Giant Killing

Home Forums Manga Mangasarjat Giant Killing

 • This topic has 3 voices and 2 replies.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #101629
  Blackbeard
  Participant

  Tutustuin aivan vast’ikään tähän tajuttoman upeaan sarjaan, ja koska tiedän että Sangatsussa on myös useampi urheilumangan ystävä, ajattelin levittää sanaa. Aivan, nimestä huolimatta kyse on urheilusta.

  Giant Killing on Masay Tsunamoton ja Tsujimoton luoma jalkapallosta kertova seinen. ETU (East Tokyo United) rämpii liigan pohjamudissa ja pudotusuhan alla jo monetta vuotta. Pelaajia myydään, manageri vaihtuu tiuhaan ja yhteistyökumppanit uhkaavat lyödä sopimukset poikki. Fanit alkavat jo lähes kapinoida, joukkueen kaupunkiin luoma yhteishenki on kuolemassa. Jopa paikalliset lapset uskovat pärjäävänsä päjoukkuetta vastaan. Johtokunnan ratkaisu ongelmaan on uusi manageri; Tatsumi Takeshi.

  Ennen joukkueen tähtipelaaja, katosi kolme vuotta sitten Englantiin manageriksi. ETU lähettää kaksi edustajaa etsimään miestä Englannista, mutta mitään ei kuulu. Kunnes selviää, että Tatsumi on manageroinut pikkukaupungin amatööreistä koostuvan 5. divarin joukkueen FA Cuppiin asti.

  Palataan Japaniin. ETU:n fanit protestoivat tyytymättömyyttään, onhan Takeshi jo kerran pettänyt joukkueen isojen rahojen perässä. Vain vanhan polven faneissa herää uusi toivon kipinä. Tatsumi vain lisää bensaa liekkeihin vaihtamalle ensi töikseen vaihtomiehet ja vakiomiehistön päitseen, jättäen legendat vaihtopenkille ja asettaen nuoret tulokkaat tosipaikan eteen. Tatsumilla on yksi intohimo; auttaa huonoja joukkueita pettämään odotukset ja kaatamaan jättiläiset – "Giant Killing".

  Giant Killing on kerrassaan raikas tuulahdus urheilumangan puolella. Se jättää surutta omaan arvoonsa kaiken maailman typerät lukiolaisturnaukset, ja hyppää näkökulmaa vaihtaen suoraan kansalliselle tasolle. Managerin näkökulma on sekin kerrassaan tervetullut piristävä idea. Lähestymistapa lajiin on suoran realistinen, mutta pelien lisäksi tarina käsittelee lajia niin monelta muultakin suunnalta, lähtien ihan fanikannan ylläpitämisesta aina finanssipuolelle asti.

  Sarjan ulkonäkö on myös omaperäisen epämangamainen, varsin länsimainen ja ainakin allekirjoittanutta muistuttaa etäisesti Yoshiro Togashin parhaista ajoista. Siitä on myös juuri startannut anime, jonka ensimmäisen jakson kautta itsekin tutustuin sarjaan.

  Toivottavasti edes joku kiinnostui, sarja ansaitsee kyllä enemmän huomiota.

  #112392
  Nanakin
  Member

  Luin kuusi ensimmäistä lukua, ja vaikuttaa kyllä melkoisen kiinnostavalta. Piirrostyyli on mukavan erilainen, ja muutenkin sarjan lähtökohdat on vähän erilaiset kuin yleensä. Kiinnostaa kyllä nähdä mitä tuleman pitää, toivon mukaan tulevaisuudessa joukkueen taival ei kuitenkaan ole mitään voitosta voittoon taivalta. Vähän sama juttu kuin Bakumanissa, kiva seurata, mutta jossain kohtaa se alkuperäinen unelma unohtuu. Bakumanissa ensin suuri juttu oli Jumpiin pääseminen, sitten parempien sijoituksien ja nyt viimeisimpänä animen saaminen. Ja tietty viime luvussa mukaan tuli omat kiekuransa, joten sitä kyllä jaksaa seurata. Mutta mitenkäs tämän kanssa? Joukkue sijoittuu ensimmäiseksi sarjassaan, mutta mitäs sen jälkeen? Toivottavasti tähän kuitenkin on kehitelty vielä jotain vähän monimutkaisempaa, vaikka kyllä sen muutenkin lukee. Pitää katsella milloin on paremmin aikaa, noita lukujakaan ei ole kuin parisenkymmentä.

  #114184
  eerol
  Participant

  Luin ja tykkäsin. Etenkin kun fudis on sarjassa realistista, eikä ole mitään polvia tappavia 2 miehen superhyppyjä niin kuin Captain Tsubasassa. Piirtotyyli ehkä vähän jännä, mutta totuin nopeasti ja se tuo sarjaan jotenkin rentoutta.

  Japanissa tullut näemmä 15 osaa, mutta netissä vaan lukuun 27. Isot kiitokset sille joka ilmottaa löytäneensä enemmän scanattuja lukuja. niitä odotellessa…

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.