Conikesä ohi, mitäs sitten tehdään?

Home Forums Sekalaista Cosplay Conikesä ohi, mitäs sitten tehdään?

 • This topic has 11 voices and 11 replies.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #109225

  Elikkäs elikkäs. Conikesä on jo lopuillaan. Kaikki kesää edeltänyt työ puvun tekoon on päässyt loppuun. Mutta… Mitäs ensi vuonna? Coneja on ensi vuonna, niin isoja kuin pieniäkin, aivan hillitön määrä. Niihin voisi väkertää useammankin puvun, yhdessä oleminen maistuu kuudentena peräkkäisenä päivänä puulta. Itselläni on tähtäimessä ainakin kolme conia ensi vuonna, ja on pari ideaakin jo kehkeytymässä. Eli kertokaas kaikki täällä fiilikset tämän vuoden coneista ja ennakko-odotukset ensivuodesta. Omat pukusuunnitelmatkin ovat tervetulleet.

  Itse cossaan ensi vuonna Bleachin Gin Ichimarua ja Fire Emblem ja Super Smash Bros. Brawlista tuttua Ikea. Ehkä jokin kolmaskin eksyy listalle.

  #109229
  Neko5
  Member

  Onhan tänä vuonna vielä Helsingin sarjakuva/kirjamessut? (en tiedä täydellisesti nimeä xD) ja itselläni vielä pari miittiä….mutta tänä vuonna coneja oli jotenkin vähän….tai pääsin itse vain kolmeen niistä Q__Q Tälle vuodelle olisi ollut vielä yksi suunnitelma, mutta eipä ole enää kunnon coneja.Tracon oli tänä vuonna omasta mielestäni paras con, koska Tamperetalo on ihana paikka conille <3.

  Ensi vuodelle mitä olen cosseja ja coneja suunnitellut niin minut voi näillä näkymin löytää CosplayGaalasta, Desuconista, Traconista, Animeconista ja ehkä Kosuconista….
  Ja cossaillen ehkä näitä hahmoja: Mugen (Samurai Champloo), Break Xerxes (Pandora Hearts), Genkishi (Katekyo Hitman Reborn) ja ehkä myös nuori Bonten (Amatsuki) (<-Se on vaan niin suloinen <3)

  #109272
  Hant
  Participant

  Ensi vuodelta odottelen muun muassa seuraavaa:
  – Ensi Desuconiin olisi tarkoitus työntyä taas taidekujalle, se kun on oikein hyvä kompromissi sijaintinsa puolesta, jos toinen tulee Imatralta ja toinen siitä Joensuun ulkopuolelta niin lahti on ihan ok.
  – Toinen juttu, mikä tuleekin sitten vähän uutena… Sen lisäksi että Eyelessin kanssa oltaisiin Desun taidekujalle menossa, suunniteltiin myös että cosplayattaisiin omia hahmojamme (niitä kun riittää) anime hahmojen sijaan.

  Eli on aikas kummallinen cossi tulossa, ei siinä muuta ongelmaa, mutta tarvitsen jostakin nestemäistä lateksia, savea, järkyttävästi iho maalia plus kaikkea muuta kivaa. Ja peruukin, enää en lähde hiuksia värjäilemään.

  Sitten tietysti se Turun Animecon. Se on sellainen juttu minne on lähes pakko päästä.
  Sitä siis odotellessa.

  #109275

  Tämän vuoden conistelu jäi vähän vähemmälle, ainakin tähän mennessä.
  Kitacon II antoi todellakin uutta näkökulmaa cossaamiseen, ja uutta ideaa tuli todellakin mieleen, joten päätin aloittaa viimeistään vuonna 2011 cossaamisen – kaikkeahan täytyy kokeilla ennen ’maailmanloppua’, hih♥ -, koska viimeistään silloin kahdeksannen luokan tekstiilillä saisin tehtyä jonkinlaista cossausasua, sunnittelin tekeväni shihakushoon, ja siihen hakaman, eli Bleachin sihigamikapteenin puvustus.
  En tiedä, mitä shinigameista leikkisin, vaan ajattelin tehdä ihan randomshinigamipuvun. Mutta sitten tulee tietenkin näitä uusimmasta JapanPOP painoksesta tuttuja elitistejä, jotka alkavat inttämään, kuinka tärkeää on autenttisuus, samalla kun itse pukeutuvat lolita-mekkoihin, jotka ovat valmistettu Kiinassa. Ei mitenkään pahalla lolitat.

