Gallerian epäkohtia

Home Forums Piirtäminen Gallerian epäkohtia

 • This topic has 18 voices and 26 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
 • Author
  Posts
 • #50979
  FinlandjinM
  Member

  Tartun tässä Sangatsu mangan gallerian epäkohtiin. Saa kommentoida.

  1) Mikä ihmeen hakuohjelma, en löydä sitä mistään??

  Elikkä, kun laittaa oman kauniin kuvansa galleriaan, pitää laittaa hakusanoja, että kyseisen kuvan löytää joskus, MUTTA MISSÄ SE HAKUKONE ON!!?!?!?!?! Itse en ole ainakaan löytänyt sitä. Onko gallerian toimintojen teko jätetty puolitiehen!?!?! Siitä seuraakin sitten seuraava kysymys:

  2) Kuka jaksaa selata ylisuurta galleriaa, Sinnehän tulee varmaan 100 kuvaa/viikko!!

  Minä ainakin jaksaisin selata. Ongelma on siinä, että kun hieno kuva tulee näkyviin, sille on pakko antaa kommentti. Kun näin teen, minut passitetaan suoraan alkuun!!!! Ärsyttävää… Sitten joudun selaamaan taas uudestaan sinne kommentoimalleni kuvalle asti. Galleriaa olisi syytä päivittää vähän paremmaksi. Olis kiva. Valittavia kuvia saisi olla enemmän, kuin ne kahdeksan siinä katsottavan kuvan yläpuolella. Hakuohjelma olisi nyt kätevä, aijaijaijai…

  3) Ikärajat.

  Olen galleriassa nähnyt muutamia yaoilla maustettuja kuvia. Mikä sangatsulla on kun päästävät näitä kuvia galleriaansa, hävytöntä sanon minä!!! Gallerian sääntöihin minusta pitäisi tehdä lisäys: "Ei +18 kamaa, muut galleriat ovat sitä varten". Kommentit tarkistetaan, mutta miksei kuvia tarkisteta!!?!?!?

  Kolmisen epäkohtaa. Kommentoikaa, arvostelkaa, lisätkää lisää epäkohtia, jos löydätte.
  Muutenhan galleria on ihan kiva paikka. Jos nuo asiat saataisiin pois, niin olisi vieläkin kivampi paikka.

  #50997
  The Vegito
  Member

  Meikäkin on ihmetellyt, että mitä virkaa niitä hakusanoja on oman kuvan lisäyksessä laittaa kun ei mitään hakukonetta edes ole. Muutenkin on melko työlästä selailla sivuja, kun kerrallaan näkee vain kahdeksan kuvaa ja sivuja on sitten tuhat päin.
  Tuo olematon hakukone olisi kyllä kätevä ja se selkeyttäisi sivujen selaamista huomattavasti. Toivottavasti sellainen jossain vaiheessa saadaan.

  #51003
  Keiko-chan
  Member

  Mun mielestä siellä ei oo yhtään yaoita vaan ne on poikarakkautta! Kun yaoi on sitä tiettyä toimintaa, missä näkyy AIVAN KAIKKI, joten pitäisi sanoa shonen ai! :mrgreen:

  #51012
  FinlandjinM
  Member

  Niin juu, shonen aita!! Nythän minä sen termin muista tästä päivästä lähtien!! Mutta miten kävisi, jos joku laittaisi "vahingossa" yaoita, vaikkei se minua kiinnostakaan 😈
  Ja yaoi on (kai) premmin muistettavissa, kun siinä ei ole kuin 4 kirjainta.

  #51017
  Varjostaja
  Member

  Olisihan siinä galleriassa tarve pienille parannuksille… Ärsyttävää kyllä välillä yrittää selata sitä taaksepäin ja haku hommeliakaan ei näytä olevan vieläkään.

  #51039
  räsynukke
  Member

  Finladjin M: Jos joku laittaisi galleriaan kovanluokan yaoita, niin ehkäpä sitä ei julkaistasi? Kun painat "lisää kuva" nappulaa, avautuvalla sivullahan lukee aika selkeästi, että modet tarkistavat kaikki galleriaan lähetettävät kuvat ja kommentit.

  Joo, onhan tässä tullut ihmeteltyä, että mitä virkaa niillä hakusanoilla on, kun ei minkäänlaista hakukonetta näy mailla eikä halmeilla. Hakukone olisi kyllä mahtava juttu, nyt noitten kuvien joukosta on "hiukan" vaikea mitään tiettyä kuvaa löytää. Tuota kahdeksan kuvan näyttämistä kerrallaan vastaan minulla ei oikeastaan ole mitään, mutta alkuun joutuminen aina kommentin lähetettyään on todella ärsyttävää. Ei kun selaamaan uudestaan.

