esikuvanne

Home Forums Piirtäminen esikuvanne

 • This topic has 15 voices and 15 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
 • Author
  Posts
 • #117903
  dbz dbz
  Member

  Okei, että tämmönen jossa voitte kertoa esikuvanne oli/on tai ei sim minun ovat akira toriyama
  ja eräs hokuto mangasta tuttu henkilö pirsi. se taisi olla joku siivet selkään!!!
  Ja muuten kertokaa miksi esim. mun mielestä akira osaa tehdä niin mukaansatempaavia tarinoita ja pidän hänen piirtotyylistään muutenkin :oops:)

  Ai joo ja Eiichiron oda mahtava mies piirtänyt mahtavan sarjan piirosjälki on aika yksinkertaista, mutta myöhemmin se vaikuttaa aina hienommalta ja hienommalta.

  #117909
  juha90
  Participant

  Minulla on useitakin sarjakuvantekijöitä, joita pidän esikuvinani, ja luettelen tässä heistä muutaman siinä järjestyksessä kuin he mieleen tulevat.

  Eiichiro Oda
  Tarinankertojana ja humoristina ehkä manga-alan parhain, hänen upeasti luotuun maailmaan sijoittuvat tarinansa saavat lukijan suremaan, iloitsemaan, vihaamaan, ylipäätään käymään läpi erilaisia tunteita. Herran huumorille taas saa nauraa aivan kippurassa. Piirtäjänä Oda on rohkea eikä epäröi kehittää omaa, massasta poikkeavaa tyyliään.

  Tite Kubo
  Piirtäjänä ja tyylikkäässä hahmosuunnittelussa Kubo on vähintäänkin loistava. Räväkän toiminnan sujuvassa kuvaamisessa Kubo loistaa myös, eikä tarinankertojanakaan mies mikään huono ole. Hänen hahmoihinsa ei ehkä kiinny samalla tavalla kuin esim. Odan hahmoihin, mutta heissäkin on karismaa ja syvyyttä, ja Kubo osaa kuvata heidän tuntojaan monasti jopa koskettavasti.

  Guy Delisle
  Oletan, että myös länsimaiset esikuvat sallitaan mukaan. Delisle on älykäs piirtäjä, joka osaa kuvata kiehtovasti ja paikoin purevan ironisesti maita, joissa vierailee. Huumorintajua ja itseironiaakin mieheltä löytyy, eikä hän epäröi nauraa omille kommelluksilleen.

  Don Rosa
  Vaatimaton henkilökohtainen mielipiteeni on, että Rosa on kevyesti paras kaikista Disney-sarjakuvien tekijöistä. Hän on paitsi hyvä piirtäjä, myös loistava tarinankertoja, joka tekee ihailtavan paljon työtä tarinoidensa historiallisten, maantieteellisten ja kulttuuristen taustojen pitämiseksi mahdollisimman realistisina. Rosa on innoittanut minuakin pyrkimään historiallisissa tarinoissa pysyttelemään niin lähellä tosiasioita kuin mahdollista. Lisäksi hänellä on jopa Odaan verrattavissa oleva huumorintaju.

  #117970
  Devilman
  Member

  juha90 wrote:

  Don Rosa
  Vaatimaton henkilökohtainen mielipiteeni on, että Rosa on kevyesti paras kaikista Disney-sarjakuvien tekijöistä. Hän on paitsi hyvä piirtäjä, myös loistava tarinankertoja, joka tekee ihailtavan paljon työtä tarinoidensa historiallisten, maantieteellisten ja kulttuuristen taustojen pitämiseksi mahdollisimman realistisina. Rosa on innoittanut minuakin pyrkimään historiallisissa tarinoissa pysyttelemään niin lähellä tosiasioita kuin mahdollista. Lisäksi hänellä on jopa Odaan verrattavissa oleva huumorintaju.

