvyttää koulun draama klubi. Väittäen ettei hänellä ole mitään parempaa tekemistä, hän päättää auttaa häntä saavuttamaan tämän tavoitteen apunaan neljä muuta tyttöä.

  Kun Tomoya viettää enemmän aikaa tyttöjen kanssa, hän oppii enemmän heistä ja heidän ongelmistaan. Hän yrittää auttaa jokaista tyttöä voittaamaan heidän kunkin esteen ja hän alkaa ymmärtämään ettei elämä ole niin tylsää kuin hän on kerran ajatellut.

  Käsikirjoittaja: Key
  Piirtäjä:Juri Misaki
  Ohjaaja:Tatsuya Ishihara
  Studio:Kyoto Animation
  Genre:Komedia, Draama, Fantasia, Romanssi, Koulu, Slice of Life, Yliluonnollinen
  Jaksoja:23 + Toinen Kausi (Clannad After Story) 24

  Lisätietoa: http://myanimelist.net/anime/2167/Clannad

  Eli keskustelua, mielipiteitä, kysymyksiä jne. koskien sarjaa.

  #118347
  Sakata-Kun
  Member

  Sarjahan ei ole kuin bout 4-5 vuotta vanha, mutta sanoisin, että se on jo legenda tässä vaiheessa. Key vain osaa. Sarja vei tällaisen "romanssi tarinan" aivan uudelle tasolle. Animaatio on nättiä ja nyt kun blue-ray julkaisutkin tulleet niin se on pelkkää iloa silmille. Huumori toimii ja se on onnistuttu aika hyvin ajoittamaan kaiken surullisen tarinan keskelle. Surulliset kohdat taas on toteutettu niin hyvin, että pitäisi olla aika sydämmetön ettei niistä liikuttuisi jotenkin.

  Äänet sopii jokaiselle hahmolla aika täydellisesti. Varsinkin Yuuichin valinta Tomoyaksi toimii (Tomakazukin olisi varmaan toiminut aika hyvin, who knows…). Ost:t ovat aivan mahtavat (Uminari yksi parhaista ost mitä tietää) ja ne myös sopivat todella hyvin kohtauksiin. Surullisissa kohtauksissa vähän liiankin hyvin (tekevät vielä surullisemmiksi).Fanserviceähän sarjan sisällä on vähän, pari kohtausta (mikä on aika vähän ottaen huomioon, että aika harem), mutta koko sarjan ulkopuolella syntyneen fanservicen määrä taas on aivan valtava.

  Ja ihan kuin ensimmäinen kausi ei olisi ollut tarpeeksi mahtava niin julkaistaan After Story, joka jatkaa osin samalla linjalla ja laittaa paremmaksi. After Storyn tarina poikkeaa niin edukseen massavirrasta. Minusta todella hieno idea viedä tarina, sen onnellisen lopun jälkeiseen aikaan. Ja tietenkin sarja kyllä käy vain surullisemmaksi (nagisan kuolema DX). Käydään siellä masentavan puolellakin jopa. Mutta lopussa sitten taas kaikki hyvin. Todella oudolla tapaa….

  #118888
  Kyoka8
  Member

  Aloin itseasiassa katsomaan Clannadia ensinalkuun ainoastaan otaku-yleissivistyksen tähden, enkä niinkään sen tähden, että voisin oikeasti pitää jostain moe-hömpästä, mutta kuinkas sitten kävikään ;)) Harmaasta moe-massasta voi toisinaan löytyä vaikka minkälaisia helmiä! Vaikka inhoaisi moe-sarjoja kuinka paljon, niin Clannad ja Clannad After story on pakko katsoa! Clannad sulattaa aitoudellaan kaikkien sydämet ja saa todella hyvälle tuulelle.

  Sarjassa toimii kaikki. Ääninäyttely, animaatio, musiikki ja hahmosuunnittelu. Laatu myös pysyy tasaisen hyvänä koko ajan. Juoni etenee tasaista tahtia (vaikka ensin kaikki tuntui tosi hitaalta), ja kaikki asiat esitetään uskottavasti, ja koskettavasti. Ja on tosiaankin hienoa kuinka minimaalisissa lukemissa fanservice ollaan onnistuttu pitämään, sillä silloin ollaan voitu keskittyä muihin ansioihin paremmin, kuin mitä haaremityyppisissä sarjoissa yleensä, niin kuin hahmonkehitykseen ja juonenkulkuun. Hahmot on tosiaan symppiksiä. Nagisa on ehkä vähän hajuton ja mauton, mutta eipä tuo nyt iso miinus ole.

  After storya katsellessa tuli itkettyä niin vuolaasti että huhhuh..

  #229785
  MangaFan01
  Participant

  En ole enää niin varma, että pidänkö kyseisestä animesta niin paljoa. Se loppui jotenkin aika oudosti. Nagisan ja Ushion pitivät olla kuolleita. Mutta sitten Tomoya jotenkin pystyy kulkemaan ajassa taaksepäin.  Nagisa ja Ushio molemmat selviytyvät. Juuri sen takia en niin paljoa pitänyt siitä, kun siinä oli  kaksi erilaista loppua. Mutta muuten oli ihan hyvä anime ja noin.

  #229794
  Namikox
  Participant

  Moikka :3

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.