Claymore

Home Forums Anime Animesarjat Claymore

 • This topic has 3 voices and 3 replies.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #53534
  Kyoka8
  Member

  Claymore kertoo maailmasta, jossa Yoma-nimiset hirviöt ovat syöneet ihmisiä muinaisista ajoista lähtien. Vain huippusalaisen organisaation luomat yli-ihmiset, naissoturit, jotka ovat puoliksi ihmisiä, puoliksi Yomia (eli niin kuin demoneita), pystyvät taistelemaan näitä hirviöitä vastaan. Nämä soturit tunnetaan nimellä Claymore. Tarinan päähenkilö on Clare-niminen claymore, joka suorittaa organisaation tehtäviä. Toinen päähenkilö on ihmispoika nimeltä Raki, jonka Clare ottaa mukaansa.

  Tuo nyt oli hiukan mitään sanomaton kuvaus, mutta koittakaa kestää ; )

  Tutustuin Claymoreen alunperin openingin kautta, ja sarja vaikutti mielenkiintoiselta, joten pakkohan sitä oli alkaa katsomaan.
  Claymoresta tekee ihanan oikeastaan se, että se on puhdasta fantasiaa. Rakastan Claymoren tyylistä fantasiaa todella paljon! Claymore on minusta todella laadukas sarja, ja kaunista katseltavaa ja musiikki on myös ihanaa. Myös Norihiro Yagin piirtämä Claymore manga on tutustumisen arvoinen. Piirrosjälki on todella persoonallista, ja minä ainakin pidän siitä kovasti. Itse tosin en ole lukenut mangaa vielä kovin paljoa.
  Lempihahmojani taitavat olla Clare ja Miria.

  Mutta siis – mitä mieltä olette Claymoresta?

  #53556
  Varjostaja
  Member

  Ihan hyvä sarja. Itse tulin tutustuneeksi mangan kautta ja sitten tulin katsoneeksi animenkin. Tätä nykyä omistan 9 ensimmäistä kirjaa englanniksi.

  #53617
  mimeko
  Participant

  Olen tutustunut sekä Claymore mangaan että animeen. Animen olen katsonut alusta loppuun, mangaa olen lukenut kaikki ilmestyneet chapterit ja hyllystä löytyvät myös osat 1-13

  Ja kyllä pidän. Jälleen kerran sarja jossa pidän mangasta enemmän, mutta myös anime on muutamia asioita lukuunottamatta hyvin toteutettu. Animaatio ja värimaailma miellyttää ainakin omaa silmääni ja ne sopivat sarjaan hyvin. Useimmat Seiyuut ovat myös hyviä. Toisaalta taas claymoret jotka ovat "muuttumassa" ja yomien ääntely kuulostaa koko sarjan ajan lähinnä myötähäpeää aiheuttavalta enkä tiedä pitäisikö siinä itkeä vai nauraa. Musiikki sopii sarjaan vaihtelevasti; välillä todella hyvin ja tunnelmaa tukien, mutta välillä se on turhan päälleliimattua eikä oikein istu. Openingista kuitenkin pidän ja musiikeistakin jäi kaikenkaikkiaan ihan hyvä maku. Myös loppu oli aikalailla pohjanoteeraus ja epäuskottava sarjan mittakaavalla – toisaalta en odottanutkaan mitään parempaa sillä anime lopetettiin ennen mangaa, siis hätäisemmin ja eri tavalla.

  Juoneltaan Claymore on melko perus kamaa, mutta kyllähän hyvä, keskiverto toiminta-fantasia ainakin minulle toimii. Ja isoista claymoreista (katsos, vaihtelua, ei katanoita!) tulee tietysti plussaa. Piirrostyyli on myös vähän vaihtelua moniin mättösarjoihin. Vaikka se ei pitemmän päälle enää yllätä, on siinä jotain uniikkia mistä jaksan pitää.

  Hahmoissakaan ei ole valittamista vaikka on hauskaa miten Claresta tunnistaa oikein tyypillisen toimintasarjan päähenkilö naisen piirteitä – sulkeutunut, kovia kokenut, kylmä, mutta kuitenkin välittää läheisistään ja on uskomattoman älykäs ja taitava. Ja jolla on luonnollisesti myös rajattomasti potentiaalia oppia ihan mitä hyvänsä.

  -mutta on hankalaa, kun claymore tarkoittaa sekä näitä naisia, "sotureita", että heidän miekkojaan-

  #53625
  Varjostaja
  Member

  Jep. Täytyy kyllä myöntää että animen loppu oli huono, mutta muuten sarja oli hyvä. Mangassa piirto tyyli oli omalaatuinen, mutta yomat olivat ärsyttävän samannäköisiä. Onneksi "heränneet" olivat kunnolla eri näköisiä.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.