  Rosa on tosiaan paras Ankka-piirtäjä ja varmasti merkittävin sitten Carl Barksin. Rosan töistä pidän itse asiassa enemmän kuin edes Barksin, vaikka tämän tuotokset ovatkin muokanneet koko Ankkauniversumia kaikkein eniten ja tämä on myös luonut joukon nykypäivänä ikonisia hahmoja.

  Muita mainitakseni:

  Rumiko Takahashi
  Mangaan tutustuin lukemalla Takahashia ja aina vaan lisää Takahashia. Tuppaavat sarjojensa loput venymään ja lässähtämään tai eivät, Takahashin uutteruus ja kekseliäisyys vaikuttavat siinä missä hänen mangojensa tunnearvo. Vanhoja piirrustuksiani katsellessani kenenkään muun vaikutus ei näy yhtä hyvin kuin juuri hänen, mutta sehän olikin aika, jolloin Ranma ½ oli paras ikinä lukemani sarjakuva. Niin taistelujen kuvauksessa kuin korvien piirtotavassa apinoin armotta Takahashia ja taisinhan minä japanilaista katukuvaakin opetella piirtämään Ranman sivuilta. Vioistaan huolimatta Takahashin tarinat energiaa pursuavine hahmoineen saavat aina hyvälle tuulelle ja niiden pariin palaa siksi aina niin mielellään.

  Mitsuru Adachi
  Takahashin ohella toinen Shounen Sundayn supertähti, joka ansaitsisi olla vähintään yhtä tunnettu ja rakastettu lännessä kuin Takahashi. Adachin nostalgiset kuvaukset nuoruudesta, rakkaudesta ja baseballista ovat löytäneet tiensä miljoonien ja taas miljoonien ihmisten sydämiin maailmanlaajuisesti, eivätkä suotta. Kun lukee Adachin töitä, huomaa, miten mestarillisella ruutujen käytöllä ja juuri oikealla sekoituksella näppärää dialogia ja dialogin täydellisellä poissaololla syntyy runollista arkipäivän kuvausta, jossa ei tapahdu mitään elämää suurempaa, mutta vangitsee silti lukijan. Elämänmyönteisyys ja loistavat hahmot vuosikymmenestä ja mangasta toiseen tekevät kerta toisensa jälkeen vaikutuksen. Eri toten ihailen Adachin kykyä välittää hahmojen tunnetiloja sekä ajatuksia pelkistetysti ja silti äärimmäisen tehokkaasti.

  Go Nagai
  Nagain Devilman iski loistavalla mutta raa’alla tarinallaan ja dynaamisella piirrosjäljellään kuin tuhat volttia. Mangan kauhukakara on ilahduttanut nuoria ja raivostuttanut kukkahattutätejä 60-luvun lopulta saakka, eivätkä ideat tunnu ehtyvän. Nagai toi nuortenmangaan paitsi seksin ja väkivallan, myös syvällisemmät aihepiirit, sekä tietenkin muodonmuutokset taikatyttösarjoihin. Mecha-genren voi sanoa saaneen alkunsa Nagain legendaarisesta Mazinger Z:sta (samalla syntyivät rakettinyrkit, joilla kaikki nyky robotit sun muut kyborgit on varustettu). Nagai on myös äärimmäisen tuottelias, sillä hän piirsi yhdessä vaiheessa 70-luvun alkupuolella jopa viittä sarjaa samanaikaisesti. Kova jätkä, eihän tuommoista voi kuin ihailla!

  #118053
  Shoe
  Member

  Yana Toboso
  En tosin koskaan ole pitänyt häntä minään piirtämisen ylijumalana, mutta tykkään hänen käsialastaan. Ehkä mangakoista Toboso on eniten vaikuttanut piirtojälkeeni mm. kasvojen piirtämiseen. Ihailen kyllä yleisesti ja suuresti oikeastaan kaikkia mangakoita, joilla on yhtä kaunis viiva kuin Tobosolla ja näin päin pois. Hän lähinnä siksi tässä, koska hän on vaikuttanut omaan piirtojälkeeni melko paljon.

