Harper’s Island

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Harper’s Island

 • This topic has 6 voices and 9 replies.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #85149
  Dents
  Participant

  Eli tätähän tulee neloselta. Siis tässä on muistaakseni hääseurue, jonka jäseniä aletaan kuitenkin murhaamaan mystisesti. Minua kiinnostaisi tietää enenmmän, kun kuulostaa niin kiinnostavalta.

  #85158
  mimeko
  Participant

  Sääli, että uusia aiheita alottaessa ei voida kirjoittaa kunnollista aloitusviestiä… Vaan minkäs teet, pystyn minäkin sen hoitamaan.

  Harper’s Island

  Käsikirjoittaja&tuottaja: Ari Schlossberg
  Näyttelijät: imdb.com
  Tähän mennessä ilmestynyt: 1 tuotantokausi eli 13 jaksoa
  Jakson kesto: 40 min
  Ensiesitys CBS:llä: Kevät 2009

  Kyseessä on siis amerikkalainen kauhu-/jännityssarja, joka on kuvattu Vancouverin edustalla olevalla Bowen Islandilla. Henry Dunn ja Trish Wellington ovat menossa naimisiin Harper’s Island-nimisellä lomasaarella ja häihin on kutsuttu heidän ystäviään ja sukulaisiaan. Samaisella saarella John Wakefield murhasi seitsemän vuotta aiemmin kuusi asukasta. Saaren sheriffi Charlie Mills, jonka vaimo oli yksi uhreista, ampui lopulta Wakefieldin ja lopetti surmatyöt.
  Kauhujen loputtua Sheriffi lähetti tyttärensä Abbyn mantereelle asumaan, ja nämä kaksi tapaavat ensi kertaa murhien jälkeen kun Abby palaa saarelle osana hääseuruetta.
  Joka jaksossa joku hääseurueesta – ja silloin tällöin myös joku saaren asukas – tapetaan ja murhat alkavat vähitellen kytkeytyä seitsemän vuoden takaisiin tapahtumiin.

  Itse pidin miellyttävänä pikku yksityiskohtana sitä, että näyttelijät saivat aina tietää oman roolihahmonsa kuolemasta vasta kun saivat käsikirjoituksen käsiinsä. Ainoa näyttelijä, jonka tiesi ennalta sopimuksensa pituuden, oli Richard Burgi (Thomas Wellington).

  #85179
  Hant
  Participant

  mimeko wrote:

  tse pidin miellyttävänä pikku yksityiskohtana sitä, että näyttelijät saivat aina tietää oman roolihahmonsa kuolemasta vasta kun saivat käsikirjoituksen käsiinsä. Ainoa näyttelijä, jonka tiesi ennalta sopimuksensa pituuden, oli Richard Burgi (Thomas Wellington).

  Oho, tuohan on vänkä käänne, ajattelin jo mielessäni jonkun näyttelijöistä lukemasta käsikirjoitusta: "Voi ei, nyt on sitten minun vuoroni kuolla! D-: "

  On tullut sarjaa seurattua, ihan hyvä jos ei ota liian vakavasti. Sellainen viihdyttävä, ei mitenkään liian älykäs tai nokkela mutta ei liian lattea kuitenkaan. Tarkemmin sanottuna olen katsonut (muistaakseni) kaikki jaksot.

  #85184
  Blackbeard
  Participant

  Voit hitsit, viimeisin jakso oli lattea. Perinteistä teinikauhe logiikkaa. Tussarin kanssa pakoon, kun hullu murhamies kävelee ovesta sisään. Ja jätetään kaveri voiveitsen kanssa puolustamaan. Ja toi Calekin… Miksi hitossa sen piti randomilla tussautella kauaksi metikköön, kun oli voinu paeta sillalle, ja ampua sitten suoraan kun Wakefield olisi ollut varmasti luodin edessä.

  #85247
  Ni-chan
  Member

  Ihan mielenkiinnosta aloin katsoa Harper’s Islandia, luulin oikein kunnon kauhusarjaksi eikä pelkästään tuommoiseksi murhasarjaksi (siitä nelosen ennakkomainoksesta saikin paljon irti.. -_-) mutta ei se sitten mitään, selvisi siinä ekaa jaksoa katsottaessa missä mennään.
  Oli kiva käyttää omia "salapoliisin taitoja" ja pähkäillä, kuka se murhaaja on. Aluksi epäilin Hunteria (en tiedä oikeastaan miksi, ehkä "nimi oli enne") mutta se kuoli.

