Fillerit

Home Forums Anime Animesarjat Fillerit

 • This topic has 12 voices and 11 replies.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #53831
  Al Chemist
  Member

  Ihmettelin, ettei tällaista aihetta ollut jo.
  Elikkä, kuten otsikko sanoo, niin täällä voi vapaasti puhua kaikista fillereistä.
  Lähes kaikki varmaankin inhoavat fillereitä, mutta onko jotain erityistapauksia, joista porukat pitää?
  Entä pitääkö joku yleensäkin fillereistä? Itse en kyllä todellakaan pidä mistään fillereistä (paitsi FMA 2:n ekasta jaksosta). Ne on todella ärsyttäviä, ja pääjuoni jää, kun niitä fillereitä pitää julkaista. Otetaan nyt vaikka esimerkkinä Naruto shippuuden (josta en kyllä erityisemmin enää pidä). Siinää pystyisi tapahtumia jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta siihen väliin pitää tunkea joku ärsyttävä filleri-saaga, joka paitsi muuttaa hieman juonta, mutta myös viivyttää animentekijä-kaartia tekemästä niitä alkuperäisen juonen mukaan meneviää jaksoja (tulipas epäselvä lause).
  Elikkäs, vastauksia?

  #53852
  MonkeyDBlade
  Member

  Itse en pidä fillereistä varsinkaan aiheettomista.Ymmärrän Bleachin jotkut fillerit kun anime saavutti mangan ymmärrettävää mut esim Naruton fillerit anime ei oo lähelläkään mangaa ja silti ne tekee jumalattoman pitkiä fillereitä.Hei C’mon siin on enemmän fillereit kun sitä tarinaa.Mun mielestä fillereiden pitäis olla sellassii jos on painostettu huumoriin et ei mennä liian vakavaks.Eli kyl jotkut fillerit on hyvii mut yleensä ottaen EN PIDÄ FILLEREISTÄ 😮

  #53883
  Kyoka8
  Member

  Juu, en tykkää fillereistä. Kyllähän niitä paremman puuuttessa kattoo, mutta hyvin harvoin, jos ei muuta keksi. Se Naruton filleri kausi oli kyllä aika moista tuskaa. Bleachissa se ei onneksi ollut ihan niin pitkä. Fillerit on minusta kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin että jätettäisiin sarja kesken joksikin aikaa. Helpoimmalla kuitenkin pääsee, kun jättää fillerit kattomatta.

  #53931
  Inu-Mimi
  Member

  Minä kun en pitkiä sarjoja katso niin tulee aina sellainen wth tunne kun ihmiset puhuvat fillerikausista. Siis kokonaisista kausista? Miksi niitä kukaan sitten katsoo? Ja minun olisi kuitenkin pakko katsoa ne koska tuntisin että jäisin jostain paitsi (olollol). No, aikoinaan Inuyashaa katsoessani pidin niistä aika lailla koska niitä oli vain yksi tai kaksi parin- kolmenkymmenen jakson välein joten ne eivät johtuneet siitä että manga olisi saatu kiinni tms. kuten vaikka tuossa Narutossa, ja ne olivat pääasiassa huumoria. Sitten kun tajusin ne fillereiksi niin mielipide muuttui hieman, mutta ns. pitkäksi sarjaksi Inuyasha piti fillerinsä hyvin kurissa. Mutta tässä minä kritisoin sarjoja yleensäkin siitä että niitä venytetään ja venytetään, jos osattaisiin lopettaa sarja ajoissa eikä jatkettaisi koska se myy niin hyvin niin ei tulisi fillereitä ollenkaan. Hnnnngh.

  #53960
  Devilman
  Member

  Fillerit osaavat olla yhtä heikkoa esitystä, mutta mikäpäs pakko niitä on katsoa. Naruton fillereistä tuttuja ovat oikeastaan vain ne muutamat ennen jaksoa 135 olleet, joissa ei juuri valittamista ollut (etenkin jakso 101 oli hauska), joten niitä en oikein voi kritisoida. Bleachissä fillerit taas ovat olleet yleensä mielestäni ihan kivoja alkuun, mutta sitten niistä huomaa, etteivät ne pärjää mangaan pohjautuville juonikuvioille. Hyvänä esimerkkinä Shuusuke Amagai -juonenkaari, jota pidin aluksi ihan mukiinmenevänä juonitteluineen, mutta kun koko sen kaaoksen aiheuttamisen syyksi paljastui pelkkä kliseinen isän puolesta kostaminen, niin voi elämä!

  Ei tosin mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin: Hunter x Hunterissa on varmasti parhaimmat fillerit, mitä olen koskaan nähnyt, saumattomasti varsinaiseen juoneen sopivat ja siihen liittyvät. Kyseessähän on siis se alkupuolella oleva hunter-kokelaiden vanhalle laivalle jättö.

