Emma

Home Forums Manga Mangasarjat Emma

 • This topic has 29 voices and 32 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 33 total)
 • Author
  Posts
 • #39200
  Sun Summer
  Member

  Sangatsun julakaisema Emma manga on minun suosikki mangani, koska se vain on loistavasti piiretty ja tunteellinen. Mitä mieltä te muut olette Emma mangasta? (Ensimmäinen viestini näillä uusilla sivustoilla! Olen siis Sun Summer) Oma lempihahmoni on Emmassa Hakim Atawari, joka on hyvin persoonallinen hahmo ja ehkä paras hahmo ikinä mangassa. Pienehkö juonen kuvaus tuolla sivustolla: http://fi.wikipedia.org/wiki/Emma_(manga)

  #39220
  Osaka
  Participant

  Ihan OK sarja 😆

  #39244
  Seyra
  Member

  Emma on hyvä sarja ja siinä käsitellään hyvin 1800-luvun Englantia. Hahmot kuitenkin pysyvät samanlaisina läpi sarjan ja minusta ne eivät ole kovinkaan kiinnostavia.
  Vaikka piirustustyyli onkin kaunista, näyttävät monet naiset varsin samoilta. Varsinkin Vivi ja Eleanor ovat samannäköisiä, mutta sen Kaoru Mori sanoo itsekin.
  Lempihahmoni on kotiopettajatar, Kelly Stownar. Hän on upea nainen! Varsinkin, kun hän huomauttaa Williamille hänen yökastelustaan… 😥

  #39249
  mimeko
  Participant

  How should I say it… Emma is just… plain lame. En ole vielä onnistunut näkemään sitä taidokkuutta joka Emmassa monien mukaan on. Minuta piirostyyli on sinänsä ihan nättiä, mutta käsittämättömän amatöörimaista, tönkköä ja täysin ilmeetöntä. Kaikki hahmot näyttävät samalta enkä pidä yhdestäkään, hahmot eivät tunnu kehittyvän sarjan aikana lainkaan ja se on vain sellaista että pokkari luetaan läpi, ja tajutaan että "kas hemmetti, enpä muista mitään kun ei sarjassa ollut minkäänlaista tarttumapintaa!" tekijällä olisi potentiaalia piirtää yksittäisiä kuvia – mutta ei sarjakuvia!

  #39291
  Jaylie
  Member

  Emmaan tykästyin sen historiallisuuden takia, siis ei perinteistä koulumaailma sälää. 1800-luvun Englanti kuuluu suosikkiaikakausiini ^^ Piirrosjälki on kaunista, suoralinjaista ja selkeää. Omistan ite kaikki osat.

  #39683
  Bido-ossan
  Member

  Tyyli ei ole mitään oscarin arvoista, itse tarina kyllä on vetävää kamaa. Sillä on sielu ja sanoma toimii ja on kerrottu hyvin. En tosin aio ostaa (suomeksi ainakaan), mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  #40033
  Puolukka
  Member

  Pidän sarjasta, omistan myös kaksi lisäsarjakuvaa, joita ei ole julkaistu suomessa.. Sarjaan tutustuin kuin milenkiinnosta ostin kolmannen osan. Samastuin tyyliin ja juonees lähes välittömästi..

  Sarjan juoni on tuttu useista kirjoista tai tai elokuvista, mutta tämä oli ensimmäinen manga, jossa törmäsin siihen. Eli loistava, vaikka osittaista kliseisyytä näkyykin..
  Hahmot ovat mielestäni onnistuneita. samoin kohtaukset joissa siteerataan oopperaa [Sevillan parturi] tai kirjaa. Hahmot eivät ole tylsiä, ja juoni paranee pikkuhiljaa, kun se saadaan ensimmäisen osan j’lkeen kunnolla liikkeelle..
  Piirrustustyyli on aluksi melko outoa, mutta jossain toisen ja kolmannen osan paikkeilla se paranee. Asut ovat ihanan yksityiskohtaisia, samoin taustat.. Ihanaa että niihin nähtiin vaivaa. Hahmojen piirteet ovat pehmeät, joten ne eivät ole niin tavallisen shojon tapaista *arina tanemuran sarjat ym.* Tietyissä tapauksissa hahmojen samankaltaisuus ärsyttää. Viimeisissä osissa taide on niin hienoa etten itse voi sanoa mitään.

