Disney

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Disney

 • This topic has 28 voices and 45 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
 • Author
  Posts
 • #77124
  Cadmium
  Member

  Kas, kun ei tällaista täältä vielä löytynyt : )

  Topicin tarkoituksena olisi siis höpöttää Disneyn tuotoksista (sillä kyllähän te niitä katsotte ja luette, ettekös?), oli sitten kyse klassikoista, Disney Channelista tai vaikkapa Aku Ankasta. Suosikkihahmoja, -elokuvia tai -ankkapiirtäjiä sekä Disneyn nykyistä tilaa koskevia aiheita siis täällä : ) Mietin aluksi, että pitäisikö aihe rajata vain elokuviin, mutta käsitellään nyt Disneytä ihan yleisesti. Onhan se aika laaja alue, tiedän, mutta saadaanpahan paljon juttelunaihetta.

  Ihan alustavasti muutama kysymys, vaikka aihetta saa käsitellä niin vapaasti kuin haluaa: Ovatko Disneyn elokuvat huonontuneet merkittävästi sitten alkuaikojen? Katsotko piirretyt mieluummin suomidubilla vai alkuperäisillä äänillä? Mikä Disneyssä ärsyttää? Onko Disney vain lapsille, vaikka sitä manostetaankin koko perheen viihteenä?

  *Heittää pallon seuraavalle*

  #77135
  Fieri
  Member

  Disneyn vanhat elokuvat (Peter pan, jne.) Ovat aivan mahtavia mutta jos nyt verrataan Disneyn Channelin johonkin Phineas ja ferbiin ja semmosiin, herranjumala mitä aivomätää.. Niissä ei ole mitään opetusta, ja juoni on mitäänsanomattoman normaali x_x Suomidubeil Disneyn elokuvat on hyviä… ö.ö Noooh oikeastaan tämä nykyaikainen "Disney Channel" kanava.. No nykyinen disney on vain lapsille aivomätää mutta klassikoita pystyy jokanen ikäluokka kattoo <3 Lemppari taitaa olla Kapteeni koukku XDDD

  #77136
  Blackbeard
  Participant

  Disney Channel on kyllä ihan kamalaa sontaa. Räkänokkaisia teinejä hyppii huonosti käsikirjoitetuissa tilanne ’komedioissa’, jotka lähinnä pistävät itkettämään.

  Disney klassikot on just kovia, kaipaisin luusia 2D animaatioita. Keisarin uudet kuviot taitaa olla viimeiseksi jäänyt. Nää DisneyPixaritkin pukkaa olemaan hyviä vaan joka toinen. Nyt on jo nähty tuhannet karvat, ja realistiset vedet ja vaikka mitkä hienot efektit, niin eikö olisi joa aika palata perusteisiin? 🙂

  #77151
  Gawonarus
  Participant

  Uusin Disney-elokuva, jonka olen nähnyt taitaa olla Mulan(1998), joten nykytasosta ei ole paljonkaan tietoa, huono se taitaa olla. Ehdottomasti parhaat Disney-elokuvat ovat Aladdin ja Leijonakuningas. Molempien tarina ja musiikit ovat vertaansa vailla. Pitäisi itse asiassa katsoa nuokin tässä joskus, varsinkin kun tuo Kingdom Hearts palauttelee hyviä muistoja. Ja Aladdinin suomidubbi on mielestäni jopa parempi kuin alkuperäinen, isolti kiitos Vesa-Matti Loirille(henki). Yksi lemppari on myös Herkules, jota tuli katsottua aina silloin kuin olin kipeänä ja koulusta pois. Kun tuota listaa katsoo, niin eipä sieltä huonoa elokuvaa löydy.

  Ankkapiirtäjistä Don Rosa on suosikkini. Yksi Rosan sarjakuvista taitaa vielä olla lukematta, mutta tähän astiset lempparini ovat Unelmoiden läpi elämän, Musta Ritari, Pysähtyneisyyden aika ja koko Roope Ankan Elämä ja Teot -kirja. Carl Barksia tuli luettua joskus nuorempana, hyviä sarjakuvia hänelläkin oli, mutta niiden nimiä ei muistu mieleen. Junttapurin Maharadza taisi olla yksi hyvä.

