Higurashi no naku koro ni (When They Cry)

Home Forums Anime Animesarjat Higurashi no naku koro ni (When They Cry)

 • This topic has 16 voices and 16 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • Author
  Posts
 • #49104
  Shmion
  Member

  Selasin aihealueen läpi, enkä ainakaan itse löytänyt Higurashista omaa aihetta, joten tein itse (kertokaa jos sellainen täällä jo on).
  Joten siis, sarjahan on ainakin oman käsitykseni mukaan tulossa suosituksi, joten ajattelin että täältäkin löytyisi Higurashiin tutustuneita. Sarjasta on ilmestynyt kaksi tuotantokautta, ja tähän mennessä kaksi viidestä Higurashi Rei OVA:sta. Sarja on varsinkin ensimmäisellä tuotantokaudella verinen ja ahdistava, joten en heikkohermoisille suosittele. Higurashi on kuitenkin mielenkiintoinen, kun tottuu erikoiseen juonenkulkuun ja paikoin melko halvannäköiseen animaatioon.
  Jos joku on sarjaan tutustunut tai on aikeissa, niin kirjoitelkaa ihmeessä.

  #49116
  Whistle
  Member

  Juuri eilen sain katsottua ensimmäisen kauden loppuun. XD

  Aluksi tartuin tähän vähän pelolla: kovin herkkähermoinen kun olen, ei Animen artikkeli luvannut mulle mitään herkkua. Oikeassa olivat.
  Ensimmäisen neljän jakson aikana järkytyin ainakin kolme kertaa, teki mieli jättää koko juttu sikseen.
  Mutta eksyttyäni anikin Higurashi-topicciin, päätin jatkaa.
  Meno paranee. \o/ JA siihen tottuu.
  Ensinnäkin, op on rakastettava, ihana, mystinen, järkyttävä, tarttuva ja ties mitä. Sopii niin täydellisesti sarjaan.
  Noussut omaan Animekappaleiden listan top kolmoseen.
  Animaatiojälki oli joissain kohdin vähän juu sellaista chibichibitöötöötawwws, mutta en kyllä suosittele tätä hirveän nuorille. Tai heikkohermoisille. Sen verran raakaa toimintaa että voi helposti kääntyä vatsa ihan sekaisin. :/
  Sarjassa on saatu pelko ja ahdistuneisuus kivasti kulkeutumaan minulle, katsojalle. Mysteeriin on helppo osallistua, ainakin minulla meni monta tuntia miettiessäni ties mitä kukatappoikenet-juonia. :’D

  Hyvä maku sarjasta jäi, vaikkakin viimeinen jakso oli vähän sellainen lässynlässyn.
  Kyllä ne muutkin kaudet menee katsomislistalle. >BD

  #49403
  *_Hakun_*
  Member

  aloin katsomaan sarjaa noin vuosi tai kaksi sitten… aivan upea… rakastan veristä animea tosi paljon tai sen tyylistä mutta eipä ole tullut vastaan niin :(… mutta tämä on tosi ihana…

  pidän juonesta tosi paljon ja että sarjassa selitetään kaikki hyvin ettei jää juoneen aukkoja vajaamielisillekkään xD….

  ehkä oisin halunnut sarjasta lisääkin mutta minkä voi jos se on omasta mielestä lyhyt… ollut lemppareita mutta pikku hiljaa unohtunut koska on tullut muita tilalle mitä seuraa…

  #49717
  Milzukka
  Member

  Mun anime listalla ykkösenä
  Hahmot ovat …Noh.Erilaisia?Niitä jää kaipaamaan.Tosin päät on mitä on.
  Ääninäyttely on hyvin onnistunutta,
  juoni on todella koukuttava–>pakko kattoo seuraava jakso! ö___ö
  Tämä sarja sai miettimään sen tapahtumia,nämä kysymys- ja vastauskaari systeemit oli mukavaa vaihtelua.
  Joo tosiaan!Ei heikkohermoisille,joidenka sisuskalut menee solmuun helposti..Esim.Verta nähdessä 😉
  Sarja tosiaan on melko raaka,mystinen,sekava ja sitten nämä chibit tasoittaa sarjan kauheutta…Mutta kyllä tää sarja sai ”muutaman” kerran sydämen pomppaamaan kurkkuun.. : D (Rena…hrr..) Varsinkin eka kausi,kakkoskausi ei niinkään..Suosittelen sarjaa!(ne jokka tykkää elfen lied:ista tykkää luultavasti tästäkin)
  Minä jäin kaipaamaan tätä sarjaa kun sain kattottua kain loppuun.
  Mutta onneksi on se rei–>mutta en odota siltä liikoja…Itse rakastan tätä sarjaa.Tunnarit sopii täydellisesti mun mielestä..

