Enneunia?

Home Forums Sekalaista Muut Enneunia?

 • This topic has 10 voices and 10 replies.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #99016
  DonTrust
  Participant

  Eli oletteko nähneet enneunia? Unia, jotka ovat toteutuneet oikeassa elämässä?

  Itse olen nähnyt useita. Useimmat ovat hyvin lyhyitä ja merkityksettömiä, pari pidempää on ollut.
  Yksi selkeimmistä taisi olla se, kun näin ala-asteella unta puukässä-tunnista. Teimme silloin pieniä penkkejä ja olimme vasta sahaus-vaiheessa, mutta näin unta, jossa maalasimme penkkejä ykkösluokassa puukässäluokan sijaan. Maalasin omaa penkkiäni siniseksi ja muistan katselleeni ihmetellen ympärilleni että miksi ihmeessä me täällä maalataan, tämä taitaa olla unta. Juttelin siinä unessa luokkakavereideni kanssa myös jotain.

  Jonkin kuukauden päästä tästä unesta täsmälleen kävi näin. Maalasimme ykkösluokassa penkkejä ja minuun iski suuri hämmennys kun uneni kohtaus toteutui ja osasin etukäteen arvata mistä luokassa keskusteltiin. Oli jännää. Ei ollut pelkkä deja vú, sillä muistin selvästi uneni.

  Isäni taas näki vuosia sitten (ennen kuin minua oli edes olemassa) toistuvaa unta, jossa jokin mies hirttäytyi puuhun lähellä isän kotipaikkaa. Tällä miehellä oli unessa myös joku laukku mukanaan. Tätä unta toistui monta kertaa ja noin vuoden päästä juuri siellä samassa unen näyttämässä paikassa puuhun hirttäytyi mies, jolla oli ollut mukanaan laukku. (isä ei ole kertonut tästä unesta muille kuin minulle ja sisarelleni. Ihanan anonyymiuden takia tässäkin siitä kerron, en muuten jakaisi tätä maailman kanssa)

  Isä näki myös nuorempana unta, jossa häneen iski suuri valkoinen salama, joka iskettyään jäi suureksi valkoiseksi pylvääksi, joka jatkui taivaisiin saakka, ja isä säikähti sitä unta uskoen kuolevansa. Ei isä siihen kuollut, mutta viikon päästä kuoli hänen oma isänsä, minun ukkini.

  Sisarellanikin on kokemusta näistä unista. Hän ne ottikin kerran puheeksi. Mielenkiintoista minusta. Itse en usko yliluonnolliseen ja siksi tällaiset asiat pistävät pääni halki poikki ja pinoon. Tiedä oikein mitä pitäisi ajatella.
  Kertokaa omia kokemuksianne!

  #99245
  karttapallo
  Member

  näen paljon enneunia ja koen todella usein deja vun :/

  #99302
  narusaku12
  Member

  Itse en ole tälläisiä kokenut, mutta ystäväni kertoi nähneensä unta, että heti, kun ulkoliikunta alkaa koulussa, tulee jalkapalloa (en tykkää) ja että minä murtaisin ranteeni siinä höskässä. Hän väittää sen olevan enneuni. Toivon, ettei tämä tule tapahtumaan.

  #99308
  Nanakin
  Member

  Näitä on aina välillä, mutta niitä on vähän hankala selittää.

  Oon joskus nähnyt unen, ja sitten huomannut vaikka parin kuukauden päästä, että vaikkapa unessa käyty keskustelu käydään oikeassa elämässä, ja sillä sekunnilla kun joku sanoo jotain, muistan mitä se sanoo ja miten juttu jatkuu. Ja kun oon saman asian nähnyt jo usempaan kertaan, niin alan jo muistelemaan, että viime kerrallakin aloin miettimään juuri tässä kohtaa että tän mä oon nähnyt ennenkin. Tulee aika härö fiilis. Jotenkin on vähän hankala selittää mitä oikein tapahtuu, mutta toivottavasti joku tajusi mitä hain takaa. Voihan tietty olla, että se nyt vaan sattuu olemaan joku sama keskustelu kuin ennen, ja satun vaan samantyylisen keskustelun takia ajattelemaan samalla tavoin kuin ennenkin.
  DonTrust wrote:

  Isäni taas näki vuosia sitten (ennen kuin minua oli edes olemassa) toistuvaa unta, jossa jokin mies hirttäytyi puuhun lähellä isän kotipaikkaa. Tällä miehellä oli unessa myös joku laukku mukanaan. Tätä unta toistui monta kertaa ja noin vuoden päästä juuri siellä samassa unen näyttämässä paikassa puuhun hirttäytyi mies, jolla oli ollut mukanaan laukku.

  Nyt meni pelottavaksi.

  En sitten tiedä mitä näistä olisi tarkoitus ajatella, veljen kanssa ollaan useampanakin iltana juteltu näistä. En meinaan mihinkään yli-luonnolliseen usko, ellei nyt ihan kristinuskoa lasketa yli-luonnolliseen uskomiseen, mutta nää on vähän hämäriä. Ehkä joku todella älykäs ihminen onnistuu selittämään nää jotenkin ihmisaivojen tietyllä käyttäytymisellä tietyissä tilanteissa tai jotain. Tai sitten mä vaan oon pikkuhiljaa sekoamassa, mikä ei sekään ihan mahdotonta ole.