  Ankronikasta pitää mainita elokuva Kadonneen lampun metsästäjät. Myöskin lapsuuden lempielokuvia. Valitettavasti en muista siitä paljon muuta kuin, että se oli hyvä.

  #77153
  Blackbeard
  Participant

  Ankronikka pelit NESille oli kyllä tajuttoman kovia joskus pentuna. Ja vielä näin jälkikäteenkin arvioituna silti ensiluokkaisia sidescroller taso loikkia. Haastavia, ja kaikkea kivaa ja hauskaa oli paljon. Ja muutama kivat puzzlet, jotka aiheuttivat varsinkin pentuna aika mielettömiä "Ahaa"-elämyksiä.

  Ja mun suosikki Disneyleffa on kanssa Aladdin. Henki on kyllä mainio.

  Ja Don Rosa on kovis, siitä tuo minun piirtämisharrastukseni alkoikin. KAikki suomeksi julkaistut albumit nimmareilla <3 Paitsi uusin, siihen ei ole ollut mahdollisuutta saa nimmaria. Harmi, että Rosa joutui lopettamaan piirtämisen, sen tarinat oli omaa luokkaansa.

  #77154
  Gawonarus
  Participant

  Blackbeard wrote:

  Ja Don Rosa on kovis, siitä tuo minun piirtämisharrastukseni alkoikin. KAikki suomeksi julkaistut albumit nimmareilla <3 Paitsi uusin. Harmi, etä joutui lopettamaan piirtämisen.

  Tämä on kyllä valitettava juttu. Moni Rosan sarjoista kaipaili jatko-osaa. 🙁

  Disneyn Viidakkokirjasta tuli muuten mieleen eräs toinen animaatioelokuva, jonka nimeä ei tule mieleen. Tuskin oli Disneyn, koska oli nääs aika raaka. Lopussa taisi räjähtää ydinpommi ja jossain vaiheessa oli joku tappelu jättiläiskäärmeen ja jonkun dinosauruksen välillä. Veri lensi. Jos joku sattuu tietämään tän elokuvan ni vois kertoo, itellä ei millastakaan muistikuvaa.

  #77167
  Inu-Mimi
  Member

  imho Disney onnistui parhaiten lyhyitä huumoripätkiksiä tehdessään. Varsinkin lyhytmusikaaleja. Silloin 1900-luvun alkupuolella. Disneyn animaatiolaatu on aika omaa luokkaansa mutta ne ah niin arvostetut prinsessasadut eivät ole niin koskettavia ja uskomattomia kuin kaikki antavat ymmärtää. Mitä nyt muokkailevat kaikki sadut lasten korville sopiviksi ja hämärtävät karkujen mielikuvia alkuperäistarinoista ("Mitä, miksi Nalle Puh on tässä ruskea? Keltainenhan se oikeasti on. Epämääräinen kirja."). Niiden lisäksi Disney osaa tehdä Pixarin kanssa hyviä leffoja, vaikka ovatkin 3D-muovia. Ihmettelen vain mikä osa niistä on Disneyn tekemää koska sen yksin tekemät komediat ovat nykyään niin pakotettuja (Keisarin Uudet Kuviot ja disenychannelpaskat) mutta esim. Ice Aget ja Monsterit Oy ovat ihan hervottomia, ja Pixarhan sen animaation tekee. Jos Disney nyt onnistuisi tekemään D&P-tasoisia yksin, 2D:nä. Mutta sehän on työläämpää.
  Vaikka Pixarinkin elokuvat alkavat toistaa itseään. Kai siksi koska niitä tehdään aivan liikaa.
  Disney on kyllä uskomattoman suuri yhtiö. En ihmettelisi jos se joskus yrittäisi ostaa kuun ja kaivertaa sihen Mikki Hiiren. Tai hankkisi kaksi meteoria korviksi siihen ympärille.

