Ehdotuskisa seuraavasta poikainsarjasta

Home Forums Ajankohtaista Kilpailut Ehdotuskisa seuraavasta poikainsarjasta

 • This topic has 20 voices and 24 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • #124100
  Antti-setä
  Participant

  Ensi vuonna Sangatsu Mangan pitäisi aloittaa uusi poikainsarja – siis toimintaa, seikkailua, huumoria ja jännitystä sisältävä manga. Mieluiten enemmän kuin 6 osaa, ylärajaa ei ole. Ikäsuositus 12+ eli ei saa sisältää tolkuttomia, tarkkaan kuvattuja raakuuksia eikä pikkutuhmuudet ylittävää irstailua. Paras olisi jo päättynyt sarja, mutta yhä jatkuvat kelpaavat myös jos niistä on tullut riittävästi osia. Ns. ikuisuussarjalta vaikuttavan mangan kohdalla ”riittävästi” tarkoittaa yli 15 osaa. Joten siis. Laita ehdotuksesi Sangatsun uudeksi sarjaksi tähän ketjuun. Kerro sarjan nimi ja tekijä sekä ilmestyneiden osien määrä ja kuvaa vielä hiukan sisältöä. Voit myös halutessasi esittää arviosi, miksi juuri se sarja voisi upota suomalaisyleisöön (tai miksi itse tykkäät siitä). Kaikkien perusteltuja ehdotuksia lähettäneiden kesken arvotaan 5 kpl jotain Weed-aiheista sälää. Takahashi jätti haltuuni ainakin lasinalusia ja rintamerkkejä, kahtotaan olisiko muutakin jänskää. Niitä siis arvon iloksenne. Ja huom! Jos sarja, jota tahdot ehdottaa, on jo esitelty aiemmin samassa ketjussa, älä toista edellä sanottua vaan täydennä sitä lisätiedoilla tai omalla mielipiteelläsi.

  #124102
  Yuiumi-Rei
  Member

  Julkaistaa Fairy Tail, tekijä Hiro Mashima. Japanissa mangaa on ilmestynyt 33 osaa ja sarjaa jatkuu yhä. Alun juoni on kerrottu hyvin wikipediassa, joten seuraa lainaus sieltä:

  Nuori maagi Lucy Heartfilia matkustaa ympäri Fioren kuningaskuntaa, haaveenaan liittyä maagikilta Fairy Tailiin. Matkallaan hän tapaa Natsu Dragneelin, erikoisen pojan, joka etsii lohikäärmettä nimeltä Igneel parhaan ystävänsä puhuvan kissan Happyn kanssa. Pian heidän tapaamisensa jälkeen kiero velho Bora, joka esittäen Fairy Tail -killan Salamanderia, sieppaa Lucyn, jotta voisi myydä tämän orjaksi. Natsu pelastaa hänet ja paljastuu, että hän on oikea Fairy Tailin Salamander ja että hänellä on legendaariset Dragon Slayer-voimat. Hän pyytää Lucyn mukaansa Fairy Tailin päämajaan, jotta hän voisi liittyä jäseneksi. Myöhemmin heistä tulee tiimi, joka suorittaa erilaisia tehtäviä Fairy Tailissä.

  Mielestäni Fairy Tail on juuri sopiva sekoitus huumoria, toimintaa ja välillä siinä on myös mukavasti synkempiä sävyjä, vaikka se ei kuitenkaan mene yhtä synkäksi kuin Fullmetal Alchemist loppua kohti meni. Sarjassa on paljon erilaisia ja vahvoja hahmoja sekä muutama aivan ihana vahva naishahmo. Sarjan monipuolisuus tekee sarjasta sellaisen, että siitä pitävät sekä tytöt että pojat ja se uponnee hyvin myös omaan Dragon Ball-sukupolveeni, jonka ikä alkaa olla jo vähän reilummin yli 20 vuotta. Suomessakin sarja alkaa olla jo valmiiksi tunnettu ja pidetty, koska sitä cossataan jo varsin ahkerasti. Enpä minä osaa sarjaa muuten sen kummemmin kehua. Hyvä poikainsarja, jossa on hyvä ja ennalta-arvaamaton juoni ja loistavat päähahmot.

  #124103
  Tusken
  Member

  Blue Exorcist olisi hyvä sarja. Osia on kahdeksan ja sarja on nyt ilmestynyt kokonaisuudessaan.

