Hajime no Ippo

Home Forums Manga Mangasarjat Hajime no Ippo

 • This topic has 6 voices and 6 replies.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #50761
  Devilman
  Member

  Tämä George Morikawan nyrkkeilysarja on ilmestynyt Shoonen Magazinessa jo sellaiset 20 vuotta (kirjoja on tullut 87), eikä loppua liene näkyvissä. 2000-2002 tehtiin 76-jaksoinen anime, jota seurasivat yksi OVA sekä mangaan pohjautuva elokuva ja tänä vuonna on alkanut viimein uusi anime, Hajime no Ippo: New Challenger.

  Tarina menee tähän viisiin: Ippo Makunouchi on täydellinen heittopussi, jolla ei juuri kavereita ole. Umezawa-niminen kiusaaja "alaisineen" piinaa Ippoa tuon tuosta, tietäen, ettei tästä ole asettumaan poikkiteloin. Kun Umezawa sitten eräänä päivänä kavereineen on pieksemässä Ippo-parkaa, paikalle sattunut nyrkkeilijä ja tosiäijä Mamoru Takamura pelastaa hänet. Ippo tulee tajuihinsa Kamogawan nyrkkeilysalilla ja tapaa Takamuran sekä muita nyrkkeilijöitä, kuten sarjan päähenkilöihin kuuluvat Aoki ja Kimura, sekä tulevan kilpailijansa, Ichiroo Miyatan. Nyhverö-Ippo päättää miehistyä ja alkaa nyrkkeilemään itsekin. Helppoa se ei kuitenkaan säikylle ja väkivaltaa karttavalle Ippolle ole, eivätkä ankaran valmentajan, äksyn vanhan Kamogawan ukon, treenimetodit aina tunne armoa. Silti Ippo alkaa hitaasti kehittyä ja ennen kuin sitä oikeastaan huomaakaan, on hän jo kehässä hämmästyttämässä yleisön taidoillaan ja kestävyydellään.

  Ippo on loistava kasvutarina, vaikka se kasvu (noin niinkuin lihasmassan osalta) tapahtuu liiankin nopeasti ollakseen realismin kanssa missään tekemisissä. Kahden ottelijan mättäessä toisiaan turpaan kehässä yleisön mylviessä molemmista oppii aina jotain viihtymisen ohella. Huumori kuuluu myös sarjan vahvoihin puoliin, sillä kovin monesta muusta nykypäivän manga/anime-tarjonnasta poiketen se on ihan oikeasti hyvää. Ihmissuhdesopasta pitävätkin voivat saada Ipposta paljon irti, sillä päähenkilömme ja hänen ihastuksensa, Kumi Mashiban, kehittyvän suhteen seuraaminen on todella antoisaa kaikessa hauskuudessaan ja koskettavuudessaan.

  #50767
  eerol
  Participant

  Juu ajattelin aloittaa lukemisen ku vaikutti kiinnostavalta, mutta sitten katsoin chapujen määrää: 849, ja ajattelin että ei mul riitä ny aika tähä. Muute toistaako tarina itteään paljonkin? Ku tost chapumääräst nyrkkeilymangassa niin uskois 😕 . Ehkä alan lukee sitte joskus….

  #50783
  kettu
  Member

  Kerrassaan loistava sarja, One Piecen ohella tämän hetken ylivoimainen suosikkisarja meikäläisellä.
  Tutustuin joskus viime syksynä sarjaan ja nyt olen mangana lukenut koko sarjan, sekä animena katsonut new challengeriin asti kaikki jaksot ja siitä nyt 12 jaksoa.

  Hahmoista on saatu tehtyä värikkäitä ja mukana on ihmistyyppejä laidasta laitaan. Ippon hieman nyhverölle luonteelle onkin sopivasti vastapainona Takamuran räiskyvä persoona. Treenit ja otteluun valmistautumiset on myös erittäin mielenkiintoisia ja huumori on todella hyvää. Ippon ja muiden Kamogawan nyrkkeiliöiden ihmissuhdekuviot on mukavaa vastapainoa itse nyrkkeilylle.

