Helsingin kuvataidelukio

Home Forums Piirtäminen Helsingin kuvataidelukio

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #118967
  OtaQ
  Member

  Olen aikeissani pyrkiä seuraavana vuonna Helnsingin kuvataide lukioon. Onko kellään kokemusta kyseisestä lukiosta? Lukioon pyritään siis jollain pääsy kokeilla? Onko kellään kokemusta näistä? Millaiset ne oli ja pääsitkö läpi? + kertokaa lisää lukiosta jos tiedätte. (:
  Oletan, että täällä voisi olla muutamia henkilöitä jotka tietäisivät asiasta jtn.

  #118970
  Laorlan
  Member

  Jep, kyllähän täällä sangatsulassa ainakin muuta torkkelilainen on.

  Helsingin kuvataidelukioon siis pyritään sekä peruskoulun todistuksen keskiarvolla että erillisillä pääsykokeilla. Pääsykokeet koostuivat muistaakseni kolmesta tehtävästä, joista yksi oli pitänyt tehdä jo ennakkoon ja kaksi muuta tehtiin sitten paikanpäällä koetilaisuudessa.

  Viime vuonna ennakkotehtävä oli muistaakseni jotain sellaista, että piti kuvittaa itselleen tärkeä muisto tai tapahtuma. Paikanpäällä Torkkelissa tehdyt tehtävät olivat muistaakseni linjoilla "Piirrä ikkunasta näkyvä maisema ja heittele kuvaasi myös tavaroita, joita näet edessäsi luokassa" sekä "Hirviö ilmestyy" or something like that. Kuvataidelukion nettisivuilla taitaa olla vieläkin viime vuoden koe ladattavana jos haluat katsoa.

  Kokeeseen piti tuoda omia välineitä muistaakseni ainakin vesi- tai peitevärit, pari sivellintä, vesikuppi, kumi ja jotain lyijykyniä (taisi olla HB, 2B, 3B ja 4B?). Sai tuoda myös vapaavalintaisia piirtimiä jos niin halusi, mutta minulle nuo ainakin riittivät ihan hyvin.

  Itse koetilaisuus olikin sitten melko yksinkertainen, eli sinne vaan mentiin, taiteiltiin vähän ja mentiin sitten kotiin. Ainoa negatiivinen asia oli se, kun ikkunaa availtiin aina välillä ja raikas kevättuuli sai papereita lentelemään. Toisaalta, eihän tuo nyt niin paha ole, olen kuullut villejä huhuja ihmisistä, jotka tiputtelivat vesikuppejaan lattioille, joten tuo meidän hienoinen paperien lento ei ole edes paha.

  Koe meni itselläni ihan jees, koska pääsin ainakin sisään kouluun. Valitettavasti en ollut kuullut, että saisimme tietää pistemäärämme kokeiden jälkeen ja sen takia en luonnollisesti huomannut sitä merkintää papereissa, joissa kerrottiin, että olin päässyt läpi. Ilmeisesti niissä kuitenkin oli pistemääräni lukenut. Oh well~

  #118992
  mansikka94
  Member

  Minäkin kyseisessä koulussa opiskelen~ : 3
  Äh Laorlan, sanot että kirjottaa kirjottaa, mutta ite oot jo ehtiny sanoa melkeen kaiken sanottavan… :”D

  Pääsykoe tosiaan. Mitä minä siitä nyt enempää kirjottasin, kaksi työtä tehtiin siellä, yksi ennakkotehtävä johon 1-3 kuvaa jostakin muistosta. Eräs kuvismaikoista sanoi, että meidän vuotena oli ekaa kertaa kokeilussa ennakkotehtäväsysteemi, ja toimi kuulemma ihan hyvin, joten ainakin nyt tänävuonna jatketaan samalla systeemillä. Omassa työssä oli 2 kuvaa ja lähdin tekemään jotain sellasta mikä ei kuulu ollenkaan omiin vahvuuksiin.. Pääsykokeesta kuitenkin pisteet 8/10, mihin ihan tyytyväinen. Ennakkotehtävässä kannattaa laittaa kaikki peliin, tehdä niin hyvä kuva kuin vain pystyy, koska tekniikkaa ei ole rajattu, niin siinä voi todella näyttää mitä osaa. Ja koululla tehtävissä tehtävissä X”D pitää sitten vain yrittää parhaansa. Kokonaispistemäärästä 20 tulee puolet keskiarvosta suoraan (esim. jos keskiarvo 8.5 —> pisteet 8.5) ja puolet pääsykokeesta. Mutta eipä mulla Laorlanin juttuihin ole paljoa oikein lisättävää..