  Petyin ERITTÄIN pahasti, kun paikalle pöllähtikin Wakefield joka ei sitten ollutkaan kuollut, ja seriffillekään ei tullut siinä missään vaiheessa mieleen kertoa kenellekään, että Wakefieldin haudassa onkin jonkun random tyypin ruumis ja Wakefield on sitten näinollen todennäköisesti hengissä.

  Oli surkeaa eilen kun Cal ja se-nainen-jonka-nimeä-en-nyt-muista kuoli. Kun Wakefield tappoi Calin, minä melkein itkin. Siinä justiin olin iloinnut, että nyt se nainen löytyi ja Cal kosi sitä ja ne pääsee karkuun ja menee naimisiin mantereella ja elää onnellisina elämänsä loppuun niin eikö ne kuole.

  Semmoisiin päätelmiin tulin eilen (nämä ei sitten ole spoilereita vaan meikän arviointeja!) että Jimmy on se Wakefieldin ja Abbyn äidin lapsi ja se on ollut koko ajan mukana tässä jutussa ja sen takia se ei kuollutkaan siinä räjähdyksessä eikä missään muussakaan välissä. Ei mitään uutta, Jimmy oli Hunterin jälkeen toinen pääepäiltyni.
  Ja ne Shean ja Madisonin (tosi ärsyttävä tenava, muuten) löytämät kansiot vahvisti epäilyjä kivasti.

  No, vielä muutama jakso jäljellä. Toivottavasti nyt edes Trish ja Henry selviää (Abbyn lisäksi, eihän päähenkilö koskaan kuole, kai…) hengissä.
  Niin ja tosiaan, ne ampui niillä tussareillaan minne sattuu. Vaikka se Wakefield olisi seisonut metrin päässä niin aivan varmasti aseen käsittelijä olisi ampunut sitä jalan viereen tai sen taakse jonnekin metsikköön.

  #85261
  Hant
  Participant

  No itse en usko että Jimmy on mukana siinä, jotenkin suorastaan "outo" käännehän se olisi, mutta olisihan ne paperit voineet olla siellä ihan vaan siksi että se sheriffi ei pitänyt siitä Jimmystä.
  Vaikka kyllähän tuo nyt vaikuttaa aika vahvasti siltä että Jimmy on Wakefieldin apulainen ja/tai tämän lapsi.
  – Meikäläisestä taas tuntuu että Trish ja Henry kuolee varmasti, ja päätösjaksossa/vastaavassa varmaan Abbykin. :’-D

  #85491
  Dents
  Participant

  En tehny kunnon alotusviestiä, koska en paljoa tiennyt sarjasta.

  Ja minä tiedän nyt sen toisen murhaajan. Hän on….. (Laitoin värifonttiin)
  Henry Dunn

  #85498
  mimeko
  Participant

  Harper’s Islandin seuraamisestahan on minulle itselleni tullut vain paha tapa. Hahmot ovat suurimmaksi osaksi jenkkileffojen stereotypioita joiden reagointi joihinkin asioihin on ihan absurdia – ensin menee päiviä eikä kenelläkään ole edes mitään havaintoa että hääseurueen jäseniä (ja saaren asukkaita) napsitaan pois yksi kerrallaan. Nih, kukapa sitä ystäviään ja sukulaisiaan jäisi kaipaamaan kun ei heitä näy, "onhan ne täällä jossain hei..".
  Kyseessä on myös – luokittelujen mukaan – kauhu/jännitys sarja. Pakko tosin myöntää, ettei tätä kauhun tunnelmaa mielestäni ole todellakaan onnistuttu luomaan. Paha sanoa mikä siinä mättää, fiilis vain ei ole tavoitellun tasoinen. Ylipäätään sarja on kamalan tyypillinen jos vertaa muihin viime vuosien TV-sarjoihin: ideaa kenties on, mutta toteutus on varsin heikko ja kaamean epärealistinen, esimerkiksi värimaailma on liiankin kärjistettyä ja kaikki tuntuu kamalan lavastetulta ja teennäiseltä – samalla tavalla kuin vaikkapa Mentalistissa (kirjoitan siihenkin keskusteluun jahka jaksan).

  Eipä tähän mennessä ole myöskään tullut vastaan mitään kovin mieleenjäävään. Ei mitään "järkyttävää", tunteita herättävää, poikkeuksellisen hyvin tehtyä… Kaikki tuntuu olevan sitä samaa kärkevää massaa jaksosta toiseen. En osaa kovin järkevästi perustella tätä, koska harpersin kohdalla siinä on kyse pitkälti fiiliksestä. Tai oikeammin fiiliksen puuttumisesta. Voin myös kertoa, että minä ainakin kyrsiinnyn pahasti mikäli Abby selviää tuosta hengissä.