  #50578
  Whistle
  Member

  Nonniin!

  Kaista katsottu 15 jaksoa ja pitää tulla tännekkin jotain tuhertamaan.
  Openingista sen verran, että vaikka häviääkin Higurashi no Naku Koro ni:lle 6-0, sopii Kaihin kun nenä naamaan.
  Noniin. Itse sarjaan, kiitos….
  On hyvä muuten että tästä tehtiin juuri tälläinen. Liian monta kysymystä jäi auki, ja Kai on omassa sarjassaan mielettömän hyvä. Verisyydessä yms. pyms. se häviää ykköskaudelle, mutta osaa silti pitää mielenkiintoa yllä omalla tavallaan. Wtf, aliens?
  Hanyuu on oikein oiva lisä hahmokaartiin. Taustaltakin löytyy vaikka mitä kiinnostavaa, organisaatioita, biologisia aseita… Kaikkea, mitä et olisi voinut kuvitellakkaan löytäväsi näinkin päättömästä sarjasta. Yhtäkkiä kaikella mitä ensimmäisessä kaudessa tapahtui, on tarkoitus. Oh nej. Takano voisi kyllä painua suolle, vaikka lapsuus olikin ihan … no, hanurista.

  "I will never give up, Hanyuu." That´s the spirit Rika. Kannustan sua koko Kain kauden ajan.

  #53313
  Ryuzakichan
  Member

  Olen katsonut vasta yhden jakson tätä sarjaa enkä ole vielä mitään virallista mielipidettä ehtinyt muodostamaan, mutta eniten silmään pisti piirtotyyli josta en oikein pitänyt. Hahmot olivat jotenkin liian isopäisiä tai jotain?
  En kenties päässyt aivan juoneen mukaan sillä ekast jaksosta ei jäänyt mieleen muuta kuin että se oli "ihan hyvä".
  Pidän kuitenkn verisistä ja synkistä sarjoista joten täytyy kai katsoa ne loputkin jaksot jospa niistä löytyisi vähän enemmän toimintaa ja muuta. Uskon niin sillä minulle on ainakin kaverinikin sanoi, että sarjan toisen jakson nähtyään täytyy nähdä kolmas jne. Muutenkin hyvää palautetta olen kuullut varmasti tutustumisen arvoinen sarja 😉

  #53344
  deleted
  Participant

  Guh, jos toiminnasta pidät, sitä tulet myöskin saamaan :~D

  Törmäsin sarjaan joskus sen ilmestymisvuotena ystäväni avustuksella. Kaikki hahmot olivat ihan loistavasti kirjoitettuja ja miellyttäviä, juoni oli toteutettu omalaatuisesti ja vaikka sarjaa onkin kovasti haukuttu huonosta animaatiolaadusta, itse oikeastaan pidin siitä. Niin derpyjä ja ylivedettyjä naamoja ei saisi aikaan paremmala budjetilla. Pakko vielä sanoa että ääninäyttely oli todella laadukasta, ja OST on aivan loistava.

  Kaikissa tarinakaarissa oli aina jotakin hyvää, mutta Watanagashi & Meakashi sulautuivat niin jännästi yhteen että niille täytyy antaa ihan erityistä krediittiä. Suosikki hahmot olivat ylivoimaisesti Shion & Mion, Rika ja Takano <3

  Vaikka kovasti tykkäsinkin, ei se ihan täydellinen kuitenkaan ole. Sarjan suurin kompastuskivi onkin sen varsin nopia tahti. Kuulemma DEEN ajatteli ennen sarjan alkua ettei toista kautta olisi varaa tehdä ja päätti viisaasti tunkea ensimmäiseen kauteen 6 ensimmäistä tarina-kartaa. [Meakashi ja Tsumihoroboshi olivat oikeasti Kai arkkeja, ois ollu muuten todella upeita animu Kain budjetilla ;w; ] Meakashi kärsikin tästä aika traagisesti, ja suurena Shionhomoilijana petyin toteutuukseen karvaasti alkuperäisen Novelin luettuani ;_; Silti propit Chiakille jeesistä ohjauksesta kun ottaa huomioon miten paljon kohtauksia piti leikellä pois. Kai oli varsinkin hyvin ohjattu alusta loppuun, extra arkki oli hyvä veto.

  //Muoks

  Umineko is cominggg~. MARIABERNBEATOARGH.

