Hiroshiman Poika

Home Forums Manga Mangasarjat Hiroshiman Poika

 • This topic has 6 voices and 6 replies.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #48030
  Deserax
  Member

  Mitä mieltä olette tästä Keiji Nakazawan sarjasta? Minun mielestäni se kuvaa erittäin realistisesti Hiroshiman pommin kauheuksia.

  #48063
  Minni
  Member

  Tykkään tosi paljon. Se eka osahan on ilmestynyt yli 20v sitte, oli eka suomeksi julkaistu manga muuten. Luin sen monta, monta kertaa nuorempana. Nyt viime vuonna, kun innostuin mangasta kunnolla se kakkososa, joka ilmesty vasta parisen vuotta sitten, osui käteeni ja ahmin sen heti kirjastosta kotiin tultuani.

  Kirja oli todella vakuuttava. Monesta kuvasta tuli suoranaisesti hirveä olo, mutta silti ei vaan osannu lopettaa kirjan lukemista. tekijä on kyllä saanut sen kauhun kuvattua hyvin kutienkaan mässäilemällä sillä tuholla, minkä pommi aiheutti. Animekin on tosi hyvä, on tullu katottua sekin monta kertaa.

  #48069
  Blackbeard
  Participant

  On kyllä älyttömän loistava klassikko kyseessä. Tarina kyllä vetää vertoja mille tahansa oscarvoittaja draamalle. Onkos tätä suomennettu kahta osaa enempää? Käsitykseni mukaan sarja kuitenkin on pidempi. Suosittelen kaikille, kannatava lukea ihan yleissivistyksen vuoksi. Ei pelkästään historiallisen tuntemuksen vartuttamiseksi, mutta mangan kehityksen kannalta tämä on yksi edeistysaskel. Ensimmäisiä teoksia joka herätti kiinnostusta ja kohua myös länsimaissa.

  #48187
  pikku-oRkki
  Member

  Tää kyllä oli oikeestikkin melkonen.. Samoihin aikoihin olin muutenkin törmännyt tosi monessa eri paikassa sotajuttuihin, just toisen maailmansodan tiimoilta. HIroshiman poika sitten valotti vähän asiaa Japanin näkökulmasta.

  Mutta lukukokemus oli kaiken kaikkiaan vaikuttava. Muistan vieläkin sen kohdan, kun se tyttö valittaa, että naamaa kutittaa, ja sit se päähenkilöpoika rapsuttaa niitä toukkia pois sen kasvoista.. huuuh.

  #48208
  pp-chan
  Member

  Luin nämä kaksi osaa noin reilu vuosi sitten, ja aivan kuin Blackbeard sanoi, kuuluu kyllä jokaisen mangaharrastajan yleissivistykseen. Ei tuota sarjaa ole ihan pienille piirretty, mutta se on kyllä todella vaikuttava. Sen avulla kyllä ymmärtää ehkä paremminkin kuin kirjoja lukiessaan, millaista ihmisten elämä oli atomipommien tiputtamisen jälkeen.
  Kuvissa on voimaa. :s

  #48328
  Deserax
  Member

  Blackbeard wrote:

  Onkos tätä suomennettu kahta osaa enempää? Käsitykseni mukaan sarja kuitenkin on pidempi.

  Kyllä, sarjaa on tehty Japanissa noin 10 kirjaa.

  #86433
  juha90
  Participant

  En ole tätä lukenut kunnolla, selaillut vain vähän kirjastossa, mutta silti huomaa, että tämä on vaikuttavaa työtä ja lisäksi vielä hyvin tärkeä teos. Kun sitä lukee, tulee samanlainen olo kuin Art Spiegelmanin kirjasta Maus: Kysyy itseltään epäuskoisena ja järkyttyneenä: "Miten hemmetissä tuollaisen on voitu antaa tapahtua?!" Tämä pitäisi kyllä tykätä ydinaseintoilijoiden ja sotahullujen käteen, jotta he näkisivät, mitä semmoiset asiat käytännössä saavat aikaan.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.