Gunnm (Battle Angel Alita)

Home Forums Manga Mangasarjat Gunnm (Battle Angel Alita)

 • This topic has 6 voices and 9 replies.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #115344
  IronMaiden
  Member

  En löytänyt tästä sarjasta vielä ketjua, pahoittelen, jos sellainen oli jo.
  Sarja taitaa olla aika harvinainen ja epätunnetu Suomessa, mutta uskon kyllä jo muidenkin löytäneen sen.

  Eli Yukito Kishiron manga Gunnm(1991) on scifi/toiminta aiheinen manga joka kertoo synkästä tulevaisuudesta.
  Mangan päähenkilö on uudelleen herätetty kyborgityttö, jonka hänet löytänyt ja korjannut kyberneetikko Ido Daisuke nimeää Gallyksi.
  Tarinassa Gally ehtii kaikkien yhdeksän osan aikana tehdä monenlaista niin tavallisesta rakastuneesta tytöstä (osa 2) motorballpelaajaan (osat 3-4) ja tuned-agenttiin (osat 6-9).

  Sarja on erittäin raaka, ensimmäinen pää räjähtää jo sivulla 15. Roiskuvia aivoja tai muita yksityiskohtia ei ole säästelty. Myös graafinen toteutus on erittäin onnistunut, taistelukohtaukset ovat selkeitä ilman liikoja äänitehosteita ja vauhtiviivoja sotkemassa kokonaisuutta. Hahmot ovat omaperäisiä ja kauniisti piirrettyjä, myös kansikuviin todella on panostettu. Juonikin, sitten kun siitä saa otteen, on lukemisen arvoinen! Gunnm on kaikella tapaa hieno manga monien muiden joukossa.

  Siis. Onko täällä muita tämän mangan lukeneita, tai siitä pitäviä?
  Jos, niin kertokaa, mistä pidätte siinä, lempihahmonne ja miksi.
  Omasta mielestäni Gally on paras. Hän on helposti ymmärrettävä hahmo, epätäydellisyydessään ja jatkuvissa virheissään. Suloinen ulkonäkö ja jätkämäinen luonne ovat kiva yhdistelmä.

  Suosittelen tätä niille, jotka pitävät scifistä ja toiminnasta!

  #115345
  Blackbeard
  Participant

  Tämä on niistä yksi niistä harvoista sci-fi sarjoista, joista todellakin pidin. Taiteen tyyli sopii hienosti tähän karuun dystopiseen maailmannäkemykseen, ja kuten mainittu ylempänä, väkivalta on graafisesti kauniin kauhistuttavaa. Tarinallisesti myös mestariteos. Gallyn kasvaminen persoonana on mielenkiintoista luotettavaa, ja paikoittain erittäin koskettavaa. Vaikka arcit tuntuvatkin hieman erillisiltä toisistaan, se ei ainakaan minua haitannut. Sanomaa ja teemaa löytyy kyllä yllin kyllin, ja varsinkin lopun paljastukset herättävät ajatuksia kehityksen suunnasta.

  Jotain kritisoitavaakin on, kuten mangaka on itsekin myöntänyt, hän oli vähän aikaa selkeästi hukassa sen kanssa mitä halusi tarinalla tehdä. Loppu tuntui hieman pakotetulta, siellä oli pari hienoa ajatusta, mutta kokonaisuutta ei oltu mietitty täysin loppuun. Itseasiassa, kun juuri tsekkasin wikipediasta, niin Yukito Kishiro oli kipeänä kirjoittaessaan sarjan loppua, eikä ollut itse tyytyväinen siihen. Pitäisi varmaankin lukea Gunnm: Last Order, Kishiron myöhemmin tekemä "jatko-osa" joka on pikemminkin myöhemmällä ajalla mietitty tehty jatko edellisen loptuksen tilalle.

  Lempihahmoni ovat Gally ja Desty Nova. Desty Nova on nerokkaassa hulluudessaan pohjimmiltaan sympaattinen hahmo, vaikka sitä on vaikea nähdä kieron hullun tiedemiehen pinnan alta. Jotenkin Novan hulluus tuntuu liki täydellisesti toteutetulta, ja herra onkin hullu tiedemies kategoriassa ehdoton suosikki hahmoni ikinä.

  Saako olla vanukasta?

  #115840
  Lisko
  Member

  GUNNMin olen ostanut kokonaan suomenkielisenä hyllyyn Kirjatorin ja Akateemisen kirjakaupan alennuksista. Kahden euron kappalehintaan. Yleensä ottaen Gunnm on hieno lisä suomen mangamarkkinoille, peukut puniksen taannoiselle päättökselle tuoda sarja suomeen =D

  Taide on ällistyttävää, ja sopii erittäin hyvin tähän karuun tarinaan. Taide myös onnistuu täysin eläytymään tarinaan, ja lisäämään hohtoa, jota sarja tulvii. Taistelukohtauksien, hahmojen ja elottomien asioiden paperille tallentoiminen, onnistuu Kishirolta loistavasti. Ruudut ovat helppolukuisia ja erittäin näyttäviä samaan aikaan. Kishiro on onnistunut hienosti karsimaan ylimääräiset erikoisefektit pois, silti tekemättä sarjasta kömpelön näköistä. Taiteen omanlaisuuskin on hieno asia, ja tekee kunniaa sarjalle.