  Itse koulusta sen verran, että siellä on todella mukavaa. Aivan mahtavia ihmisiä, ainakin ite viihdyn paremmin kun mitä ikinä viihdyin yläasteellani. Opettajat on myös todella ilosia ja mukavia suurimmaksi osaksi. Ja saahan siellä kuvataidetta opiskella enemmän, mikä on mahtavaa. Ei siellä tietenkään kokoaikaa piirretä (eikä minullakaan esim. ollut ensimmäisessä jaksossa mitään kuvataideainetta), mutta silti. Tykkään koulusta ihan älyttömästi, olen vain huono opiskelemaan.. :”D Mutta kouluna todella mahtava, en vois kuvitella meneväni mihinkään muualle.

  Mutta tosiaan, onnea matkaan OtaQ ja jos täällä on muita jotka on sinne hakemassa niin kertokaa ihmeessä..! Tahtoo tietää tulevia ykkösiääh~

  #119795
  OtaQ
  Member

  Kiitos, kiitos. (: Täällä meilläpäin ei asu ketään, joka tietäisi tästä lukiosta yhtään mitään, joten sain tosi paljon tietoa siihen verrattuna.
  Kertokaa ihmeessä jtn lisää, jos joku tietää. Toivottavasti mua onnistaa sitten vuoden päästä. 🙂

  #227273
  Anttu
  Participant

  Tökitäänpäs tätä hieman.

  Itse olen ex-torkkelilainen, valmistunut 2011.

  Pääsykokeet oli pelottavat ja omat taidot arvelutti. Pääsin kuin pääsinkin sitten lukioon. Ennestään siellä oli yksi minulle tuttu henkilö. Koulun päätösvuonna oli monta tuttua ja pari hyvää kaveria. Meininki oli ihan erilaista kuin aikaisemmissa kouluissa, ala- ja yläasteella, jossa lähinnä oltiin tosi tylyjä ja kiusattiin. Torkkelissa oli omasta mielestäni hyvä ilmapiiri, vaikka sielläkin oli kaikenlaisia erilaisia ihmisiä. Kukaan ei kuitenkaan varsinaisesti kiusannut ketään ainakaan minun aikanani. Kilpailuhenkisyyttä oli hieman Kallion kanssa, näin tuntuu olleen aina.

  Lukiossa piirtämisestä meinasi mennä hauskuus, en väitä että kaikille käy näin, mutta tämä on oma mielipiteeni. Vaikka monesti sanottiin että ”älä vertaa itseäsi muihin” ym. niin tulihan sitä verrattua. Ja tunnettua alemmuudentunnetta. Vasta lukion jälkeen aloin taas löytää piirtämisen hauskuuden ja sen, että tein sen minulle enkä ajatellut mitä joku toinen työstä ajattelee tai vaatii. Lukiossa en nauttinut piirtämisestä, piti tehdä tiettyjä asioita ja monesti en saanut minkäänlaista inspistä. Inhosin useimpia töitäni, en ollut tyytyväinen mihinkään. Jos sain ihan itse valita aiheen niin kaikki sujui heti paljon paremmin. Monesti kuitenkin tuntui siltä, että miksi mä edes yritän.

  Pakko kuitenkin sanoa, että torkkelissa tuli opittua vähän sitä sun tätä, joka sitten auttoi kenties jatkossa. Turhaa mikään oppimani ei todellakaan ollut. Ihmiset oli myös tutustumisen arvoisia ja erityisesti – tapahtumat. Niitä jäin kaipaamaan. Ja vessan värikkäitä seiniä.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti