Delfiininpyynti Japanissa

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Delfiininpyynti Japanissa

 • This topic has 13 voices and 15 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
 • Author
  Posts
 • #81539
  Harakiri
  Member

  http://yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymparis … 229632.ece

  http://www.metrolive.fi/elokuvat/artikk … ella/3001/

  http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/09 … 14579.html

  " Kyllä elokuvat voivat muuttaa maailmaa. Tämän sukeltaja-valokuvaaja Louie Psihoyosin dokumentin aiheuttama kohu on saanut Japanin viranomaiset lopettamaan delfiininpyynnin – ainakin toistaiseksi. "

  Pyydetäänhän muuallakin maailmassa delfiinejä (ja valaita) mutta Japanissa nämä tappotilastot ovat korkeimmillaan.
  Toivottavasti kaikki delfiinit sekä valaat rauhoitettaisiin kokonaan.

  Itsekästä perustella tuollaista teurastamista elinkeinovapaudella ja elannon saamisella. Vaikka onhan ihminen niin ahne että se tappaa rahasta kenet tahansa.

  #82026
  Dents
  Participant

  Delfiinit ja valaat ovat hienoja-ja älykkäitäkin- olentoja, niitä ei saa pyydystää! Itse en syö valasta enkä delfiiniä, ja voin sanoa, että pärjäämme ilmankin. Miksi muuten otuksia edes pyydetään? Voisiko joku kertoa minulle?

  #82044
  Inu-Mimi
  Member

  Se on ainakin varmaa että ihmiset yrittävät kaikin voimin niitä suojella – älykkäitä, taputtavia ja temppuja tekeviä meripalleroita. Nehän ovat kuin pieniä ihmisiä. Jos niiden selviytymistä ei voi 100% taata niin ainakin sen että kaikki jatkavat yrittämistä. Samanlaista hälyä ei ole ikinä noussut rumien eläinten sukupuuttoon kuolemisesta….

  #83124
  Minorea
  Member

  Taitaa kuule olla aikaharvinaista että suomesta löydät kalatiskiltä delfiiniä tai valasta, tai muualtakaan lihahyllystä (nämähän eivät ole kaloja)

  Someone wrote:

  Miksi muuten otuksia edes pyydetään? Voisiko joku kertoa minulle?

  Miksi kaloja yleensäkin pyydetään? Ruuaksi? Miksi nautaeläimiä kasvatetaan teuraaksi? Ruuaksi? Miksi ihmiset nyt sattuvat olemaan idiootteja?

  Miksi nyt yleensäkin tehdään mitään?
  Delfiini on mm. eräissä ranskalaisissa keittiöissä erittäin suosittu herkku, joka aiheuttaa sen, että hinnat on pilvissä ja rahanahneet ihmiset niitä pyydystävät. Joillekin pyydystäminen ja teurastus on elinkeino, aivan kuten nautatalous, broileriteollisuus tai kalastus. Jos sinä olet kasvanut kalateollisuuden keskellä ja vaihtoehtona on syrjäytyä pummiksi kadunkulmaan ja kuolla rahattomana tai hakeutua pyyntiammattiin, useammat hakevat siihen.

  Raaka tosiasia on, että tuota pyyntiähän ei lopeteta niin kauan, kun kysyntää harvinaisemmille lihoille on. Onhan esim. intiassakin lehmän syöminen ihan hirveää ja tietyissä paikoissa jopa kiellettyä, sehän on viisas ja pyhä eläin. Meille se on hyvinkin jokapäiväistä – kebab, hampurilaiset, jauheliha, pihvit – naudanlihaa, lehmää.

  Ja ihminen on aika välinpitämätön luontokappale – mikä ei itseä kosketa niin antaa olla vaan.

  #84317
  Harakiri
  Member

  Tiesittekö että armaissa tonnikalapurkeissakin on käytetty mahdollisesti delfiininlihaa?

  Ja ihan yhtä paljon niitä ’rumiakin’ eläimiä puolustetaan. Mutta delfiiniä ei kannata edes sen elohopeamääränkään takia syödä, eikä se ole jalostuksen tulos.

  En hyväksy lihatuotantoakaan sen epäeettisyyden takia.

  #85038
  Nanakin
  Member

  Minkä takia tonnikalapurkkeihin käytettäisiin delfiinin lihaa? Tai jos tarkoitit sitä sisältöä, niin enpä löydä mitään logiikkaa salaa sisällyttää halpaan tonnikalaan kallista delfiiniä. Todennäköisesti selität tämän kaiken viisaana ihmisenä parilla sanalla, ja sitten mä näytän tyhmältä. Piti sitä kuitenkin kysäistä.

  Ja mielipiteeni. Delfiinit on tosi hassuja. Ei saa teurastaa.

  #87081
  Alice19
  Member

  Oma mielipiteeni on, että delfiininpyynti on väärin! 🙁 Mielestäni mikään maa ei saisi pyydystää delfiinejä.

