Geishan muistelmat

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Geishan muistelmat

 • This topic has 11 voices and 11 replies.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #89433
  Nyaa
  Member

  Geishan muistelmat (Memoirs of a geisha)

  Vuonna 1929 nuoren Chiyon köyhät vanhemmat myyvät tytön ja tämän vanhemman sisaren Satsun. Chiyo ostetaan geishataloon, kun taas Satsu päätyy bordelliin. Chiyo kaipaa kovasti sisartaan ja päättää yrittää löytää tämään vielä. Geishatalossa Chiyo joutuu heti hankaluuksiin paikan geishan, julman mutta kauniin Hatsumomon kanssa. Hatsumomo halveksii Chiyota, ja hankkii hänelle monia vaikeuksia. Geishatalossa Chiyo tutustuu myös toiseen tyttöön, Kurpitsaan. Myöhemmin Chiyosta tulee maiko, geisha harjoittelija. Hänen nimekseen vaihtuu Sauyri. Sauyrin kilpailee Hatsumomoa ja Kurpitsaa vastaan. Hänen on myytävä itsensä suurimmasta summasta koskaan, maksaakseen velkansa. Sauyri on kuitenkin ihastunut ainoaan mieheen jota ei voi saada.

  Kurpitsalla oli muistaakseni ainakin tekstityssä versiossa joku toinen nimi, mutten muistanut sitä. Wikipediassa oli tämä Kurpitsa, joten laitoin sen. Jos aloitusviestissä on mielestäsi jotain puutteita, kerro, niin voin korjailla ^^

  #91025
  Shiori-chan
  Member

  En ole nähnyt elokuvaa, mutta luen juuri kirjaa =3

  #91616
  Hildu
  Member

  Katsoin Geisha muistelmat kun se tuli subilta tässä vähän aikaa sitten.
  Oikein mukava elokuva, vaikka alku oli kyllä vähän pitkäveteinen. Sen jälkeen kun Chiyo oli tavannut johtajan alkoi juoni kulkeutua kivasti eteenpäin. Taisin vissiin itkeäkin siinä lopussa, herkkä kun olen. ^^
  Onnellinen loppu, hyvä niin.
  Chiyo tai siis Sayuri miten vaan oli kyllä ihan älyttömän kaunis!
  Ja Hatsumomoa vihasin koko elokuvan ajan…
  mutta kaikin puolin oikein kiva leffa, voisin ehkä katsoa uudestaankin.

  #93249
  Aya-chan
  Member

  Elokuva oli kauniisti tehty ja pukuloisto oli silmiähivelevää. Näyttelijät olivat hyviä, mutta lukemani kirjan perusteella juoni eteni tökkien. Lisäksi elokuvassa olisi saanut korostua enemmän kirjan tapahtumat. Elokuva olisi voitu tehdä k-15 luokkaan, jolla siitä olisi saatu todentuntuisempi. En nyt tarkoita välttämättä mitään pitkiä seksi-kohtauksia jne. Mutta jotain elävoittämistä elokuvassa jäin kaipaamaan. Kirja oli siis parempi, todellakin.

  #93576
  !plue!
  Member

  Katsoin kyseisen elokuvan sillon TV:stä ja tallensimme myös sen siskon kanssa. Aivan ihana elokuva. Koskettava ja kiinnostavaa katseltavaa. Suosittelen kaikille elokuvan katsomista.

  #93621

  !plue! wrote:

  Katsoin kyseisen elokuvan sillon TV:stä ja tallensimme myös sen siskon kanssa. Aivan ihana elokuva. Koskettava ja kiinnostavaa katseltavaa. Suosittelen kaikille elokuvan katsomista.

  Niin katottiin silmät pyöreinä! XDDDD
  Itseasiassa pidin todella paljon. Chiyolla oli kyllä hankalaa ja menetti vielä siskonsa eikä nähny sitä enää. Vaan on kyllä kun oma isä myy lapsesa! No kyllä varmaan meiänkin iskä vois meiät myydä perhana… XDDD Melko hauskakin se oli joissain kohdissa… 8D Geishaksi tuleminen on vaativaa mutta Chiyo oli tarkotettu siihen hommaan! 8D

  #94953
  Milzukka
  Member

  Tallensin sen leffan kun se silloin tuli subilta ja katsoin vähän myöhemmin.