  Mikki Hiiri on muuten aivan saakelin ärsyttävä hahmo. En ole lukenut sen tarinoita sitten kakkosluokan. sillä onnistuu aina kaikki, se menee aina jonnekin menneisyyteen, tulevaisuuten, avaruuteen tai rinnakkaistodellisuuteen ja sillä on niitä ärsyttäviä sidekickejä kuten Tohtori Staattinen ja Eka Vekara joista kukaan muu kuin italialaiset piirtäjät ei välitä. Italialaiset piirtävät huonosti Akua…. niitä ei edes erota toisistaan. Taskareissa ei olekaan nykyään muuta kuin niiden tarinoita.

  Don Rosa on kaksijakoinen piirtäjä. Joko hän ei uskalla astua Barks-kuplastaan pois ja kuluttaa suunnattoman määrän aikaa selittäessään lukijoille kuinka monta Barks-yksityiskohtaa hän sai sujutettua yhteen ruutuun ja tekee tekstiseiniä historiallisista faktoista tarinoissaan tai sitten hän tekee niitä yksittäisiä ja aivan hulvattomia sarjojaan. Jotkut pidemmätkin ovat kyllä hyviä, varsinkin Kolme Caballeroa -tarinat. Muita ihan ykkösiä ovat Paino-ongelmia, Hänen majesteettinsa Roope Ankka ja Pysähtyneisyyden aika.
  Roope Ankan Elämä ja Teot menettelee mutta niissä Roopesta tehdään …. no, täydellinen.

  Barksista ei voi sanoa pahaa sanaa. Hänestä olisi tullut nero kirjailijanakin mutta kaiken lisäksi hän osasi piirtääkin ja tehdä tarinansa sujuviksi sarjakuvina. Superhuman or what? En nyt osaa nimetä yhtään tarinaa kun ole niitä lukenut sen seitsemänsataa ikäni aikana.
  Mutta alas, kaksi ankkamestaria down, toinen kuollut ja toinen eläkkeellä.
  Johan tuli tekstiä.

  #77180
  Cadmium
  Member

  Don Rosan Roope Ankan elämä ja teot on kyllä varmaan ainut sarjakuva, joka teki ihan hirveän suuren vaikutuksen minuun joskus ala-asteaikoina. Sen ikäiselle se oli aika vaikuttava kokonaisuus, ja pidän siitä vieläkin. Harmi vain että tuon uuden painoksen väritykset ovat ihan hirveät verrattuna siihen ruskeakantiseen, jota lainasin useaan otteeseen kirjastolta. Liian haaleaa ja valjua : /

  Kiinnostaa muuten nähdä tuo Disneyn tuleva elokuva, Prinsessa ja sammakko, siinä kun on palattu taas 2D:en, ja tarileri vaikutti ainakin suht makoisalta. Toivottavasti ei tarvitse pettyä. Ihan uusimpia tuotoksia en Disneyltä ole nähnyt, Lehmäjengi (eli se toistaiseksi viimeisin 2D) on ainut niistä jonka valitettavasti onnistuin näkemään. Tehkää palvelus itsellenne, älkää tehkö samaa virhettä kuin minä, se on nimittäin ihan hirveän huono leffa.

  Klassikot ovat muuten todella hyviä ja viihdyttäviä leffoja, vaikka minullakin on niitä suosikkeja ja inhokkeja ihan riittämiin. Prinsessasadut eivät ole ihan siitä parhaimmasta päästä, Prinsessa Ruusunen esimerkiksi oli ihan hillitön pettymys, kun näin sen viime jouluna ekaa kertaa. Onneksi Pahatar pelasti paljon : )

  Minulla on muutenkin hillitön fiksaatio Disney-leffojen pahiksiin : D Ei, en yleensä ole pahisten puolella, mutta niiden toteutus kiinnostaa ja yleensä ne ovat muuten vain persoonina kiitettävän räväköitä. Okei, välillä turhauttaa, jos ne haluavat valtaa vain vallan vuoksi eikä sitä sen kummemin perustella. Suosikkipahiksiani ovat varmaan Scar (jösses sitä suomidubin ääntä, sulan aina kun kuulen sen O.o), Hades, Ursula, Pahatar, Frollo ja Cruella de Vil. Ja se Tuhkimon äitipuoli on aika kamala täti D:

