Cowboy Bebop

Home Forums Anime Animesarjat Cowboy Bebop

 • This topic has 4 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #40174
  oblivion
  Member

  Yleistä keskustelua loistavasta animesta, olisi kiva lukea muitten kokemuksia sarjasta, lempihahmot jne..

  #40396
  tutti-nalle
  Member

  Yks suuria lemppari animejani! Kuuntelen jazzia ja ajattelin että voisin tykätä. Oikeassa olin sarjassa on paljon sellaista mistä pidän ja mitä arvostan esim. hyvä huumori, hahmot, juonen kuljetus sekä musiikki joka kruunasi kaiken. Hienoa tavaraa kertakaikkisesti. Fiilis oli koko sarjan ajan huippu luokkaa eikä katsoessa voinut koskaan tylsistyä.

  #40464
  oblivion
  Member

  Hienoa 😀 itsekin tykkäsin todella paljon sarjan musiikeista, ja oli hauskaa miten tuli erilaisia musiikki teemoja eri jaksoihin. Olen myöskin kuunnellut jonkin verran Jazzia ja Bluesia ja ne toivat sarjaan syvällisemmän tunnelman. Oikeastaan ne musiikkityylit sopivat sarjalle täydellisesti.

  #51140
  scarecrow
  Participant

  Silloin kun kaverin kanssa muutama vuosi sitten katsoin televisiota yömyöhällä, sieltä tuli Cowboy Bepop -elokuva ja olin heti ihan koukussa : D En tosin nähnyt elokuvaa alusta asti, ja sitä on todella kauan koska en edes muista kunnolla mitä sinä tapahtui. Hyvä fiilis siitä kuitenkin jäi ja olen monesti meinannut lähteä etsimään josko löytäisin sen uudestaan jostakin vielä…

  #119971
  Cadmium
  Member

  Hämmentävän vähän viestejä tässä topicissa. Korjataanpa asia itse. 😀

  Viime viikolla mieleeni tuli yllättäen ajatus: haluan pitkästä aikaa katsoa animea. Pienen harkinnan jälkeen päädyin kokeilemaan Cowboy Bebopia, sillä sen 26 jaksoa eivät tuntuneet ylivoimaiselta urakalta ja monet ovat maininneet sen suosikkianimekseen. Katsottuani kolme jaksoa en ollut ihan varma, että mistä moinen klassikkostatus on tullut. 13:sta jaksosta eteenpäin aloin pikkuhiljaa ymmärtää.

  Pääsyy sille, että päätin jatkaa katsomista, oli se, että minusta oli yksinkertaisesti kivaa katsoa päähenkilöiden tekemisiä ja heidän yhteisiä hetkiään. Hahmoissa siis tämänkin sarjan vahvuus. Spike ja Jet ovat suosikkejani, ja Faye yllätti positiivisesti: vaikka hahmon tehtävä onkin tarjota fanservicea, niin hänen menneisyytensä paljastetaan aivan upealla tavalla. Oikeastaan hyvin monisyinen hahmo, siis. Ed ei varsinaisesti kuulu suosikkeihini, ihan söpö tyttö ja hauskoja hetkiä hänenkin kautta päästään kokemaan. Päähenkilöiden vuorovaikutus Bebop-aluksella kuuluu sarjan parhaimpiin anteihin.

  Juonesta (tai sen "puuttumisesta") olen kuullut paljon valituksia, mutta itse pidän Cowboy Bebopin episodimaisesta rakenteesta. CB avaa hitaasti päähenkilöiden taustoja, ja siinä sivussa tutustutaan joidenkin sivuhenkilöiden tarinoihin. Varmaan koskettavin tällainen on jaksossa 8 (Waltz for Venus). Jos taas turhimmista jaksoista puhutaan, niin itse en pahemmin välittänyt jaksoista 21 (Boogie Woogie Feng Shui) ja 22 (Cowboy Funk). Jakson 17 (Mushroom Samba) tarpeellisuudesta voidaan toki kiistellä, mutta koska nauroin sitä katsoessa ihan liikaa, en voi pitää sitä huonona. 😀 Cowboy Bebopkin tarvitsee joskus huumoria näin älyttömässä muodossa!

  Musiikki on ihan omaa luokkaansa tässä sarjassa, hatunnoston arvoinen suoritus Yoko Kannolta. Uskomattoman monipuolinen soundtrack (soitin eilen illalla muutaman kappaleen kaverilleni, ja vain niiden perusteella sain hänet katsomaan sarjaa. :D). Musiikin käyttö itse sarjassa on onnistunutta. Hiljaisia hetkiä ei pelätä, ja kun musiikki alkaa soida taustalla, siihen kuuluukin kiinnittää huomiota. (Off-topic?: en voi olla tekemättä tätä vertausta: katsoin huvikseni jokin aika sitten Fullmetal Alchemist Brotherhoodin viimeisen jakson, ihan vain nähdäkseni miten loppu on toteutettu siinä. Olin suorastaan tyrmistynyt siitä, miten huonosti musiikkia käytettiin. Taustalla oli koko ajan pauhaamassa jotakin! Pahin esimerkki tästä on mielestäni kohtaus, jossa Winry kuulee ääniä pihalta ja siirtyy huoneiden läpi ulko-ovelle. Niin paljon kohtia, joissa hiljaisuutta olisi pitänyt osata hyödyntää, mutta ei, sitä suorastaan pelätään.) Myönnetään, että joissain taistelu-/takaa-ajokohtauksissa soinut rento ja pehmeä musiikki tuntui omituiselta yhdistelmältä. Toimi se silti.

  Niin hauskaa kuin minulla olikin näitä hahmoja seuratessa, niin pitihän sen joskus loppuakin. Loppu on kyllä hieno (vaikka tiesinkin miten sarja tulisi päättymään, niin se ei lopun hienoutta pilannut), olin suorastaan järkyttynyt kun lopputekstit lähtivät pyörimään. Mahtavan kamalan hirveän upeaa. Enpä olisi parermmin osannut päättää hyvää sarjaa. Ensimmäinen ajatus vihoviimeisen kuvan jälkeen oli, että "tää pitää katsoa uudestaan". Cowboy Bebop ei siis omalla kohdallani jää todellakaan vain yhteen katsomiskertaan. Elokuvakin on vielä katsomatta.

  See you space cowboy…

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.