Gintama

Home Forums Manga Mangasarjat Gintama

 • This topic has 15 voices and 24 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • #55066
  Padonis
  Participant

  Kuinka moni lukee/on kuullut tai katsoo gintamaa.
  Gintamahan kertoo tästä(kopstattu wikipediasta)

  The story takes place in Edo (known today as Tokyo because of the name change in 1868), Japan, which has been taken over by aliens called Amanto since the late Edo period. The samurai of Japan have fallen, and the Amanto placed a ban on carrying swords in public. The story focuses on an eccentric samurai, Gintoki Sakata, his (partial) apprentice Shinpachi Shimura, and a teenage alien girl: Kagura. All three are "free-lancers" who search for work in order to pay the monthly rent, which usually goes unpaid anyway.

  ja tässä kerrotaanpäähenkilöstä(kopioitu wikipediasta)

  Gintoki Sakata is the main character of the story. He has naturally permed hair or curly hair, which he blames for his lacking love-life. He rides a motor scooter and wields a bokuto(wooden sword), which has "Lake Toya" (洞爺湖 Tōya-ko?) inscribed onto it. His job, as is written on his business card, is a "free-lancer", meaning he’ll take any job for any price. He enjoys reading Shōnen Jump comics and he has a sweet tooth and will go into crazed combat if he does not have his sweets (he has glycosuria).
  In the past, he was a Joi (someone who attempted to overthrow Amanto to protect the government), known as Shiroyasha, or White Demon . The reason Gintoki does not join Kotaro Katsura again to fight the aliens is that he does not like to fight alongside "gloomy terrorists" and doesn’t want to lose anymore friends.

  #55067
  MonkeyDBlade
  Member

  Olen katonnut animea (ja katon vieläkin),mutta mangaa en ole ostanut (köyhä) vaikka monta kertaa on käynyt mielessä.Mutta muuten tosi hyvä sarja ja hauska.Aina kun ooon kattonut niin aina oon saanut nauraa.Nyt kun tulee ripari niin jos siit sais rahaa niin sit vois käydä ostamas pari kirjaa.

  #57675
  shikashi
  Member

  Itse katson animena, olen suunnitellut myös lukevani mangan joskus.
  Harmi, että jaksoja subataan niin hitaasti :S

  #87986
  koskaet
  Member

  Se on jännä, miten vähän Gintama fanit lännessä pitävät ääntä itestään. : D On niitä loppujen lopuksi aika paljon,(mistä vetoa, että täällä foorumillakin..) mutta kaikki tuntuvat vaan kotonaan lukevan/katsovan sarjaa ja joskus muutama kirjottaa jokusen fanfiktionin tai piirtää fanarttia. Livejournal yhteisöönkin tulee hyvänä päivänä jotain 4-5 viestiä, mutta muuten porukka lähinnä keskenään kavereittensa kaa mesessä hehkuttaa. Se on melkone kontrasti johonkin Hetalia fandomiin missä kaikki ja kaikkien äidit katttoo sitä. Mutta se siitä alku höpinästä. Siirrytään aiheeseen, ennenkuin tästä alkujutusta tulee romaani.

  Ite siis juu rakastan tätä sarjaa ihan mielettömästi. Se anime on ainoa, mitä jaksan katsoa väsymättä ja kerralla monta jaksoa putkeen. Varmaan johtuu siitä että se on niin helkkarin hauska. Joskus tosin menee touhu niin kiusallisen naurettavaksi, etten ite myötähäpeältäni pysty kattomaan. ..esimerkiks toi uusin jakso. Sarjana se on loistava. Kuten joku Juutuubissa kerran sanoi, Gintama on hyvä valinta sellaiselle, joka on väsynyt niihin ’haluan tulla vahvemmaksi jotta voin suojella’ +tappelua tappelun perään -shouneneihin joita on allekirjoittaneen mielestä liikaa. Sarjassa vähänkuin todetaan, että joo, Gin-san on vahva mies, auttaa avun tarpeessa olevia, muttei tee siitä niin suurta numeroa vaikka sen puumiekka läpäisee kaiken. Muistaakseni jossain fillerissä demonstroitiinkiin Gintokin haluttomuutta opetella joku uusi erikoisisku sillä miekallaan.. Herraa ei liiemmin kiinnostanut, hän halusi vain nukkua. : D Gintama on varmaan ainoa sarja, jossa fillerit eivät ole rasittavia..fillereitä. Sarja oikeastaan on eräänlainen filleri. Filleri, jossa on hahmokehitystä ja kaikkea muuta hauskaa. Mahtavinta niissä keksityissä on kun ne perustuvat ääninäyttelyyn ja siinä sarjassa on hittosoikoon hyvät ääninäyttelijät. Mikä on aika tärkeää, sillä huumori perustuukin enimmäkseen dialogiin. : D