  BE kertoo nuoresta pojasta nimeltä Rin Okumura, jolla on yliluonnollisen suuret voimat. Hän saa tietää, että hänen isänsä on itse Saatana. Kun Rinin huoltaja Shiro kuolee demonien hyökätessä, Rin ryhtyy kouluttautumaan manaajaksi voidakseen taistella demoneita vastaan. Rin päätyy Cross Academy -nimiseen kouluun, jossa on oma osastonsa demonin tappajiksi tahtoville. Pojan suureksi yllätykseksi hänen isoveljensä Yukiokin on koulussa, mutta jo täysoppineena manaajana ja opettajana.

  Suomessa sarja on ihan tunnettu, siitä on paljon cosseja ja muutenkin melko paljon juttua. Sarjassa on paljon toimintaa ja huumoria, joten vetoaa nuorempaan porukkaan, mutta poikkeaa ihan näistä valtavirtashounen-sarjoista sen verran, että varmasti kiinnostaa vanhempiakin.

  Ovela kustantaja voisi mainostaa tätä Supernaturaliin verraten. 😀

  #124104
  Ninazu
  Participant

  Aivoni ovat vielä kesä lomalla mutta katotaan toimiiko ne jo…
  Eli… julkaskaa ihmeessä BEELZEBUB tekijänä on Tamura Ryuuhei. Osia on muistaakseni 17-18 julkaistu ja sarja jatkuu..

  Tarina kertoo nuoresta Tatsumi Ogasta joka on ensimmäistä luokkaa käyvä opiskelija Ishiyama High School ja hän on myös "vahvin nuorisorikollinen". Tarina alkaa kun Tatsumi kertoo parhaalle ystävälleen Takayuki Furuichi kuinka hän löysi Beelzebubin.. Eräänä päivänä, Tatsumin olevan kalastamassa, hän kalastaa miehen, joka paljastuu Alaindelontiksi.Mies jakaa kahtia paljastaen poikavauva. Tämä poikavauva paljastuukin Kaiser de Emperana Beelzebub IV, poika Demon kuningas, ja Tatsumi on valittu ja saa vauvan vastuulleen. Myös Hilda piika tulee kuviin mukaan…Tarina seuraa Tatsumi elämää lapsen kanssa ja Ishiyama koulun käyntiä.

  Minusta sarja on hyvin koukuttava ja sarja sekottaa hyvin toimintaa, huumoria, koulu maailmaa sekä muuta keskenään…

  #124105
  tulilintu
  Participant

  Hiroyuki Takei :Shaman king

  Juoni lyhyesti.
  Shaman King kertoo shamaaneista, joilla on kaikilla sama päämäärä; voittaa Shaman Tournament ja saada titteli "Shaman King". Shamaanit ympäri maailmaa osallistuvat tähän kilpailuun. Sen ajatus on, että shamaanit taistelevat toisiaan vastaan, ja testaavat henkiliittolaistensa voimia.
  Shamaaneilla on kyky nähdä henkiä ja puhua niille. Taisteluissa henkiä hyödynnetään laittamalla ne kehon sisälle tai aseeseen. Kun hengen laittaa kehoon, se voi kontrolloida ruumista. Laittamalla hengen aseeseen, muodostetaan "Over Soul". Mitä suurempi Over Soul on, sitä voimakkaampia hyökkäyksiä on mahdollista tehdä. Shaman Tournament pidetään joka 500. vuosi.

  Itse uskon että suomalaiset lukijat ottaisivat tämän sarjan hyvin vastaan. Tässä on taisteluita, fantasiaa ja huumoria yli tarpeen. Tämä sarja on myös hyvin piiretty, ainakin minun mielestäni. Sarja ei ole myöskään pituudella pilattu vain 32 mangaa.

  #124106
  erakko
  Participant

  Tusken wrote:

  Blue Exorcist olisi hyvä sarja. Osia on kahdeksan ja sarja on nyt ilmestynyt kokonaisuudessaan.

  ninazu wrote:

  Aivoni ovat vielä kesä lomalla mutta katotaan toimiiko ne jo…
  Eli… julkaskaa ihmeessä BEELZEBUB tekijänä on Tamura Ryuuhei. Osia on muistaakseni 17-18 julkaistu ja sarja jatkuu..

  Komppaan näitä ja myös ehdottaisin Bakumania (Tsukumi Ohba ja Takeshi Obata, Death Noten tekijät).

