Elfen Lied

Home Forums Anime Animesarjat Elfen Lied

 • This topic has 31 voices and 48 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
 • Author
  Posts
 • #39208
  Valkoinenhai
  Member

  Mikä animesarja on brutaali ja raaka, verinen, kenties pelottava, sekopäinen, hyinen, ankea ja surullinen. Vastaus on Elfen Lied.

  Tarina kertoo eräästä laitoksesta, jonka syövereistä karkaa uudenlaisen diclonious-ihmisrodun edustaja Lucy. Tämä raaka ja laskelmoiva nuori nainen joutuu erääseen, aivan tavallisen japanilaisen Koutan, ja tämän serkun Yukan taloon. Käy ilmi, että Lucy saa myös toisen persoonan (tarkka-ampujan sniperin kudista, joka ei kuitenkaan tappanut Lucyamme); herkän ja lapsellisen nyuu-sanaa toistavan hahmon. Alkaa melkoinen sekasorto paitsi ihmissuhteiden ja menneisyyden setvittelyiden kanssa, vaan myös muiden diconious-tyttöjen ja palkkasotureiden kanssa, jotka lähetetään tappamaan Lucya.

  Eli kaikenkarvaista keskustelua käyntiin tästä kuitenkin niin kauniista sarjasta.

  #39216
  mimeko
  Participant

  Olen katsonut koko sarjan ja pidin oikeastaan melko paljon. Aloitusviestissä kerrottiinkin pääasiat, mutta pakko mainita että myös sarjan "tunnusmusiikki", Lilium, on nätti kappale ja oli minusta oiva elementti animessa. Mangassahan mitään tällaista kappaletta tai soittorasiaa ei muistaakseni ollut, mutta se toimi mainiosti. Muistaakseni mangassa on kerrottu asioita perinpohjaisemmin, mutta se on silti hirvittävä pohjanoteeraus johon en itse enää koske pitkällä tikullakaan. Anime on kuitenkin kaunis ja väkivalta ja verellä läträäminen on yhdistetty aika toimivasti siirappisen sohjoiseen ulkokuoreen. Käytetty idea, mutta enpä itse ole siihen vielä kyllästynyt jos toteutus vain on hyvä.

  #39222
  Etsura
  Member

  Tämä anime tuli katsottua ehkä noin kuukausi sitten.

  Todellakin raaka, väkivaltainen, kuvottava, ankea, härö ja psykedelinen anime, mutta samaan aikaan niin herkkä ja koskettava. Se kertoo julmuudesta ja sen uhreista, jotka menettävät julmuuden seurauksena järkensä ja alkavat itsekin julmiksi. Se kertoo siitä, miten erilaisia syrjitään ja kohdellaan julmasti… ja miten paljon kasvatus vaikuttaakaan ihmisen elämään.

  Elfen Lied on kieltämättä syvällinen tarina. Ihmismielen kätköistä löytyy aina kaikkea mielenkiintoista…

  #39225
  Kyoka8
  Member

  Kyllä, pidän sarjasta kovasti. Todella brutaalihan Elfen lied oli, paikoittain vähän liiankin, mutta aika koukuttuneena se tuli katsottua. Olen aikas nuori, mutta siitä huolimatta ei Elfen lied minulle mitään traumoja jättänyt. Se ei myöskään ollut niin ecchi, kuin kuvittelin. Manga on paljon enemmän. Sen piirrustustyylistä en myöskään erityisemmin perusta.

  Minäkin pidän Liliumista todella paljon, ja olen sen myös pianolla opetellut soittamaan. Mp3:sessani on tällä hetkellä neljä erilaista versiota Liliumista.

  Hahmot ovat kaikki ihan mukavia. Yukasta en tosin erityisemmin piittaa. Lucy ja Mayu ovat suosikkejani.

  #39239
  Inu-Mimi
  Member

  Opening on kyllä voitokas kuten mimeko sanoi. Yksi parhaista alkuteemoista ikinä, tällä hetkellä soittoäänenä soittorasiaversio siitä. Kyllähän endingkin menettelee, vähentää jaksojen jälkeistä masennusta joka väkisinkin meinaa aina iskeä. Paitsi tietysti OVAn jälkeen, mukava kevennys.
  Mutta sarja itsessään ei ansaitse niin paljon ylistystä kuin saa. Kyllähän se on syvällinen mutta joissain kohtaa se yrittää liikaa. Viihdyttävä sarja kuitenkin jos splatterista tykkää, ja veri on ihan hyvin animoitu 2000-luvun alun sarjaksi. Hahmot ovat omalaatuisia ja hauskaa on ettei melkein kenenkään sukunimeä ole koskaan mainittu. Tämä sarja saa miettimään. Lopetus tuntui pakotetulta mutta kirjaimellisesti tuijotin suu auki parin hahmon todella odottamatonta kuolemaa. Mariko taisi olla lempihahmoni, masennuin tuosta lopusta hieman. Ihan vain vertailun vuoksi – tykkään enemmän tappaja-lucystä kuin nyuu-lucysta.
  Manga ei ole kaikkein parasta laatua mutta anime jätti kuitenkin liikaa matskua pois.
  Odotin kyllä paljon groteskimpaa kun aina kun tuli sarja puheeksi niin joku oli aina mainitsemassa että se on valittu jossain päin maailmaa brutaaleimmaksi sarjaksi ikinä. Se oli suunnilleen alkuperäisen Hellsingin tasoa mutta ei päässyt lähellekään Ultimaten tasoa.