  Rumiko Takahashi
  Häntä saan oikeastaan kiittää piirtämisestä ylipäätänsä, koska Inuyashaa lukemalla innostuin tekemään fanartia. Takahashin käsiala on omaperäinen ja simppeli, siksi se ei tee minuun niin älyttömän suurta vaikutusta, mutta tykkään hänenkin viivastaan. Toisinaan liiallinen yksinkertaisuus tympii, mutta Takahashi saa minulta kunnioitusta.

  Kouta Hirano
  Uskomattoman hieno käsiala kyseisellä herralla, jota kadehdin ja ihailen todella paljon. Ne kaikki ilmeet, jotka hän tekee hahmoilleen, ovat silmiä hivelevää. Vihaamani poikkeuksen poikkeus on tykätä myös hieman – miten sen nyt sanoisi – sotkuisesta käsialasta. Vaikea pukea sitä kaikkea sanoiksi, kuinka tykkään Hiranon viivasta, koska tykkään siitä niin kovasti.

  #118055
  Pappis
  Member

  Hiromu Arakawa

  Vahva tussausjälki, ilmeikkäät hahmot sekä mainio huumorintaju. Naispiirtäjäksi yksi parhaista shonen-mangakoista. Arakawa on jonkin verran vaikuttanut omaan tussaamiseeni ja silmiin, joita hahmoille piirrän. Yksi suurimmista esikuvistani hän on joka tapauksessa.

  Tite Kubo

  Yhdessä vaiheessa otin niin paljon oppia Kubon tyylistä, että se erottuu vieläkin : D Pidän hänen tavastaan piirtää ihmiskeho, vaikka hahmot ovatkin hieman laiheliineja >: ) Ja komeita totta kai<3

  Nuriko-kun

  DeviantArtissa eräs piirtäjä, jonka värityksiä en voi kuin ihailla *ah* Vaikka ne onkin tehty hyvin yksinkertaisilla metodeilla on hän omasta mielestäni yksi parhaimmista värittäjistä, joita tiedän.

  Maaria

  Suomalainen piirtäjä(Phantomlandin tekijä), joka saa aikaan niin mangamaista jälkeä. Wau. Ite pyrin kanssa mahdollisimman mangamaiseen jälkeen ja siksi hän on yksi ihanteistani : D Huumorintajukin on myös jotain upeaa.

  Don Rosa

  Mitäpä edellisiin lisäämään :”’DD

  #118057
  mimeko
  Participant

  Ai miten kiva aihe~ Inspiroidun helposti kaikenlaisesta ja haen niin tietoisesti kuin tiedostamattakin jatkuvasti vaikutteita kaikesta kivasta mitä näen. Minulla ei ole mitään suuria, kaikkein merkityksellisimpiä piirtäjäesikuvia joita olisin vuosikausia palvonut, mutta kyllähän näitä kunnioitusta ansaitsevia ja minullekkin uusia ideoita antavia tulee jatkuvasti uusia. Kieltäydyn pitäytymästä mangakoissa, ihan vaan koska mangakat eivät minulle ole niitä läheskään suurimpia esikuvia.