  #77194
  Hant
  Participant

  Tykkäsin varsinkin pienenä todella paljon Disney leffoista, Leijona Kuningas, Aladdin, Pinocchio. 101 Dalmatialaista, Hercules… Aladdinista on tullut katsottua niitä erillisiäkin elokuvia, muistan kun pienenä omasta mielestä se "Varkaiden kuningas" oli kyllä niin kova että ei mitään rajaa. No ok, hämähäkkimies ja prätkähiiret oli parempia.
  Sitten on joitain Disney elokuvia joita en ole ikinä onnistunut näkemään, kuten Kaunotar ja Hirviö, sen haluaisin kyllä nähdä. 8-D Uudemmista tykkäsin Lilosta ja Stitchistä, Atlantis oli kans vähän oudosti animoitu mutta kiva.
  – En tiedä onko Disneyltä mutta pienenä tykkäsin myös Hiidenpadasta, Kuningas Arthurista ja Anastasiasta.
  Nalle puhin suosiota en ole ikinä ymmärtänyt.

  Toki nuo Disney tuo nykyäänkin muistoja ja viihdyttää, Disney channelia en tosin ole ikinä katsonut. En suhtaudu kuitenkaan fanimaisesti Disneyyn että keräisilin jotain yms. mutta Disney juttuja on tavallaan kiva bongailla.

  Pienenä katsoin tietysti suomudubeilla, en edes olettanut olevan mitään "alkuperäisiä" ääniä kerta nehän puhuu suomea! (Olin tyhmä penska, ei mahda mitään) Nykyään jos saisin disney leffoja käsiini… Hmm, riippuu elokuvasta, joistakin suomidubeista pidän niin en välttämättä haluaisi ketään jenkki ääninäyttelijää nostalgista tunnelmaa pilaamaan.

  #77195
  Engaru
  Participant

  Disney on mahtava.

  Tykkään juuri noista klassikoista, kuten Pocahontaksesta, Kaunottaresta ja Hirviöstä sekä Lumikista. Mutta vielä on näkemättäkin ihan hirveästi, kuten Hercules. Kaikissa on ihanat musiikit.
  Ne uudet animaatiot…On joskus ihan viihdyttäviä, mutta ei läheskään aina. Lisää vaan 2d;tä kehiin, niin fanit on tyytyväisempiä.

  Sarjakuvista taasen Aku Ankka on hyvä. En ole tosin koskaan tajunnut Carl Barksin sarjojen vetovoimaa, itse en pidä piirtotyylistään yhtään. Mutta Don Rosa on huippu.

  …Tulipas sekava viesti.

  #77198
  Rock Neko
  Member

  Joo, miäkin tykkään Disneystä! Klassikot on mielestäni paaaaljon parempia kuin uudet, mutta kyllä osa niistäkin menee. Ja joidenkin klassikoiden jatko-osat(mm. Leijonakuningas ja Bambi) ovat turhia ja lisäksi mielestäni karmeita. Ei ole samaa tyyliä eikä ääniä. D:

  Suosikkejani Disney-elokuvista on mm. Pinocchio, Peter Pan, Bambi ja Hercules. En ole nähnyt kaikkia klassikoita, mutta Kingdom Heartsin(köhköhköhh) avulla olen sisäistänyt ne aika hyvin. Ja aina kun katson jonkun Disney-elokuvan, joka on ollut myös KH:ssa odotan aina, milloinka Sora hyppää esiin. :’D
  Ja juu, suomidubeilla menee. VHS:llä meillä niitä elokuvia onkin. Olen tässä vähän vanhemmalla iällä alkanut katsella klassikoita uudestaan isosiskoni kanssa, kuten Muumejakin. Meille ne ovat viihdettä ja lapsuusajan muistoja, tosin minä meistä taiteellisempana ihastelen myös animaatiotaitoa ja taustoja. :3

  Aku Ankka on hyvä. Luen sitä liki yhtä paljon kuin mangaakin. Piirtäjistä paras on Don Rosa ja hahmoista Roope-setä.

  #77200
  Inu-Mimi
  Member

  Hant wrote:

  – En tiedä onko Disneyltä mutta pienenä tykkäsin myös Hiidenpadasta, Kuningas Arthurista ja Anastasiasta.