  En nyt tiedä lasketaanko tämä epäkohdaksi, mutta eniten minua galleriassa harmittaa sen taso. Ihmiset tuntuvat lykkäävän sinne suurinpiirtein jokaisen piirtämänsä kuvan, oli se sitten onnistunut tai ei. Pari kertaa on tullut törmättyä siihenkin, että kuvauksessa piirtäjä itsekin on sanonut kuvaansa rumaksi. Itse en pysty millään ymmärtämään, miksi nämä kuvat on sitten pakko galleriaan tunkea. Mielestäni hyvä nyrkkisääntö olisi, että laittaa vain kuvia, joihin on itse tyytyväinen. Ja kannattaa pitää se kohtuus, ei ole todellakaan pakko asettaa kansan katseltavaksi koko tuotantoansa kerralla.
  Toki täytyy muistaa, että täällä sangatsulassa seilaa kuitenkin myös aika nuorta väkeä, joten eihän kaikilta voi odottaa huippuhyviä kuvia. Ja eri tasoisilla piirtäjillähän saattaa kuitenkin olla hyvin eri käsitys hyvästä/onnistuneesta kuvasta. Tässä tapauksessa olisikin hyvä antaa näille nuoremmille ja/tai aloittelijoille rakentavaa palautetta, mutta sitä täältä ei paljoakaan tunnu löytyvän. En nyt mainitse nimiä, mutta silmiin on kyllä osunut, kuinka todella moneen kuvaan on kommentoitu "hyvä" sen kummempia perustelematta, vaikka kuvassa olisi paljonkin parannettavaa. Uskon, että moni piirtäjäkin arvostaa rakentavaa palautetta huomattavasti enemmän kuin yhden sanan mittaista kehua, josta ei saa oikein mitään irti. Itse olen yrittänyt jokaiseen kuvaan, jonka piirtäjä sitä pyytää, kommentoida niin, että sanoisin oikeasti jotain, enkä vain kehuisi. Saattaa tuntua tyhmältä ja turhalta, niin minustakin välillä, mutta ajatelkaa minua sitten vaikka pahemman laatuisena kommenttifriikkinä. Enkä yritä nyt väittää, että olisin jokaisesta kuvasta edes keksinyt mitään parannettavaa. Suurimmasta osasta kuitenkin.
  Ja yksi juttu, josta on vielä pakko sanoa. Toki asiasta voi olla montaa mieltä, mutta minun näkemykseni on, että jos on piirtänyt omasta mielestänsä hyvän kuvan johon on nähnyt vaivaa, niin kyllä siitä kuvasta varmasti kuvaukseenkin jotain tekstiä irtoaisi. Enkä nyt tarkoita, että jokaisen pitäisi kirjoittaa jokaiseen kuvaukseen romaani tekeleestään, mutta mielestäni on aika laimeaa, jos kuvaus koostuu kolmesta pisteestä.
  Eli tämä gallerian taso todella harmittaa allekirjoittanutta, mutta ei sille oikein mitään mahda foorumin ikähaarukan takia.:’ / Mielestäni olisi kuitenkin enemmän kuin paikallaan, että jokainen edes vähän miettisi, mitä sinne galleriaan tyrkkää.
  Mutta löytyyhän sieltä onneksi aina välillä oikeita helmiäkin, joita ei voi kuin ihastella.;’)

  Eipä nyt tule muita epäkohtia mieleen, lisäilen sitten jos tulee~~ Pakko vielä sanoa, että hyvä kun saatiin tuo galleria, itselläni kun ei ole oikein mitään muuta paikkaa, josta voisin kuvia Piirustus thread -topicciinkaan linkittää.jossa muuten alkoi juuri uusi kierros, eikun vaan kaikki piirtämään ja osallistumaan! Lievää offia, anteeksi.^^’

  #51041
  susihullu
  Member

  Kyllä itseäkin on ihmetyttänyt tuo haku sana juttu, sillä eihän täällä ole edes sellaista!
  Sitten noista galleria jaoista… Siellähän on jaoteltu galleriat seuraavasti: eläimet, omat hahmot, omat sarjakuvat, valokuvat, piirrutsukilpailu 2008, manga hahmot, tapahtumat, toimituksen seikkailut, piirustuskisa 2009

