Elokuvat

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Elokuvat

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 26 total)
 • Author
  Posts
 • #52255
  Kyoka8
  Member

  Pidättekö elokuvien katselusta? Mitkä ovat lempielokuvianne? Miksi juuri ne? Minkälaisista elokuvista tykkäätte? Ketkä ovat lempinäyttelijöitänne? Minkä elokuvan näit viimeksi? Ja kaikenlaista muuta vastaavaa elokuvista^^

  No, minä tykkään kovasti elokuvien katselusta,vaikken minään ’elokuvaharrastajana’ voi itseäni pitää. Pidän monenlaisista elokuvista, lempigenrejäni ovat mm. draama, fantasia, toiminta, sekä historia (jos se voidaan genreksi laskea). Elokuvia, joista tykkään kaikista vähiten ovat oikeastaan romanttiset komediat. Tiedä sitten mikä niissä oikein on, heh. Kirjojen puolella pidän kaikista eniten fantasiasta, mutta fantasia elokuviin ei minusta vain olla koskaan saatu yhtä hyvää tunnelmaa, kuin kirjoihin.

  Minulla kaikkein eniten mieleen jääneitä elokuvia taitavat olla Leijonakuningas II, Sormusten Herrat, sekä myös äskettäin näkemäni Gran Torino oli hyvä. Onhan sitä toki monia hyviä animeleffojakin, mutta niistä ei nyt sen enempää.

  Lempinäyttelijää minulla ei oikeastaan ole, mutta tavalla tai toisella arvostan todella montaa näyttelijää.

  Elokuva, jonka näin viimeksi oli Da Vinci-code, josta en oikein tykännyt, koska idea oli melko epäuskottava. Näyttelijät olivat tunnettuja, mutta monet heistä tuntuivat näyttelevän ikään kuin säästöliekillä. Mutta kyllä se kaikesta huolimatta ihan katsomisen arvoinen leffa oli.

  #52261
  Nikkari
  Member

  Loistava aihe.. 😀

  No osallistunpa tähän..

  Tykkään fantasia,toiminta ja jännäreistä.. ja komedioista tottkai (kuten scary movie:t..)

  Lempi elokuvani on badboys..

  Bad Boys on Michael Bayn ohjaama toiminta/komediaelokuva. Elokuvan pääosissa ovat suulas poliisikaksikko, jota näyttelevät Will Smith ja Martin Lawrence. Bad Boys sai jatko-osan nimeltään Bad Boys II vuonna 2003.

  Bad Boys oli huikea kassamenestys. Elokuvan tekeminen maksoi 23 miljoonaa dollaria, mutta tuotti lippuluukuilla maailmanlaajuisesti peräti 141 miljoonaa dollaria. Elokuva oli myös läpimurto Will Smithille, Martin Lawrencelle ja ohjaaja Michael Baylle muihin suuriin

  #52269
  Seyra
  Member

  Itse en pahemmin elokuvia katsele muualla kuin elokuva teattereissa. Suurin osa ajasta kuluu lukemiseen ja piirtämiseen.

  Mutta anyway, pidän seikkailu, historia, komedia ja draama (jos sen voi nyt edes sanoa genreksi, niin laaja käsitys se on) elokuvista. Romanttiset hömppä komediat ovat kuitenkin asia jota en ymmärrä, samoin kuin ’teinileffat’ esimerkkinä tuleva Hannah Montana leffa tai mikä lie. Monissakaan niissä ei ole oikein mitään ’uutta’, joka innostaisi katsomaan ne. (lukuunottamatta mitään Step Up:in tapaista elokuvaa, jossa keskitytään tanssiin 😀
  Jadesoturi taas on suomalaisista elokuvista paras. Se vaati kuitenkin toisen katselu kerran ennen kuin sitä alkoi ymmärtämään edes osin. Välillä siis aika vaikea selkoista kamaa.
  Sabrinassa päähenkilöä Sabrinaa näyttelee minusta paras näyttelijä koskaan, Audrey Hepburn. Naureskelen aina Sabrinalle (jopa kohdissa joissa ei pitäisi nauraa…) ja toinen hyvä näyttelijä siinä on Bogart.