  On a side note, Anastasia on Foxin tuottama. Parempi kuin iso osa Disneyleffoista :> Ihanan tummasävyinen.
  Hercules oli muuten ihan sairaan pelottava lapsen mielelle. Olihan siinä onnellinen loppu ja kaikki mutta tsiisus siinä oli ihme sielujen joki (jolle taitaa olla ihan oikea kreikkalaistarusta tuleva nimiksin mutta ei nyt tule mieleen) josta kurkotteli niitä kirottujen sielujen käsiä. Ja se sielukulho johon Herculeksen piti sukeltaa.

  Rock Neko wrote:

  Ja joidenkin klassikoiden jatko-osat(mm. Leijonakuningas ja Bambi) ovat turhia ja lisäksi mielestäni karmeita. Ei ole samaa tyyliä eikä ääniä. D:

  No tod. Ainut hyvä jatko-osa jonka olen nähnyt taitaa olla se Leijonakuninkaan Timoniin ja Pumbaan keskittyvä. Siinä on oikein hauskoja kohtia välillä. "Täydellistä, tää on taitelijakortteli."

  #77202
  Kyoka8
  Member

  Disney klassikot ovat todellakin loistavia! Nämä uudemmat Pixarin kanssa tehdyt animaatiot eivät ole mitään niihin verrattuna.

  Disney-klassikoissa on kaikki kohdallaan. Omat suosikki Disney-leffani ovat molemmat Leijona kuningas (sekä ykkönen, että kakkonen), Karhuveljeni Koda ja Peter Pan. Disneyn leffoissa tarina on aina todella ihana, henkilöt sympaattisia ja musiikkikin on loistavaa. Animaatiokin on ihan huippulaatua. Harvassa anime-sarjassa on yhtä loistavaa animaatiota, kuin Disney-leffoissa.

  Lempi Aku Ankka piirtäjäni on ehdottomasti Carl Barks. Se mies on tosiaankin nero! Rosalla on kieltämättä hyviä tarinoita, mutta minusta hänen piirrustustyylinsä on Aku Ankkaan hieman liian vakavan näköistä. En minä Barksista hänen piirrustustyylinsä tähden pidä, vaan hänen oikeasti hauskojen tarinoidensa, kuten Kulmikkaat munat, Joulu yö, Juhla yö, sekä monta muuta.

  #77207
  Cadmium
  Member

  Jännää, miten ihmisten maut poikkeavat toisistaan näinkin paljon, minusta Anastasia on aika kehno leffa : D Once Upon a December-biisi ja se kohtaus ovat kyllä kauhean nättejä, mutta jokin siinä tökkii. Rasputinkin on ihan hirveä siinä kappaleiksi hajoillessaan.

  Ja hyi kun pelkäsin sitä Herkuleksen Styks-joella tapahtunutta kohtaa : S Sitä oli tosi kivaa katsoa pienenä elokuvateatterissa. Vielä pahempi taisi olla se Lumikin metsäkohtaus, ei tsiis! Nykyään sen katsominen ei tunnu missään, mutta pienenä se oli ihan kamala. Samasta leffasta myös se kuningattaren muodonmuutos, hui.

  Halpisjatko-osat ei ole mistään kotoisin, niissä pilataan vain se ekassa leffassa luotu tunnelma. Onneksi niiden valmistus on jo lopetettu. Suosittelen pysymään kaukana Notre Damen kellonsoittajan kakkososasta : S

  Pixarin elokuvista pidän, vaikka pikselimössöä ovatkin. Se tarina on useimmiten ihan loistavaa tasoa niissä.

  #77213
  Blackbeard
  Participant

  Ainoa "Only-on-VHS" jatko-osa, josta olen pitänyt, on Jafarin paluu. Siinä on pari aika eeppistä Henki läppää:

  "Mitäh onko sinulla sydän?" *Taikoo röntgenin* "ihan iikkupikkunen, mutta siellä se on"
  "Pooli on miesten laji, joten mattona sinä… Pooli on ihan tyhmä laji"

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.