  Juoni on olematon, mutta koko sarja pyöriikin sellaisen slice of life systeemin ympärillä, mihin ei olisi mahdollistakaan tunkea väliin mitään kauhean uskottavaa. En myöskään muista nähneeni mitään muuta sarjaa jota katsoessani olisin yhtä paljon nauranut tai itkenyt. Nimittäin kun Gintama muuttuu vakavaksi..sillon ei enää naurata. Oma henkilökohtainen suosikkini näistä vakavista miniarceista on Mitsuba arc. Antoi lisäperspektiiviä Okitaan ja Hijikataan rutkasti enemmän.

  asdfghjkl tässä aivokuolleena kaiken kirjoittamisen jälkeen sanon vielä miten paljon rakastan niitä kaikkia hahmoja. PALJON RAKASTAN. Tulisi toinen ylipitkä selostus jos kertoisin keitä kaikkia ja miksi. Oma suosikkini on kummiski mayora-ah-olen-niin-cool-kun-tupakoin-koko-ajan Hijikata. Tykkään myös Gin-sanista. Ja niitten kahden viha-kaveruus-rispekti-kilpailija suhde on niin kiva.

  Että näin..nyt kun tuli topic vastaan.
  …tuli liian pitkä, kiviäkin kiinnostaa eikä kukaan varmana jaksa lukea. =__=

  #88002
  Unita
  Member

  Eeppistä! Vihdoin tännekin ilmestyi Gintama ketju!

  Eipä tästä sarjasta paljoa puhuta ei. Todella sääli kun ottaa huomioon miten poikkeuksellinen sarja kuitenkin on kyseessä. Faneja varmasti on enemmänkin, mutta kyllä Gintaman pitäisi olla vähintään yhtä kuuluisa kuin jokin Naruto tai Bleach. Toisaalta Gintaman huumori on sellaista että joko sitä rakastaa tai vihaa. Olen kuullut usealta suunnalta että animen ensimmäinen jakso käännytti pois randomiutensa takia, mikä kyllä kieltämättä on ymmärrettävää kun esittelyt tehdään vasta seuraavassa jaksossa.

  Siis juu itse lähinnä seuraan sarjaa animen muodossa. Tarkoitus olisi myös jossain vaiheessa alkaa keräämään varsinaista mangaa (ei sitä kuitenkaan suomenneta niin mitä turhaa alkaa odottamaan). Gintama animea on kuitenkin varsin hyvä seurata. Tässä sarjassa filleritkään eivät paljoa haittaa, sillä niitä ei melkein huomaakkaan kun sarjassa ei ole mitään suurta juonta niin kuin muissa shounen sarjoissa. Ainakaan vielä ei ole tullut mitään juonta muistuttavaa vastaan, vaan korkeintaan muutaman jakson pituisia tarina-arkkeja. Minun on hiukan hankala alkaa valitsemaan suosikki-arcia… Ehkä joko Benizakura- tai Itou-arc…

  Lempihahmoni vaihtelee vähän väliä, sillä jokaisesta hahmosta löytyy ajan mittaa omat mahtavuutensa. Okei no Katsura nyt on sellainen kestosuosikki. Tällä hetkellä Madao on pahuksen sympaattinen hahmo (ja FF referenssi oli jotain aivan mahtavaa).

  Jos jotakuta muuten kiinnostaa niin kesän Traconissa olisi vielä tarkoitus pitää Gintama-ryhmäcosplay ja miitata joskus lauantai iltapäivällä (varatkaa paljon aikaa!!).