  Olen pettynyt, koska animaatio leffoja tulee enää harvoin jos ollenkaan eikä yksikään tunnu yhtä hyvältä, kuin Disneyn vanhemmat tuotokset. Kaikkialta löytyy kyllä mahdollisimman surkeita tietokoneella tehtyjä elokuvia, mutta missään ei ole mitään käsintehtyä. (jop, eipä kukaan taida nykyisin kyllä halutakaan alkaa moiseen urakkaan)
  Disneyn Ariel, Leijonakuningas I ja II sekä Peter Pan ovat edelleen Disneyn leffoista suosikkejani.

  Viimeisin elokuva minkä olen katsonut taisi olla Yön ritari. Pidän nimenomaisesta elokuvast paljon ja Jokerin hahmo on aivan liian täydellinen. Vaikka väkivallalla mässäilläänkin joissain kohdin aika paljon, on Yön ritari tullut katsottua jo monta kertaa. Selvää miinusta leffassa oli kutienkin se, että Bruce Waynen esittäjällä oli leffassa vain kaksi ilmettä: yrmy-ilme ja vihainen yrmy-ilme.

  #52270
  Devilman
  Member

  Elokuvia olen katsonut koko pienen ikäni. Aivan ensimmäisiin suosikkielokuviini kuuluivat Star Wars -leffojen ns. vanha trilogia, eli episodit IV-VI, joita jaksoin katsoa kerta toisensa jälkeen (jaksan toki edelleen). SW:n jälkeen tässä on vuosien varrella tullut löydettyä vaikka millä mitalla uusia lemppareita. Suosikkigenrejäni ovat kai komedia, toiminta ja rikosleffoistakin pidän.

  Mitä komedialeffoihin tulee, niin eniten tykkään katsoa Uuno Turhapuroja ja muita Speden elokuvia (esim. Pikkupojat on aivan mahtava). Kummelin elokuvat ovat kovasti mieleen myös. Monty Pythonin ystävänä elokuvakokoelmaani kuuluvat myös pythonien elokuvat Hullu Maailma ja Brianin elämä (voiko parempaa komediaa olla?). Toiminta- ja rikospuolelta löytyvät vaikkapa Quentin Tarantinon ohjaustyöt, Kummisedät, Scarface (ykkössuosikkini, ainakin tällä hetkellä) ja Kellopeliappelsiini.

  Lempiohjaajiani ovat edellä mainittu Tarantino ja Stanley Kubrick. Moni Kubrickin mestariteos onkin tehnyt tiensä DVD-telineeseeni, esim. Tähtien Sodan ohella parasta sci-fiä ikinä edustava 2001: Avaruusseikkailu, Tri Outolempi, jo mainitsemani Kellopeliappelsiini, Hohto ja Full Metal Jacket.

  Muihin suosikkeihini lukeutuvat esim. Sormusten Herrat, Tappajahai, Indiana Jonesit, Rambot, Psyko, Yksi lensi yli käenpesän, Hyvää huomenta, Vietnam, Team America ja anime-leffojen puolelta sellaiset kuin Akira ja Ninja Scroll.

  #52291
  mimeko
  Participant

  Mielenkiintoista ettei elokuvillekaan vielä ollut keskustelua…

  Kyllä vain, pidän kovasti ja elokuvia tulee myös katsottua varsin paljon. Käyn ihan elokuvateatterissa katsomassa jonkun elokuvan n. kerran viikossa tai kahdessa eli nytkin on jo nähty suurin osa tällä hetkellä pyörivistä elokuvista, kaikki katsomisen arvoiset.

  Elokuvamakuni on oikeastaan varsin laaja; olennaisinta on miten elokuva on toteutettu. Komediat kyllä yleensä kierrän kaukaa, mutta noin muuten. Suosikki elokuvat tuntuvat vaihtelevan lähes päivittäin, mutta tällä hetkellä kärjessä ovat mm. Azumi, The Lord of the Rings (kaikki kolme), Experiment – ihmiskoe, Nightmare Before Christmas ja Sweeney Todd. Perinteiset itämaiset kamppailulaji elokuvat ovat ihan hyvää viihdettä – kyllä se hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme on myös nähty ; ) – kuten myös supersankarielokuvat, joista vasta hiljattain olen huomannut oikeastaan pitäväni. Lähinnä siksi, että minusta on huvittava seurata näitä über lesoja sankarihahmoja hyppimässä kaikkien erikoisefektien keskellä, koska Ledger-sedän jokeri tulkinta on herttainen ja koska Wolverine on äijä.
  Myös Burtonin ohjaamat elokuvat iskevät, miehen tyyli on varsin mukaansatempaava ja tunnustan että on myös huvittavaa nähdä Deppiä milloin missäkin rooleissa. Looking forward to Alice in Wonderland..
  Eikä voi väittää ettei monissa Eastwoodin elokuvissakin olisi omaa viehätystään.