  Kaikki on kuitenkin vasta suunnitteluvaiheella ja kaukaisessa tulevaisuudessa.

  #109280
  Miru-Chan
  Member

  PLASTICMUSHROOM wrote:

  En tiedä, mitä shinigameista leikkisin, vaan ajattelin tehdä ihan randomshinigamipuvun. Mutta sitten tulee tietenkin näitä uusimmasta JapanPOP painoksesta tuttuja elitistejä, jotka alkavat inttämään, kuinka tärkeää on autenttisuus, samalla kun itse pukeutuvat lolita-mekkoihin, jotka ovat valmistettu Kiinassa. Ei mitenkään pahalla lolitat.

  Itsekin pukeuduin ihan vaan random shinigamiksi vuosi sitten BakaConiin, eivät ne elitistit ainakaan minun kimppuuni hyökänneet. ;D

  Osaltani conikesä jatkuu vielä yhden Kuopion miitin verran, yritän väkertää sinne vielä yhden asun. Jos se ei tule valmiiksi ajoissa niin käytän sitä vuonna 2011.

  Tulevia tapahtumia:
  – DesuCon. Menen härnäämään Hantia ja Eyelessiä kun ne istuu taidekujalla. >w<
  – Turun Animecon. Sinne on pakko päästä!
  – Tracon: haluaisin mennä, en tiedä riittääkö rahat.
  Asuina ainakin joissain noista Yu-Gi-Oh! 5D’S-Crow Hogan(Team Satisfaction asu) ja Katekyo Hitman Reborn!-Daemon Spade.

  #109298

  tänä vuonna neljä conia (+tampere kuplii) tuli nähtyä ja koettua. Kaikki ne oli sen verran mahtavia ett ens vuonna varmasti meen kaikkiin coneihin sun muihin tapahtumiin mitä järjestetään tässä kotikaupunkini lähistössä. eniten odotan ens vuoden Desuconia, Animeconia ja Traconia. näihin olen ainakin tulossa (oli rahaa tai ei, lainaan vaikka jos on tarve) . tulevia cosseja: Alphonse Elricin cosplayasu on minulla jo tekeilläkin (se ihmisversio siis), sekä Hetaliasta Vietnamin asu. Kiina-asuani aion korjailla ja parannella parhaani mukaan. näillä mennään ainakin näin aluksi.

  #109339
  Hant
  Participant

  Miru-Chan wrote:

  DesuCon. Menen härnäämään Hantia ja Eyelessiä kun ne istuu taidekujalla. >w<

  Holy macaroni, olisi pitänyt pitää turpa kiinni… D-8

  #109365
  räsynukke
  Member

  Tänä vuonna jäi aikamoinen määrä tapahtumia käymättä. Bakaconiin olisin halunnut, mutta Pieksämäelle on Loppi-perunasta pitkä matka enkä saanut lähtöpäätöstä tehtyä ennen kuin lattiamajoitus oli täynnä enkä viitsinyt yhdeksi päiväksi mennä. Cosplaygaalan skippasin myös, samoin Kikuconin, Kitaconin ja mangapäivän. Käteen jäi siis ainoastaan Tampere Kuplii (vaikken ihan varma olekaan, laskenko sitä coniksi), Desucon ja Tracon.

  Kaikista kolmesta tapahtumasta jäi positiivset vibat, TreKupliksesta tuli minulle vuoden virallinen hengailutapahtuma, mutta mikäs siinä kun oli hyvää seuraa ja sain ostettua himoitsemani Ester Pärbergin tarinoita, Desucon nousi ohjelmatarjonnan ja yleisen fiiliksen takia taas Vuoden Parhaaksi Coniksi ja Tracon ylitti kaikki odotukseni. Ja pakko vielä sanoa, että oli oikeaa luksusta kun ensin Desu pidetään Sibeliustalolla ja sitten Tracon Tampere-talossa. Ahh.

