Game of thrones

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Game of thrones

 • This topic has 6 voices and 7 replies.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #119553
  Kyoka8
  Member

  HBO:n virallinen sivusto

  Game of thrones on siis vastikään alkanut HBO:n suurenluokan budjetin fantasiasarja, joka perustuu George Martinin Tulen ja jään laulu-nimiseen kirjasarjaan. Ko. kirjasarja on ollut yksi suosikeistani jo vuosia, ja joten jo jonkinmoinen tovi tätä sarjaa on tullut odotettua. Mukavan aikuiseen makuun tehtyä fantasiaa upeilla henkilöillä ja juonenkäänteillä. Näyttelijävalinnat vaikuttavat myös onnistuneen hyvin.

  Sarjasta ei ole vielä ilmestynyt kuin yksi jakso, mutta sen perusteella erittäin lupaavalta näyttää. DVD-boksi on ilmestyessään kyllä pakkohankinta!

  Kadehdin muuten henkilöiden kampauksia ja pukuja koko ajan, hehheh.

  #119564
  Blackbeard
  Participant

  Ensimmäinen jakso ei ollut pettymys. Tuotantoarvot oli mielettömät. Lavasteet, puvustus ja CGI oli kaikki huippuluokkaa. Näyttelijäsuorituksetkin olivat pääosin vahvoja, muutama vähän niin ja näin. Onhan se tietysti aina hieman pettymys, kun on ensin lukenut kirjan. Mutta tähän mennessä tehdyt muutokset on tehty selkeästi ihan syystä, ja ihan toimivasti. Hahmojen luonnetta tuotiin esille todella tehokkaasti hyvin lyhyissä kohtauksissa. Uusilla katsojilla tuntuu pitkälti olleen niitä samoja ensireaktioita kuin kirjan lukijoilla. Jo on rasittava teini! Tuo jätkä ei ole vielä sanonut sanaakaan, mutte se on selvä mäntti! Oiku ihastuttava lapsi! Cliffhangeristä puhumattakaan. Paikoittain oli vähän sellaista selostamisen makua, jonka tarkoituksena oli nostaa esille hahmojen nimiä ja taustoja, mutta onneksi se ei kuitenkaan ollut kovin läpinäkyvän häiritsevää. Seksiä ja paljasta pintaa oli silmiin pistävän paljon, mutta kaikella sillä oli selkeästi merkitys juonen kannalta. Okei, Daeneryksen kylpukohtauksessa olisi voitu olla hieman hienostuneempia kameran kanssa, mutta ne valita.

  Peter Dinklage on Tyrion! Komeampi kuin kuvittelin, mutta on!

  #121179
  Kyoka8
  Member

  Koko sarja katsottu, ja myönnettävä on että pidin aivan valtavasti. Aika hyvin oltiin käsikirjoitus tehty, ja sarja pysyi kirjalle mukavan uskollisena. Mutta silti jotkut kohtaukset pisti ärsyttämään aika pahasti. Miksi ihmeessä se hiton Ros-naikkonen esiintyi useammin kuin joku Hurtta, vaikka Ros ei edes kuuluu alkuperäiseen kirjaan? (Vainuanko miespuolisten katsojien kalastelua?) Kaksintaistelun puitteet Eyriessä eivät myöskään vastanneet omaa näkemystäni. Susia näkyi liian vähän.

  Mutta joo, risuista ruusuihin, näyttelijöinä onnistuivat Maisie Williams (niin Arya kuin vain voi olla!), Peter Dinklage (aikamoinen luonnenäyttelijä!), Emilia Clarke (Pidin Clarken Danysta enemmän kuin kirjojen), Michelle Fairley (hänessä oli sellaista arvokkuutta) ja Aidan Gillen (vaikka kässärissä pikkusormen kohtaukset ei aina ihan toiminut). Myös Joffreyn näyttelijä onnistui olemaan ihanan vihattava. Olihan Sean Bean ihan jees, mutta itse huomaan hänen näyttelyssään jonkinasteista rutinoitumisen makua. Cersein näyttelijä olisi voinut olla hieman ilmeikkäämpi, vaikka Cersein näköinen olikin. Ja Jaime näyttää ihan Shrek kakkosen prinssi Uljaalta XD Naureskeltiin siskon kanssa sille.

  Huomasi kyllä heti että kasi jakso oli Martinin kirjoittama, sillä se oli juonenkäänteiltään ja yleiseltä tunnelmaltaan eniten hänen tyylisensä. Kakkoskaudelle Martin käsikirjoittaa jakson nimeltä Black Water. Sopii toivoa, että tv-sarjan budjetti riittää ko. taistelun kuvaamiseen kaikessa mahtavuudessaan ja laajuudessaan.

  Dvd-boksi tulee ilmestyessään olemaan pakko-ostos, ja jos siitä löytyisi vielä jotain kivoja ekstroja!

  #123077
  Devilman
  Member

  Katsoa pitää, jahka alkaa tammikuussa Yleltä. Ja sitten DVD:t, joita tosin saa kai odottaa maaliskuuhun asti… Kirja teki sen verta suuren vaikutuksen, että sarjan ilman muuta tsekkaisin. Ja kun siitä vielä kuulee pelkkää hyvää, niin odotukset on korkealla.