  Lempinäyttelijöistä on paha sanoa mitään, lähinnä siksi, etten koskaan muista nimiä… Mutta kyllä niitäkin löytyy ja aina bongaa uusia sitä mukaan kun tutustuu uusiin elokuviin.

  #52296
  Cafekko_96
  Member

  Pidän todellakin elokuvien katselusta! En juurikaan teattereissa käy katsomassa elokuvia, vaan vuokraan tai sitten ostan ihan kaupasta.

  Katselen aika usein iiiison sipsi ja karkkipussin sekä cocispullon kanssa elokuvia. Lähes joka viikonloppu katon jonkun, jos telkkarista ei tule mitään katsomisen arvoista, käväisen Filmtownissa hakemassa leffan ja irkkareita.

  Lempileffoja on todellakin paljon; Miehet mustissa, I am Legend, Hancock, Fast & Furious -Tokyo Drift-, Harry Potterit,Spidermanit (joo tiiän mitä ajattelette), Geishan muistelmat, Rambo, Apocalypto, Sahara…

  Lempinäyttelijäni on ehdottomasti Will Smith. Emmä kyl tiiä miks, mut se vaan teki minuun vaikutuksen heti kun näin sen yhen leffoista. Will Smithin leffat on mielestäni muutenkin hyvin toteutetut. Toinen lempinäyttelijöistä on sitten Jackie Chan. Sen leffoihin on taas piilotettu hyvää huumoria jännityksen keskelle. Ikään kuin jonkinlainen kevennys kesken jännittävän kohdan.

  Katon aika paljon horroreita, pääsen niihin heti mukaan ja sit istun sohavnurkassa kippurassa syömässä sormeani. Joo, näin.. Ja sitten tietty fantasia leffat on hyviä.

  Viimeksi näin Salamaseepran sadannen kerran uudestaan, kun kamut halus väkisin kattoo sen ja enhän minä sille mitään voinut. Onhan se ihan hyvä leffa, mut ei sitä jaksa aina kattoo sataa kertaa uudestaan.

  Animeleffojakin tulee katsottua, yllättävän vähän kylläkin. Kävin teatterissa vähän aikaa sitten katsomassa Laputan, se oli katsomisen arvoinen, mutta yllättävän pitkä, jos ajattelee näitä 6-7 vuotiaita jotka eivät jaksa kunnolla istua paikoillaan. Lempi animeleffoihin kuitenkin kuuluu Totoro ja se pokémon oli hyvä, mikä tuli vähän aikaa sitten maikkarilta perheleffana.

  #52330
  Monninen
  Member

  Tällä hetkellä lempi elokuviini kuuluvat mm. kaikki X-men elokuvat + uusin,Pirates of the Caribbeanit, kaikki Star Warsit, Tarusormusten herrakset, Indiana Jonesit, osa James Bondeista ja muutamat anime leffat.
  Elokuvia olen katsonut koko ikäni. Katson niitä aina kun olen kipeä, en muuten vain keksi mitään muuta tekemistä (eli aika usein) tai sitten viikonloppuisin iskän ja äitin kanssa.

  Lempi "lajeihini" (voiko sen sanoa noin…?) kuuluvat esim. toiminta ja fantasia (jossa on mukana toimintaa… paljon…) Kaiken maailman draama ja romantiikka elokuvat ovat mielestäni huonoja, en pidä, jotenkin tylsiä. Ja sitten muutenkin kaikki tälläiset "massa teini"- elokuvat esim. Sinkkuelämää tai se joku… himo shoppaajan joku mikälie -.-’