  Sarjaa ilmestynyt 20 kirjaa ja on myös päättynyt sarja. Sarjassa seurataan Moritaka Mashiroa, taitavaa piirtäjää joka ei kuitenkaan tiedä mitä elämältään haluaa. Yhtenä päivänä hän piirtää kuvan ihastuksestaan Miho Azukista, ja unohtaa tämän koululuokkaan. Palatessaan luokkaan Akito Takagi on nähnyt piirroksen, ja pyytää Mashiroa ryhtymään mangakaksi. Mashiro kieltäytyy, miettii kotonaan asiaa, ja yhtäkkiä Takagi soittaa tälle ja uhkaa kertovansa Azukille Mashiron pitävän tästä. Mashiro rientää estämään tämän ja sattumusten kautta, vahingossa kosii Azukia. Azuki suostuu tähän, mutta vain jos hän ja Takagi saavuttavat unelmansa, eivätkä he voisi nähdä toisiaan kunnes tämä tapahtuu.

  Itsehän en ole sarjaan tämän enempää tutustunut, mutta idea kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja kehujahan sarja on saanut mielettömästi. Tätähän voitaisiin myös mainostaa tyyliin "Death Noten tekijöiltä", mikä varmasti saisi ihmisten mielenkiinnon. Lisäksi sarja poikkeaisi nykyisestä Suomen shounen tarjonnasta kivasti.

  #124108
  Whistle
  Member

  MAGICO

  Elikkäs. Magico on Naoki Iwamoton shounenmanga, joka päättyi juuri Weekly Shounen Jumpissa. Mangaa on nyt tullut 7 pokkaria ja (oletettavasti) viimeinen eli 8. tulee lokakuussa.

  Magico kertoo Emma-nimisestä tytöstä, joka on juuri paennut vankeudesta, jossa häntä on pidetty koko elämänsä. Hän saapuu Hawk Eye-nimiseen kaupunkiin, jossa jokainen mies rakastuu häneen. Ennen kuin hänet ehditään pakkonaittaa kenellekkään, Shion-niminen velho pelastaa hänet.

  Shion kertoo Emmalle, että tämän sydän on kirouksen kourissa, joka esiintyy tytöillä 500 vuoden välein. Tytön sydämessä on niin paljon magiaa, että se voisi tuhota koko maailman. Emmaa tultaisiin jahtaamaan koko loppuelämänsä, mutta Shionin mukaan Magico-niminen rituaali voi poistaa kirouksen.

  Magico olisi mukava fantasialisä Suomen shounenmarkkinoille. Piirrostyyli on nättiä ja voisi houkutella mukaan lukijoita jotka eivät normaalisti lue shounenia (esim. minä). Sarja on myös lyhyehkö eli toisin sanoen lompakkoystävällinen.

  #124119
  Devilman
  Member

  Blue Exorcist ja Beelzebub olisivat minustakin hyviä valintoja uudeksi sarjaksi. Mielessäni kävi monia sarjoja, mutta lopulta päädyin yhteen vähälle huomiolle jääneeseen mutta todella hauskaan ja hyvää toimintaa sisältävään klassikkoon, Ghost Sweeper Mikamiin.

  GS Mikami on Takashi Shiinan piirtämä manga, joka ilmestyi 90-luvulla Shounen Sundayssä ja sillä on pituutta 39 kirjaa. Manga kertoo Reiko Mikami -nimisestä nuoresta naisesta, joka on tehnyt aaveiden manaamisesta itselleen menestyvän bisneksen. Mikami kiskoo asiakkailtaan hävyttömän korkeaa liksaa ja elää leveästi, mutta hänen apurinsa Tadao Yokoshima joutuu kituuttamaan minimipalkalla. Toivottoman ahneen ja kitsaan Mikamin ja alisuorituvan, laiskan ja pervon Yokoshiman seikkailut ovat sarjan alussa lähinnä komedisia ja hyvin episodimaisia, mutta sarjaan kehittyy ajan kanssa isompi juonikaari ja taistelut käyvät hurjiksi, jopa hengenvaarallisiksi vihollisten vaihtuessa aaveista demoneiksi.

  Muita hahmoja ovat esim. Okinu, nuoren tytön aave, jonka Mikami ottaa työntekijäkseen, Mikamin kilpailija Emi Ogasawara ja hullu tiedemies tohtori Chaos. Pitkän sarjan aikana hahmoissa tapahtuu kehitystä, mutta ennen kaikkea ihmisenä kasvaa Yokoshima, joka on alussa säälittävä, joskin sinnikäs megapervo, mutta kehittyy varteenotettavaksi taistelijaksi. Draaman määrä kasvaa huomattavasti suuremman juonikuvion alkaessa kehittyä, mutta pohjimmiltaan sarja pysyy silti aina hyväntuulisena seikkailuna, eikä läpänheittoa unohdeta.