  Tällä hetkellä Yoshitaka Amanon työt tekevät suuren vaikutuksen. Viivan käyttö on ihailtavan hienovaraista ja elävää, väritys niin vaihtelevaa että joka työstä löytää uusia, uniikkeja piirteitä. Hän myös hyödyntää erilaisia asentoja ja kuvakulmia minua miellyttävällä tavalla ja ulottaa kulloinkin kuvattavan hahmon persoonallisuuden myös taustoihin ja kuvan abstrakteihin elementteihin. Very pretty.
  Takato Yamamoto taas vaikuttaa minuun tällä hetkellä kenties eniten. En kaipaa taiteelta välttämättä minkäänlaista makaaberiutta, mutta ei se häiritsekkään jos työt kuitenkin ovat näin… kauniita. Siihen se analyysi varmaan jääkin. Kaunista. Kaunista jälkeä ja huolella tehtyjä, kiehtovia kuvia, hahmoilla arvoituksellisia ilmeitä ja kokonaisuudet vain ovat täydellisiä juuri sellaisenaan.
  Vähän aikaa sitten löysin myös uudelleen Harry Clarken hienouden kun sain käsiini hänen kuvittamansa englanninkielisen Edgar Allan Poen kokoelman. En voi kuin suositella tutustumaan.
  Velvollisuudentunnosta täytynee laittaa myös edes yksi kunnon mangaka. Shoen viesti muistutti, että kyllä se Kouta Hirano ansaitsee maininnan. Tyyli vain on riittävän hyvässä mielessä persoonallinen ja viivankäyttö erottuu edukseen, joten minuun osui ja upposi (Oh my god, en lakannut pitämästä Hellsingistä vaikka se käännettiin : D )

  Näiden lisäksi aivan yhtä vahvoja esikuvia ovat ihan amatööripiirtelijät. Ihmiset, jotka jaksavat panostaa vaikka kyseessä olisikin vain harrastus, joilla on oma persoonallinen tyylinsä ja oivaltavia ideoita, sekä rohkeutta ja taitoa käsitellä töissään myös erilaisia teemoja.

  #118061
  Hant
  Participant

  Ihan ensimmäinen esikuva oli Akira Toriyama, pidin hänen piirtojäljestään, toimintakohtauksista, huumorista ja tarinoista. No, olihan Dragonball myös ensimmäinen manga sarja johon tutustuin.

  Toiseksi varmaankin Mike Mignola, konstraktimaisuus ja synkkyys toimivat hyvin erilaisten legendojen ja kansantarujen kanssa ja juuri tuota taustatyötä erilaisten myyttien kanssa ja niiden "henkiin herättäminen" ovat ne asiat mistä Mignolan sarjakuvissa pidän eniten.

  Esikuvina ovat myös olleet Yoshihiro Togashi ja Seishi Kishimoto, ja kyllähän se velipoika Masashi myöskin.
  Pidän kaikkien piirustus tyylistä ja tarinan kuljettamisesta, sekä sellaisista juonenkäänteistä, jotka saavat pohtimaan, että pitää omaakin päätä välillä vaivata, esim. Togashin Hunter x Hunter sarjassa on monia kivoja juonenkäänteitä.

  Muita kuin sarjakuvapiirtäjiä on sitten aika vähän…
  Hmm, ei nyt ihan esikuva, mutta pidän kovasti antiikin tyylisistä veistoksista ja maalauksista. Kaikki wanha on todella inspiroivaa ja innoittavaa, tai jotain… Esim kaikki huuhaa, mytologiat, uskonnot/jumaltarut, ne on jänskää kamaa.

  #118619
  Ponnu
  Member

  Hmm…

  Eiichiro Oda

  Mies on yksinkertaisesti nero :’D Hänen tarinankerrontansa on mukaansatempaavaa ja piirustusjälki sen kuin paranee… Itse olen ottanut aivan älyttömästi vaikutteita Odan piirustustyylistä. Arvostan Odaa myös hänen persoonallisuutensa takia, hänellä on ykkösluokan huumorintaju :’D

  Don Rosa

  Eiköhän kaikki olennainen ole jo sanottu.

  #119138
  dbz dbz
  Member

  Ou ou! Ja uusi mestari on syntynyt! (Ennen minua) tatattatatatatatatatttataaa!!! Tite Kubo Sillä hepulla on jotenkin mukaansavetävä tarinankerronta. Ja se huumori ei ole kuin 10000000000vuotta vanhasta karvislehdestä. (Sori Karvinen) Ja sitten se piirrostyyli on niin ööh piirrostyylisen hienoa!?

