Durarara!!

Home Forums Anime Animesarjat Durarara!!

 • This topic has 8 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #117582
  Sakata-Kun
  Member


  Durarara!!
  Tokion keskustan kaupunginosassa Ikebukurossa, keskellä monia outoja huhuja ja varoituksia nimettömistä jengeistä ja vaarallisista matkustajista, yksi urbaani legenda on yli muiden -"Mustan Ajajan" (Black Rider) olemassaolo, jonka on sanottu nähneen ajamassa sysimustaa moottoripyörää läpi kaupungin katujen

  Mikado Ryūgamine on nuori mies, joka kaipaa jännittävää elämää suurkaupungissa ja lapsuudenystävän kutsu vakuuttaa hänet muuttamaan Tokioon. Todistettuaan "Mustan Ajajan" heti ensimmäisenä päivänä, hänen toiveisiinsa on jo ilmeisesti vastattu. Mutta yliluonnollisia tapahtumia alkaa tapahtua. Tavalliset kansalaiset kuin hän itse, Ikebukuron värikkäimpien asukkaiden kanssa, joutuvat mukaan levottumuuteen, joka puhkeaa kaupungissa.

  Ohjaaja: Takahiro Omori
  Kirjoittaja: Ryohgo Narita
  Piirtäjä: Suzuhito Yasuda
  Studio: Brain’s Base
  Genre: Toiminta, Shounen, Yliluonnollinen
  Jaksoja: 24

  Lisätietoja: http://myanimelist.net/anime/6746/Durarara!!

  Eli keskustelua, mielipiteitä, kysymyksiä jne. koskien sarjaa. (pahoittelen taas suomennosta ylenpänä)

  #117614
  Blackbeard
  Participant

  Hieno sarja oli, katselin nelisen kuukautta sitten. Alkuun oli silmäänpistävää yhtäläisyydet Baccanon kanssa, joka tosin nyt oli odotettavissa, kun tuotantoryhmä sama ja lähdematsku samalta kirjalijalta.

  Alku oli mielenkiintoinen, mutta ei koukuttanut samanlailla kuin Baccano. Ei ollut tyyliltään saman lailla räväkkä, vaan huolitellumman tyylikäs. Tarina rakentui hienosti, ja pääsi oikeasti yllättämään. Käänteitä oli yllin kyllin. Kuin Baccanonkin, Durararan viehätys oli pitkälti hahmoissa, joita oli mukavan laajasti ja olivat sopivan omalaatuisia, mutta silti samaistuttavissa. Suosikkini oli Celty, vaikka hänen suhteensa Shinraan tuntuikin hieman epäuskottavalta.

  Mitä mieltä te muut muuten olisitte mahdollisesta jatkosta? Kevytnovelleista kun ilmeisesti on materiaalia vielä käytettävissä. Jäihän sarja muutaman hahmon tarinan osalta hieman vajavaiseksi aivan selkeästi (Izaya, Shizuo, Simon). Mutta toisaalta, nuokaan tarinat eivät välttämättä tarvitse sen kummempaa lopetusta. Ja on vaikea kuvitella, miten jatko jaksaisi pitää kiinnostuksen yllä, kun jengisota ja Celty tarinankaaret on jo paketissa.

  #117628
  Sakata-Kun
  Member

  Itse en ollut katsonut Baccanoa ennen tätä, joten ei ollut mitään havaintoa mitä odottaa. Yllätyin kuitenkin positiivisesti. Ekan jakson jälkeen kyllä meinasin jo jättää sarjan väliin, koska se tuntui jotenkin hirveän monimutkaiselta ja liian slice of lifeltä minulle, mutta onneksi jatkoin katsomista, koska se oli todellakin sen arvoista. Hahmoja tuntui olevan aluksi liikaa, mutta aika hyvin kaikki käytiin läpi ja jokaisen oppi tuntemaan jotenkin sarjan edetessä. Silti osa hahmoista jäi vähän muiden taakse. Sarjan juoni oli se mikä sai omalla kohdallani kiinnostuksen heräämään (2 jaksossa. Ei shizuo tai Izaya). Se erottui hyvin massasta. Se miten monimutkaiseksi se oli tehty oli mahtavaa katsottavaa, vaikkei sitä heti alussa tajunnutkaan. Lopussa oli mahtavaa nähdä miten palaset loksahtelivat paikoilleen ja miten kaikki oli tavallaan yhteydessä kaikkeen.

  Sarjan äänet toimi, mistä piti huolen, että joka toinen ääninäyttelijä oli alansa huippuja (Miyano, Ono jne.). Molemmat OP:t ja ED:t olivat mahtavia ja OP:issa esitettiin hyvin hahmot (Baccanon tapaan). Kaikki biisit ylsivät mp:seen asti.