  Tämän kun lukee, niin saa sarjan fani makeat naurut jos toisetkin. Jos sarjaa ei ole nähnyt, ei kuitenkaan kannata lukea, sillä spoilereilta ei voi välttyä.

  #123266
  Klementiini
  Member

  Aivan mahtava TV-sarja. Rupesin katsomaan Amerikan tahtiin, sarjan suurten kehujen takia. Ei ole olemassa TV-sarjaa, mitä olisin yhtä innolla odottanut viikottain. Hyvänä kakkosena tulee Kylmä Rinki, mutta se on jo niin puhki kaluttu ettei sitä viitsisi uudestaan enään katsoa.

  Aloitin eilen taas Game of Thronesin katsomisen uudestaan jotta kaikki palautuisivat taas mieleen, onhan seuraava seasoni alkamassa tänä vuonna jo! Suosittelen katsomaan edes sen ensimmäisen episoden, niin jäät hyvin mahdollisesti koukkuun. Tämänkaltaista mestariteosta ei kannata missään nimessä jättää sivu suun. HBO osaa aina yllättää.

  Olen miettinyt jo pitkään josko jaksaisi kyseisiä kirjoja ruveta lukemaan, mutta en ainakaan vielä kirja ei ole tarttunut käteen. We’ll see.

  Tyrion Lannister ehdottomasti paras hahmo koko sarjasta. 😉

  #123388
  Hant
  Participant

  Aloin tuossa yleltä seuraamaan pari viikkoa sitten, Miru-Chanilta olin kuullut kirjoista yms. ja hän sanoi että voisi olla sarja josta tykkäisin. Olen huono lukemaan kirjoja, mutta toki minä TV-sarjaa vilkaisen. (-:

  Heti tuli kyllä sellainen fiilis, että toinen jakso ja vähän äkkiä!
  Minusta suomennos "hurjasusi" enkun kieliselle dire wolf -termille (hassua kyllä dire wolf viittaa sukupuuttoon kuolleeseen Canis Dirus suteen.) oli aika hauska, ainakin mukavampi käännös kuin se ensimmäinen käännös johon minä olen törmännyt: Canis Dirus -> "Hirviösusi".
  Ja hauskaa, että tällainen yksityiskohta on fantasiamaailmaan lisätty, tässähän seuraa mielenkiinnolla mitä kaikkea muuta kivaa sarja tuo tullessaan.
  Ja kyllä, minähän olin aivan myyty niiden sudenpentujen kohdalla.

  Noh, kun olin viikon malttanut odottaa, pamahti boksi juuri ennen sarjan alkamista, ja oli muuten pieni mylläkkä kun yritin asiaa (tuloksetta) korjailla.

  Onneksi Yle Areenalta näkee nämä jaksot, jos sattuu missaamaan tai on aikainen herätys!

  Ensi viikon jaksoa odotellessa.

  #123393
  SilverCeleb
  Participant

  Ooh Game of Thrones oooh se on kyllä hyvä kirja ja myöskin sarjana nättiä katseltavaa. Olen lukenut ensimmäisen osan melkein kokonaan ja meno on tuntunut mahtavalta. Henkilöhahmot, tapahtumakäänteet ja ennen kaikkea raakuus ja karu uskottavuus tekivät kyllä vaikutuksen. Luen alkuperäiskielellä (englanniksi, kappas vaan), koska sain ensimmäisen osan tuliaisiksi Nykistä. :3 Seuraavat osat ihan pyysinkin sitten jo englanniksi, ja sain ne tuliaisiksi Kanadasta. (Miksen minä pääse matkustamaan? D:)

  Ensimmäisen jakson kohdalla pudotin silmät päästäni ja kuolasin tv:n näytön katsomiskelvottomaksi. Kuinka visuaalisesti korkealaatuista jälkeä on mahdollista tehdä? Voisin ottaa siitä sarjasta loputtomasti pysäytyskuvia ja tapetoida niillä huoneeni seinät. Lavastus, puvustus, valosuunnittelu, kameratyöskentely, efektit… Huh huh. Siihen on varmana palanut rahaa. Paljon rahaa. Näyttelijävalinnat osuvat myös ihan kohdalleen, tosin vähemmän onnistuneita valintoja ovat mielestäni Jonin, Nedin ja Catelynin näyttelijät. Daenerysin ja velipojan näyttelijöistä pidän erityisesti.

  Käännös on mielestäni ihan ok. Rakastuin totaalisesti käännökseen "hurjasusi", se vaan kuulostaa niin Starkilta. Talvivaara taas inhottaa lähes rajattomasti, kuten myös Koura. D: Eikö Talvivaaraa olisi vain voinut jättää alkuperäisasuun, kiltit, eikö? Mutta anyways, odotan kyllä innolla ensi torstaita ja uutta jaksoa. (Kerrankin katson jotain tv-sarjaa, heh.)

  #123792
  Blackbeard
  Participant

  Periaatteena on ollut käsittääkseni kääntää kaikki käännettävissä oleva, joka on mielestäni aika jees. Tykkään. Paitsi siinä vaiheessa kun tarinaan tulee Kauhiala (ts. Dreadfort).

  Hieman reilu viikko kakkoskauden alkuun. Promo matsku lupaa hyvää. Odotus on korkealla. Ei hitsit kun on upea sarja.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.