  Minusta galleria tarvitsee paremman jaoittelun:
  Manga hahmot -> Sarjoittain tehty galleria (selaaminen helpottuu huomattavasti ja etenkin jos etsii jonkun tietystä sarjasta kuvaa)
  Eläimet -> No ei nyt oikeastaan mitään hirveää muutosta tarvitse…
  Omat hahmot -> Voisi laittaa kuvia piirtäjän nimimerkin mukaan ja viellä aakkos järjetyskeen
  Omat sarjakuvat -> Ikärajaa? Ja samaa mitä omissa hahmoissakin sarjakuvat tekijän mukaan laitettu
  Valokuvat -> Eläimet, maisemat, lemmikit…
  Piirutuskilpailu X -> Kummatkin piirutsukilpailut samaan boxiin vuosiluvun mukaan, eikä niin että kuvat olisivat allekkain piiiiiitkässä rivissä vaan niin, että ne olisivat vierekkäin.
  Tapahtumat -> Tapahtumien nimet olisivat ihan kivat ja laittaa niiden mukaan kuvat
  Toimituksen seikkailut -> -||-

  #51052
  FinlandjinM
  Member

  Jep, gallerina taso kyllä hyppelee laidasta laitaan ja onhan sitten niitä kuvan rumuudesta valittaviakin. Jos vain sais digikameran, niin voisi ottaa seinällä olevat teoksetkin sinne, kun ryökeleet eivät mahdu skanneriin, ovat sen verran hienoja että aijai 😆
  Kritiikkiä ei pitäisi ottaa inhokkina. Kritiikki pitää ottaa avosylin vastaan, että voi kehittää niitä huonompia osa-alueita. Siksi niitä risujakin.

  #51058
  Shoe
  Member

  Olisi hyvä, että olisi tietty määrä, että kuinka monta työtä saisi lisätä PÄIVÄN aikana. Ei sillä, että joidenkin työt olisivat kauheita tms. mutta se ei ole kovin järkevää, että tyyppi A lisää päivän aikana heti satakaks työtä! Eihän niitä edes jaksa katsoa tarkasti ja kommentoida. Tuskin sitä olisi kiva edes lukea, kun joka kuvassa lukee "hyvä." Minulla ainakin kiehahtaisi yli. Ja sitten sitä, jonka räsynukke taisikin jo mainita, että voisi sitä kuvaa vähän arvostellakin. Eihän sellainen henkilö kehity ollenkaan piirtäjänä, jolle sanotaan vain "hyvä.^^ 😀 <3" Mitä nyt itse olen katsellut muiden kommentteja, niin olen ajatellut että just.
  Esmes, jos meillä on henkilöt A ja B. A piirtäjä on vähän kehnompi kuin hlö B. A piirtäjä on lisännyt galleriaan omasta mielestään todella hyvin onnistuneen työn. Ensimmäinen tyyppi käy katsomassa työn ja näkee siinä moniakin virheitä eikä sano kuin "hyvä." Sitten hlö B lisää uuden työn, joka on tehty samlla tekniikalla kuin hlö A:n työ ja kuva on hänestä ihan ok. Ensimmäinen hihhuli käy katsomassa työn ja kehuu sen maasta taivaisiin ja uikuttaa, kun itse on niin huono piirtäjä. Hlö A:n työlle sanotaan vain hyvä tms. Eli henkilö A ei teoriassa siis juuri kehity piirtämisessään, koska hänen töitään ei arvostella, mutta henkilö B, joka osaa piirtää huomattavasti paremmin, yritetään väkisin repiä jotain huonoa irti ja saatetaan huomauttaa vaikka, että yhdestä kohtaa on väritetty haaleammin kuin toisesta kohtaa, vaikkei tosin aina. Aika huono esimerkki, sorry, jos ette tajunneet. Mutta teoriassa siis A ei kehity tämän gallerian kautta ollenkaan.
  Sekin ottaa pannuun, vielä liittyen kuviin ja kommentteihin, että jotkut vain märisevät, etteivät osaa piirtää jne. Eihän ne "parhaatkaan" ole välttämättä olleet mitään ihmelapsia, heidänkin on pitänyt harjoitella! Ne, jotka tietävät valittaneensa piirustuskykyjään: OPETELKAA! Saahan niitä töitä ihailla jne, mutta ei niitten piirtäjille tarvitse uikuttaa, eivät he voi sille mitään, että jotkut ovat niin laiskoja harjoittelemaan.
  Tässäpä oli minun mielestäni gallerian epäkohtia. Nuo tosin eivät varmaan parantaisi galleriaa, mutta purin tunteitani, nyt kun olin sillä tuulella. Ne, jotka kenties loukkaantuivat tekstistä, saavat pitää minua niin ______ kuin tykkäävät. ^^