  #88018
  Kyoka8
  Member

  Gintamastakin on topicci ollut enkä ole huomannut?! Tyhmä minä. Korjaan asian vastaamalla^^’

  Mangaan en ole juurikaan tutustunut, mutta sen verran mitä olen, niin voin sanoa, että pidän animesta enemmän.Siinä huumori toimii paremmin. Mielipiteeni on siis suurimmilta osin animen perusteella. Tutustuin sarjaan alunperin siskoni kautta, joka toisinaan kertoili Gintaman älyvapaita juttuja, jotka kuullostivat niin oudoilta, että oli pakko alkaa katsomaan. Minua myöskin innosti se, kun kuulin, että sarjassa on ’Shinsengumi’.

  Gintama yksinkertaisesti on loistava. Ehdottomasti lempisarjojani. Gintamasta tekee niin hyvän tietysti sen täysin ufo ja ainutlaatuinen huumori. En ole millekään muulle sarjalle nauranut yhtä paljon. Toisinaan melkeinpä kieriskelen lattialla ja meinaan tukehtua nauruun. Jotkut kohdat saavat minut lehahtamaan ihan punaiseksi, mutta silti vain ei voi olla nauramatta. (Muistelen erästä tarinaa, jossa Gin-san ja kumppanit olivat partureina) Jokainen vähänkään shounen-sarjoja katsellut/lukenut saa varmasti Gintamasta paljon irti.

  Gintaman huumori on tosiaankin todella hahmovaraista ja olen kiintynyt todella syvästi kuhunkin hahmoon. Gintamassa ei taida olla kyllä ketään täysjärkiseksi lueteltavaa tyyppiä. Kaikilla on omat kummallisuutensa. Ja kuten koskaet mainitsi, niin Gintamassa on todella hyvät ääninäyttelijät, jotka sopivat kullekin hahmolle. (Tuntuu hölmöltä kun koko viesti menee turhaksi kehumiseksi ja hehkutukseksi) Lempihahmoni ovat Zura ja Okita. Aika omalaatuiset tapaukset, ja heidän seiyuunsa ovat suosikkejani jo entuudestaan. (Kunpa OkiKagu ficcejä olisi enemmän *huokaus*) Hahmo josta taas en pidä on Otsuu-chan. Hänestä ollaan tarkoituksella tehty niin teennäinen ja typerä, kuin vain voi. Ne kappaleet ovat ärsyttävyydessään aivan omaa luokkaansa.

  Gintama ei kyllä tosiaankaan ole tänne Suomeen päin tulossa, ainakaan näiltä näkymin. Gintaman ainoana miinuksena kun voisi pitää minusta sitä, että joitakin asioita ei voi ymmärtää, tai niissä ei näe mitään hauskaa, ellei ole japanilainen. Se on kuitenkin pikku juttu.

  Arceista suosikkini ovat Kyuubei-arc, jossa oli paljon tappelua, Mitsuba-arc, joka teki Sougosta paljon moniulotteisemman hahmon ja Itou-arc, jossa oli Tosshi ja muuta hauskaa Shinsengumi sähläystä. Mutta parhaita ovat kuitenkin ne ihan random-kohellus jaksot.

  Kuten jo edellä mainitsinkin niin olen ollut kiinnostunut Shinsengumista jo jonkin aikaa. Siihen innosti mm. Peace Maker ja Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto, joissa alkuperäinen Shinsengumi esiintyy. Alkuperäiset hehkilöt olivat siis tutut, joten oli aika mielenkiintoista tutustua Gintaman Shinsengumiin.

  Minäkin tosiaan olisin kuvitellut, että Gintama olisi suositumpi kuin se on. Mutta eipä tuo minua sinänsä haittaa, oikeastaan hyvä näin. On oikeastaan jonkin asteinen ihme, että Gintama ei ole joutunut pahimman hypetyksen kohteeksi, jos verrataan vaikkapa Hetaliaan, joka ei oikeasti edes ole kovinkaan hauska.