  Käännöson suht hyvää, mutta ensimäisessä pokkarissa voi sanoa yhden asian. Eihän palvelija voi vastata emännälle "aha"?

  #40088
  Alppikukka
  Member

  Itselläni on kaikki osat Emmasta. Joka pokkarin kohdalla pidin sitä tylsänä, mutta silti halusin lukea aina vaan lisää. Eli loppuen lopuksi koukuttava ja hyvä sarja. 😀 Oli hauska huomata eräänä päivänä historian kirjasta kuva Lontoon Crystal Palacesta, ja tajuta että hetkinen olen nähnyt tuon ennenkin. Nimittäin Emmassa!

  #40544
  manga ai
  Participant

  lainasin kirjastosta ne ja olihan se ihan hyvä vaikkakin ei lempisarjani 😉

  #40548
  Chu
  Member

  Emma on ihanan liikuttava sarja mutta en kuitenkaa sitä ihannoi,anteeksi.

  #40752
  pikku-oRkki
  Member

  En muista, monesko sarja, mihin tutustuin, Emma oli.. mutta aika ensimmäisten joukossa se muistaakseni oli joka tapauksessa.

  Muhun siinä iski eniten se jotenkin hirmu kaunis ja rauhallinen piirrostyyli (: Tykkäsin Morin tavasta piirtää ihmiset, ne muodot oli jotenkin sellaset pyöreät ja miellyttävät. Ja henkilöt sai empatiat puolelleen, mikä onkin tärkeintä siinä, että sarja imaisee mukaansa.

  Tykkään myös Emmassa siitä, että siinä oikeesti pitää katsoa tarkkaan kuvat, että tajuaa mitä tapahtuu ja miten kukakin liikkuu. En jaksa välillä joissakin shoujosöpöilyissä niitä ärsyttäviä sivuhuomautuksia ja muita; Mori on tosi taitava, kun se pystyy viemään sarjakuvaa eteenpäin ilman niitä, ihan vaan piirtämällä.

  Odotellessa, että Sangatsu julkaisee myös jatko-osat… 🙄

  #41638
  MarenkiQ
  Participant

  Koko sarjan olen lukenut juuri äskettäin läpi ja oli ihan hyvä, vaikkakin luultavasti lukisin sen uudemmin vasta muutamien kuukausien päästä. Joitakin kohtia hypin surutta yli, myönnän 😛 Mutta, kyllä varmaan tulee myöhemmin luettua uusiksi…

  #41828
  Monninen
  Member

  Selasin kirjastossa Emmoja läpi… Vaikutti aika tylsältä… En vaivautunut lukemaan…

  #42381
  intiaani
  Member

  Yksi ehdoton lempisarjani. Mori on aivan taivaallisen hyvä kertomaan tarinaansa kuvilla, ja sitä minä arvostan. Parasta sarjassa oli luku, jossa ei puhuttu muuta kuin pari hassua kuplallista. Morin kädenjälki on myös kaunista, ainakin erilaista kuin mitä tavallisessa sohjossa näkee. Myös kerronta on erittäin onnistunutta. Rakastan tätä sarjaa. Taas yksi näistä, jotka ovat syrämmein lähellä.

  #42387
  pikku-oRkki
  Member

  intiaani wrote:

  Yksi ehdoton lempisarjani. Mori on aivan taivaallisen hyvä kertomaan tarinaansa kuvilla, ja sitä minä arvostan. Parasta sarjassa oli luku, jossa ei puhuttu muuta kuin pari hassua kuplallista. Morin kädenjälki on myös kaunista, ainakin erilaista kuin mitä tavallisessa sohjossa näkee. Myös kerronta on erittäin onnistunutta. Rakastan tätä sarjaa. Taas yksi näistä, jotka ovat syrämmein lähellä.

  Itseeni iski just nimenomaan toi kuvilla kertominen. Se ei oo ihan helppoa, koska monet mangakat tuppaa ruutujen sivut täyteen lisäselityksiä tv, mutta Mori ei tarvi koska se ilmaisee asiat piirtämällä; hienovaraisista liikkeistä ja ilmeistä.

  Kunnioitan myös sitä, miten paljon taustatyötä on varmasti vaatinut sijoittaa sarja 1800-luvun Englantiin (:

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 33 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.