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #51081
  räsynukke
  Member

  Shoe: Hyviä pointteja.*nyökyti* Minunkin mielestäni jonkinlainen päivärajoitus kuville olisi hyvä. On todella rasittavaa, kun ihmiset änkevät päivässä galleriaan kymmenen kuvaa, joihin eivät välttämättä ole edes nähneet (ainakaan kovin paljoa) vaivaa.
  Tuosta esimerkistä sanoisin vielä, että ainakin itse olen huomannut lähinnä, että hyvät työt saavat paljon juuri näitä "kiva: D" kommentteja. Tai siis, sangatsulan galleriassahan nyt saa tunnetusti melkein ketä vain ylistävän kommentin, mutta paremmille kuville näitä satelee oikein roppakaupalla. Mielestäni olisi kuitenkin paljon fiksumpaa käyttää se aika, joka menee viiden edellisen kommentin toistamiseen siihen, että antaa rakentavaa kritiikkiä huonommalle kuvalle. Tai jos ei muuta, niin ainakin voisi kertoa, miksi pitää kuvaa niin hyvänä. Luulen, että jo se on piirtäjälle paljon palkitsevampaa kuin kuulla vain yhden sanan kommentteja.
  Mutta siis se, mitä minun piti sanomani on, että eivät nämä paremmatkaan piirtäjät luultavasti kehity ainakaan näillä kommenteilla mitä täältä saa.

  Susihullun idea jaottelusta olisi luultavasti paljon parempi kuin nykyinen. Näihin nykyisiin kategorioihin olisi kiva saada juuri tuollainen luokitus. Tosin ongelmaksi saattaisi esim. manga hamoissa ilmetä se, että eri sarjojahan on aivan valtava määrä, joten olisi pieni mahdottomuus saada kaikille oma kansio… Tässä tapauksessa se hakukone helpottaisi asioita huomattavasti.

  #51406
  susihullu
  Member

  räsynukke wrote:

  Susihullun idea jaottelusta olisi luultavasti paljon parempi kuin nykyinen. Näihin nykyisiin kategorioihin olisi kiva saada juuri tuollainen luokitus. Tosin ongelmaksi saattaisi esim. manga hamoissa ilmetä se, että eri sarjojahan on aivan valtava määrä, joten olisi pieni mahdottomuus saada kaikille oma kansio… Tässä tapauksessa se hakukone helpottaisi asioita huomattavasti.

  Niih… Tuo voisi kyllä olla ongelma…
  Sitten tuohon kuvien lisäämiseen. Minusta olisi mukavaa jos kerran viikossa voisi lisätä vain ja ainoastaan kaksi kuvaa. Sillä Sangatsun galleria suorastaan pursuaa "tein tämän koulussa" -tyylisiä kuvia tai vain parin minuutin kuvia, joihin ei ole käytetty edes vaivaa saati sitten värietty. Ymmärrän kyllä toki että täällä liikkuu eri ikäisiä heeboja, mutta koittakaa hyvät ihmiset esittää täällä vain valmiita töitä, jotka on edes väritetty eikä vain jätetty luonnos vaiheeseen.

  #51411
  Shoe
  Member

  susihullu wrote:

  Niih… Tuo voisi kyllä olla ongelma…
  Sitten tuohon kuvien lisäämiseen. Minusta olisi mukavaa jos kerran viikossa voisi lisätä vain ja ainoastaan kaksi kuvaa. Sillä Sangatsun galleria suorastaan pursuaa "tein tämän koulussa" -tyylisiä kuvia tai vain parin minuutin kuvia, joihin ei ole käytetty edes vaivaa saati sitten värietty. Ymmärrän kyllä toki että täällä liikkuu eri ikäisiä heeboja, mutta koittakaa hyvät ihmiset esittää täällä vain valmiita töitä, jotka on edes väritetty eikä vain jätetty luonnos vaiheeseen.