  GS Mikamin vahvuuksia ovat hahmot, joihin kiintyy syvemmin kuin alkuun uskoisikaan, loistava komedia, mutta myös hallittu, vahva draama ja jalat alta vetävät käänteet. Se ei ole maailmaa mullistava lukukokemus, mutta saa varmasti paikan lukijan sydämessä liki nelikymmenkirjaisen vuoristoradan päätyttyä.

  #124120
  haplo
  Member

  Toivotaan, kun toiveita kerran toivotaan. Ihan mainio idea Sangatsulta.

  Oma toive on Akimine Kamijyon Samurai Deeper Kyo. Sarjassa on 38 osaa ja se on jo loppunut Japanissa. Kolme osaa olen englanniksi lukenut ja sen perusteella sarja on varteenotettava vaihtoehto mikäli kustantajalla on halua kokeilla jotain miekanheilutusmangaa muttei kiinnostusta tai uskoa realistisempiin samuraisarjoihin. Tarinassa seurataan leppoisan oloista maankiertäjää Mibua, joka sattuu syystä tai toisesta jakamaan kehonsa vaarallisen miekkamiehen Kyon kanssa. Omat lukemiset vasta aloittelivat tarinaa, mutta ei vaikuttanut turhan synkäksi sentään kehittyvän. Myös huumoripuolta on, esimerkiksi samantapaista tirkistelyhuumoria kuin mihin on törmännyt Naruton Jiraiyan tapauksessa. Mitään tosi tuhmaa ei sentäs ei.

  Näin lopuksi komppaan vielä Bakuman-toivetta. Arvasin että se nopeasti täällä mainitaan ja hyvä niin.

  #124129
  Eewyi
  Member

  Itselläni ei ole sen kummempaa sanottavaa, kuin että komppaan Beelzebubia ja Bakumania :3

  #124131
  Yuriko
  Member

  Ehdottomasti Kosaku Anakubon Pokémon-mangaa suomeksi!

  Kaikkihan nyt Pokémonit varmasti tietävät, jopa nämä 2000-luvun lapset. Pocket monstereita tulee televisiosta vieläkin, uusia jaksoja pukkaa ja oheistuotetavaraa on miljoonittain.
  Pokémon-mangat ovat varmasti muutenkin vähän pimennossa, eihän niitä ole Suomessa ikinä myyty eikä kovinkaan moni välttämättä edes tiedä, että animet perustuvat Pokémon-mangoihin, sarjakuviin.

  Mangoja on käännetty Amerikoissa englanniksi, mutta ei sielläkään kaikkia tietenkään. Myönnän, että olen itsekin vähän pimennossa noiden mangojen kanssa, mutta täällä näkyy ainakin varmasti suurinosa mangoista, joita on tullut. Itseäni kiinnostaisi ainakin lukea omalla äidinkielellä Pokémoneja, joita on kuitenkin penskasta asti tuijottanut telkkarista. Ensimmäisen generaation Pokémonit muistetaan ulkoa kehitysmuotoineenkin ja siitä ollaan aina lähdetty eteenpäin. Minua ainakin kiehtoisi lukea, miten/mistä Pokémonit ovat lähteneet pyörimään sarjakuvissa. 🙂

  #124134
  Kertsu
  Participant

  Orion. En perustele.

  Kertsuedit// Perustelenpa sittenkin ettei tule sanomista.

  Minusta on kurjaa kun Weed on saatu Japanissa päätökseen ja sitä julkaistaan Suomessa kerran kuukaudessa. Tuskinpa kahden kirjan julkaisutahti kuukauteen hirveästi tappiota tuottaisi kun kyseessä on niin suosittu sarja. Saataisiin Weed nopeammin loppuun ja päästäisiin jatkamaan Orionilla :3 Onhan se tosin tyttöjenkin sarja 😀 Mutta silti.

  Kiitos ja anteeksi.

  #124138
  VampireNaomi
  Participant

  Ehdotanpa jotain vähän vanhempaa.

  Saint Seiya

  Sarjassa seurataan legendaarisia sotureita, joiden tehtävä on suojella Athene-jumalatarta ja auttaa häntä maailman suojelemisessa. Päähenkilö on orpo nimeltä Seiya, joka saa haltuunsa Pegasuksen haarniskan ja päätyy näin sotureiden joukkoon. Aluksi häntä motivoi lähinnä toivo löytää kadonnut siskonsa, mutta lopulta hän herää huomaamaan, että hänellä on paljon suurempi kohtalo.

  Sarjassa on 28 osaa. Mielestäni sarja kannattaisi julkaista, koska se sekoittaa mielenkiintoisella tavalla tappelua ja kreikkalaista jumaltarustoa, joten perusasetelma erottuu massasta. Lisäksi sarja on menestynyt ympäri maailmaa, joten jotain hyvää siinä täytyy olla. Joidenkin mielestä vanhahko piirrostyyli on ehkä heikkous, mutta minusta se on vain suuri plussa.

