DramaCon

Home Forums Manga Mangasarjat DramaCon

 • This topic has 7 voices and 8 replies.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #82162
  hdkg35d
  Participant

  En nähnyt tästä mangasarjasta täällä keskustelua, joten laitan uuden.

  Elikkäs, mangassa tyttö nimeltä Crishtie lähtee ystäviensä kanssa con -tapahtumaan. He pystyttävät myyntipöydän, minkä jälkeen ongelmia alkaakin tulvia: Crishtien poikaystävä on mäntti ja fiilis näyttää pohjalukemia. Tämän jälkeen hän kohtaa uuden tuttavuuden, Mattin, ja juoni saa uusia kuvioita.

  Elikkäs, kommenttia vain kehiin! ^^

  #82173
  Whistle
  Member

  Jess. Yksi lempipseudoistani.

  Omistan siis vain Dramacon kakkosen, joka on sekin uusi tuttavuus (viime perjantaina kirpparilta) ja ensimmäinen vola tulee postissa tässä piakkoin.

  Taide on todella nättiä. Pidän viivasta jossa on jotakin modernia ja kuitenkin jotakin omaa. :3~
  Lempihahmoni on itse Crishtie. Niin pirteä että ihan tekee mieli halata.

  Kirjoitan pidemmän arvion sitten kun saan ykkösvolan käsiini, pelkästä yhdestä pokkarista ei voi paljoa sanoa, nee?

  #82191
  Cadmium
  Member

  Jeah, olin jokunen viikko sitten aikeissa aloittaa itse tästä aiheen, mutta hyvä että Kawamaru sai aikaiseksi ^^

  Pseudomangaa en ole pahemmin lukenut, mutta jostain syystä minulla oli jotenkin negatiivinen kuva niistä. Paino sanalla oli. Kaveri hehkutti Dramaconin ykkösosaa enemmän kuin laki salli ja päätin ihan huvikseni lainata sen häneltä. Joo, ei tää varmaan oo hyvä, mutta mitäs mä tässä häviän jos luen tän vaan kerran…

  Luin pokkarin sen illan aikana kahdesti ja seuraavana päivänä hehkutin myös Dramaconia ihan liikaa 😀 Se niistä ennakkoluuloista!

  Kaikki kolme osaa löytyvät hyllystä suomeksi ja niitä on aina kivaa kaivaa esiin tasaisin väliajoin luettavaksi. Rakastan tässä yli kaiken Svetlana Chmakovan huumoria – jokaisella sivulla sattuu ja tapahtuu, oli sitten kyse fyysisestä tai sanallisesta huumorista. Sarjaa on siksikin kivaa lukea, se kun saa välittömästi aikaan hyvän mielen. Päähenkilöistä jaksaa todellakin välittää ja hahmojen huoletkin ovat suht arkisia – kunnon ihmissuhdesoppaa, mikäs sen kivempaa :3 Christie päähenkilönä on erityisesti mieleeni, sillä hän on ihan perusteini ja onnistuu samalla olemaan järjettömän hauska. Matt taas täyttää sen hottispojan kiintion ihan siedettävästi, ja mitä? Sillä on jopa persoonallisuutta? : O

  Sen kummemmin sarjaa syväluotaamatta sanottakoon, että Dramacon on ehdottoman suositeltavaa, jos vain yhdistelmästä romantiikka + komedia sattuu pitämään. Erityisesti komediapuoli on hyvin onnistunutta. Piirtojälkikään ei ole loppujen lopuksi hassumpaa.

  #84111
  Moon
  Member

  Jep, pidän myös tästä sarjasta. Mukavan pirteä piirtojälki ja huumori.

  Minulla on kaikki osat, niitähän on vain kolme. Mutta se on hyvä, ettei sarjaa venytetä liikaa niin että juoni häviää :/ (kuten joissain nimeltämainitsemattomissa sarjoissa). On mukava kun sarja kestää uudestaanlukemisen, mitä olenkin jo muutaman kerran tehnyt.

  Hmm. Lempihahmoja ei minulla varsinaisesti ole, tietty pidän Matt:ista :geek:
  Kun lainasin sarjaa kavereilleni, he tykästyivät siihen heti. No.. mitä nyt joku sanoi sen olevan pehmopornoa. Minusta siinä on vain romanttisia kohtia siellä täällä. Mutta kyllä he Dramaconista pitivät, odottivat kuola valuen viimeistä osaa. :>

  Eli hyvä sarjahan tämä on.

  #84311
  räsynukke
  Member

  Kyllä, tykkääntykkääntykkään.

  En ole koskaan oikein perustanut huumorijutuista, minuun kun lähinnä uppoaa crazy-huumori jolle kukaan muu ei naura. Dramacon kuitenkin nauratti heti ensimmäisellä lukaisulla ja on naurattanut siitä lähtien.

  Dramacon ei tunnu kuluvan yhtään. Aina välillä se vaan on pakko kaivaa jostain esiin ja alkaa jälleen kerran nauramaan niille jutuille. Piirrosjälki on aika perus muuten, mutta ilmeet ovat aivan mahtavia.