  #87140
  Shiori-chan
  Member

  Delfiininpyynti on väärin, enkä ole koskaan sellaista syönytkään, ja pärjään ilmankin! Toivottavasti delfiinit ja valaat rauhoitettaisiin, koska ne ovat toooosi älykkäitä olentoja!

  #90254
  Hant
  Participant

  Norja ja Japani taitavat edelleen päästä aika lailla kuin koirat veräjästä valaanpyynti-kysymyksessä, maat kun perustelevat pyyntiä "tieteellisin syin", tutkimuksiin yms. niitä eläimiähän saa pyyntää, eikä tieteellistä tutkimusta kovin usein ole estetty sen takia että "epäillään salametsästystä" tai vastaavaa. Plus koska syyt ovat tieteellisiä, niitä on nimenomaan todella huono mennä arvostelemaan, etteivätkö maat saisi tiedettä kehittää.
  – Mutta veikkaan että useat arvaavat, että ei se nyt kuitenkaan ainoastaan tiedettä palvele tuo Japanin ja Norjan touhu, isot rahat siinä liikkuu.

  #90773
  Kade
  Member

  EIIIII EI DELFIINEJÄ!!!! 😥 Shiori-chan wrote:

  Delfiininpyynti on väärin, enkä ole koskaan sellaista syönytkään, ja pärjään ilmankin! Toivottavasti delfiinit ja valaat rauhoitettaisiin, koska ne ovat toooosi älykkäitä olentoja!

  oon ihan samaa mieltä kuin Shiori-chan… jos noin jatketaa niin tai no Valaat ovat merten uhanalaisia nisäkkäitä. Niitä uhkaavat esimerkiksi valaanpyynti, maailman merten saastuminen sekä kalastuksen sivusaaliiksi joutuminen…

  #90871
  Alice19
  Member

  Japanihan pyydystää valaita ja delfiinejä, vaikka se on kielletty. Mitä hyötyä siitä on että niitä pyydystetään?? Kyllä ihmiset varmaan pärjäävät myös ilman valaan/delfiinin lihaa! Järjetöntä..

  #93063
  Kirppu11
  Member

  Nanakin wrote:

  Ja mielipiteeni. Delfiinit on tosi hassuja. Ei saa teurastaa.

  Ihana kommentti.. :’D

  Itsekkin olen sitä mieltä, ettei delfiinejä saisi pyydystää ~ Ihmiset vaan sattuu olemaan niin tyhmiä. Eikö se ole vähän sama asia, että ostetaan järjettömästi muovipusseja ja tuotetaan hillittömästi hiilidioksidia, vaikka tiedetään, että se edistää ilmaston(p)muutosta..? Kai niitä nyt teurastetaan ihan sen takia, että ihmiset on raha-ahneita, vai..? Tuskin kukaan täysjärkinen alkaa niitä elävältä hakata saamatta siitä mitään rahaa. Ei sillä, että niitä rahankaan takia saisi teurastaa.

  #93167
  OtaQ
  Member

  En itse ymmärrä valaan pyyntiä, enkä kyllä tätäkään. Delfiinitkin ovat eräänlaisia valaita.
  Ja valaat ovat uhanalaisia.. En osaa sano, että mitä järkeä koko touhussa. Eihän delfiineillä ole luontaisia vihollisia, joten mielestäni niitä ei tulisi tappaa. Sama juttu hailla ja valailla.
  Mutta taas possuilla (en syö possun lihaa, mutta sanon tämän silti) on luonnostaan vihollisia ja possut ovat teuraseläimiä.

  #93214
  Rie chan
  Member

  Delfiinin/valaan pyynti on väärin, varsinkin jos sitä käytetään melkein pelkästään Ranskassa/Norjassa/Japanissa? ( ehkä muuallakin(?)) Ja valaan rasvakin on arvokasta mutta KYLLÄ NE ELÄIMET SILTI VOISI JÄTTÄÄ RAUHAAN! >:(

  #105960
  OtaQ
  Member

  Tämä ei kyllä ihan asiaan kuulu, mutta Japanin lähistölle Kiinaan nimittäin.
  Eräänä päivänä selasin vuoden 1992 ennätyskirjaa, jonka ekalla aukeamalla oli juttu hyvin harvinaisista eläimistä. Siellä oli pieni tieto ”kiinanjokidelfiinistä, jota on vain 300 yksilöä”.
  No, kiinnoistuin selaaman netistä lisää tietoa tästä eläimestä, ja kappas vuoden 2007 uutinen:- Kiinanjokidelfiini kuollut sukupuuttoon.Syynä jokien patoaminen, ruuan puute, kalastus ja salametsästys.
  Eli delfiinin/valaiden pyynti voisi pelastaa lajien säilymisen. Koska monesti on käynyt että ”vahingossa joku muukin vähän harvinaisempi eläin on jääny kiinni tai tapettu. Ärsyttää kun ihmiset eivät osaa arvostaa luontoa ja eläimiä. Nämä delfiinit olisi varmaan ehditty pelastamaan.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.