  #56453
  Etsura
  Member

  Higurashi, aah, ehdottomasti suosikkilistallani. Piirrostyyli häiritsi ehkä kahden ekan jakson ajan, mutta siihen tottuu. Pidän siitä, miten hahmot menettävät järkensä ja muuttuvat ihan psykoiksi. Ja samaa vielä toistetaan 😈
  spoiler end

  Minua kyllä häiritsee enkkudubbauksen käännös sarjan nimestä. Higurashi no naku koro ni on suoraan käännettynä Kun kaskaat laulavat/itkevät, mikä ainakin oman käsitykseni mukaan viittaa sarjan tapahtumien ajankohtaan, kesään, jolloin Japanissa kaskaat lauleskelevat aika paljon. When They Cry taas tuntuu viittaavan suoraan hahmojen itkemiseen. Miksi jenkit yrittävät aina tehdä tuotteista myyvämpiä "dramaattisemmilla" nimillä tms?

  #58033
  Valkoinenhai
  Member

  Täytyy sanoa, että minuun ei jotenkin iskenyt. En ole montaa jaksoa katsonut, mutta tarpeeksi, että voin sanoa mielipiteeni. Ensinnäkin;

  Ryuzakichan wrote:

  Olen katsonut vasta yhden jakson tätä sarjaa enkä ole vielä mitään virallista mielipidettä ehtinyt muodostamaan, mutta eniten silmään pisti piirtotyyli josta en oikein pitänyt. Hahmot olivat jotenkin liian isopäisiä tai jotain?

  Niin. Piirrostyyli ei oikein iske. Kuten edellä mainittiin, hahmot ovat aika hentorakenteisia vartaloiltaan, mutta päätä ja hiuksia kyllä löytyy.
  Toisekseen pitää puuttua tähän sarjan verisyyteen ja väkivaltaisuuteen. Hyvä on, onhan se siistiä, että hahmo kituu ja huutaa ties kuinka pitkään, mutta jokin realismi täytyy kuitenkin olla olemassa. Mistä se veri oikein tulee, kun sitä tulee litratolkulla? Kuolisi nyt jo, on nähty tarpeeksi väkivaltaa.
  Ylipäätään sarjat, jotka myyvät käytännössä pelkästään väkivallalla ovat sanalla sanoen vastenmielisiä. Oli siinä ja siinä, että sulatinko Elfen Liedin, tämä sen sijaan taitaa mennä jo yli.
  Mutta ei siinä mitään, ehkä asetelma muuttuu jos vielä pari jaksoa katsoo.

  #58463
  mimeko
  Participant

  Heti alkuun voin sanoa, että pidän sarjasta. Melko yksiselitteisesti pidän. Muutama vuosi sitten(?) yritin alkaa katsomaan sarjaa, mutten piirrostyylin vuoksi kestänyt kymmentä minuuttia enempää, en vain yksinkertaisesti kestänyt. Kuitenkin tuttava jonka makuun luotan oli tätä suositellut ja olin muutenkin kiinnostunut, joten vähän myöhemmin pakotin itseni alkuun sarjan katsomisessa enkä kadu lainkaan.

  Monenlaista on jo tullut esille tässä keskustelussa ja samoja asioita on turha toistaa liikaa, joten ajattelin edellä tulleen yleisen mielipiteeni ohella vain mainita oman näkemykseni yhdestä ValkoisenHain esille tuomasta pointista – ihanaa kun joku, joka ei pidä sarjasta tulee perustelemaan kantansa! kiitos siitä!
  Valkoinenhai wrote:

  –Toisekseen pitää puuttua tähän sarjan verisyyteen ja väkivaltaisuuteen. Hyvä on, onhan se siistiä, että hahmo kituu ja huutaa ties kuinka pitkään, mutta jokin realismi täytyy kuitenkin olla olemassa. Mistä se veri oikein tulee, kun sitä tulee litratolkulla? Kuolisi nyt jo, on nähty tarpeeksi väkivaltaa–

  Totta, se menee yksiselitteisesti överiksi. Avain lienee kuitenkin juuri siinä, että nykyään monet ovat jo turtuneet viihteelliseen väkivaltaan niin, että on pakko mennä äärimmäisyyksiin jos enää tahtoo splatterin ja goren avulla shokeerata katsojaa. Liekö hyvä vai huono asia… Itse kuitenkin suhtaudun tällaisiin tietyllä huumorilla, kuin ne parodioisivat koko genreä tarkoituksella, jolloin se väkivallalla mässäily ei enää tunnu mauttomalta. Higurashi no Naku Koro Nissa tämä suhtautuminen tulee jotenkin luonnostaan (varmaan myös joillain muillakin katsojilla) piirostyylin vuoksi – vaikkei olekkaan varsinaisesti kovin originaali idea tehdä pikkutytöistä psykoottiaisa murhaajia, se on minusta ihan toimiva Higurashissa.