  Että elokuva maultani olen, sanottaisiinko ihan että aika erikoinen tyttö, siis jos vertaa joihinkin muihin meidän tai rinnakkais luokan tyttöihin. Melkein aina kun yritän ehdottaa joitain sellaisia elokuvia mistä itse pidän niin pojat ovat kannallani mutta muut tytöt taas haluavat katsoa esim. sen sinkkuelämää leffan. Melkeimpä ainut draama/romanttinen elokuva minkä olen pystynyt katsomaan loppuun asti ilman että nukahdan yms. on Titanic. Siinä sentään oli toimintaakin jonkun verran ;D

  Lempi näytteliöitäni ovat esim. Johnny Depp ja Hugh Jackman.
  Käyn aika harvoin teattereissa, mutta jos joku sellainen elokuva tulee, joka kuulostaa kiinnostavalta tai kuuluu johonkin lempi elokuva-sarjoihini niin käyn katsomassa sen. Se uusin X-men elokuva se Wolverine oli aika kallis, täällä se on 8,50€ lippu! Mielestäni törkeen kallista…

  #52337
  Blackbeard
  Participant

  Huu, onhan näitäkin tullut katseltua pienestä pitäen. Maku on aika laaja ja suvaitsevainen, ainut satavarma "EI!" on romanttiset komediat.

  Komedia puoleta pitää ehdottomasti tuoda esille Monty Pythonit. Jotain hölmöydessään totaalisen nerokasta. Kaikki kokopitkät elokuvat löytyvät DVD-hyllystä, ja kaippa sarjakin pitää jossain vaiheessa ostaa. Myös Aki Kaurismäen kasariklassikko "Calamari Union" on ehdotonta Top-5 kamaa. Olin myyty jo juoni synopsiksen kohdalla; Neljätoista Frankia ja yksi Pekka (joka porukan ainoana puhuu englantia) päättävät paremman elämän toivossa muuttaa Kalliosta Eiraan. Kaksi heistä selviää hengissä perille… Aivan nerokasta, jäätävää. Kaurismäkimaista lyhyttä dialogia, älyttömiä kohtauksia jotka eivät liity mitenkään mihinkään, Hollywood-parodiontia ja rooleissa 80-luvun suurimmat suomijulkkikset (mm. Mato Valtonen, Matti Syrjä, Markku Toikka, Pate Mustajärvi jne.). Jäätävyydessään aivan käsittömättömän hölmön hauska elokuva. Viimeiseksi komedia puolelta on mainittava upea mustan huumorin ja yleisen sekoilun luoma upea kokonaisuus nimeltään Snatch. Käsittömättömän hauska Hollywood-komediaksi. Brad Pitt yhdessä uransa parhaista rooleista, ja Benicio Del Toro on myös ikimuistoinen Franky Four-fingersinä.

  Jännärit ja trillerit ovat varmaan suosikki kamaa. David Fincherin hieman varjoon jäänyt S7ven on käsittömättömän upea tapaus, loppu oli niin "Wau!" kun olla ja voi. Kolahti ja lujaa. Filmin John Doe on edelleen suosikki sarjamurhaajani (Kevin Spaceyn paras roolisuoritus). Jälleen kerran Brad Pitt loistaa roolissaan. Morgan Freeman on aivan yhtä mahtava. Toinen maininnan arvoinen on pokeritrilleri, draama, Rounders. Yllättävän uskottava pokerifilmatiosoinniksi, jotka pukkkaavat olemaan totaalisen yliampuvia (vrt. James Bondien pokerikohtaukset). Pitää otteessaan loppuun asti, Matt Damon vetää hyvän roolin, Edward Norton hienon sivuosan. Mukana myös yksi suosikki "pahisnäyytelijöistäni" John Malkovich. Myös Jamie Foxxin ja Tom Cruisen tähdittämä Collateral on mainiota tavaraa, Cruise yllätti hienolla pahisroolilla!