  Tarina on hienosti toteutettu, ja kertoo hienon kertomuksen, loistavilla teemoilla maustettuna. Omana lempi kohtana sarjassa Motor Ball osio.

  Last Orderiin en ole ottanut wikipediaa lähempää tuttavuutta. Johtuen kalliista hinnasta, ja epävarmuudesta onko jatko-osa hyvä. Ostopäätöksen epävarmuuteen myös vaikuttaa, että löytyy muitakin englanniksi ostettavia sarjoja, melko liuta jo. Jos käytettynä löytyisi sopuhintaan, ehkä, ehkä ei…

  #115847
  Jugger
  Member

  On se jatko osa hyvä mutta aika erillainen ja varmuutta ei oikein oon jatkuuko se 100 luvun jälkeen.

  #117448
  Lisko
  Member

  Cameron aikoo edelleen ohjata Battle Angel Alitan.

  Neljään ensimmäiseen osaan pohjautuva, ja keskittyy motorball-osioon. Cameronilta leffoja en ole nähnyt kuin Terminator ykkösen ja Titanicin, mutta kovin ylistetään herraa. Ottaen myös huomioon, että lempi osiooni sarjasta keskitytään, tämä voisi onnistuakin miellyttämään. Suomen elokuvalevitykseen päästessä käytävä katsomassa.

  Hemmetin Avatar-trilogia… =D

  #117460
  Jugger
  Member

  Antaa Cameronin käyttää aikaa tähän saadaan niin saadaan luultavasti onnistunut manga hollywood käännös

  #117462
  mimeko
  Participant

  Minulla on vähän jakautunut mielipide Gunnmista. Tutustuin siihen silloin kun suomeksi alettiin julkaista ja luinkin silloin aika pitkälle, ehkä loppuunkin, en muista. Ensimmäinen osa on myös omassa hyllyssä. Tykkäsin sarjasta todella paljon – hahmot, juoni, oikeastaan vähän kaikki tuntui oikein mainiosti toteutetulta (tai no, huumori ei aina iskenyt mutta se on pikkuseikka ja minulla muutenkin yleinen ongelma) ja edelleen lueskelen tuota ykköspokkaria aina välillä uudestaan ja joka kerta mietin, että pitääpä ostaa lisää tai ainakin lukea sarja uusiksi, mutta jostain tuntemattomasta syystä se vaan aina jää. Ihan hävettää. Piirostyyli miellyttää kovasti – ei sen tyylistä mistä yleensä pidän, mutta jotenkin ihanan yksityiskohtaista, fiilistä tukevaa ja se tussaustyyli ja rasterien käyttö! Gunnmin tussaus on ihan omaa luokkaansa, kokonaisuutena yksi kauneimpia mitä on tullut vastaan.

  Paljon muuta kommentoitavaa ei sitten valitettavasti olekkaan koska en muista enää yksityiskohtia juonesta sun muusta. Valitettavasti. Ajattelin alunperin vastailla tähän ketjuun vasta kun olen saanut luettua uusiksi, mutta… Let’s face it, siinä voi kestää.

  Ja Gunnm elokuva? Olen passiivisesti seurannut tuon projektin etenemistä sen ensimaininnasta lähtien, odotan nimittäin mielenkiinnolla. Vaikkei Cameron kuulu suosikkeihini, niin eihän äijän menestystä oikein voi kiistääkkään. Ylipäätään Gunnmista on aina jäänyt minulle sellainen fiilis, että jos vaan saadaan hyvät, rooleihinsa sopivat näyttelijät, ylipäätään mielenkiintoisia tyyppejä mukaan tuotantoon ja jollain mystisellä tavalla se Gunnmin upea miljöö kohdalleen niin tämä voisi oikeastaan taipua pirun hyväksikin jenkkileffaksi.

  #117464
  Blackbeard
  Participant

  Siinä vaiheessa, kun Avatar ei osoittaunutkaan flopiksi, vaan päin vastoin, heitin jo pyyhkeen kehään Cameronin ohjaaman Alitan suhteen. Jatko-osat Avatarille kun olivat selviö. Ei sillä, että Cameron olisi mitenkään suosikkini, mutta kyllähän sen elokuvia osaa tehdä. Erityisesti visuaalisia. Yksi niistä asioista joissa GUNNM on minuun vedonnut, on miljöö, taustalla tapahtuva kaupungin kuhina kaiken maailman otuksineen. Tulee Cameronin käsittelyssä varmasti näyttämään komealta. Ja kuten Mimeko sanoi, GUNNMissa on lähdemateriaalina ainekset aivan erinomaiseen elokuvaan. Siellä on se romanssikin, jonka ympärille Cameron tarinsa yleensä tykkää rakentaa.

  Mutta kirjat 1-4? Buhuu, ei Fogiaa ja aika minimalistisesti Desty Novaa 🙁

  #117479
  Devilman
  Member

  Joo, Cameron ei ole mikään huono valinta GUNNM-leffan ohjaksiin, mutta vaikka visuaalisen puolen ei liene syytä pettävän, niin miten käy tarinan, kun vain neljä ekaa kirjaa ovat materiaalina. Tarkoitan, että ettei nyt vaan menisi aivottomaksi mätöksi, vaan että siinä olisi samaa syvällisyyttä kuin mangassakin.

  #117603
  Jugger
  Member

  maaliskuussa last oder jatkuu

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.