  Vaikka pääasia tuntuukin olevan se väkivallan tyrkyttäminen, on Higurashiin minusta saatu useimpiin jaksoihin myös hyvä fiilis. Se tosin välittyy uskoakseni vain, jos sarjan väkivaltaan osaa suhtautua sen vaatimalla tavalla. Plussaa saavat minulta myös valtaosa sarjan musiikeista ja ääninäyttelijöistä.

  #58908
  Inu-Mimi
  Member

  mimeko wrote:

  …vaikkei olekkaan varsinaisesti kovin originaali idea tehdä pikkutytöistä psykoottiaisa murhaajia, se on minusta ihan toimiva Higurashissa.

  Higurashihan on jo suht. vanha sarja ja oli suosittu visual novelina jo ennen animen tuloa niinkuin Uminekokin, luulen että tämä sarja se aloitti nykyanimun kauhean loliyandere-buumin. Oli niitä aikaisemminkin mutta tämä oikein räjäytti ilmiön liikkeelle.

  Hakocha wrote:

  Umineko is cominggg~. MARIABERNBEATOARGH.

  Tätä minä tässä tulin puoli-offailemaan, ensimmäinen jakso ulkona ja katsottu aaa.
  Päätin alkaa seuraamaan kun kuulin että tässä on enemmän mysteerivivahteita kuin Higurashissa ja siltä ainakin ensimmäisen jakson perusteella vaikuttaa. Mutta teemat on hyvin samanlaisia, päähenkilö on tissipervo, mukana Tosi Ärsyttävä Loli jolla on oma singature-ääntelynsä (tällä kertaa se jopa ärsyttää ihmisiä sen sijaan että kukaan ei kiinnittäisi huomiota) ja joka tietää paljon asioista joita toiset sanovat vain legendoiksi tai saduiksi. Efektit ovat samanlaisia ja kukkia riittää. Henkilöitä esiteltiin aivan liikaa ensimmäiseksi jaksoksi, toivottavasti puolet putoavat ajan myötä pois. Mutta herätti mielenkiinnon, pitää katsoa lisää (sitä paitsi pitää saada lisää Kanonia. Onko se reverse trap vai vain liian tyttömäinen.)

  Higurashi ei minua ole niin paljon koskaan innostanut. Sain katsottua jotain 10 jaksoa mutta into lopahti kun tiesin että parin jakson päästä jollakulla napsahtaa, josta seuraa lihakirveitä ja 18 litraa verta. Olen kyllä kuullut että kausien lopussa asiat alkavat jotenkin selvetä ja sopia yhteen kokonaisuudeksi, ensimmäinen kausi makaa vielä kovalevyllä suomeksi subattuna, saatanpa joskus saada loppuun.

  #76627
  Dingooh
  Member

  Higurashi on ihan hieno sarja omasta mielestäni.
  Olin lukenut kuitenkin paljon arvosteluja joissa piirrosjälkeä haukuttiin.
  Ajattelin, että ei se nyt voi olla niin paha ja päätin alkaa vihdoinkin katselemaan.
  Kuvittelin aina Higurashin openingin mukaan, että jotain
  hienoa saattaisi olla tulossa, mutta petyin hiukan.
  Opening näytti hienolta, sarja nyt oli mitä oli.
  Piirrosjälki ei mitään parasta, mutta kyllä sitä oppi sietämään sitten vähitellen.
  Ensimmäiset jaksot olivat mukavia ja kiinnostavia (vaikka oli joitain tylsiä kohtiakin)
  Mutta minun mielestä keskivaihe oli kaikkein tylsin vaihe. Kaikkia asioita toistettiin
  ja muisteltiin kaiken aikaa. Ehkä se johtuu siitä, etten ollut tottunut tälläiseen.
  Loppu jäi vähän kummittelemaan minulle, että mitä nyt sitten ja entäs se ja se juttu?
  Mutta onneksi tuli tämä Kai.
  Siitähän saa suurimman osan vastauksista jotka
  saattoivat jäädä mietityttämään ensimmäisessä tuontantokaudessa.

  Minua myös aluksi ärsytti tämän Mion & Shion – hommat.
  En usein erottanut kumpi oli kumpi, vaikka vaatteet olivatkin erillaiset.
  Onneksi, opin loppujen lopuksi.