  Draama puolelta ensimmäisenä päähän tulee jälleen kerran Brad Pittin tähdittämä Babel. Todella mielenkiintoinen tapaus. Ikävät tapahtumat ja surulliset kohtalot ympäri maailmaa linkittyvät yhteen ihmiskontaktien kautta. Taustalla usein kulttuurimuuri ja väärinkäsitykset. Saanut osuvan nimensä Raamatun Baabelin-tornista. Pianisti taas on oscarinsa ansainnut, todella vaikuttava selviytymistarina juutalaisvainoilta toisen maailman sodan aikoihin. Adrian Brodylta hieno veto. Russel Crowen vetämä Kaunis mieli on kanssa erittäin loistava teos, jossa lahjakas tiedemies pikkuhiljaa tulee hulluksi ja vainoharhaiseksi. Todella kauniisti rakennettu tarina. Sademies on kanssa koskettava tarina autistisesta ja hänen menevästä veljestään. Huumoria käytetään mukavasti lisänä. Samaan sarjaan voisi laittaa myös Forrest Gumpin, joka on Hollywood kliseistään ja ylinäytännöstä huolimatta hieno kuva. Myös Jamie Foxxin Ray (Ray Charles elämänkerta) oli hieno tapaus.

  Goottifiilistely/"Rakkautta ja Anarkiaa" puolelta otettakoon esille vaikka Sweeney Todd. Ehdottomasti paras musikaali jonka olen raaskinut katsoa. Parturimurhaaja joka leivotuttaa uhreistään pullia ja myy niitä, ohjaana Tim Burton ja pääosassa aina loistava Johnny Depp. Voiko muka olla huono 😉 On kyllä K-18 leimansa ansainnut. Synkkä, ahdistava tarina groteskin tyylitellyn kuvamaailman taustalla. Myös espanjalaisfilmit Pan’s Labyrinth ja Orpokoti ovat uskomattoman upeita elokuvia synkkyydestään huolimatta. Molemmissa hypitään kiehtovasti toden ja epätoden rajamailla. Kummasakin jää epäselväksi olivatko fantasiaelementit sitten totta, vai mielisairaan harhaa. Taustalla loistava Guillermo Del Toro. Odotan innolla herran tulevia projekteja (Hobitti, Frankenstein, Jekyll & Hyde)

  "Blockbuster" puolelta suosikkeja ovat mm. LotR, Pirates of the Caribbean, Hellboy, ja Transformers (tahattoman koomisuutensa vuoksi). Huh huh, tulipas aika tappaja postaus, tuskin kukaan tulee lukemaan kokonaan -.-

  #52575
  Deserax
  Member

  Pidän elokuvista, etenkin Japanilaisista. Parhaat elokuvat ovat:

  -Tuulen laakson Nausicaä
  – End of Evangelion (AIR/MAGOKORO WO KIMI NI)
  – RINGU

  #52691
  Cadmium
  Member

  Leffafriikki ilmoittatuu!

  En väitä itseäni kummoiseksi elokuvaharrastajaksi, minä vain yksinkertaisesti pidän elokuvista ja katson niitä viihtyäkseni. Myös joidenkin elokuvien hienot tarinat kiinnostavat sen verran, että joskus tulee katsottua leffoja vain niiden takia. Melko paljon katson silti leffoja, yleensä ostan omaksi (Anttilan alelaarit in my heart like forevah, hienoja löytöjä sieltäkin saa ja parhaimmillaan jopa alle kympillä, kunhan vain jaksaa odottaa kärsivällisesti vaikkapa uutuuksia) mutta joskus on päästävä näkemään elokuva ihan teatteriin. Tänä vuonna leffassa nähtyjä ovat Tummien perhosten koti (ihan totta, se vielä pyöri Helsingin Kinopalatsissa helmikuussa!), Benjamin Buttonin uskomaton elämä sekä Mustesydän. Seuraavat ihan-pakko-nähdä-leffat ovat ehdottomasti tuorein X-Men, Harry Potter ja puoliverinen prinssi sekä Up.

  Olenko muuten ainut, joka säästää leffalippunsa? : ) Minusta ne ovat ihan kivoja pikku muistoja ja niistä näkee, millaisia leffoja on tullut nähtyä teatterissa asti.

  Periaatteessa melkein mikä tahansa genre käy, mutta ääretön väkivalta, kauhu, teinijenkkikomediat + kreisikomediat oavt sellaisia, jotka kierrän yleensä kaukaa. Suosikkeja taas ovat ehdottomasti musikaalit, animaatiot (esim. Disneyn klassikot ovat ihan mahtavia!), fantasia, draama ja draamakomedia. Tykkään jonkin verran myös action-leffoista, tosin se rajoittuu lähinnä sarjiksiin perustuviin elokuviin. Nolanin ohjaamat Batmanit ovat parhautta, Spidermanit kelpoa viidettä ja X-Meneistä tykkäsin myös yllättävän paljon. Pirates of the Caribbeanit ovt myös ihan katsottavia, tosin ne huononivat huomattavasti ensimmäisestä elokuvasta. Kolmos-PotC’ssä oli aivan liikaa materiaalia.