  #88057
  Neko5
  Member

  Sarjaa on jonkun verran tullut katsottua animena ja pakko sanoa että on mielettömän hauska. ^^ Hahmot on realistisia ja vitsitkin on arkielämästä. Juonen sisällöllinen puute häiritsee hieman, mutta välillä on kyllä kiva vain katsoa random hillumista ilman järkevämpää päämäärää jaksossa. XD Lempihahmoja jos sanoisin niin olen kiintynyt Katsuran "hölmöyteen". Niin suloinen kun mies yrittää olla cool ja rauhallinen, mutta aina kuitenkin liittyy Gintokin älynväläyksiin. XD Tai toteuttaa omiaan….

  #88140
  Shoe
  Member

  Miten minusta tuntuu, että aina kun minä aloitan seuraamaan uutta sarjaa, sille löytyykin yllättävästi muita faneja?
  Gintamaa en ole tähän päivään mennessä katsonut animena kuin jotain viisitoista jaksoa, joten en ole kovin kärryillä vielä. Juoni on kaikesta huolimatta vähän epäselvä, mutta hauska sarja ainakin on. Saa kunnon naurut. Minusta Gintamassa on oikeasti hauskaa huumoria, johon en ole vielä kerennyt edes kyllästyä tai saanut tarpeekseni.

  Mangaa en ole lukenut tähän mennessä sivuakaan, mutta kai senkin aika koittaa joku päivä. Animena enemmänkin seuraan, minusta on vain mukavampaa katsoa animea kuin lukea mangaa, tietyllä tasolla siis.

  Tämä on juuri yksi parhaimpia sarjoja joita seuraan, vaikka en olekaan seurannut tätä kauaa. Hahmot ovat mahtavia, kukaan ei ole selväjärkinen, kaikki ovat jollain tasolla seinähulluja. Ehdoton suosikkini on Gintoki, kuten sen varmaan avasta huomaa.

  Olen lievästi yllättynyt, etten ole aiemmin törmännyt ainakaan täällä sangatsulassa Gintama-faneihin. Minusta on tavallaan hyvä, ettei Gintamaa hehkuteta joka nurkan takana, ja ole juuri tällainen "massasarja". Ja massasarjalla tarkoitan sitä, että joka toinen tyyppi seuraisi tätä sarjaa, kuten jotain Hetaliaa ja One Pieceä. Vähän aiheesta poiketen tuosta Hetaliasta; kerran luin Hetaliaa mangana, koska oletin sen olevan hauska, niinkuin siitä oli puhuttu. Petyin melkoisesti, koska vaikka ymmärsinkin, mistä puhuttiin, minua ei vain naurattanut. Ehkä vika on minussa.. olen melko varma, että Gintama pysyy melko kauan yhtenä suosikkisarjanani mahtavan, oikeasti hauskan huumorinsa ansiosta. Aika löysää tekstiä, mutta halusinpa vain kirjoittaa vähän omaa näkemystä..

  #89735
  juha90
  Participant

  Gintama on tosiaan hyvä sarja, joka erottuu massasta hämärähkön huumorinsa ja erikoisen miljöönsä ansiosta. Sarja sisältää paljon dialogia, jota seuratessa alkaa väkisin miettimään, onko Sorachi tai animentekijät nauttineet jotain outoa. Koheltaminen menee kieltämättä joskus vähän överiksi, mutta enimmäkseen mopo pysyy käsissä. Ja ei, tähän ei liittynyt piilovitsiä koskien Gintokin mopoa.

  Parhaita kohtia ovat ainakin Gintokin epätoivoinen yritys ostaa tuuletin ja Yagyuu- arcissa tapahtunut vessapaperin loppuminen kesken taistelun.

  Ai niin, vielä asiaa koskien tarinan vakavampia sävyjä. Sarjan perusjuonessa on minusta aika selkeät viittaukset länsimaiden 1800- luvulla harjoittamaan imperialismiin, kuin myös meiji- restauraatioon ja siitä seuranneeseen samurailuokan lakkauttamiseen Japanissa. Tietenkin historiaa on muovailtu hieman, oikeastihan shoguni menetti kaiken valtansa ja Shinsengumikin kohtasi loppunsa, eikä Japania koskaan vallattu, mutta itse näkisin, että Sorachi on halunnut kertoa epäsuorasti näistä tapahtumista, tietenkin rivien välistä ja huumorilla höystettynä.