  Mutta siis tykkäsin leffasta ja Chiyon näyttelijä oli mielestäni hyvä.
  Pikku Chiyo vasta suloinen ja raukka olikin,melkein tuli itku siinä alussa kun Chiyo karjuu Satsua. 8<
  Loppu oli ihana ja lempikohtia leffassa oli kun Chiyo opetteli pumpkinin kanssa "geishailua",siskosten karkausyritys yms.

  #95850
  Valkoinenhai
  Member

  Täytyy sanoa, että kun tämä tuli leffateattereihin, ja kävin kyseisen rainan katsomassa, olin ihan myyty.
  Musiikit ovat todella kauniit ja mieleenpainuvat, miljöö on uskottava ja toimiva. Näyttelijät hoitavat hommansa kiitettävästi (vaikkakin japanin lausuminen tuottanee heille paikoin hankaluuksia). Maisemat ovat silmiähivelevän kauniita, tarina mukaansa tempaava ja jännittävä. Elokuvassa on kaikki mitä vaaditaankin.

  Ennen kaikkea painottaisin nimenomaan tarinan miljöötä, sen kuvausta ja elokuvan juonta. Itse ainakin kiinnostuin mielettömän paljon vanhasta Japanista sekä sen historiasta yleisesti. Geishojen salainen maailma pienine hierarkiasääntöineen oli erittäin mielenkiintoinen, ja siitä oltiin kerrottu hyvin koskettavasti.

  Ehdottomasti yksi lempi elokuviani. Jos Japanin historia ja geishojen melkein unenomainen maailma kiinnostaa draamalla höystettynä, suosittelen.

  Ps. Elokuvaversiossa Kurpitsa oli jätetty alkuperäisasuunsa "Pumpking" (eng. kurpitsa). Sitten se väännettiin DVD – ja TV-versiossa Kurpitsaksi.

  #95909
  Nyaa
  Member

  Olen tästä elokuvasta melkolailla samaa mieltä Valkoisenhain kanssa. Miljööt ovat upeat ja historialliset elokuvat itsessään kiinnostavat minua kovasti ^^ Juuri tuota Pumpking nimeä hain, mielestäni kurpitsa kuulostaa jotenkin typerältä elokuvan muitten nimien keskellä.

  #96103
  ^Kyoko^
  Member

  Aivan ihana kirjana että elokuvana <3 Kieltämättä kirjaan verrattuna elokuvaa oli siistitty ja paljon, mutta en tiiä onko se nii huono asia. Elokuva olisi saattanu olla parempi, jos näyttelijät olisivat olleet aitoja japanilaisia, mutta kyllä Zhang Ziyi ja Gong Li (korjakkaa jos nimet meni väärin >.<”) hoitivat osansa hyvin. Puvut oli kerrassaan upeita! Jäikö kenellekään muulle tunne, että haluais laittaa kimonon päälleen vielä joku päivä? ^^’

  #100417
  Kirppu11
  Member

  On tullut kyseinen elokuva katsottua aika moneenkin otteeseen. Tykkään paljon.
  Yleensäkkin historialliset hippusen romanttiset elokuvat on mieleen ja lisäyksenä vielä toisen maailmansodan (?) aikainen Japani ja Geishat, joten en voi olla pitämättäkään ~
  Itseäni tosin vähän ärsyttää se, että suurin osa kohtauksista on liian pimeitä ja näkee huonosti.

  Itse pidän eniten alusta ja Sayurin opiskeluvaiheesta. ~ Loppu on jotenkin rasittavaa katseltavaa. Jos oikein muistan, niin tulipalon jälkeen alkaa tylsistyttämään ja suurin osa hahmoista muuttuu ärsyttäviksi.

  Enpä tiennyt, että tästä on kirjakin..? Voisi alkaa etiskelemään ja lukeakkin, sen verran hyvä elokuva on! Ja kuuluu todellakin yhtiin lemppareistani heti Miyazakin mestariluomusten jälkeen ~

  #102356
  DonTrust
  Participant

  Minä en oikein jaksanut kunnolla sitä katsoa. Taisi johtua siitä, että katsottiin sitä kaveriporukassa ja se on aika pitkä elokuva. Eipä jäänyt hirveästi mieleen. Olisi varmaan ollut parempi jos olisin katsonut sen yksin ihan ajan kanssa. Kirja olisi saattanut olla ehkä vielä parempi.

  Mutta sen muistan, miten paljon potutti, kun ne amöriikkalaiset saapui Japaniin ja alkoi pilata niiden kulttuuria tuputtamalla omaansa. T_T hei hei, kimonot, ja tervetuloa purukumi ja Elvis.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.