  Suosikkielokuva on musikaali Moulin Rouge, sitä parempaa elokuvaa ei ole, piste. Vaikka juoni onkin kliseinen, on siinä kuitenkin jotain omaperäistä aina toteutuksesta alkaen. Ihana.

  Lempinäyttelijöitä ei pahemmin ole, mutta olen huomannut etten niinkään enää fanita ihQsti joitain teini-idoleita, vaan tyksin hieman vanhemman polven näyttelijöistä, jos näin voisi sanoa. Niiltä sentään löytyy sitä karismaa! Gary Oldman on ihan ykkönen ja brittinäyttelijöistä pidänkin todella paljon muutenkin.

  Lopuksi on pakko mainita pienestä pakkomielteestäni: minun on ihan pakko katsoa lopputekstit elokuvista. En osaa sanoa milloin tapa alkoi, mutta mukavaa se on silti : ) Leffateatterissa on pari kertaa käynyt niinkin, että jäin ihan yksin istumaan saliin kun lopputekstit olivat täydessä vauhdissa! : D Ehkä se täydentää elokuvan katsomista, tuleepahan istuttua salissa koko lipun edestä. Jonkinlainen "pyhä" toimitus siitäkin on tullut, kaverinikin osaa nykyään jäädä katsomaan lopputekstit kanssani, jos käymme yhdessä teatterissa.

  #56944
  Carrie Herd
  Member

  Mä oon aina ollu kauhee elokuva friikki, ihan pienestä asti. Katson kaikenlaisia elokuvia, mutta eniten toimintaa, science fictionia ja kauhua. Sekaan mahtuu myös komediaa ja draamaa, mutta harvemmin. En miltein ikinä katso mitään fantasia elokuvia, en oikein pidä niistä, mutta Taru Sormusten Herrasta triologia on asia erikseen.
  Lempi elokuvani… niitä on niin monia, ainakin Signs, (ohjaaja: M. Night Shymalan) Aliens,(ohjaaja: James Cameron) AVP 2, (ohjaaja: The Brothers Strause) Jurassic Park, (ohjaaja: Steven Spielberg) Terminator 2 Judgment day, (ohjaaja: James Cameron) ja Child´s Play 2. (ohjaaja: John Lafia)
  Mielestäni parhaat ohjaajat ovat/olivat James Cameron, Steven Spielberg, M. Night Shymalan, Ridley Scott ja Alfred Hitchcock.
  Lempi näyttelijöitäni ovat Sigorney Weaver, Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Lance Henriksen, Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Sam Neil, Jeff Goldblum, Richard Attenbrough, Cary Grant, Mighael Biehn, Bill Paxton ja Harrison Ford.
  Kaikista eniten olen Alien elokuvien fani. Pidän kaikista saagan osista(Alien, Aliens, Alien 3, Alien resurrection) sekä AVP:stä ja AVP 2:sta.
  Child`s Play-, Scary Movie-, ja Terminator elokuvat ovat myös aika hyviä.

  #56952
  Valkoinenhai
  Member

  Uaaaahhh! Kiitos Kyokan8 tästä mahtavasta viestiketjusta! Nyt päästit pirun valloilleen, kun pääsen vaahtoamaan! 8’DDD Okei. *koettaa rauhoittua*

  Tosiaan siis en luokittelisi itseäni miksikään "leffa-friikiksi", sillä no, en todellakaan ole nähnyt joitakin klassikkoelokuvia, joita pitäisi nähdä. Mutta oli niin tai näin, rakastan elokuvien katselemista ja keräilyä (tällä hetkellä varmaan 100 DVD elokuvaa hyllyssä). Olen siis neuroottinen elokuvien ostamisen suhteen, tykkään omistaa hyviä elokuvia.