  #89746
  Arisa94
  Member

  Mä rakastan Gintamaa!! xD Animena ja mangana!! Gintoki on just ihana! X3 Oon kattonu animesta suurimman osan ja mangaakin lukenu, mutta mä rakastan Gintaman anime sen takii enemmän, koska siinä huumori pääsee paremmin oikeuksiinsa. Ääninäyttelijät on legendoja Gintamassa! Hahmotkin on niin persoonallisia!

  Tiesittekö muuten, että Gintamasta on tulossa leffa? O.O katoin trailerin just, mutta Gintokin kommentoi sitä traileria, että se on yks iso feikki. Sitten tuli paljon lisää jengiä, Shinpachi huutaa kurkku suorana jne… Tunnette kuvion. Toivottavasti se leffa joka tapauksessa tulee O.o. Se kertoo nimittäin siitä, kun Amantot saapuivat maahan. Tahtoo nähdä>w<!! Pultoista tuntia pelkkää mättöä! Gintaman taistelut rulee!!!!

  #89757
  Kyoka8
  Member

  Kyllä, Gintamasta tosiaan on tulossa elokuva. Jossain aikaisemmassa jaksossa mainostettiin elokuvaa, mutta se oli kyllä ihan 100% pilailua, mutta nyt se siis on oikeasti tulossa. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin se on Benizakura-arc, josta vain tehdään elokuvaversio.

  #89906
  Unita
  Member

  Arisa puhuu varmaan siitä Shiroyasha trailerista joka tosiaan on pelkkä feikki. Shiroyashan sijaan Benizakura arcista tosiaan tehdään leffa. Muutamia uusia kohtauksiakin vissiin tullaan näkemään.

  Alla on Youtube linkki uusimpaan traileriin. Sitä ei tosin kannata katsoa jos ei ole vähintään Benizakuraa nähnyt. Mukana näkyy myös Kamui, joten kannattaa varmaan katsoa samantien Yoshiwara arc myös.

  http://www.youtube.com/watch?v=2-_hdPxodP4

  #89918
  son joku
  Member

  Itse olen katsonut melkein kaikki anime jaksot ja on muuten aivan mahtava sarja ! Melkeinpä joka jaksossa saa hyvät naurut 🙂

  #95101
  Saso
  Member

  Viimein huomasin tämän ihanan topicin! Kiitos tästä topicista! Noh, oon katsonut animea. Mangaa haluaisin ostaa, mut eipä oo tullut mahdollisuutta. Tosi hyvää huumoria. Hahmot ovat lostavia ja monien ääni on ihana esim. Hijikatan. Lempi hahmot:

  Kagura
  Niin ihastuttava tyttö! Kova syömään ja muutenkin kivan oloinen. Heti kun näin Kaguran ajattelin, tuo on todella hyvä ja muutenkin naurettava. Suuri plussa hänessä on ettei hän ole avuton. Paritan Kaguraa Takasugille ja Hijikatalle, koska kumpikin pari on söpö!

  Hijikata
  Niin miehekäs ja ihana ääni! Ammatti on ihan kiva ja mahtavia tovereita hänellä. Vaikka hän onkin Kaguraa selvästi vanhempi, nämä kaksi ovat suloinen pari. Ulkonäkö on mun mieleen.

  Takasugi
  Aivan ihana! Ulkonäkö, ääni ja Takasugi kokonaisuudessaan on ihanaa! Paritan häntä Kaguralle myös siksi, että tämä on suloinen pari. Ikä ero on kyllä suuuuuri, mut ei se mua estä. Takasugi on loistava!

  Gintoki, Katsura ja Elizabeth ovat myös mun makuun, mut en jaksa ruveta väsäämään niitä tähän.

  #102226
  Jugger
  Member

  Gintama on kyllä yks parhaimmista mangoista koskaan ei vaan ole mitään niin hauskaa. Ainut joka pääsee lähelle on Sket dance sekin johtuu siitä et sen tekijä on Hideaki Sorachi entinen avustaja/assistentti tai no mikä onkaan titteli suomeks.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti