Darker than Black

Home Forums Anime Animesarjat Darker than Black

 • This topic has 2 voices and 1 reply.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #56783
  Kyoka8
  Member

  http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=7382

  DtB on ehdottomasti yksi lempi-animeistani. Se on todellinen mestariteos. Alunperin tutustuin siihen op-kappale Howlingin kautta. Ensimmäiset jaksot eivät oikein vakuuttaneet, mutta jonkin ajan päästä olin aivan koukussa. Hassua, että niinkin hyvä sarja, kuin Darker than Black on melko tuntematon Suomessa. (vai kuvittelenko vain?)

  Juoni on todella erikoinen ja nerokas, enkä ole koskaan törmännyt vastaavaan. Darker than Blackin kaltaiset mysteerit ovat aina kiinnostaneet minua. Sarjan katsottuanikaan monet asiat eivät valjenneet, mutta toivottavasti kakkoskausi selventää asioita. (Ja tulisipa se nyt pian!)

  Hahmot ovat myös omaa luokkaansa. Kaikki ovat todella inhimillisiä, ja kaikilla on heikkoutensa, vaikka monet hahmoista ovatkin varsinaisia yli-ihmisiä. Myöskään sarjassa ei ollut yhtään ärsyttävää tai teennäistä henkilöä. (ks. mm. Vampire Knight ja Kuroshitsuji)

  Vaikka moneen otteeseen hoetaan, että contractoreilla ei ole tunteita, niin se ei tunnut kovin järkeen käyvältä. Kyse on varmaankin pelkästä myytistä.

  Darker than Black on myös ainoimpia sarjoja, joissa olen tykästynyt päähenkilöön. Hein olemuksessa on jotain todella surullista ja yksinäistä. Black Reaper taas on vain jotain niin siistiä!

  #118184
  Sakata-Kun
  Member

  Mitä nyt vielä on tapahtunut sen jälkeen kun kauan kauan sitten tuo aloitusviesti on kirjoitettu niin 2 kausi "Gemini of the Meteor" on ilmestynyt ja sen lisäksi on tullut OVA Kuro no Keiyakusha Gaiden, joka sisältää 4 jaksoa ja sijoittuu näiden kahden kauden väliin. Selventäen vähän 2 kauden asioita.

  Asiaan. Itse tuon ensimmäisen kauden katsomisesta on jo melkein 2 vuotta ja Geministä jo yli vuosi, mutta gaiden tuli tuossa "vain" 3kk (?) sitten sen ilmestymisen aikoihin katsottua, joten nyt on hyvä aika kirjoittaa jotain ennen kuin täysin unohtaa mitä sarjassa tapahtui.

  Vaikka sarjan jälkeen on tullut katsottua vaikka kuinka monta muuta sarjaa, tämä on pysynyt koko ajan siellä kärkipäässä. Sarja on sillein sopivasti synkkä. Ei mennä hirveälle masis puolelle, mutta ei myöskään yritetä kaunistella asioita. Animaatio on nättiä ja musiikit upeita. Jokainen OP ja ED on todella hyvin onnistuneita.

  Sarjaan tutustuin sattumalta youtubessa nähtyäni pari random videota ja päätin antaa mahdollisuuden. 3 jaksoa myöhemmin olin koukussa ja katsoin varmaan viikossa ensimmäisen kauden. Se oli todella koukuttava ja se oli jotain uutta minulle siihen aikaan, kun ei ollut ennen hirveän realistisia sarjoja katsonut. Omaksi onneksi toinen kausi tulikin jo siitä kuukauden parin päästä. Eli katsoin ekan kauden aika samoihin aikoihin kun Kyoka perusti tämän ketjun.

  Moni on sanonut, että Gemini olisi ollut pettymys ja olihan se sitä vähän, mutta mielestäni se johtui vain siitä että sille laitettiin liian suuret odotukset joita ei vain voinut täyttää. Itse pidin ihan kohtalaisesti Geministä. Tarinan sijoittaminen Venäjälle oli ihan jännä veto (ei hirveän monessa animessa ole siellä oltu). Suomi olisi tietenkin ollut ihan kiva myös ehkä vähän vilahtaa tarinassa, kun Yinkin sieltä kotoisin, mutta näin ei sitten käynyt. Jaksojen rakenne vähän muuttui kun ei enää ollut yksittäisiä tapauksia per jakso (yksi syy joidenkin pettymykseen). Minusta se toimi ihan hyvin näin. Geminihän oli ihan hyvä kausi, mutta jotain jäi uupumaan.

  Gaidenin ja Geminin katsomisen välillä oli aika suuri aukko, joten sen takia en oikein Gaidenista saanut paljoa irti. Se ei selittänyt oikein mitään minulle, mutta animaatio toimi ja se oli hienoa katsottavaa.

  Juonesta tuli aika paljon missattua kylläkin, kun jokaisen kauden välillä ne tauot, joten ei mitenkään voinut muistaa mitä oli ennen tapahtunut. Sen takia pitäisi siis joskus katsoa koko sarja putkeen ja vielä siinä oikeassa järjestyksessä (1.kausi –>Gaiden–>Gemini), jotta saisi sitten kunnolla vielä kerran kaiken irti sarjasta.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.