Fingerpori

Home Forums Sekalaista Muut Fingerpori

 • This topic has 10 voices and 9 replies.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #48776
  Devilman
  Member

  Pertti Jarlan Hesarissa ilmestyvä Fingerpori-strippisarja jaksaa jakaa mielipiteitä. Toiset vihaavat tätä sanaleikkien ja surrealistisen huumorin ilotulitusta, toisten (eli niiden, joilla on riittävän sairas huumorintaju) taas rakastaessa sitä. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Tätä nykyä tuntuu ihan siltä, ettei päivä lähde kunnolla käyntiin ilman Fingerpori-annosta (se, miten selviän sunnuntaista on mysteeri itsellenikin).

  Heimo Vesan, Rivo-Riitan, Mustanaamion ja muiden vinksahtaneiden ihmistentapaisten seikkailua on ilo seurata, koska sarjan tavaramerkkinä olevat puujalkavitsit ovat lähes aina niin kerrassaan oivaltavia, että välillä ihan nauraa itsensä kipeäksi. Hyvänä esimerkkinä nyt vaikka tämä juttu:
  1. ruutu
  IRMA: Voisin niittää mökiltä apilat…
  HEIMO: Saat kyydin!
  2. ruutu
  HEIMO(lähtee autolla, jättäen Irman viikate kädessä pellon laitaan): Nähdään illalla!
  3. ruutu
  INKERI KÄÄRIÄINEN: Onko meidän Irma tavattavissa?
  HEIMO: Ajoin hänet viikatteen kanssa pellolle.

  Eli siis lukekaa ihmeessä, jollette vielä lue, ja muistakaa: Jeesus on sovittanut housusikin puolestasi.

  #48780
  meizi
  Member

  Noi on muuten hyviä, mutta minulla usein kestää jonkin aikaa tajuta nuo vitsit… =D Nytkin luin tuon jutun, pysyin noin 10 sekuntia ihan totisena ja hiljaa, tuijotin vain näyttöä. Yhtäkkiä tajusin jutun ja repesin. : D Että juu, kyllä nuo hyviä juttuja ovat kunhan ne tajuaa. : D

  #48799
  scarecrow
  Participant

  Jepjep, Fingerpori on kyllä loistava : D Isäni näytti Ilkan viikoloppuliite Murusta niitä yhtenä päivänä, ja sen jälkeen luinkin ne aina kun vain muistin. Vitsien ymmärtämiseen menee joskus hetki mutta on se sen arvoista ^^

  #48802
  pikku-oRkki
  Member

  Devilman wrote:

  ja muistakaa: Jeesus on sovittanut housusikin puolestasi.

  HAHHAH, tuo Jeesus juttu on kyllä ollu yks oivaltavimmista stripeistä 😉

  #48819
  Inu-Mimi
  Member

  Tosi nopeasti noussut sarjakuvasuosikiksi ikinä. Luin yhdessä illassa koko sarjan hesarin sivuilta (kun eihän sitä lehteä meille tule, fffffuuuuuu). Oikeastaan tajusin ne vitsit alusta asti, on kaksi tai kolme strippiä joita en ole vielä ymmärtänyt mutta kun tällä vauhdulla jatkan uudelleenlukua päivittäin niin toisella tai kolmannella lukukerralla ne kuitenkin avautuvat. Ja olen kauhea linguafiili joten tuollaiset sanaleikit nauratavat aina eniten. Pitäisi ostaa sitä albumeina. Piirtotyylistäkin tykkään, yksinkertaista niinkuin pitääkin. Rivo-Riitta on hauska silloin kun pikkuveli ei ole olan takana kyttäämässä ja aiheuttamassa kiusallisia hetkiä kun en halua selittää niitä, har de har har.

  Stressi ja curry, ne vetävät pakin kuralle.
  Tästä poistettiin kaksi metriä suolta ihan turhaan!
  Kyltti: Näe uskomaton vastastapuhuja

  #48920
  Nanakin
  Member

  Ja jos en ihan väärässä oo, paras on vielä mainitsematta.
  laitan pari linkkiä alemmas, hesarin sivuiltahan näitä löytyy. Oon revenny näille paremmin kun millekkään muulle sarjikselle ikinä.
  Sanaleikit on loistavia. Ja piirrosjälki, simppeli, mutta kun on vähän parempi ilme, niin repeen ihan täysin. Nyt, antoisaa hajoilu hetkeä. Ekalle repesin parhaiten.

  Klik
  Klik
  Klik
  Klik
  Klik

  #54138
  Kyoka8
  Member

  No, minusta Fingerpori on parhaita suomalaisia sarjiksia ikinä! Millekkään muulle sarjakuvalle en oo koskaan tainnu repeillä samalla tavalla. Joissain stripeissä menee vähän aikaa, että ymmärrän mistä oikein on kyse, ja joissain taas en ymmärrä yhtään, että mistä on kyse. Rivo-Riitta taitaa olla suosikkinityyppini Fingerporissa^^ Täytyisi jossain vaiheessa ostaa Fingerpori-kokoelma.
  "En juo uskonnollisista syistä – vaan ihan muista syistä"

  #98995
  DonTrust
  Participant

  Fingerpori on LOISTAVA! Ihanan kieroa ja hurskastelematonta huumoria. ^_^ Minuun iskee. Pidän myös piirtotyylistä, ostin kaksi ensimmäistä albumia enkä ole katunut ostostani!

  #99060
  juha90
  Participant

  Se, pidänkö vai en, riippuu stripistä. Tuollaiset oivaltavat sanaleikit ovat kyllä hyviä, samoin Hitlerin ja muiden historian juttujen kustannuksella pilailu, mutta joskus sarjan alapäähuumori menee vähän mauttomaksi ja piirrosjälki on sellaista, mistä en kauheasti pidä. Ei millään pahalla.

  #120276
  Lisko
  Member

  Fingerpori on ehdottomasti paras suomalainen sarjakuva johon olen tutustunut. Jarlan taide vetoaa minuun omalla tavallaan, rakastan sitä kun toiset eivät niin tykkääkään. Jutut ovat hyviä vaikka jotkin eivät aukea millään itselleni, ja joissakin idea ei vain naurata. Pääosin kuitenkin Fingerpori on loistavaa luettavaa, omalla kieroutuneella tavallaan.

  Aivan paras strippi !

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.