  #99589
  !plue!
  Member

  Mulle käy tätä aika usein, mut ne unet kestää vaan niinku jotain minuutin verran. Esim. kun kaverini vaikka sanoo taikka tekee jotain, no ei nyt mitään niin merkitsevää, mä hätkähän ja sanon sitten et täähän on jo tapahtunu aikasemmin. Se uni vaan tulee sillon mieleen kun se tapahtuu oikeesti. Aika hassu juttu 8D Paitsi toi hirtto uni, mä oon kuullu tommosesta samallaisesta jutusta ennenkin.

  #99648
  Shiori-chan
  Member

  Joo, niitä tulee nähtyä, useinkin… Siis ihan pieniä, merkityksettömiä asioita, esim. kaveri juoksee luokassa tms. Näistä tulee hassu Deja Vu-tunne, ja jään usein miettimään että mitä jos en olisi katsonut sinne juuri silloin kun se jokin asia tapahtui, mitä olisi käynyt… Ei varmaan mitään (kuka tietää…)
  Monilla kavereillanikin on näitä enneunia.

  #99702
  Kirppu11
  Member

  Itse en ole mitään enneunia nähnyt, enkä kyllä haluaisikaan. Alkaisi hiukka pelottamaan, jos näkisin. Pelkään kaikenlaista, ja alan pelkäämään asioita helposti :’D
  Deja vu -tunnetta koen kuiteskin suhteellisen usein. Tosin, kun olen senkin alkuperästä joskus vuosia sitten ottanut selvää, sitä ei tule mietittyä mitenkään syvällisesti. Enneunen jos sattuisin näkemään, miettisin sitä varmasti melkoisen kauan.

  Isotätini (äitini täti) tosin väittää näkevänsä enneunia. Uskoo, kuka uskoo. Esimerkiksi nähtyään enneunen nokian nousevista osakkeista hän ostaa heti nokian osakkeita. Monta kertaa se on tosin ollut tosi hyväkin juttu, esimerkiksi siskolleni isotätini päätti antaa synttärilahjaksi osakkeita. Nähtyään siis enneunen kyseisen osakkeen nousemisesta. Puolen vuoden päästä sadalla eurolla ostettuaan osakkeita osakkeiden hinta oli 190 euroa. Itse en osakkeista todellakaan tiedä yhtään mitään, mutta ainakin vahempien sanaan jos on uskominen, tuollaista näyttäisi käyvän melko harvoin. Eikä siis varmaan yhtään ihme, että heti tuon jälkeen meni kyseiset osakkeet myyntiin.
  Saattaa vaan tosin olla, että isotäti jaksaa keskittyä seuraamaan noita osakkeiden hintoja, ja saa sillä tavalla selville, mitä osakkeita kannattaa ostaa. Heh.

  Ja kyseinen täti muuten n. vuosi sitten näki unen, jossa pomonsa joutui auto-onnettomuuteen ja kuoli. Isotäti oli hiukka paniikissa seuraavat kaksi kuukautta, kunnes lakkasi uskomasta uneen. Oli kuulemma varma, että se oli enneuni, vaikkei kyllä edelleenkään kyseinen uni ole tapahtunut..

  #99704
  Dark_ice
  Member

  Mie olen tietääkseni nähnyt yhden enneunen. Se uni oli sellainen, että näin unta kun tehtiin iltapäiväkerhossa styroksinukkeja, (tää uni on nähty muistaakseni joskus 7 vuotiaana) ja tein jonkinlaisen enkelin siitä nukesta. Sitten vuoden päästä, kun olin 8 ja toisella luokalla, ja olin vieläkin iltapäiväkerhossa, niin me tehtiin juuri silloin niitä styroksinukkeja. Tein sellaisen enkelin ja istuin siinä samassa paikkaa, mistä olin nähnytkin sitä unta. Tuntui samalla että kuin olisin nähnyt tän tapahtuman ennenkin. Tuli siinä mieleen tää uni että tein myös niitä styroksinukkeja, samassa paikkaa, samassa paikassa ja samanlaisen enkelin mitä unessa oli.
  Mutta ei tuo uni ainakaan ollut mikään varoitus tulevasta, että "VARO, SÄ TEET STYROKSINUKEN!!", vaan joku tavallinen enneuni, jos sitä nyt voi sanoa enneuneksi. Mutta se voi olla niinkin, että näkee tosta vaan tollasta unta ja sitten jonkin ajan päästä sä teet ne samat asiat, niin se voi olla ihan puhdasta sattumaakin. Ei tiedä.