  Jotain positiivistakin tämän sarjan ansioksi on kuitenkin sanottava: viimeksi suomessa esitetyn jakson loppu teki vaikutuksen. Calin ja Chloen kuolema oli hieno käänne, vaikkakin myös ennalta-arvattava. Tämä pari oli varmasti saanut jo enemmistön katselijoiden sympatiat puolelleen ja itsekin pidin Calia varsin herttaisena hahmona. Taisi myös olla ensimmäinen kuolema jossa oli tuolla tavalla käytetty musiikkia, ellen ihan väärin muista?.. Tekijätkin olivat siis kaikesta päätellen laskeneet parin keräämän suosion varaan ja kaiken kruunasi Chloen ah, niin romanttinen (in my ass mutta silti : ) ) itsemurha. Tämä on tähän mennessä sarjan ainut kohtaus josta voin oikeasti sanoa pitäneeni.

  #85507
  Hant
  Participant

  Omalla kohdalla ainut kohtaus mikä on edes hieman järkyttänyt oli se kun se herra Wellington tappoi sen saksanpaimenkoiran. (Pidän kamalasti saksanpaimenkoirista.) Mutta tosiaan tuo Calin ja Chloen kuolema oli kyllä erilainen kuin tähän astiset (vaikka olihan sekin ennalta arvattava) poismenot ja hyvä niin, ainakin omasta mielestäni.

  #87184
  Greensister
  Participant

  Minusta tässä sarjassa on yksi tyhmä asia: Tässä just ne samperin päähenkilöt jää viimesille hetkille eloon! Kamaan! Sit tapetaan kaikki parhaat hahmot – Cal ja Cloe – et ne päähenkilöt voi vammailla ja varsinkin Abby vammailee ja paljon. Sen elämä on sellaista tökkimistä: Teen jotain, en teekkään vaan huudan, teen jotain, masennun, teen jotain, jumitan, teen jotain, jumitan uudestaan. Miksi sen pitää olla päähenkilö, olisi saanut luvan kuolla jo aikoja sitten.

  Epäilin alusta asti yhtä tiettyä henkilöä. Henryä. Muilla keskustelufoorumeilla häntä pidettiin liian ilmiselvänä vaihtoehtona, joten kukaan muu ei suostunut epäilemään häntä. Se sai epäilyni herkenemään pariksi jaksoksi ja aloinkin epäilä Calia :O Hän oli muuten lempihahmoni. Aksentti <3 Kun Henry sitten selvisi murhaajaksi olin yhden viikon ihan sekaisin. Olin ollut oikeassa, mikä ihana tunne. Mihin se sitten katosi kun Henryn motiivit murhaamiseen olivat masentavat? Vai katosikohan se mihinkään? Totuus on kuitenkin, että saatiin ainakin selitettyä murhat 😕 Ja miksi kaikkein rasittavimman henkilön piti olla Henryn tryy love ja se piti jättää henkiin! Abby siis. Ärh, vihaan sitäkin muijaa. Minulla on päähenkilökompleksi, vihaan niitä kaikkia. Kaikissa sarjoissa!

  Juttelin tuossa kaverin kanssa mesessä Harbersista. En selitä sitä teille, mutta saatte nähdä tämän pätkän: [minä: Sip ja poistin kaverin nimen ihan huvikseni]
  Sieppeli/Systrar sanoo:
  no sitte… Odottais et "syksyn karmivimmassa murhamysteerissä" kuolis viimesessä jaksossa enemmän ku kaks tyyppiä ja saarelta pääsis elossa enemmän ku 4 tyyppiä
  [Sensuroitu, eli siis tässä ei ole hänen nimeään.] sanoo:
  Jaaajaa.. ;o Lost on kai paree<3
  Sieppeli/Systrar sanoo:
  puhelinpylväitä autiolla saarella? no ei ;D
  [?] sanoo:
  :’D

  Syksyn karmivin murhamysteeri, todellaki… Pah. Sarjaan kuitenkin ihastuin, ajattelin ostaa sen kokonaisuudessaan. Lempparihahmot oli muuten Calin lisäksi Henry ja J.D (:

  En osaa tänään kirjoittaa järkeviä viestejä…

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.