  #39245
  mimeko
  Participant

  ohhoh, yllättävän paljolti olen samaa mieltä kuin inu-mimi! tosiaan kaunis sarja ja kuuluu suosikkeihini – kuten jo mainitsin – mutta ei se minustakaan ihan niin über syvällinen, upea ja fantastinen ole kuin hehkutetaan… hyvä, mutta ainainen hehkutus saa kenties odottamaan jotain vielä parempaa? itsekin yllätyin että oli vuoden brutaaleimmaksi sarjaksi silloin joskus äänestetty, luulisi että pahempiakin löytyy vaikka tuossakin verellä läträtään aika taidokkaasti… se veri on btw aina välillä pinkkiä.
  Ja ei tuo nyt "kuvottavaa" tai muuta ollut, kaikki oli peitetty sohjoisen piirostyylin alle… lisäksi Elfeniin olisi mielestäni tuonut oman säväyksensä jos siitä olisi tehty pelottavampi, jossain määrin kauhua: siihenkin olisi nimittäin ollut hyvät mahdollisuudet.

  #39256
  GUILD
  Member

  Elfen Liedin taisin katsoa joskus viimekesän alussa, jos en väärin muista. Sarja oli melko hyvä mutta yritti jotenkin vähän liikaa.
  Olenkohan jotenkin outo, kun sarja ei minua ollenkaan kuvottanut? Oikeastaan mielestäni tuollainen ehkä ylivedetty mättö sarja olisi kaivannut vielä enemmän verta ja lihaa. Sarja olisi mielestäni voinut olla myös pelottavampi, ehkä vähän Higurashi-tyylinen. (Joka ei myöskään mielestäni ollut tarpeeksi raaka vaikka semmoisen maineen on saanut)

  #39258
  Seyra
  Member

  Katsoin itse Elfen liedi:ä vähän aika sitten eikä se minuakan kauheasti kuvottanut. Yllättävän harvaa niistä jotka ovat katsoneet nimenomaisen animen ja jotka minä tiedän, ovat oikeasti voineet pahoin katsoessaan tätä.

  Opening on kaunis ja hämyisä, mutta endingistä en pidä, vaikka se keventää masennusta.

  Pidän hahmoista, sillä ne ovat persoonallisia eivätkä täysin samanlaisia. Anime osaa olla yhtäaikaa väkivaltainen ja psykopaattinen, mutta myös herkkä ja syvällinen. Se kertoo hyvin mitä julmuus aiheuttaa ja miten kasvatus voi vaikuttaa elämään. Samalla se osoittaa, että ihmisen mielestä voi löytyä kaikkea muuta kuin odottaa.

  Pidin animesta, mutta se ei kuulu lempisarjoihini. Välillä se tuntuu masentavan turhankin paljon ja kohtaus, jossa koiraa pahoinpideltiin oli kammottava.

  #39262
  Pote-wolf
  Member

  Ei se Elfen Lied minustakaan nyt niin raaka ollut, en voinut pahoin missään kohdassa. Mutta kuten Seyra mainitsi, niin se koiran pahoinpitelykohtaus oli kyllä aika järkyttävä.

  Mutta ihan hyvä anime se on, joskus jopa lukeutui suosikkeihini, kun olin nähnyt niin vähän animea tuolloin. Mangaa olen myös lukenut joskus noin kahdeksankymmentä lukua skanlaatioina, siinä kyllä selitettiin monia asioita paremmin kuin animessa, eikä se piirustustyylikään minusta nyt niin huonoa ollut, mutta muuten se taisi olla vähän kökkö. X’D Mutta mikä ettei voisin lukea sen uudelleen, jos se satuttaisiin suomentamaan, niin kuin tuolla Anikin puolella on toivottu.

  #39268
  Haruwe
  Member

  Pote-wolf wrote:

  Ei se Elfen Lied minustakaan nyt niin raaka ollut, en voinut pahoin missään kohdassa

  Ai jos käsiä lentelee ja ihmisiä halkeaa kahtia ja veri lenteää niin ei ole raaka 🙂 Välillä vähän turhan surulliseksi tuppasi muta elämä on :<

  #39278
  Pote-wolf
  Member

  No, siitä on jo jonkin aikaa kun näin kyseisen animen, että en muista ihan täydellisesti kaikkea, mutta en sanonutkaan, ettei se olisi K-18 -luokiteltava, vaan että se ei ollut mielestäni niin raaka kuin usein väitetään. Hmmh.