  Ja mitä sitten ovat hyvät elokuvat? Sellaisia missä on paitsi hyvä juoni, nätit krafiikat ja äänimaailma myös toimivat hahmot. Eteenkin hahmojen moniuloitteisuuteen ja ihmissuhteisiin olen erittäin viehtynyt.
  Toki tähänkin on poikkeuksia. Vanhoistakin elokuvista pidän, puhumattakaan päättömistä komedioista. Näin genreittäin voisin sanoa pitäväni eniten sci-fistä ja toiminnasta. Komediakin puree, kunhan ei pelkäksi pieru-tai teinihuumoriksi mene.
  Ainoa genre mikä ei vain yksinkertaisesti pure, on kauhu. En vain halua maksaa siitä, että pelkään.

  Itselläni ei oikeastaan ole lempinäyttelijää, mutta joitakin suosikkeja on. Näistä mainittavan arvoisia ovat Natalie Portman, Ewan McGregor, Will Smith… Hyvässä elokuvassa ei välttämättä tarvitse olla mitään überhottista komeilemassa valkokankaalla. Kunhan syvyyttä ja luonnetta löytyy hahmosta, olen tyytyväinen :33

  Mitä suosikkielokuviin tulee, niin ehdoton suosikki on tietenkin kaikki Star Warssit! Matrix on toinen ehdoton suosikkini. Näiden scifi-kalssikoiden lisäksi mieleeni nousee muutama supersankarimättö (Watchmen, V for Vendetta, Spider-man), pari klassikkoa (Tuulen Viemää, Aamiainen Tiffanylla, La Strada), sotaleffoja (Tuntematon Sotilas, Das Boot, Kirjeitä Iwo Jimalta), eeppisiä tarinoita (Geishan Muistelmat, Viimeinen Samurai) sekä animeleffoja (End of Evangelion, Henkien Kätkemä)
  Melko monipuolista menoa siis, mutta kaikkia yhdistää hahmojen moniulotteisuus.
  Viimeksi näin Kauniin Mielen. Ihan mielettömän hyvä elokuva (mutta ei siitä sen enempää tälläkertaa).

  Ah, mikään ei voisi voittaa leffa-iltaa pienellä porukalla hämärässä jotain herkkua mutustellen. <33
  Ja paras leffa quote; "Luke, I am your father!" "NOOOOOOOOO!"
  X’DDDD

  #75209
  Carrie Herd
  Member

  Tällä hetkellä olen hurahtanut kulttikauhu elokuviin. Eilen me katottiin Shoen kaa The Thing. Se on aivan sairas elokuva, mut me tykätään siittä, tai ei oikeestaan… Nykyään mä katon myös paljo draamoja.
  Nykysin mun lemppari elokuvat on Child´s play2 ja Brokeback Mountain. (ja the thing, jos shoe dubbaa sen) lol.

  #75334
  Nii_na96
  Member

  Mun suosikki elokuvia on ehdottomasti Taru Sormusten Herrasta-elokuvat, Twilight ja Tuulen Viemää…ja niin ja sitte nää Star Warssit on todellakin hyviä, pienestä asti oon tykänny niistä. Elokuvia on kiva tosiaan katella, oon parhaillaa kipee, niin katoin Kuninkaan Paluun jälleen kerran. Se on kylla hyvä mut eilen katoin jonkun Teinidraamakuningattaren tunnustunkset-elokuvan, sellaset elokuvat ei todellakaan oo mun makuun. Se oli erittäin tylsä. Onneksi aina on hyvät elokuvat pelastamassa päivän! 🙂

  #75337
  Gawonarus
  Participant

  Lempielokuvani on ehdottomasti Back to the Future I. Jatko-osatkaan eivät ole huonoja, mutta ykkönen on ihan välitön hitti. Taru Sormusten Herrasta – Sormusten ritarit teki myös lähtemättömän vaikutuksen, kun sen ekaa kertaa näin. Star Warsseista kaikki ovat hyviä, mutta mainitaanpa, että kakkos- ja kolmososat ovat mielestäni huonoimmat. Draamasta tulee ensimmäisenä mieleen Philadelphia ja (jos lasketaan draamaksi) Forrest Gump. Sotaelokuvia tuli joskus katottua paljon, niistä parhaimmat ovat mielestäni Olimme Sotilaita, Pearl Harbour ja Pelastakaa sotamies Ryan. Näyttelijöistä erityismaininnan ansaitsee Tom Cruise, pidän jokaisesta miehen elokuvasta, jonka olen nähnyt, parhaimpana ehkä Viimeinen Samurai.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 26 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.