Eurovision 2010

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Eurovision 2010

 • This topic has 7 voices and 11 replies.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #103869
  Ni-chan
  Member

  Aattelinpa tällekin väsätä ketjun, Euroviisuaddikti kun itse olen…

  Mitä mieltä?
  Mikä maa voittaa, ja miksi ihmeessä juuri se?
  Katsotko yleensäkään Euroviisuja?
  Voittaako Suomi, pääseekö edes finaaliin?
  Jne.

  Keskustelua, kiitos ja olkaa hyvä.

  Itse olen seurannut Euroviisuja vuodesta 2007.
  Suomen esitysten taso on tasaisesti laskenut, mutta Kuunkuiskaajat ei olekaan välttämättä niin huonolla lähtöasemalla kuin aluksi luulin. Sillä on ilmeisesti fanejakin vaikka missä. Finaaliin voidaan vahingossa päästä, mutta voitosta en uskalla haaveillakaan.
  Tuomariston ennakkosuosikiksi on noussut ilmeisesti Israelin edustaja, Harel Skaat laulullaan Milim. Taas joku nättipoika laulamassa balladia.
  Omat suosikkini ovat Tanskan Chaneé & N’Evergreen laulullaan In A Moment Like This ja Turkin maNga ja We Could Be The Same.

  #104241
  Fieri
  Member

  No emmie mikää hirvee euroviisufani, kun mun mielestä melkein kaikki niistä biiseistä on aina samaa hidasta euroviisujumputusta… Ei ikinä erotu mikään, mutta nyt nää kuunkuiskaajat on ihan hyvät pakko myöntää… Serbiaki on jännä mut kaikki muut on mulle semmosta "MIKSEN VOI ELÄÄÄÄ PLAAPLAAPLAAPLAA"-mautonta menoa.. Ei voita suomi ei, ulkomaalaiset haluaa lordimaista… Ulkomaalaiset haluu meijän suomalaisten toista puolta kuin tota (silti hienoa) positiivista menoa XD Enpä ole hirveesti kuunnellu niitä nii en oikee tiiä kuka voittaa, mutta joko joku sama mauton tai sitten jotain vähän erillaista C:

  #104313
  Blackbeard
  Participant

  Vaikka yleisesti ottaen inhoankin euroviisumusiikkia, tulee silti vuosittain ainakin vähän vilkaistua kisoja. Lähinnä naurujen takia. Tänä vuonna en ole sen enempää seurannut, kuin kuunnellut pikakelauksella Suomen karsintojen ehdokkaat, ja varsinaisista kilpailijoista semmosen n. 10 minuutin kokoelman. Osmo Ikonen olisi mielestäni ollut Suomen ehdokkaaksi paras, ainakin biisi video on tyylikäs. Varsinaisista suosikkini on Turkin maNga, vaikka Muse vaikutteet paistavat läpi, ja biisi lässähtää kun laulaja avaa suunsa.

  #104367
  DonTrust
  Participant

  Itse olen nyt parina vuotena katsonut viisut. 95% lauluista on avuttomia rakkauslauluja, joita laulavat siloposkiset beibet, mutta on siellä muutamia yllättäjiäkin. Häiritsee vaan sellaiset ihme esiintymissäätämiset, sehän on LAULUkilpailu, nauhoilla ja muulla monimutkaisella pelleily ei kuulu asiaan ollenkaan. Ja ne tanssiryhmät, jotka tuntuvat olevan monelle maalle ihan must…. Ögh.

  Mutta tämänkertainen Suomen viisulaulu on ihan mukavan erilainen viime vuosiin verrattuna, hevi/hard rock pois viisuista. Kerran sillä pärjättiin, on noloa ja epätoivoista yrittää tunkea heviä, jos vaikka sillä sattuisi tulemaan toinen voitto Suomelle. Sanon nyt suoraan ja toivottavasti uskovat: ei tule. Piste.

  Ja mielestäni on parempi jos lauletaan suomeksi. Suomea on monesti sanottu yhdeksi maailman kauneimmista kielistä, miksi emme siis käytä sitä?
  Ja on muutenkin parempi jos kaikki maat laulavat omalla kielellään, ei jaksa montaa lällyä rakkauslaulua kuunnella suurin piirtein samoilla englanninkielisillä sanoilla uudestaan ja uudestaan.

  #104418
  Dents
  Participant

  Kyllähän niitä tulee välillä vilkuiltua. Ekan kerran viisuista kuulin silloin kun Lordi pääsi sinne (tämä käynnisti n. vuoden mittaisen Lordi-fanituksen).

  Kuunkuiskaajat ovat kyllä erilaista, mutta en oikein siitä tykkää. Itse toivoin Eläkeläisten pääsevän jatkoon, tyylillä olisivat hävinneet.