  Sittenhän on toki vielä niitä, jotka eivät laadultaan juuri poikkea sarjan pääjuonesta, esim. Saint Seiyan Asgård-saaga ja Dragonball Z:n venytykset ja filleripahikset tyyliin Garlic jr. DBZ:n tapauksessahan se hirveän hidas etenemistahti on tietenkin aika ajoin jopa hermoja raastavaa, mutta sitten taas ne ovat ihan osa koko sarjaa ja omalla tavallaan tekevät DBZ:sta niin "legendaarisen".

  #54031
  Neko5
  Member

  En yleensä pidä fillereistä yhtään, mutta One Piecen fillerit on ihan hyviä. Kyllä niitä jaksaa katsoa. 🙂
  Mutta otetaanpa sitten Naruto vaikka esimerkiksi, niin sen fillerit tappaa. Ei sitä pitkitystä ja saman jauhamista jaksa katsoa. Itse en edes vaivautunut katsomaan Naruton fillereitä ja Naruto Shippuudenistakin olen katsonut vain osan fillereistä .Todella ala-arvoisia…

  #54268
  Milzukka
  Member

  Fillerit.Jotain aivan kauheaa ja rasittavaa.

  Naruto esimerkiksi on niin täynnä näitä,että en ole pitkään aikaan kurkannut animeen,mikä on sinänsä harmi…
  Narutossa olen törmännyt vain pariin hyvään filleriin ja se toinen on se kaksun maski juttu.Toinen taisi olla Ombu.
  Fillereiden hahmotkin ovat niin rumia,samanlaisia melkeen kaikki Ja tylsiä.
  Naruto fillereissä tyypit aina samanlaisia kokeneet kuten Naruto.Kaikki maailman prinsessat ja kerjäläiset–>kaikki samanlaista roskaa.Jos ei käynyt selväksi niin,ei en voi sietää fillereitä.

  #54304
  ttepaa
  Member

  en sinäänsä pidä fillereistä, mutta sinäänsä pidän. joskus fillerit on ihan hyviäkin, mutta joskus ne menee ehkä turhan pitkälle.
  kuten milzukka jo sanoi noista naruto fillereistä. niitä ei jaksakkaan enää katsoa. ://

  oikeastaan mun on vähän huono puuttua tähän, ku katon niin vähän animea.. ://

  #54354
  eerol
  Participant

  en itse paljoa animea katso, mutta fillerit yksinkertaisesti ____..
  One piecessa näkee jo heti kun tulee tylsä jakso ja sitten en katso, paitsi tietenkin jos tulee joku läppä choppermanjakso jne.
  ymmärän kyllä että tarkoitus on hidastaa etenemistä ettei saada mangaa kiinni, mutta tylsistyn kumminkin..
  Ja DBZ:n fillereitä en edes mainitse.

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #124805
  Usvasusi
  Participant

  Fillerit, se yleinen animeiden riesa.

  Bleach- anime meni mielestäni aika pahasti pieleen niiden satojen fillerien takia. Kyllä se 2-5 filleriä ymmärtäisi, mutta jos tulee ikuisuuden kestäviä fillerikausia,(kuten Naruto shippudenissa) niin alkaa jo toivomaan että ei olisi vaivautunut katsomaan koko animea.

  Elikkä tiiviste: Vihaan fillereitä.

  #125207
  TomatoPizza
  Participant

  Bleachin ensimmäinen 40-jaksoa pitkä filleri sai minut luulemaan, että hyviä fillereitä ei ole olemassakaan. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin kun katsoin Fairy Tailin fillerit, jotka olivat ihan siedettäviä. Sarjan animesovituksessa ei ole onneksi edes tullut vielä paljoa fillereitä, mutta nythän sarja on tauolla koska mangaversiota oltiin taas saamassa kiinni. Parempi ratkaisu kuin fillerit, ainakin jos minulta kysytään.

  #125368
  Otakucat
  Participant

  Japanissa nää ’länsimaalaisittain’ nimitetyt fillerit nähdää ihan eri tavalla. Siellä ajatellaan, että anime-sarjojen kattominen on kokemus itessään, eikä selkeetä juonikaarta välttämättä tarvita. Voihan se ärsyttää kun sarjoja pitkitetää ’turhaa’, eikä kaikissa jaksoissa välttämättä tapahdu mitään, mikä edistää juonta, mut se on japanilainen tyyli. Fillereitä on monissa sarjoissa ja ne kuuluu japanilaisee animaatioo.

  Jos fillerit kerta ärsyttää niin toden teolla en usko, että kukaan teitä pakottaa katsomaan animea ylipäätään.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.