  Blackbeard wrote:

  Mitä mieltä te muut muuten olisitte mahdollisesta jatkosta? Kevytnovelleista kun ilmeisesti on materiaalia vielä käytettävissä. Jäihän sarja muutaman hahmon tarinan osalta hieman vajavaiseksi aivan selkeästi (Izaya, Shizuo, Simon). Mutta toisaalta, nuokaan tarinat eivät välttämättä tarvitse sen kummempaa lopetusta. Ja on vaikea kuvitella, miten jatko jaksaisi pitää kiinnostuksen yllä, kun jengisota ja Celty tarinankaaret on jo paketissa.

  Itse olen saanut sellaisen käsityksen että novellit jatkuvat yhä (malin mukaan). Joten jatkoa voisi olla luvassa. Mutta mihinkä sitten uskomista. Itseäni ainakin kiinnostaisi aika paljon noiden hahmojen taustat. Ja jos ei itse sarjaa jatkettaisi niin voitaisiin ainakin tehdä jotain sidestoreja tai jotain, joissa kerrottaisi noiden menneisyydestä, jolla ei siis olisi mitään tekemistä itse varsinaisen tarinan kanssa.

  #117698
  Michi
  Member

  Mahtava sarja, onneksi tuli katsottua juoni ja hahmot olivat todella kiinnostavia, mutta olen kyllä samaa mieltä yllämainittujen kommenttien kanssa joidenkin hahmojen taustan puutteesta. Sen takia etsinkin netistä novellien englanninkielisiä käännöksiä ja olen lukenut novelleja siittä asti, mihin anime jäi ja voin sanoa että ne ovat todella hyviä ja ilmestyy lisää kiinnostavia hahmoja. Lempihahmokseni nousi melkein heti Celty,Shizuo ja Izaya, mutta myös muutkin hahmot ovat kiinnostavia 🙂

  #117948
  rroora
  Member

  Aikaa sitten tuli tämä sarja katsottua ja pidin todella, todella paljon. Minäkään en ollut tätä ennen (…enkä ole vieläkään) Baccanoon tutustunut, joten se ei ainakaan pilannut katselunautintoa.

  Juoni oli hyvä, mutta ärsytti kovasti että jäi joiltain osin kesken. Pelkkää laiskuuttani en ole jaksanut novellejen käännöksiä etsiä ja lukea.

  Hahmot (ja aivan ihanat ääninäyttelijät) olivat kuitenkin se, mikä minut tähän sarjaan koukutti. Suosikkini ovat monen muunkin suosikit Shizzy ja Izzy (Shizuo ja Izaya), ja suosikkikohtaukseni olivatkin ne joissa kaksikko oli yhtä aikaa :’D Myös Shinrasta tykkäsin paljon~ Haha, tuon tyyppiset miehet vain iskee.
  Sitten on Celty. Minulla on tapana naishahmoja, kun ne ovat aina (okei ei aina) sellaisia "neito hädässä" -tyyppisiä tai muuten tylsiä hahmoja. Celty on kuitenkin sitä tyyppiä josta tykkään. Badass-tyyppi joka osaa pitää huolen itsestään ja muista. ja se pitää myös Shinran ruodussa…… eikun mitä?
  Myös ne sivuhahmot sen auton kanssa oli kivoja. *shot* En muista nimiä enää… Erika, Walker? Ja niiden kahden miehen nimistä ei ole enää mitään muistikuvaa.

  Pitäisi varmaan Baccanoonkin tutustua, haha.

  #117955
  Michi
  Member

  Haha joo tuli myös se baccano katsottua kun durarara:ssa oli siihen paljon viittauksia, täytyy sanoa että se oli omasta mielestäni katsomisen arvoinen! Todella hyvä 😀

  #118559
  Shoe
  Member

  Durararaa olen katsonut sellaiset kahdeksan ensimmäistä jaksoa tähän mennessä. Ihmettelen suuresti, että miten minä, joka on niin hävyttömän nirso ja tarkka piirtojäljen suhteen, katson tällaista. No, en kuitenkaan väitä piirtojäljen olevan sitä huonointa, mitä olen nähnyt, mutta itselleni piirtojälki merkkaa aika paljon oikeastaan noin 95% siitä, että alanko katsoa sarjaa vaiko en, ja tässähän nyt ei ole mikään "kaikkein kaunein" jälki. Toisaalta, sen suhteen tämä on vähän vaihtelua. Eikä se kyllä pilaa sarjaa, ettei sen puoleen.