  Fairytail on muuten ehkä eräs suosikkini, mikä on tullut euroviisuissa kuultua. Pidän siitä viulusta ja laulajan äänestä.

  Hajanainen viesti, ei voi mitään.

  #104590
  Ni-chan
  Member

  DonTrust wrote:

  Ja on muutenkin parempi jos kaikki maat laulavat omalla kielellään, ei jaksa montaa lällyä rakkauslaulua kuunnella suurin piirtein samoilla englanninkielisillä sanoilla uudestaan ja uudestaan.

  Tästä kyllä ihan samaa mieltä.
  Ennenhän oli säännöissäkin, että Euroviisuissa piti laulaa oman maan kielellä.
  Toisi vähän vaihtelua ja englannin/ranskankieliset väännökset ja isäntämaan nuoleskelu (Latvian viime vuoden viisubiisi venäjäksi kun isäntämaa oli Venäjä) jäisi suosiolla pois eikä vaikuttaisi äänestäjiin tai tuomareihin.
  Slovenian euroviisubiisi Horehronie on muuten aika kaunis, tuli mieleen tuosta äidinkielellään laulamisesta…

  #105531
  DonTrust
  Participant

  Kävi aikas nolosti nyt tänä vuonna. XD Olla mukana olleskaan. Höhö. Mutta no jaa, ensi vuonna voisi mielestäni silti jatkaa suomenkieli-meiningillä. Pitäisi vain hankkia sellainen laulaja, joka kuulostaa ulkomaalaisenkin korviin kauniilta. Kun sitä työlki ellää-kappaletta kuuntelee niin, että unohtaa kokonaan ymmärtävänsä mitä ne laulaa ja keskittyy säveleen ja laulajan ääneen, niin se ei kuulosta kovin viehättävältä. Mutta mieluummin ei jatkoon kuin että nollapistein finaalissa.

  #105632
  Inu-Mimi
  Member

  Hahah, lakkasin vähän välittämästä kun Viro putosi, mutta katsoinpa nyt ainakin puoleksi finaalin. Saksan viisu on, no, siedettävä, mutta laulajan ääni oli ärsyttävää kätinää ja biisi itsessään jotain Gagan, Perryn ja muiden ärsyttävien mutta tarttuvien rallatusten matkimista. Jos olisi pitänyt päättää kuka finaalimaista olisi voittanut, olisin valinnut Venäjän, mutta Liettuankin biisi oli hyvä. Ja Serbian.

  Ruotsi on ihan hajalla, ei päässyt finaaliin ensimmäistä kertaa Euroviisujen historiassa. Nauran tälle vielä vuosia. Iso-Britanniakin ansaitsi failinsa. Se Espanjan biisin aikana lavalle hyökännyt fani oli todella no-life, harjoitellut niitä liikkeitä päiväkausia. Suomi säästyi nöyryytykseltä kun ei päässyt jatkoon, mutta mitä nyt 4chanin hetalia-ketjuista olen lukenut (mitä? totta kai se väki on aivan hulluna Euroviisuihin, jopa amerikkalaiset) niin jotkut olivat jopa äänestäneet Suomea. Öhää.

  #105650
  Blackbeard
  Participant

  Joku näköjään oikeasti tykkäsi Venäjän viisusta. Omasta mielestäni se oli aivan kamala.

  Repesin kyllä pahasti sille Punahattumiehelle, joka ryntäsi lavalle kesken Espanjan esityksen. Järjestyksenvalvonta kosahti vissiin aika hyvin, pisteiden laskun aikana ollut esityksin oli mennä pieleen, kun järkkärit tuuppivat tanssivia katsojia pois esiintyjien tieltä 😀

  Oma suosikkini Turkki ylsi kakkoseksi asti, hienoa. Se lavashow oli aika upea. Saksan viisu oli ihan jees, peruslistapoppia, ei sentään sitä pahamaineista eurojumputusta. Ranskan viisusta tykkäsin kanssa, oli varsin huvittava esityksineen. Sääli että Belgian ihan hyvä biisi tippui ihan lopussa kolmannelta sijalta, kun oli jäljellä enään itä-euroopan kaveruksia.

  Noilla tuomariäänillä ei kyllä tunnu olevan mitään vaikutusta tuohon alueäänestämiseen. Samat suhteet siellä vielläkin jylläsivät. Ja sitten oli se niin läpinäkyvä pyllynnuolenta Balkan-biisi. Onneksi eivät suhteet sentään ihan koko peliä ratkaise, ainakin joka vuonna on eri voittaja.

  Positiivista on, että musiikintyylin suhteen on tapahtumassa muutosta, kärkipäässä on aina vaan vähemmän sitä eurojumputusta. Ehkä jonkun vuoden päästä Euroviisuilta voi odottaa oikeasti hyvää musiikkia?

