Flame of Recca

Home Forums Manga Mangasarjat Flame of Recca

 • This topic has 2 voices and 1 reply.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #96687
  Devilman
  Member

  Flame of Recca (jap. Rekka no honoo) on Nobuyuki Anzain (MÄR) piirtämä mättömanga, joka ilmestyi Shoonen Sundayssa vuosina -95-02. Sarjalla on pituutta 33 kirjaa ja siitä on myös tehty vähän päälle 40-jaksoinen anime.

  FoR:in päähenkilö on lukiolaispoika Recca Hanabishi, joka on syntymästään saakka kyennyt hallitsemaan tulta. Recca on hurahtanut ninjoihin, mikä näkyy niin hänen huoneensa täyttävästä ninjakrääsästä kuin siitä, että hän käyttää "ninjataitojaan" tapellessaan arkkivihollisensa Domon Ishijiman kanssa (eli kaivaa ansakuoppia jne.) Eräänä päivänä Recca pelastaa Yanagi Sakoshita -nimisen tytön tätä ahdistelevilta tyypeiltä. Käy ilmi, että Yanagilla on kyky parantaa kosketuksellaan. Recca ja Yanagi törmäävät mysteeriseen naiseen nimeltä Kage Houshi, joka vaikuttaisi alkuun olevan Reccan vihollinen, mutta joka paljastuu Reccan oikeaksi äidiksi. Paljastuu myös, että Recca on 400 vuotta sitten tuhoutuneen Hokagen ninjaklaanin perillinen, jonka Kage Houshi lähetti loitsulla turvaan nykypäivään.

  Recca saa vastaansa niin Kage Houshin aivopesemän koulutoverinsa Fuuko Kirisawan kuin veden miekan muotoon muuttamiseen kykenevän Tokiya Mikagamin, joka havittelee Yanagia, koska tämä näyttää hänen kuolleelta siskoltaan. Luonnollisesti Fuukosta ja Mikagamista tulee Reccan kavereita (enemmän tai vähemmän). Kun Yanagi kidnapataan tarkoituksena käyttää hyväksi hänen parannuskykyään, Recca, Domon, Fuuko ja Mikagami lähtevät pelastamaan häntä. Kouran Morilla, kidnappauksen takana olevalla liikemiehellä, on kuitenkin suuri joukko vahvoja alaisia, joiden johtajana on naamioitu mies nimeltä Kurei, joka Reccan tavoin pystyy hallitsemaan tulta. Lopulta seuraa Ura Butou Satsujin -taisteluturnaus, jossa kamppailevat keskenään madougu-taika-aseita käyttävät soturit (myös Reccan lössi saa madouguja käyttöönsä; Fuuko tuuli-madougu Fuujinin ja Domon maa-elementtiä olevan Dosei no Wan). Huipulla odottaa tietty säälimätön Kurei oman porukkansa kanssa.

  Recca on varsinkin ensimmäisen puoliskonsa puolesta yhtä Yuu Yuu Hakusho -kopiota. Domon on Kuwabara ja Mikagami Hiei Kuraman ulkonäöllä. Ainutlaatuisen kyvyn omaava tyttö pelastetaan kieron liikemiehen kartanosta ja sitten mennään taisteluturnaukseen. Mutta toisin kuin YYH:ssa, sama kuvio oikeastaan toistetaan sarjan jälkipuoliskossa. Mutta silti Recca ei ole mikään huono sarja. Itse asiassa se on aivan loistava mättösarja. Mielettömät taistelut yhdistettyinä helposti pidettävään hahmokaartiin. Pahiksiin mahtuu monia mielenkiintoisia tapauksia, joista paljastuu uusia puolia sarjan edetessä (omia suosikkejani ovat Kurein lisäksi Raiha ja Joker). Anzain taide ei alussa ole mitään erikoista, mutta se kehittyy ajan kanssa. Suunnilleen puolivälistä alkaen Recca onkin yksi parhaiten piirrettyjä shoonenmättöjä, joita tiedän.

  Recca on ehdottomasti must-read mättöfanaatikoille, mutta kannattaa muidenkin tutustua, jättää tämä ainakin Naruton, Bleachin ja Fairy Tailin kauas taakseen.

  #96698
  juha90
  Participant

  Kyllä tätä on viiden volumen verran luettu, ja toimintasarjana se on ihan hyvä. hahmot ovat kyllä hyviä, vaikka Mikagami onkin välillä turhankin leija ja Yanagi stereotyyppisin "neito hädässä" mitä olen shounenissa nähnyt. Komeaa katsottavaa sarja kyllä on ja siinä on paljon hyviä keksintöjä, niin kuin Reccan kahdeksanpäinen lohikäärme ja kunkin niistä tuottamat erilaiset liekit. Kurei on myös mahtava pahis, Anzai on hyvä piirtämään kieroutuneita hymyjä. Pitäisi joskus taas lukea…

  EDIT:

  Luin sitä taas vihdoinkin! Eteni Ura Butou Sajujinissa Uruha Maboroshi- taistelujen alkuun. Shiju on aika pelottavan näköinen(kuin myös mustasukkainen Yanagi 😡
  Tällä hetkellä pidän eniten Reccasta. Ehkä aika kliseinen sankari, mutta kiva tyyppi ja toimiva hahmo, joten ei haittaa. Fuuko on myös kova tyyppi, tuo itse asiassa mieleen hiukan Bleachin Tatsukin, kun nyt rupesin miettimään.
  FoR:n taide on kyllä tosiaan hyvän näköistä.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.