  Yhdyn muutaman kävijän kommentteihin jossa he puhuvat siitä verestä.
  Totta, mistä hitosta se veri tulee?
  PIENI SPOIL
  Kohdat joissa noita ihmisiä kidutetaan,
  esim. Satokoa kidutetaan ristillä.
  Voi luoja, ei niin pienestä lapsesta lähde yksinkertaisesti niin paljon verta irti.
  Satoko olisi sitä paitsi jo kuollut aikoja sitten siinä kohtauksessa.

  #97412
  Kyoka8
  Member

  Olen aina jossain määrin pitänyt kauhu-animeista ja Umineko jätti kaiken kaikkiaan ihan positiiviset fiilikset, joten täytyihän Higurashiakin sitten alkaa katsomaan ja itseasiassa enemmänkin otaku-yleissivistyksen kannalta. Higurashia oltiin kehuttu todella paljon, ja sanottu, että ’tämä on siis niin pelottavaa!!11’ Eli odotukset oli ensin alkuun melkoisen korkealla.

  Ykkös arc oli jännä ja jonkin verran jopa pelottava. Rena hiipparoi se lihakirves kädessään Keichin talon ympärillä ja kaskaat laulaa. Siinä olikin paras kohta koko sarjasta. Pelottavuus kuitenkin muilta osin katoaa huonon toteutuksen alle.

  Tiivistettynä: sarjan päähenkilö on raivostuttavan kliseinen visual-novel stereotyyppi, jota ympäröi lauma
  psykopaattisia yandere-loleja.Kukin loleista tulee vuorollaan hulluksi, josta seuraa paljon blood splatteria.(Pesäpallomailalla hakattaessa verta ei lennä litrakaupalla) Tämä kaava sai allekirjoittaneen kyllä melkoisen turhautuneeksi. Hahmot olivat joko tylsiä tai sitten liian outoja ja överiksi vedettyjä, jotta niihin olisi voinut samaistua.
  Mion ja Shion ovat kaksosia ja itse kun satun myös kaksoissiskon omistamaan, niin minua kyllä kyrsii se, että kaksosuus esitetään aina niin typerällä tavalla, ja se on käytännössä vain yksi fanipalvelun monista muodoista.

  Erityishaukut ansaitsee vielä Studio-DEENin animaatio. Jigoku Shoujoa lukuun ottamatta DEENin tuotokset ovat aina jättäneet melkoisen paljon toivomisen varaa. Yhtä halpaan animaatioon, kuin Higurashissa törmää kyllä harvinaisen harvoin. Jos sarja ei muuten pelota, niin hutaistu ja ruma animaatio voi tarjota muutaman kauhun hetken. Mutta jos haluaa katsoa oikeasti hyvää kauhu-animea, niin Higurashia ei siihen tarkoitukseen voi suositella.

  #103528
  YurikaGinga
  Member

  mahtava sarja ^^ ei ehkä käy iha kauhu-animesta, mut muuten hyvä ^^ Rena on paras hahmo koko sarjassa, heti Hanyuun jälkeen xDD ite en löydä mitää kritisoitavaa sarjasta (mikä on aika harvinaista) ja ääninäyttelijät oikein kunnola eläytyneet rooleihinsa, mikä on vaan plussaa ^^ Uminekoa en oo vielä kerenny kattoa, mut kyllä seki olis vähä niinku latauslistoille tulossa lähiaikoina ^^

  #108600
  Karkki
  Member

  Olenko ainoa, joka pitää piirostyyliä mukavana?
  No kuitenkin, aloin katsomaan tätä sarjaa animena ja menin hieman sekaisin juonessa. Olen herkkä, mutta aloin kuitenkin katsomaan tätä sarjaa ja se on mukavaa, että sarjasta löytyy söpöyttä ja sekä kauhua.
  En kehtaa spoilata, koska en edes tiedä, milloin vahingossa spoilaisin ja pilaisin muitten päivät…
  Välillä ärsyttää ne isot päät, että huh huh… Kun siinä koko ajan lentää veri, niin huomasin nyt vasta, että sitä lähtee litra tolkulla… Mutta siitähän on tullut tapa nykypäivänä.
  Mutta loppujen lopuksi, piirostyyli on mukavaa katseltavaa.
  Pidän kaikista hahmoista, mutta lempihahmoa ei ole vielä löytynyt. Mutta Satoko, Rika, Keiichi ja Rena ovat mukavia!
  Vaikka en pidä paljoa näistä ’kauhu’ animeista paljoakaan, niin tämä ylitti edes jotenkuten odotukseni…
  Sarja on kuitenkin mielestäni hyvä ja voisihan sitä katsoa useamminkin!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.