DVD:t & aluekoodit

Home Forums Sekalaista Muut DVD:t & aluekoodit

 • This topic has 6 voices and 9 replies.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #73910
  Kuroii
  Member

  Mulla olis tällänen pieni kysymys..

  Te, joilla on amerikkalaisia NTSC tyypillä olevia dvd:eitä ja PAL-järjestelmä, toimiiko ne noin vain? kun meillä olisi PAL-televisio ja haluaisin tilata netistä erään animedvdboksin, niin toimiiko ne? sillä ei ole ihan kiva heittää n. 50€ hukkaan..

  Jaja kiitos jos joku jaksaa auttaa ! ^^

  #73917
  Hant
  Participant

  Minun mielestäni eivät toimi, ainakaan omassa tv:ssä ei voi katsoa juuri tuon aluekoodin takia. Mutta, jos teillä on tietokoneessa CD-asema, niin siitä voi katsoa ne DVD:t aikas kätevästi, kannattaisi kuitenkin olla tietokoneella jokin muukin player kuin windows media player (en ole varma toimiiko sillä) itse nimittäin katson jenkki animet QuickPlayn kautta joka tulikin tuon koneen mukana.

  #73922
  Kuroii
  Member

  Iso kiitos Hantille vastauksesta ! olisi kyllä vielä kiva tietää toimii pleikka kakkosessa? : ) (PlayStation 2)

  #73929
  mansikka94
  Member

  Ite ostin joskus dvd:boksin huutonetistä, taitaa olla samanlainen kuin minkä olisin saanut Fantasiapeleistä, mutta huutonetistä sain halvemmalla. Jokatapauksessa, siinä oli ihan sopiva aluekoodi, dvd-soittimessa toimi ja näin, mutta sitten kun yritin pleikka kakkosella niitä samoja dvd:tä katella niin ei toiminut. En tiedä mikä siinä oli. Ja muistaakseni täällä toimivat vain 2 ja 0 aluekoodiset dvd:t, mutta saatan muistaa väärin, joten älkää syökö mua jos puhun nyt ihan puppua.. >______< Eli kannattaa ehkä varautua siihen ettei toimi pleikalla.

  #73945
  Davien_hime
  Member

  Ne aluekoodit pystyy muuttamaan. En vain muista miten XDDD Siis jenkeistä ostetut DVD:t ei normisti toimi Suomalaisissa soittimissa, tietokonetta lukuunottamatta, mutta sen aluekoodin pystyy muuttamaan DVD-soittimesta niin, että se tukee myös noita jenkkiläisiä DVD:itä. Googlesta pitäisi löytyä apua tähän, kaveri joskus teki näin ja hyvin toimii.

  Itsellä onnea ku DVD:t on japanista, ja Suomella ja Japanilla on sama aluekoodi 8"D

  #73967
  Kuroii
  Member

  Eli siis ei toimi pleikalla, mut toimii tavallisella dvd-soittimella? :”’D [gomen, oon vähä-älyinen OwO]

  #73972
  Felix
  Member

  Kuroii wrote:

  Eli siis ei toimi pleikalla, mut toimii tavallisella dvd-soittimella? :”’D [gomen, oon vähä-älyinen OwO]

  Aivan, pleikalla ei toimi, mutta mun tietääkseni ei toimi tavallisella dvd-soittimellakaan.

  Eikös se mene niin, että Suomesta ostetuilla DVD-soittimissa on aluekoodina se 2, kun USA:ssa 1 (korjatkaa joku fiksumpi, jos on tarve)? Silloinhan loogisesti ei näy jenkki-DVD:t tavallisella soittimella. Niinhin on kuitenkin sellainen laite (en muista sen hienompaa nimeä :”DD), jonka avulla pystyy sen aluekoodin muuttamaan.

  Olipa sekavaa. o__ö

  #73977
  Kuroii
  Member

  Okok, kiitos Felix ! :]

  Ja siis tietsikalla toimii? X”’DD moon idiootti, en nääs tajua ;___;

  #74082
  mansikka94
  Member

  Felix wrote:

  Aivan, pleikalla ei toimi, mutta mun tietääkseni ei toimi tavallisella dvd-soittimellakaan.

  Eikös se mene niin, että Suomesta ostetuilla DVD-soittimissa on aluekoodina se 2, kun USA:ssa 1 (korjatkaa joku fiksumpi, jos on tarve)? Silloinhan loogisesti ei näy jenkki-DVD:t tavallisella soittimella.

  Joo, täälläpäin toimii tuo kakkonen, mutta jos oikein muistan niin sitten on se 0 joka toimii jokapaikassa.. Joskus näitä tutkin kun olisi kiinnostanut tilata kanssa ulkomailta, mutta en kumminkaan tilannut.. En muista mikä se USA:n oli, luultavasti se juuri on tuo ykkönen, jonka ei täältä päin ostetuissa dvd-soittimissa pitäisi toimia. Näin olen asiat käsittänyt.

  #104652
  Southpaw
  Participant

  Vanha aihe, mut pistänpä silti lusikkani tähän soppaan ^^’
  Eli siis Suomessa on se aluekoodi tosiaan 2 ja 0 toimii joka paikassa, joten vaan 2 ja 0 toimii Suomen soittimissa ja tämä koskee kyllä käsittääkseni myös tietokoneita. Ainakaan itse en pysty tällä omalla koneellani katsomaan muita kuin 2 ja 0 koodin omaavia DVD-levyjä ellen muuta koneelle sitä aluekoodia oikeaksi ja kone pystyy muuttamaan sen aluekoodin vaan 5 kertaa eli jos sen viidennen kertani jälkeen mun koneelle on aluekoodina laitettu 1 niin sit se on se 1 enkä pysty sitä enää muuttamaan. Eli ei kannata ihan hirveästi eri aluekoodien alueelta niitä levyjä vaan tehdä vaikka niin että kattoo ne 1 alueen levyt koneella ja 2 ja 0 nyt vaikka telkkarilla sitten. Jos kuitenkin silti tahtoo niitä levyjä pelkästään koneella katsoa kuten minä (koska telkkari on aina vallattu kun tahtoisin jotain katsoa) niin sitten kannattaa ladata AnyDVD koneelle niin pystyy katsomaan minkä aluekoodin levyjä vain. Ohjelma on maksullinen, mutta silti kannattava hankinta jos kattoo paljonki DVD:tä joissa on eri aluekoodit. Toivottavasti tästä oli kenellekään apua.

  Ja sivuhuomautuksena vielä että playeriksi suosittelen Media Player Classicia. Miten nii muka datanomi? 🙄

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.