  Morikawan nyrkkeily tietous on todella kunnioitettavaa. Sarjaa seuraamalla oppii paljon nyrkkeilystä, myös siitä mitä nyrkkeilijä joutuu käymään läpi otteluun valmistautuessa, painonpudotukset ym. Mielenkiintoisia ovat myös viittaukset oikean elämän nyrkkeilijöihin ja oikeilta nyrkkeilijöiltä lainatut tekniikat, joita on tietysti usein väritetty hieman räväkämpään suuntaan, kuten nyt vaikka dempsey roll.

  #50828
  Devilman
  Member

  eerol wrote:

  Muute toistaako tarina itteään paljonkin? Ku tost chapumääräst nyrkkeilymangassa niin uskois 😕 . Ehkä alan lukee sitte joskus….

  Toistaahan se sinänsä samaa kaavaa, eli seurataan Ippon ja muiden hahmojen otteluita loputtomiin asti. Mutta ottelut osaavat olla kerta toisensa jälkeen henkeäsalpaavan jännittäviä ja usein yllättäviäkin. Lisäksi sarja on todella nopealukuista etenkin nyrkkeilymatseissa, kun ruudut ovat isoja ja tekstiä vähän. Ja kun on kyse niin hyvästä ja vetävästä tarinasta, kuin Ippossa on, niin voi olla, että tuo yli 800:n kappaleen lukumäärä tuntuu mahdollisesti liian vähäiseltä, kun päässyt lukemisen makuun.

  #93912
  Bastardo
  Member

  nythän kirjoja on 91 ja lukuja 878 oon lukenut ne kaikki ja animetkin on tullu katottua. kyllä on vähän yksitoikkoista mutta ottelut ja ippon&kumin romanssi saavat sen tunteen katoamaan.huumori on hauskaa eikä mitään pakkopullaa ja tää on myös loistava kasvutarina.muistaakseni ippo oli aluksi 16 ja nyt on jo 22(mutta vielä kokematon rakkaus asioissa.)

  #93945
  Rege
  Member

  Aika legenda tämäkin, kun mangaakin noin paljon. Ei, en ole seurannut pahemmin. Tämä on taas minun kohdallani niitä urheilumangoja joissa vaan huumori kiinnostaa, toisaalta ei ole ihme kun olen niin kakara ja likka vielä : D.
  Ainoa asia jonka tästä muistan on se, kun Takamura tappeli karhun kanssa, mutta jätti sen eloon pentujen vuoksi. Kuitenkin sitten se yks ukko ampu sen ja Takamura kyyneleissään söi karhun. :"D

  #93978
  shiRO
  Member

  Tosiaankin hyvä sarja, yksi suosikeistani. Tutustuin sarjaan animen kautta, josta jatkoin sitten mangaan. Tuskin olisin ikinä muuten koskenutkaan sarjaan, alkupään luvut kun ovat piirtotyyliltään niin karmaisevia. Aluksi luulin myös ettei nyrkkeily voisi mitenkään kiinnostaa minua, mutta ensimmäisen jakson jälkeen huomasin olleeni pahasti väärässä. Tässä sarjassa on lisäksi poikkeuksellisesti niin, että anime on monilta osin mangaa parempi. Varsinkin ottelut ovat audiovisuaalisesti vakuuttavia, ja kun Inner Light alkaa soimaan oikeassa kohdassa, on tunnelma taattu.

  Lukujen suuri määrähän tässä varmasti aloittamista harkitsevia hirvittää. En suosittelekaan tätä sellaisille, joiden lukutahti on kovin nopea: tällöin huomaa helposti, miten itseään toistava sarja loppujen lopuksi on. Sarja ei vaikuta vielä päättyvän moneen vuoteen, joten tässä saakin odotella mitä uutta vielä saadaan keksittyä.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.