  Ensi vuodelta odotan varmaan jälleen eniten Desuconia, se vaan miellyttää minua jotenkin kaikessa. Ja jännittää jo valmiiksi, että minkälaisia kunniavieraita ensi vuonna tuleekaan. Tottakai aion osallistua myös Animeconiin ja Traconiinkin mitä luultavimmin. Tälleen conikauden jälkeen on tietty sellainen "tulispa ens kesä ja conit jo" -fiilis, ja kyllä talvenkin jälkeen varmaan on odotukset korkealla kun tämän vuotisista tapahtumista jäi niin hyvä fiilis.
  Cossata en varmaan aio ensi vuonnakaan.: p

  Ja tietysti tältä vuodelta odotan suht kovasti vielä sitä, kuinka Suomelle käy Eurocosplayssa. Vaikken cosplaysta niin hirveästi välitäkään, niin ahkeran blogien lukemisen seurauksena on cosplayskene kuitenkin sydäntä lähellä. Ja no, tykkäilen tuota Trinoden Balthiria ja neidiltä tuntuisi ainakin taistelutahtoa löytyvän.

  #109388
  Fieri
  Member

  SWOOSH animeconiin! ehkäpä Engineerinä? http://www.halflife2.net/wp-content/upl … r_back.jpg

  #109514
  Blackbeard
  Participant

  Eipä coneissa pahemmin tullut kierrettyä, intissä kun olen. Tosin eipä niitä muutenkaan oli varmaan tullut tsekkailtua, yksin reissaaminen johonkin kauemmas (+yöpyminen) kun pukkaa olemaan jokseenkin mälsää. Tracon oli kuitenkin ihan hyvä kokemus, tosin lähinnä mahtavan Tampere-talon ja hyvin toteutetun tilan jaon takia. Muuten aika perussettiä.

  Ensikesästä… Ohjelman puolesta Desu on ollut vaan paras, ja kiinnostaisi käydä, mikäli saadaan taas Fukumoton tasoista vierasta paikalle. Mutta sitten taas, että viitsikö nyt sinne lähteä. Toinen on Animecon, ei sillä että mokoma hieman niljaisen oloinen massaconi enään kerran kokemisen jaksa kiinnostaa, mutta kun jos se on historian viimeinen the Animecon, niin olisi se sinänsä kokemisen arvoista. Mutta yksi sana; Turku.

  Traconissa tulee varmaan taas käytyä, lähellä kun on. Ja jos on taas Tampere-talolla, niin sitä varmemmin.

  Cossaamiseen en varmaan tule sekaantumaan jatkossakaan, ellen sitten hirveän pahaa aivovauriota tule samaan.

  #109525
  Keiko-chan
  Member

  Tän kesän conit, Baka ja Tracon, Baka oli elämäni ensimmäinen. Molemmista jäi tosi hyvät fiilikset, paitsi että molemmissa coneissa sain jotenkin istuttua pockyjeni päälle. Vain yksi cossiasu tehty, mutta ensivuotta odotellessa…

  Ensi kesänä ainakin Animecon, ja ehkä myös Tracon, rahatilanteesta riippuen. Desuconiin en ehkä pääse, aika on niin huono.
  Luojan kiitos Tracon on Turussa, niin osaan kulkea siellä jotenkuten. Muutenkin kiinnostaa, millainen se tulee olemaan…

  Ensi kesäksi ajattelin cossata NGE: Asukaa ja Hetalian Unkaria. Samalla voisi tehdä suosiolla tuon Kanda- cossin valmiiksi…

  #110293
  Ni-chan
  Member

  MTÄÄH? Eikö tänä vuonna (tai jatkossakaa) ole ollenkaan Tsukiconia? :'< Kun ei sitä kukaan mainitse.
  *Nyyhkis*. No, ei sille varmaan saa mitään…

  Ensi vuonna olisi tarkoitus mennä ainakin Traconiin, ehkä Tampere kupliiseen ja Turun Animeconiin. Näissä kaikissa tai ainakin kahdessa ensiksi mainitussa olisi tarkoitus cosplayata oletettavasti viimeiseksi jäävää cossiani, Alois Trancya Kuroshitsuji II:sta. Kattoo nyt saako puvun valmiiksi. :/

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.