  Mutta siis, se juttu josta Dramaconissa pidän eniten on kyllä ehdottomasti huumori. Se on yksinkertaisesti hauskaa.

  Lempipseudoni, hell yes!

  #84312
  Whistle
  Member

  Oh yesss! *Grell-style*

  Sain Dramacon ykköseni tossa eilen, luin sen heti ja ei voi muuta sanoa kun että haluan kolmannenkin!
  Ja lukea Svetlanan uuden, sitä saa kai Fantsusta…?

  Ekassa osassa oli enemmän tunteita, surua, vihaa, mustasukkaisuutta, rakkautta.
  Christiestä tuli jotenkin ehempi hahmo kun luin ykkösen. : / Kakkosessa sain sellaisen hyperaktiivisen kuvan, mutta kai siinä on ekan pokkarin jälkeen hiukan kasvettukkin.

  Piirrostyyli oli muuten ekassa pokkarissa aika jännä. Onko se vaan minun silmistä kiinni, vai pyöristyivätkö hahmot (paitsi Matt, Matt nyt on aina Schwarzenegger) kakkosessa?
  Either way, kummassakin pokkarissa oli asennetta.

  Pitää vielä sanoa että olen otaku-huumorin ystävä.
  Siksi tätä ja Genshikeniä lukiessani haluaisin olla paikalla, niillä tapahtuu aina kaikkea jännää. :<

  Oh yeah, haluan Sandran siniset hiukset kakkososan takakannesta. Biyyyytifyl~

  Kolmosta metsästellessä.

  #84363
  Lambo
  Member

  Jaa, hmh, aika perus sarja, joka tuli joskus kerättyä kokonaan. Lyhyesti sanottuna ei jäänyt mitenkään kovinkaan syvästi mieleen vaan aika keskikastia tai sen alle menevää tai ei ainakaan niin hirveästi minulle loppuen lopuksi kiinnostavaa luettavaa.

  Ehkä mielenkiintoisimpia asioita sarjassa oli sen tapahtuma miljöö eli juuri tuo Coni tapahtumaympäristöön sukeltaminen.

  #85868
  Tiger Claw
  Member

  Jessh. Pseudomangan aatelia, sanon minä. Chmakova piirtää hyvin ja osaa tehdä mielenkiintoisen juonen. Hahmoista ei voi olla tykkäämättä. Parasta koko sarjassa on kreisihuumori ja conelämän kuvaaminen. On myös kiva bongata viittauksia oikeisiin sarjoihin (esim. muunnellut sarjojen nimet kuten "Sailing Moon", "Fruity Basket" ja "Half-metal Alchemist"). Tätä sen olla pitää.

  Lempihahmoni on Beth, kakkosena tulee Christie ja sitten Sandra. Matt menettelee, mutta on ehkä hieman liian yrmy ja kyyninen minun makuuni. Monica ja Hyu-Jeong ovat hauskoja ja Raj symppis. Emilykin on siedettävä, ei onneksi sellainen ilkeä exän perässä roikkuja kuten aluksi pelkäsin. Hyvä, Chmakova. o/ Mielestäni paras Dramaconin osa oli kakkonen, kolmosessa oli ehkä vähän liikaa ihmissuhdedraamaa minun makuuni. Olisin mieluummin halunnut lukea itse conista kuin Bethin ja hänen äitinsä riidasta. Mutta ei sekään juonikuvio kehno ollut.

  Dramaconin käännöstä on miellyttävä lukea muutamaa pikku poikkeusta lukuunottamatta. Välillä tulee vastaan todella töksähtäviä kommentteja joista huomaa heti, että kääntäjä on valinnut suoran käännöksen ("Mutta näytit niin söpöööööltä!" oli vuorenvarmasti aluksi "But you looked so cuuuuute!"). Hyvää työtä kuitenkin, ottaen huomioon että Dramacon on Pauna Median kääntämä sarja.

  #85875
  räsynukke
  Member

  Tiger Claw wrote:

  On myös kiva bongata viittauksia oikeisiin sarjoihin (esim. muunnellut sarjojen nimet kuten "Sailing Moon", "Fruity Basket" ja "Half-metal Alchemist"). Tätä sen olla pitää.

  So true. Jollain tapaa tälläisissä sarjoissa on pakko kiinnittää huomiota noihin tosielämän viittauksiin. "Jos vaan löytyisi jokin viite siihen lempisarjaan.." Vaikka eihän DramaConissakaan nyt niin hirveästi tuollaisia viljelty.
  Ainoa vaan, että itse en tykkää noista muunnelluista nimistä yhtään.

  Mitä käännökseen tulee, niin pari kohtaa tuntui jotenkin tönköltä. Plus itseäni häiritsee aika pahasti, kun ääniefektit sun muut on jätetty englanniksi. Makukysymys, mutta minusta sellainen pistää ilkeästi silmään.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.