  #124139
  juha90
  Participant

  Ehdotukseni Sangatsun uudeksi sarjaksi on Amano Akiran Katekyo Hitman Reborn! Sarjaa on ilmestynyt ainakin 39 kokoomapokkarin verran ja tietääkseni se jatkuu yhä.

  Reborn! kertoo Tsunayoshi "Tsuna" Sawadasta, yläastelaisesta, joka on huono koulussa, huono urheilussa ja sosiaalisesti toistaitoinen. Ihastus ei tunnu tietävän Tsunan koko olemassaolosta eikä kavereitakaan juuri ole. Tsunan elämä mullistuu, kun hänen äitinsä palkkaa hänelle kotiopettajan. Opettaja, Reborn, osoittautuu puhuvaksi vauvaksi, joka ilmoittaa tulleensa kouluttamaan Tsunasta Vongola-mafiaperheen 10. pomon! Siitä lähtien Tsunan on totuteltava Rebornin sadistisiin koulutusmetodeihin, kilpaileviin pomoehdokkaisiin ja ympärilleen kerääntyviin värikkäisiin persoonallisuuksiin, joista Reborn aikoo muodostaa Tsunan uuden famiglian.

  Sarja alkaa puhtaana slapstick-komediana, mutta pikkuhiljaa kasvaa yllättävän hyvin suunnitelluksi tarinaksi, jonka käänteet pudottavat parhaimmillaan lukijan tuolilta alas. KHR:n vahvuuksiin voi lukea myös Amanon erinomaisen piirrosjäljen (vaikkei aluksi siltä näytä), mielenkiintoisen, omaperäisen taistelusysteemin ja laajan, värikkään hahmokaartin, josta jokainen löytää taatusti omat suosikkinsa, ja joka ehtii sarjan aikana kehittyä ja syventyä tavalla, jota ei alun kreisikomediasta olisi uskonut.

  #124140
  Eewyi
  Member

  Yuriko wrote:

  Ehdottomasti Kosaku Anakubon Pokémon-mangaa suomeksi!

  Kaikkihan nyt Pokémonit varmasti tietävät, jopa nämä 2000-luvun lapset. Pocket monstereita tulee televisiosta vieläkin, uusia jaksoja pukkaa ja oheistuotetavaraa on miljoonittain.
  Pokémon-mangat ovat varmasti muutenkin vähän pimennossa, eihän niitä ole Suomessa ikinä myyty eikä kovinkaan moni välttämättä edes tiedä, että animet perustuvat Pokémon-mangoihin, sarjakuviin.

  Mangoja on käännetty Amerikoissa englanniksi, mutta ei sielläkään kaikkia tietenkään. Myönnän, että olen itsekin vähän pimennossa noiden mangojen kanssa, mutta täällä näkyy ainakin varmasti suurinosa mangoista, joita on tullut. Itseäni kiinnostaisi ainakin lukea omalla äidinkielellä Pokémoneja, joita on kuitenkin penskasta asti tuijottanut telkkarista. Ensimmäisen generaation Pokémonit muistetaan ulkoa kehitysmuotoineenkin ja siitä ollaan aina lähdetty eteenpäin. Minua ainakin kiehtoisi lukea, miten/mistä Pokémonit ovat lähteneet pyörimään sarjakuvissa. 🙂

  Kaikki nykyinen VIZin kääntämä Pokémon-manga on saatavilla englanniksi Fantasiapeleistä.
  Olisi toki hienoa, jos suomeksi saataisiin jotakin Pokémon-mangaa. Olen kuullut että Sangatsu on kerran yrittänyt jotakin pokémangaa saada suomeksi, mutta julkaisupäästä [Euroopan puolelta] ei oltu kiinnostuneita. Saa nähdä miten kävisi nyt.
  Varsinkin nyt, kun esim. joidenkin arcien ja oheismangojen saaminen englanniksi on vaakalaudalla, ja julkaisutahti tolkuttoman hidas, niin olisi kyllä kieltämättä hauskaa saada pokéa suomeksi :3

  Tässä tuli mieleeni myös yksi ehdotus, sellainen kuin Keroro Gunsou eli enkuksi Sgt. Frog. Olen tätä viitisen osaa englanniksi lukenut ja erittäin hauska sarja kyseessä :3 Ja sammakot on aina symppiksiä!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • The topic ‘Ehdotuskisa seuraavasta poikainsarjasta’ is closed to new replies.