  #119364
  Lejo
  Participant

  #122682

  Pidän erityisesti Yoshihiro Takahashin (Hopeanuoli, Weed, Orion…), Shibuko Ebaran ja Banri Sendoon (PEACH-PIT) sekä Koosuke Fujishiman (Ah/Oh! My Goddess) piirtotyyleistä, vaikka kaikki ne ovat hyvin erilaisia… Takahashi taitaa koirat, Ebara ja Sendoo nätit tytöt ja pojat sekä ihanat vaatteet ja Fujishima taas osaa piirtää kauniita naisia…

  Ja myös Kitekat piirtää ihan tajuttoman hyvin… 😳

  #124845

  Noh tässä ois pari esikuvaa ((: Näiden pohjalta on kehittyny "uniikki" piirtotyyli, joka ei yritä olla massa. Tyyli on kyllä vasta kehittymässä… mutta… mutta… :–DD Onhan mun piirtotyylissä vähän massaa… -.- En siis dissaa massa mangaa mutta en vaa tykkää siitä nii paljo…..

  :Masashi Kishimoto:
  Ninja tarina vaa vetää meikää puoleensa. <33 Kaduttaa ku en alkanu aijeemmin lukemaa Narutoa… :c Tykkään Masashin tyylistä se ei ole semmosta kaunistelu, isot päät ja jätti silmät, eikä tietenkää kaikki oo siinä komeita.. :–DD luen kyllä semmosta manga ja mangassahan melkein kaikill on isot päät…

  Rumiko Takahashi:
  Ranma, Inuyasha ja Rinne… <33 Hyvä huumori ja nolot tilanteet… ((; Sekä hyvä piirtotyyli… Paremmin en osaa perustella…

  Yoshihiro Takahashi:

  Koira manga… <33 Ei oo mikää massa piirtotyyli ja aika harva piirtää koiramangaa? ((:

  #124880
  marikadaa
  Participant

  Minusta Rumiko Takahashi on tosi hyvä piirtäjä!:) Rakastan Inuyasha anime sarjaa !!:)
  En tiedä onko Rumiko mun esikuva mutta tosi hyvä piirtää se on !!! 🙂

  #124894
  Enzeru
  Participant

  Ai Yazawa
  …no oliko yllätys? Yazawan sarjakuvat ovat vaan jotain niin hienoa. Mun mielestä ne ovat enemmän kuin pelkkää sarjakuvaa. Yazawan piirustustyyli on erikoinen ja omasta mielestäni todella näyttävä, ja sen erottaa todella selkeästi Yazawaksi. Hän on myös todella taitava piirtämään vaatteita ja ihailen hänen taidettaan tosi paljon.

  Toinen asia on tarinankerronta. Nanaa lukiessa mulle on monesti tullut tippa linssiin, enkä usko että olen ainoa. Juoneltaan Yazawan sarjat erottuvat massasta, ja ne ovat usein mutkikkaita. Tarinankerronta on upeaa, ja tunteita ei todellakaan puutu missään vaiheessa. Yazawan sarjoissa on usein lukujen alussa ja lopussa jonkinlaisia mietelauseita, jotka ovat jonkun hahmon suusta. Ne ovat jotain todella upeita, ja laittavat ajattelemaan asiaa.

  Toivon, että voisin joskus piirtää edes melkein yhtä hyvää sarjakuvaa kuin Yazawa. Sitä varten mun täytyy kyllä harjotella vielä tosi paljon, mutta ehkä joskus!

  #125193
  Foxxy
  Participant

  Oma esikuvani taitaa olla Yoshihiro Takahashi, sillä olen aina pitänyt koirista ja eläimistä. Kuitenkaan en ole alkanut piirtää juuri tämän henkilön innoittamana, vaan hän on antanut minulle enemmän innostusta jatkaa piirtämään omia koirahahmojani. Olen myös innostunut jatkamaan/opettelemaan omaa tyyliäni piirtää muutamien suomalaisten taiteilijoiden (jotka liikkuvat netissä) innoittamana. I

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.