  Kunnon asiaa. Olen tottunut Naruto.fissä, että siellä lisätään vain yksi kuva päivässä. Sama voisi olla täälläkin. Ja noista töistä, että hätäisiä suttuja lisätään koko kansan nähtäväksi, joihin ei ole käytetty aikaa. Tosin ei se aika välttämättä paranna työn laatua, riippuu ihan työstä. Luonnoksia on kiva katsella luonnossa eikä nettiin tehdyssä galleriassa. Tietysti asia erikseen, että jos työ on tarkoitettu luonnosmaiseksi. Se ei sitten välttämättä enää haittaa. Tuosta koulupiirtelystä vielä: jos ihan kuvistunnilla pääsee näppäämään kuvan pitkäaikaisesta ja onnistuneesta työstään ja lisää tänne ei haittaa, mutta jos esmes matikantunnilla tehty suttu päätyy galleriaan ja väittää sitä vaikka Bleachin Ichigoksi on aivan eri asia. Tuo oli tollanen offi, mutta halusin laittaa sen tähän.
  Nimenomaan valmiita töitä tänne! Eihän jotakuta muutakaan voisi vähempää kiinnostaa joku puoliksi piirretty koira kaikkine apu- ja luonnosteluviivoineen. Kaikki apu- ja luonnosviivat voi jättää, jos osaa käyttää niitä tietyllä tavalla oikein, eikä vaikka oikein tussaamalla niitä. Tuosta nyt ei välttämättä saanut selvää, mutta tietyllä taholla apuviivojen näkyvyys ei haittaa. Susihullulta tulee kyllä kunnon tekstiä ^^

  #51438
  susihullu
  Member

  Samaa mieltä olen. On edelleenkin rasittava katsoa kuinka joku on piirtänyt "hienon" kuva, joka on sitten koira joka on vain nopeasti hutastu ja pläntätty "leijumaan" keskelle paperia. Sitten sarjakuvista viellä… Olen törmännyt moniin sarjakuviin jotka on tehty vain lyijykynällä raajamatta ollenkaan. Minun on pakko sanoa tähän että usein tulee sellainen olo noista lyijykynä sarjakuvista, että onkohan piirtäjä edes viitsinyt nähdä vaivaa sarjakuviensa eteen yhtään? Minusta sarjakuvat vaativat ehdottomasti rajauksen mustalla tussilla (tai millä nyt ikinä teettekään). Sarjakuva vaikuttaa tällöin paljon valmiimmalta, mutta plussana olisi viellä että se jaksettaisiin värittää edes. Eihän se nyt tärkeää ole, mutta mukavampi lukea jos huomaa että piirtäjä on nähnyt edes hieman vaivaa, vaikkei olisikaan maailman parhaimpia piirtäjiä. Sitten viellä mikä ärsyttää se ettei kaikissa sarjakuvissa ole syyn tai toisen takia jaksettu käyttää viivotinta (esim. vauhti viivoissa tai ruuduissa). Njoo jos en saarnaa tästä enempää, muuten joku viellä tappaa minut tästä hyvästä. :3

  Gallerian kommentti laatikokin on aika laimea, sillä kerran olin laittamassa piiitkää ja rehellistä kommenttia eräälle nimettömälle piirtäjälle ja kun sitten luin lähettämäni kommentin myöhemmin, siintä oli puolet lähtenyt… HALUAN KOMMENTTI LAATKOIHIN RAJAAMATTOMAN TEKSTI MÄÄRÄN! –:

  #52530
  lettu
  Member

  Itse vasta liityin enkä ole lisännyt yhtäkään kuvaa, mutta kuitenkin olen jo huomannut jotain. Itsekkin ihmettelen tuota haku hommelia ja minusta tuntuu että kuvia lisätään liikaa per käyttäjä. Ja jos nyt oikeassa olen niin kuvien koot ovat melko pieniä. En ainakaan itse saa niitä isoiksi ja ne olisi kiva nähdä isommassa koossa.

  #52866
  Hant
  Participant

  Meikäläisellä on pari kuvaa galleriassa, harmittaa vähän että jos sitä kritiikkiä tulisi, voisin vastata kommenttiin ja kiittää tai sanoa oman mielipiteeni, mutta pitää kirjoittaa kokonaan uusi kommentti ja koko ajan kertoa mikä osa viestistä on osoitettu kenellekin…
  Olen saanut muutaman kommentin, joissa sangatsulaiset ovat kertoneet mistä pitävät kuvassa ja mitä heidän mielestään voisi parantaa, näistä kommenteistä tulee aina parempi mieli kuin pelkästä "Wooow!" tai "Ihana <3" kommenteista, harmittaa etten voi vastata heille suoraan – ja eiväthän kommentoijat saa edes tietää että vastaan heille jos eivät satu uudelleen kuvaani törmäämään. Toinen juttu miksi haluaisin pystyä kommentteihin vastaamaan on että osa saamistani kommenteista ovat hieman sekavia, tai en ymmärrä mitä niillä on oikein tarkoitettu.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.