  #99976
  Nanakin
  Member

  Jäi mietityttämään syy näihin enneuniin tai déjà vu -ilmiöihin, (ja oliko sen nimeäjän pakko olla ranskalainen?) ja Wikipediastahan löysin itseäni tyydyttävät selitykset. En missään kohtaa ole pitänyt ilmiötä mitenkään yli-luonnollisena, joten aloin kaipaamaan jotain perusteluja. Tapana ei ole ennenkään ollut uskoa minkään kummallisen syynä olevan jotain mystisen luonnotonta, joten miksi nytkään? Tätä selitellään aivojen sekaisin menneellä muistiosalla, tai muulla aivotoiminnalla: toinen aivolohko käsittelee asian toista nopeammin ja siitä syntyy ajatus siitä, että tämä on nähty ja koettu ennenkin. Kelpaa mulle niin kauan kuin asia on selitetty tarpeeksi monimutkaisesti. Ja tottahan lähteenä oli Wikipedia, miten nyt kukaan pystyisi sinne laittamaan väärää tietoa? No joo, ei sillä niin väliä, piti vaan oikaista, etten itse kuvittele jonkun unen olevan ennustus, tai deja vu -ilmiön mikään merkki mistään lähestyvästä turmasta tms.

  #99990
  Cloud_
  Member

  Nanakin wrote:

  Nyt meni pelottavaksi.

  Haha, sitten et kyllä haluaisi kuulla unistani tai muusta näkemästäni ja kokemastani 😉

  Tosiaan, en edes muista koska näiden unien näkeminen alkoi. Ihan pienenä kai. Onkin sitten ihan eri asia, koska opin ymmärtämään niitä. Näin pienenä toistuvasti unta, että olin isäni kanssa autossa. Oli talvi, tie oli jäässä. Yhtäkkiä eteemme ilmestyi hirvi, isä väisti ja auto syöksyi johonkin syvään rotkoon. Joka kerta uni toistui samanlaisena, mutta en millään ymmärtänyt, mitä se voisi tarkoittaa. Myöhemmin olimme äitini ja siskon kanssa tulossa mummolasta, oli talvi. Ja kas, eteemme ilmestyi hirvi. Äiti jarrutti ja selvisimme kaikki ilman mitään ruhjeita. Sattumaa kaiketi.

  Sitten on useampia näitä pieniä tapahtumia, kuten jonkun tyypin kanssa puhumista, yms. Mutta näen yleensä unia, joissa ihmisten tunteet näytetään todella hyvin. Ja sitten ihmisille jotka tuntevat minut; seuraavaksi tulee syy siihen miksi aina jankutan teille jotain asioita 😀 Koska näen unissani mitä toinen ihminen ajattelee minusta, tivaan häneltä sitten herättyäni, onko asia näin. Olen saanut pariin otteeseen rehellisen vastauksen. On se jännää miten unissa voi nähdä toisten ajatukset.

  Ja kuten Nanakin, minäkin haluaisin mieluusti kuulla jonkin tieteellisen selityksen tällaisille unille. Masennuksen aikaan, kun halusin kovasti eroon elämästäni, sain usein unen, jossa viitattiin esimerkiksi siihen, etten saisi kuolla, minulla olisi vielä tehtävää täällä. Jokaisessa unessa on aina vihjaus, että minun pitäisi löytää joku henkilö, ja tämä kyseinen henkilö kuulemma tarvitsee minut vierelleen. Ja ihan totta, tämä ei ole ensimmäinen kerta kun näen tämänkaltaisen unen. Viimeksi näin sellaisen, kun muutimme tänne. En voinut käsittää, miksi muutimme tänne ja olin vihainenkin, jouduinhan jättämään kaiken tutun – kaikki tärkeimmät ystävänikin. Ymmärsin unen vasta kun menin täällä kouluun. Täällä oli eräs tyttö, joka oli aina yksin. Ryhdyin hänen ystäväkseen, en piitannut siitä vaikka muu luokka kiusasi. Nykyäänkin tämä tyttö hokee minulle, että hän meinasi tehdä itsemurhan, mutta koska minä tulin, hän sai vihdoin ystävän – hyvän syyn elää.
  Joten uskon ihan tosissani, että tämä toinenkin uni voisi olla totta. Pitää nyt vain odottaa ja katsoa, kuinka käy. Jääkö pelkäksi uneksi vai toteutuuko tämäkin 🙂

  #100520
  Xiggy^^*
  Member

  juuh,kyllä näen enneunia.

  nukkuessani tiedostan sen mutta herätessäni se unohtuu.myöhemmin huomaan nähneeni juuri kyseisen kohdan unessani,jonka unohdin.näin tapahtuu eniten kouluaikoin,jos olen ressaantunut.

  en niinkään ajattele itseäni sen suurempana selvännäkiänä tai yliluonnollisena.rehellisesti minä pidän niitä vain unina.
  ei unta voi niin järkevästi selittää.kyllähän ne syntyvät aivojen järjestäessä muistitietoja ja muita tärkeit seikkoja,mutta ei olla voitu selvittää,miksi ihminen näkee sen unen sellaisena kun se on.
  unta ja kuolemaa on verrattu hyvin samankaltaisina.ne unet minä näen ennenkuin ne minulle tapahtuvat.jos nyt muistaisin edes yrittää pitää nämä unet muistissa,niin se vois vähän helpottaa elämää…

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.