  Tähän mennessä olen sarjasta saanut lähinnä positiivisia tuntemuksia, mitä nyt pieniä pöhh -kohtauksia lukuun ottamatta. Lempihahmokseni on yllätys yllätys muodostunut Shizuo, joka on melkolailla luonteeltaan samanlainen kuin minä, ainakin eräs ihminen väittää niin. Ja Izayakin on kiva, muttei yllä ihan Shizuon tasolle. Muutenkin tykkään Ono Daisuken äänestä, sopii minusta hyvin Shizuolle. Sekin saattoi olla osasyy Shizuoon tykästymiseen.

  Minulla ei oikeastaan ole mitään odotuksia sarjaa kohtaan muuten kuin, ettei tämän taso laske.

  #118654
  Miru-Chan
  Member

  Katsoin sarjaa sitä mukaa kun se ilmestyi, ja jäin koukkuun täydellisesti. Kunpa sitä tulisi lisää, tykästyin siihen todella… Mangakin on ihan kiva, mutta mieluummin lukisin ne novellit.
  Lempihahmoksi nousee Shizuo Heiwajima, Celty hyvänä kakkosena.

  Itse sarjassa pidän siitä kuinka todellisuus ja fiktio sekoittuvat keskenään( arkipäiväisiä juttuja kuten netti ja koulu + yliluonnollisia kuten Shizuon voimat tai Celty ja hänen voimansa ), ja en ole ennen nähnyt Dullaheita animeissa, jotain uuttakin( toisaalta en seuraa kovinkaan monta sarjaa, niin voi olla että jossain muualla on näkynytkin )…
  Tykkään sarjassa myös siitä kuinka melkein jokainen jakso omaa taustalla kulkevan juonen, jonka merkitys paljastuu vasta jälkeenpäin, on mielenkiintoista seurata miten jokainen tilanne rakentuu loppua kohden.
  Pitkään aikaan ei ole ollut sarjaa, joka olisi saanut odottamaan seuraavaa jaksoa, kuten Durarara!!. Olen tyytyväinen siihen että aikoinaan lähdin seuraamaan tätä. 😀

  #119304
  XhiddyX
  Member

  On muute tosi hyvä sarja(oon TOSI suuri fani 😀

  #119392
  Michi
  Member

  Novelleja voi lukea baka tsukin sivuilta ja siittä jatkosta animeen en ole ihan varma mutta en uskoisi että sitä tulee enempää koska baccanoakaan ei jatkettu enempää kun 16 jaksoa…mutta voisihan hyvinkin niitä jaksoja lisää tullakkin kun durarara on todella suosittu 🙂

  #119415
  XhiddyX
  Member

  Ok…Kiitti tiedosta 😀
  No täytyy vaan toivoa että lisää jaksoja tulis!

  #119464
  Michi
  Member

  Eipä mittään 😀

  #121756
  scarecrow
  Participant

  Löysin Naurunappulasta giffin jossa Shizuo tinasee satunnaista jengiläistä. Olin aiemminkin ollut kiinnostunut Durarara!!sta, ja ajattelin että törmääminen kyseiseen giffiin olisi hyvä syy aloittaa sarjan katsominen 😀

  Tällä hetkellä menen jaksossa 10. Aluksi Durarara!! vaikutti sekavalta mutta samalla siistiltä, hauskalta ja koukuttavalta. Pidän monista hahmoista, ja olinkin todella innoissani, kun selvisi että päätön "ratsastaja" on nainen; Celtysta tuli täten yksi suosikkihahmoistani. Tykkään myös Dotachinista ja Simonista; kumpikin vaikuttaa rauhalliselta mutta vahvalta hahmolta. Izaya ja Shizuo ovat hauskoja kissa ja hiiri -leikkeineen, ja repeilin jaksolle jossa Shizuo vakuutteli vihaavavansa väkivaltaa ja heitteli samalla kaikkea mahdollista käteensä sattuvaa irtaimistoa ympäriinsä :’D

  Ainoat jutut, joille mutristelin katsoessani muutamaa ensimmäistä jaksoa, olivat animessa käytetyt musiikit. Ne tuntuivat epäsopivilta ja omituisilta, mutta kyseessä oli loppujen lopuksi pelkkä tottumiskysymys… Nyt hassut taustamusiikit äryttävät enää vähän. Sen sijaan Theatre Brookin Uragiri no Yuuyakelle annan täydet pisteet, todella hyvä kappale!

  Minulla on paha tapa jättää animesarjojen katsominen puolitiehen, mutta jos onnistun katsomaan Durarara!!n loppuun, saatan tulla kommentoimaan lisää 😀

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.