  #39298
  Jaylie
  Member

  Mulla jäi Elfen Lied ekaan jaksoon, sit vaihoin mangan puolelle. Anime eteni aivan liian hitaasti mun makuun.

  #39302
  mimeko
  Participant

  Jaylie wrote:

  Mulla jäi Elfen Lied ekaan jaksoon, sit vaihoin mangan puolelle. Anime eteni aivan liian hitaasti mun makuun.

  en oikein ymmärrä? ensimmäisen jakson perusteella ei voi vielä sanoa mitään tahdista jolla sarja etenee, ja eipä se nyt kovin hidasta mangaan verrattun ole jos kaikki on laitettu siihen 13:sta jaksoon… tietysti oma on asiasi, mutta logiikkaa vaan mun korviin vähän ____^^; johtuu tosin ehkä myös siitä, etten voinut sietää EL mangaa?…

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #39336
  Valkoinenhai
  Member

  Ehkä pitäisi kertoa omakin mielipiteeni tästä sarjasta.

  Jos kiusallisen rehellisiä ollaan, niin minulla on hyvinkin huonoja kokemuksia tästä sarjasta. Ei suinkaan siksi, että olisin itse voinut pahoin sarjaa katsoessani (vaikka se kohta olikin aika vastenmielinen, kun Mariko räjäytti sen tutkijan sisältäpäin -> suolia) vaan sen takia, koska minut leimattiin perheeni kesken pornoa katsovaksi väkivaltafriikiksi. Tästä syystä vihasin tätä animea pitkään, vaikka vieläkin minulla on sarjasta jotain kyseenalaistettavaa.

  Noh, juoni on aika simppeli, mutta hieman ennalta-arvattava (Lucyn ja Koutan menneisyyksien yhteen nitominen, hoh hoijaa). Toisekseen en ymmärrä sitä psykologista ja syvällistä sanomaa tässä sarjassa.
  Onko sitä edes ollenkaan?
  Ainoa hiemankin moniuloitteinen asia, jonka löydän, on se, että Lucy oli perjaatteessa koulukiusattu, joka sai hänet vihaamaan ihmisiä, ja myöskin itseään. Taistelua siis omien tahtojen, voimien, normien ja halujen välillä.
  Tarina kuitenkin päättyy todella hyvin, jättäen kysymyksiä avonaisiksi. :- )

  Hahmot ovat aika peruskamaa, mutta kiltistä Yukasta pidän, sekä herkästä Koutasta, joka on kuitenkin valmiina puolustamaan rakkaitaan. Nana on toisinaan aika ärsyttävä, valittaessaan isänsä perään. Lucy on kuitenkin kaikista hahmoista paras kahtena persoonineen, visuaalisena näyttävyyteneen ja luonteineen. Hän on myös hemmetin kiva cossattava. 😉

  Ja ah, Lilium-opening on aivan kuolettavan ihana. Paras animetunnari sitten FMP:n OVAn. Niin herkkä ja eeppinen, mutta samalla synkkä ja masentava. Miljoona plussaa tästä.

  Pari sanaa ikärajasta. Itse kahlasin sarjan läpi 15 vuotiaana. En saanut traumoja tai mitään muutakaan sellaista, mutta kyllä jonkinsortin hermoja ja sitokykyä tarvitaan. Jos kuitenkin kestää katsoa ensimmäisen jakson ensimmäiset 5 minuuttia, niin helposti selviää loppusarjankin silpomis-mätöstä. K-18 on ihan passeli K-raja, vaikka itsekin hämmästyin kun sain siitä tietää. K-15 on myös ihan hyvä.

  Elfen Lied on hyvä paketti niille, jotka pitävät juuri sopivan pituisesta animesta, jossa on sitten (vähän liiaksikin tosin) väkivaltaa ja pornahtavaa materiaalia. Jos kuitenkin pitää tämän kaltaisesta, visuaalisesti näyttävästä toiminnasta, "psykologiasta" ja kokonaisuudeltaan selkeästä pakkauksesta, niin suosittelen lämpimästi. :3

  #39400
  Etsura
  Member

  Aika monet mainitsivat siitä, että anime ei mitenkään erityisesti järkyttänyt, mutta koiran julma tappaminen kylläkin. Voisiko liittyä siihen, että oikeastaan melkein jokaisessa Suomessa tunnetussa animesarjassa on jonkin sortin väkivaltaa, joka tosin kohdistuu ihmisiin. Eipä ole tullut totuttua katsomaan eläinrääkkäyspiirrettyjä 😉

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti