Fanfiction

Home Forums Sekalaista Muut Fanfiction

 • This topic has 33 voices and 100 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 101 total)
 • Author
  Posts
 • #42625

  Onko tällainen topic jo…?

  Joka tapauksessa. Fanfictionhan on siis fanin kirjoittama tarina jostakin sarjasta, pelista tai jostakin vastaavasta. Mitä mieltä sinä olet fanfictionista? Onko se toisten ihmisten hahmojen törkeää hyväksikäyttöä, vai maailman ihanin asia?

  Itse kallistun enemmän maailman ihanimman asian puolelle. On kivaa lukea ficcejä jostakin sarjasta, jos se on jo loppunut. *DragonBall <33* Tai no, itse luon ficcejä melkein kaikista mahdollisesta. Jos luen hyvän kirjan, tai katson hyvän elokuvan, alan heti etsiä siitä ficcejä… Pakkomielteen puolelle menee tämäkin… xD

  Lisäksi kirjoitan itse aika paljon ficcejä. Enimmäkseen DragonBallista, mutta kyllä jotain muitakin joskus.

  It’s your turn now! ^^

  #42631
  choopy
  Member

  Luen silloin tällöin muutamia fanfictioneja sarjoista joista tykkään. Niitä on ihan mukava lukea. Suosittelen lämmöllä.

  #42638

  Minäkin suosittelen. Voisin laittaa tähän vaikka linkkejä. ^^

  Finfanfun Suomen suurin Harry Potter -fanfictionille omistettu foorumi (tuhansittain ficcejä), mutta on täällä muistakin sarjoista ficcejä, sekä omia tarinoita. Minut voi bongata sieltä! 🙂

  Fanfiction.net Englanniksi täältä löytyy melkein mitä vain!

  Siinä vähäksi aikaa lukemista. Jos eksytte Finfanfuniin, suosittelen Piccaa enemmän kuin ketään muuta! Lempificcarini! <3 Varokaa te, jotka olette homokammoisia xD

  Tori, julkaise ihmeessä ficcejäsi! Haluaisin lukea niitä! ^^

  #42652
  Inu-Mimi
  Member

  Itse en ole kovin suuri fani paitsi silloin kun kyseessä on fanittamani sarja josta ei ole paljon fanimatskua tai hahmo josta pidän tarpeeksi että on pakko vain saada kaikki mahdollinen talteen. Mutta joskus alan vain huvikseni lueskelemaan ja tulee uudestaan ja uudestaan ahaa-elämys että "näitähän jaksaa oikeasti lukea!".
  Joidenkin henkilöiden fikkejä seuraan aika vakituisesti, suurimmaksi osaksi imageboardien käyttäjien jotka tekevät fikkejä anonyymien toiveiden perusteella. En ole kyllä saanut yhtään toivetta läpi. Itse olen kirjoittanut kokonaista yhden fikin ja se oli inuyasha-kaudellani. Nyt häpeän sitä sydämeni pohjasta, ja onhan se oikeasti huono kun tein sen niin nuorena. Ei, ette saa linkkiä. Mutta tykkään sepittää niillä itseni uneen – ei sillä että nukahtaisin niiden takia vaan siksi koska teen sitä yleensä ennen nukahtamista. Sekä linja-autossa unenpöpperössä. Olen huomannut että aamuisin olen into kaikkeen vähän kummallisempaan kamaan, tahdottomaksi huumaamiseen ja amputointeihin esimerkiksi.

  kannatan kuitenkin enemmän doujinsheja kuin fanficcejä koska piirrän paremmin kuin kirjoitan, käänteis-tori. Kirjoitetaan fanfic ja piirretään sen pohjalta kauniita piirroksia. Aaah rakastan Rock’n’Dollesin tuotoksia, hän osaa muokata omalaatuista tyyliään aina koskettaviin tarinoihinsa sopiviksi.
  Sivuhuomautuksena että vaikka olen guron ystävä niin siitä on vaikea löytää hyvää kamaa. Ensimmäinen fanfic Casshern Sinsistä ikinä oli väkivaltaista angstiyaoita, toisella kädellä pidetään uhria kiinni vyötäröstä ja toisella hakataan kylkiluita poikki ja viillellään chelsean hymy kumpaankin poskeen. sitten katsotaan kun haava paranee ja aloitetaan alusta. teemana "I deserve this, I have no right to complain." kaikenlaista taaplaajaa sitä löytyykin.

  #42678

  Kirjoitin kerran tosi paljon fanficciä Nintendo-sarjoihin liittyneenä ollessani Nintendo-FI:n entisillä foorumeilla, juuri sellaisessa topicissa kuin "Bowserin Fuusiot." Siellä fanficattiin tarinoita Bowserin fuusioihin liittyen ja kyllä niitä sateli. Olimme tosi iso yhteisö, ja aika kivakin yhteisö. (Kirjoittelimme jopa omista "Fusisteista" tarinasarjan! (-^^-) ) Teimme joskus hassuja juhlia ja juuri niistä isoin oli 100:sivun juhlat. Se huipentuikin tähän kuvaan: (Josta otin juuri tuon avatarini:

  http://img467.imageshack.us/img467/8693 … kuvnh0.png

  Tässä linkissä on juuri iso arkisto tarinoitamme, mutta pitäkää mielessä, ne ei toimi.. (-*TT-)

  Haluaisin kuitenkin perustaa uuden yhteisön, sillä Bowserin Fuusiot ovat rikkoutuneet jo puolitoista vuotta sitten.
  Aah, niitä ihania aikoja.. (-;_;-)

  #42680

  Mä luin eilen kaikki vanhat ficcini. Pikkusen nolotti. xD Ne oli vaan jotain Inuyasha/Kagomea, ja kaikissa oli just sama ’juoni’… Mutta samapa tuo. Kaksitoistavuotiaasta eteenpäin olen kirjoittanut enimmäkseen DragonBall-ficcejä, mutta eivät nekään mitään loistavia ole. Ne ovat sitä paitsi kaikki menny tietokoneen mukana (kone kaatu)… 🙁

  #42699
  Sequin
  Member

  Oi, fanfiction<3 ^^
  Täytyy kyllä myöntää, että fanficcien suhteen pidän enemmän lukemisesta kuin kirjoittamisesta. Se johtunee siitä, että englannin kielen kirjoittamistaitoni sukkaa ja pahasti. En kyllä tiedä, miksen voisi kirjoittaa ficcejä suomeksi.. *mutimuti*
  Fanfictioniin tutustuin varmaankin joskus seiskaluokalla, ja kun kuulin siitä ensimmäisen kerran, ajattelin sen olevan "tylsää larppaaja-tietokonenörttien intoilua" tai jotain sen tapaista.. : D Mutta kuinkas sitten kävikään..

  Tori wrote:

  Itseäni harmittaa paljon se, että olen menettänyt paljon tarinan kirjoittamistaidostani,

  Sama täällä.. Jotenkin tekstiä ei tule yhtä helposti kuin ennen. Laatukin on laimentunut.

  #42705

  Musta taas tuntuu siltä, että mun tekstit vaan paranee koko ajan. Aloitin kuitenkin jo 11-vuotiaana, en osannut oikein kirjoittaa edes silloin. Taas yksi syy, miksi pidän äidinkielestä, olen oppinut kirjoittamaan… <3

  #42706

  Ficcejä luen jonkun verran ja kirjottanut muutaman itsekin.
  Englanninkieliset ficit ovat tähän mennessä (mitä olen lukenut) olleet todella hyviä.

  Ficit eivät ole mitään hahmojen alentamista,tosin jos lukee vain fanficcejä eikä tiedä henkilöstä mitään, saa väärän käsityksen henkilöstä. Näin on käynyt J-rokkareiden kohdalla. Fanit lukevat vain ficcejä, mutta eivät katso esim. backstageja, joissa näkisi heidän oikeaa luonnetta.
  Anime/pelihahmojen kohdalla on samoin, mutta heitä ei voi muokata luonteen kohdalla niin paljon.
  Kannattaa siis olla tarkkana.

  Fanfiction.netiä suosittelen. Siellä on aivan loistavia ficcejä! ^_^

  #42735

  Tykkään ficcaamisesta, aloitin kirjoitusharrastukseni juuri fan fictionilla. Se oli helpompaa, kuin keksiä kaikki hahmot itse. Kirjoitin semmoisen 40 osan pituisen ficci-sarjan Taynikma-nimisestä kirjasarjasta (jos ette ole koskaan kuullutkaan, niin vilkaiskaapa tuonne –> http://www.freewebs.com/talesfromtayklania, omat sivuni…) + muutama extratarina. Juuri nyt minua voisi haukkua puolificcariksi, sillä parhaillaan kirjoittamani novellisarjan hahmoista puolet on otettu Taynikmasta ja puolet tapahtumista tapahtuu yleensä Tayklaaniassa eli kirjan maailmassa. Parissa osassa päähenkilö on vieraillut myös Herbie Brennanin Keijuvaltakunnassa (Keijujen sota ja Purppurakeisari) sekä Rumiko Takahashin Sengoku Jidain Japanissa aka Inuyashan maailmassa.

  edit: 13.1.2009 Lisäsin tuohon vielä yhden jutun: olin unohtanut, että peräti kolmessa osassa ficcasin sarjani päähenkilön Ursula K. Le Guinin Maamerelle… kaksi tapahtui Rokessa ja kolmas Havnorissa.

  #42739

  Nyt sainkin uuden idean puheenaiheeksi! Oletko koskaan lukenut todella järkyttävää ficciä?

  Itse olen lukenut muutamankin sellaisen. Todella hyvän, mutta järkyttävän ficin… 🙄

  #42822

  No nyt päätin kirjoittaa omaa crossover-fanficiäni.Tässäs se on
  (-^^-)
  ———————–

  Amuse Call

  -Prologi-

  "Isä! Haluun katsoa sen elokuvan taas!"
  "Mutta sinähän katsoit sen jo muutama hetki sitten."
  "Elokuviahan pitää katsoa uudelleen ja uudelleen!"

  Herra Koiwai huokaisi syvään, mennen tarkastelemaan hyllyä. Hänen kasvattilapsensa Yotsuba oli hänen mielestään vain töllötellyt jo ihan liikaa televisiota sen jälkeen, kun he olivat lainanneet videovuokraamosta SkyHigh-nimisen elokuvan. Elokuva lukiolaisista, jotka omasivat supervoimia, taisivat kiehtoa tätä vihreähiuksista ja hyvin lapsekasta pikkutyttöä- sen näkikin jo Yotsuban innokkaista silmistä, kun Koiwai ojensi dvd:n hänelle.
  "Hyvä on, mutta aion katsoa sen sinun kanssasi. Joitain kohtia ei ole syytä nähdä." Koiwai huomautti, istuen maahan ja ottaen dvd-soittimen kaukosäätimen. Yotsuba meni istuutumaan nuoren miehen viereen ja nautti elokuvasta juuri hänen yksilöllisellä sympaattisuudellaan. Koiwai tiesi että hänen ei tarvitse huolestua liian pitkään- huomennahan elokuva palautettaisiin takaisin.Enää vain tämä kerta ja siinä se, hän ajatteli. Mutta ei pitkänkään ajan päästä, kun Yotsuba jo sanoi kasvatti-isälleen innostuneesti:

  "Isä, minäkin haluaisin supervoimat!"

  "Niinkö? Minkälaiset?" Koiwai kysyi.

  "Sellaiset joilla voisin käskeä tsuku-tsuku-boosheja ja muuttaa kesän kevääksi!" Yotsuba vastasi päättäväisesti.

  "Sitten voisin omata maailman ainoan superpikkutytön…sinä pikku- ."

  Koiwai hieroikin Yotsuban päätä siinä samassa ja otti hänet syliin. Molemmat jatkoivat elokuvan katsomista, mutta pikkuhiljaa alkoi Yotsubaa väsyttämään. Hän nousi ylös ja sanoi menevänsä nukkumaan. Koiwai jäi olohuoneeseen, kun Yotsuba meni suuntasi vessaa päin.Koiwai jäi hieman kuitenkin ihmetellään Yotsuban tämänkertaista iltaista väsymystä, sillä yleensä hänellä osasi riittää energisyyttä ja staminaa kuin pitkäkestoisella patterilla. Mutta ehkä se saattoi johtua juuri illasta itsestään, joka oli kimmeltävä; tähdet olivat taivaalla siroteltu ikäänkuin tomusokerilla keskikokoisen kuunsirpin kera, tehden taivaasta ihanan rauhoittavan. Koiwain miete keskeytyi kuitenkin elokuvasta kuuluneeseen ääneen. Hän unohti nopeasti mietteensä ja jatkoi elokuvan katsomista.

  Yotsuban pukeutuessa pyjamaan,hän näki jotain taianomaista. Tähdenlento sujahti tähtitaivaalla.
  Juosten suurten ikkunoitten eteen, hän sai toista yllättymisen aihetta. Tähtitaivas oli niin ihana!
  Pikkutyttö katsoi haikeasti ylös ja ei voinut olla sanomatta kuin "Ooh!" Tähtitaivas tuntui olevan mysteerejä pullollaan. Kaiken lisäksi jo toinen tähdenlento kruunasi koko hetken. Kuinka tainaomaista!
  Yotsuballa oli nyt kaksi toivomusta. Mitkäköhän ne mahtaisi olla?
  Hän sulki silmänsä ja laittoi kämmenensä yhteen. Sitten hän toivoi:

  "Kunpa.. tuo elokuva.. tulisi toteen.."

  Vielä hän käytti toisen toiveensa, mutta sitä hän ei sanonut ääneen.

  Koiwai tuli hieman myöhään makuuhuoneeseen, mutta löysi Yotsuban olevan syvässä unessa lattialla.
  "Arvasinkin että hänellä taisi olla virta lopussa.. Mutta entistä aikaisemmin." Hän ajatteli.
  Koiwai nostikin Yotsuban makuupatjaansa- mutta pian hänkin otti rauhallisesti.. ja nukahti.

  -Prologin Loppu-

  #42885

  Tsuki no kage, laita vaikka viestini kohdalta ’lainaa’, niin näet kirjoitukseni. En halunnut järkyttää ketään. 😉

  #42940
  Ed-neko
  Member

  Jotkut on fanfictiot ovat ihan totta hyviä, Mutta en pidä aivan kaikenlaisista fanficeistä koska jokin niissä ärsyttää… En tiedä, ärsyttääkö siinä jotkin sanankäänteet vai mitkä… Mutta tykkään itsekkin lukea niitä.

  #43075
  Satou
  Member

  Mitämitämitä? Keskustelu fanficeistä enkä minä ole huomannut

  Itse luen ficcejä tosi paljon. (Luen niitä yöllä jos en muuten saa unta) Olen uskaltanut kirjoittaakin yhden jota häpeän paljon. Kirjoitin sen tuossa alkuvuonna kun olin vielä kova SasoDei fani.

  Minua ärsyttää eniten semmoiset ficit joista näkee selvästi että sen on kirjoittanut joku 12 vuotias tai vastaava – eli tapahtumat menevät liian nopeasti tai miehet ovat liian tyttömäisia. Esim luen juuri tällä hetkellä yhtä YGO ficciä, 99% hahmoista on miehiä mutta ne on kirjoitettu käyttäytymään kuin jotkin pikkuteinihomot (ymmärrättekö mitä tarkoitan?) semmoisia nuoleskelevat kokoajan toisiaan, ovat tosi tyttömäisiä ja angstaavat ja itkevät kun elämä pikkuisen potkii päähän. Miksi vaivaudun lukemaan tätä? Koska juonessa on sen verran sitä jotain.

  Ja sitten ne järkyttävimmät ficit on olleet se kun *jinmaru-chan tekniikka!!* LOTRi ficissä örkit raiskasivat Legolaksen ja kun… öhh iski ajatus katko. sori

  Juu ja onhan noita oikeasti hyviä ficcejäkin olemassa..

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 101 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.