  #105658
  Dents
  Participant

  Petyin siihen, että saksa voitti. Turkki oli parempi, mutta tuli se sentään kakkoseksi. Tykkäsin myös Venäjästä (tosin aika hassut sanat) ja Tanskasta. Suomi ei pitkästä aikaa päässyt jatkoon.

  #105781
  Ni-chan
  Member

  Saksan voitto tuli kyllä ihan puskasta, onkohan junailtu juttu? En ollut kuullut ko. biisiä kertaakaan yhtään missään ennen esitystä, ja se oli aika hermojaraastava…
  Turkki olisi saanut voittaa. Tai Tanska (minun elämäni biisi <3<3). Tai Islanti. Islannin laulussa oli ihan törkeän hyvät sanat. Slovakia olisi saanut päästä "Horehronie"nsa kanssa finaaliin, oli se sen verran hyvä. Ja olen ainoa ihminen maailmassa joka piti Armenian "Apricot Stone"sta?

  Serbian euroviisuesitys oli ihan floppi. Pikkusisko tykkäsi mutta leimasi äijän heti homoksi. 😀

  Tässä muuten pari kivaa sarjakuva liittyen euroviisuihin:
  Suomi & Ruotsi
  Jälkipuintia

  #105798
  Laorlan
  Member

  Oli kyllä huvittavaa huomata kuinka monissa esityksissä oli tänävuonna viulu mukana. Ihmiset selvästi huomanneet, että parilla edellisellä voittajalla oli viulut, joten "Hei, otetaan mekin viulu ihan vaan varmuudenvuoksi" tuntui olevan useiden ajattelutapana. Albaniakin olisi ihan hyvin voinut jättää viulun pois esityksestä, eikä olisi menettänyt yhtään mitään.

  Tänävuonna oli melko paljon mielenkiintoisia biisejä vaikka lavaesiintyminen olikin välillä vähän heikkoa. Serbian Ovo je Balkan oli hilpeä ja mieleenpainuva biisi ja pidän myös sen espanjankielisestä versiosta. Toinen mistä pidin oli Moldovan Run Away. Biisi itsessään oli OK, mutta se esitettiin onnistuneesti ja mieleen jäivät erityisesti saksofonia ja hohtavaa viulua soittaneet tyypit. Kreikan OPA varmaan jäi kaikille muillekin katsojille soimaan päähän ja oli ehdottomasti yksi illan kirkkaimmista tähdistä. Ison plussan toi myös se, että tanssijoita ei oltu ripoteltu ympäri lavaa vaan he kaikki tanssivat yhdessä porukassa. Myös Ranskan Allez Ola Olé oli hyvä laulu ja uskon, että sen tahdissa olisi varmaan tosi kiva tanssia. Esityksestä nyt ei paljoa sanottavaa ole, se oli ihan kivaa tanssimista ja siinä se. Plussaa siitä, että esiintyjillä näytti olevan ihan oikeasti tosi hauskaa.

  Monet tuntuvat pitävän Turkin esityksestä, mutta minun makuuni se oli turhankin sekava. Biisi itsessään oli ehdottomasti yksi illan parhaita, mutta esitys oli minusta jotenkin hirveän levoton. Ihan liikaa valoilla kikkailua minun makuuni, mikä on sääli, sillä muuten esitys oli ehdottomasti yksi parhaita. Belgian laulu oli miellyttävää kuunneltavaa, eikä sitä oltu pilattu turhilla taustatanssijoilla. Albanian esiintyjällä Juliana Pashalla on mielestäni todella hyvä ääni, mutta biisinä ollut It’s All About You ei vakuuttanut.

  Sitten oli tietenkin vielä niitä enemmän tai vähemmän huonoja esityksiä. Azerbaijanin Drip Drop varmaan oli jonkun mieleen, mutta itse en siitä löytänyt mitään sellaista, minkä takia se kannattaisi kuunnella uudestaan. Norjan My Heart Is Yours oli melko tylsä esitys mikä saa miettimään, eikö Norja halunnut järjestää viisuja toista vuotta peräkkäin. Valko-Venäjän Butterflies ei jostain syystä sekään napannut yhtään. Johtuneekohan esiintyjien siivistä ja ylimaalisen positiivisesta tunnelmasta?

  Erityisen paikan sydämessäni saa kumminkin Ison-Britannian That Sounds Good to Me. Se oli nimittäin eräs kauheimmista kappaleista, joita olen koskaan kuullut. Jos olisin kuullut kyseisen kappaleen radiosta olisin varmaankin luullut, että kyseessä on jokin parodia. Koreografioineen kaikkineen se oli varmaankin hirvein esitys, jonka olen Euroviisuissa tähän mennessä nähnyt ja se sanoo jo paljon.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.