Gon

Home Forums Manga Mangasarjat Gon

 • This topic has 4 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #49797
  Padonis
  Participant

  Gon on pieni fiktiivinen dinosaurus, joka seikkailee japanilaisessa sarjakuvassa jonka on luonut Masashi Tanaka. Sarjakuva on piirretty realistisella piirrostyylillä ja se on toteutettu ilman kirjoitettua puhetta sekä ääniefektejä. Vuonna 1998 manga saavutti Excellence Prize -palkinnon Japan Media Arts Festival -tapahtumassa.

  Gonin seikkailut perustuvat luontoon liittyviin hauskoihin oivalluksiin. Sarjakuvassa on vain vähän jatkuvuutta eri osien välillä, sillä Gon seikkailee yksittäisissä tarinoissa eri maanosissa niille tyypillisissä luonto-olosuhteissa. Gon esitetään yleensä helposti suuttuvana, mutta hyväsydämisenä olentona, joka auttaa eläinystäviään pulassa ja taistelee viholliseläimiä vastaan.

  Masashi Tanaka sanoi: "Tämä sarja ei sisällä dialogia tai onomatopoeettisia merkkejä. Minulta kysytään aina miksi olen valinnut niin. Alussa en ajatellut että äänet olisivat tarpeellisia. Sarjakuvassa (mangassa) ei pitäisi olla kielioppia. Mielestäni on myös outoa antaa eläimille ihmisten kieli ja laittaa ne puhumaan. Päätin piirtää Goniin jotain mikä oli mielenkiintoisempaa kuin mikään mitä voisit kuvailla sanoin. Sarjakuvalla on silti suurta potentiaalia mitä ei esiinny muussa mediassa. Aion vielä kehittää sarjakuvailmaisuani."

  Gon on ainoa sukupuutolta selvinnyt dinosaurus. Gonin edustamaa tarkkaa dinosauruslajia ei ole määritelty. Gon on kaikkiruokainen ja hänellä on hyvä ruokahalu. Hänellä on pieneen kokoon suhteutettuna valtavat lihasvoimat; hän esimerkiksi pystyy kannattelemaan suussaan täysikasvuista afrikkannorsua. Gonin suomupeite on melkein läpäisemätön; sitä ei pysty lävistämään edes suurten saalistajien hampaat. Hänen älykkyytensä vaihtelee tarinoiden välillä; välillä Gon ei huomaa viikkoihin päänsä päällä olevaa linnunpesää, välillä hän voi ovelasti huijata leijonan hoitamaan saalistuksen puolestaan.

  Pelissä Tekken 3 Gon on tulenkestävä ja pystyy sylkemään tulipalloja ja hyökkäämään myrkkykaasulla. Gon päästelee lintua ja rääkymistä muistuttavia ääniä.
  lähde: wikipedia ja sori jos tuli liian pitkäks mut ainaki tiedätte mistä puhutaan

  #49798
  Padonis
  Participant

  Ite tykkään Gon:ista se on hyvin piirretty,hauska ja HALPA(fantasiapeleis 6€)

  mitä te ootte mieltä??

  #49918
  Blackbeard
  Participant

  Hieno sarja, lyhyehkö, todella hauska, ei lainkaan luettavaa, ja kerta kaikkiaan upeaa katseltavaa. Koko sarja luettu n. vuosi sitten, ja pidin todella. Suosittelen hankkimaan jo pelkästään piirrosten takia, Gonin eläin ystävät ovat upeita ja erityisesti taustat ovat henkeä salpaavia. Aivan mahtava teos ja mieletäni melko aliarvostettu, ansaitsisi enemmän huomioita ^^

  #80448
  Lambo
  Member

  Lueskelin tuon ensimmäisen pokkarin tuossa aikaa sitten ja täytyy sanoa, että yllättys kuinka huono sarja oli. Olin ehkä odotukset asettanut liian korkealle etukäteen ja tuli sitten ryminällä ne alas. Sarja ei jotenkaan sopinut ollenkaan itseni makuun ja tuntui todella tylsältä. Puhumaton dino, joka syö ja seikkailee. No, täysin en voi tuomita, koska en ole enempään kuin yhden pokkarin lukenut, mutta en usko, että ainakaan näillä näkymin edes enempää luen.

  #81864
  Afro-ninja
  Member

  Jonkun osan joskus löysin jostai kirjastosta ja luin. Kiintoisa ja upeaa katseltava oli. Gonhan esiintyy myös jossain tekkenissä (ekä tekken 3:ssa)

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.