Historialliset tapahtumat mangana

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Historialliset tapahtumat mangana

  • This topic has 4 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #47619
    juha90
    Participant

    Ideana täällä olisi, että kertoisitte, mitkä historian tapahtumat toimisivat mangasarjakuvan keinoin kerrottuina. Itselläni on Titanicin uppoamisesta kertova sarjakuva työn alla ja olen harkinnut myös talvi- ja/tai jatkosodan aikaan sijoittuvaa tarinaa. Kuten Tuntemattomassa sotilaassa nähtiin, sotilasyksikkö on hyvä tilaisuus koota yhteen erilaisia persoonia.

    #47639
    Inu-Mimi
    Member

    lawl. hetalia & SW. mutta olisi kyllä mukava vaihteeksi nähdä manga joka näyttää sodan sellaisena kuin se oikeasti on. saisi mukavaa poikarakkautta "sotilaita ei jätetä"-teemasta. hah, ja ensin väitin että olisi mukava nähdä realistinen sota. kompleksiaivoituksia taas. Itse lukisin mieluiten Ranskan vallankumouksesta. Juuri se aikakausi jolloin oli kauneimpia pukuja. Alussa se oli aika paljon poliittista sotaa säätyjen välillä, siitä saataisiin juonittelua tyyliin versaillesin ruusu. Giljotiinin kulta-aikaa ja kauheasti kapinointia. Voitaisiin kuvata kahden täysin eri säätyläisen näkökulmasta, toinen olisi aatelinen ja toinen mitätön kadunmies neljännestä säädystä. Naishahmot pysyköön keittiössä.

    #47653
    Devilman
    Member

    Ranskan suuri vallankumous on kyllä mielenkiintoinen aihe, kuten Inu-Mimi sanoi. Talvi- ja/tai jatkosota myös. Suomen sisällissotaankin sijoittuva sarjis olisi hyvä veto, siihen olisi helposti kehitettävissä jonkinlaista traagisen rakkaustarinan tynkää. Sisällissotaa edeltäneestä Venäjän vallankumouksesta ei ole kai paljoa sarjakuvia piirretty (tosin eikös sitä Riyoko Ikedan Orfeuksen ikkunassa käsitellä?)

    Muita sotia, joista nyt ainakin löytää lähdeaineistoa helposti, ovat sitten vaikkapa Napoleonin valloitussodat, ensimmäinen ja toinen maailmansota ja kun kerran Vietnamin sodasta on loistoleffoja tyyliin Full Metal Jacket ja Ilmestyskirja. Nyt, niin voisihan siitä sarjakuvankin tehdä (onhan sitä jo ehkä tehtykin). Sehän voisi vaikkapa kuvata amerikkalaissotilaiden tuntoja toivottomalta tuntuvassa tilanteessa, jossa suuri ja mahtava USA ei oikein pärjää heihin verrattuna pienelle sissijoukolle.

    #48775
    pikku-oRkki
    Member

    Inu-Mimi wrote:

    saisi mukavaa poikarakkautta "sotilaita ei jätetä"-teemasta. hah, ja ensin väitin että olisi mukava nähdä realistinen sota. kompleksiaivoituksia taas.

    Eikös se ole ihan yleinen fakta, että sotilaisiin usein liitetään homoeroottisia piirteitä? 😆

    On aika yllättävää, ettei historiallisista tapahtumista oikeastaan ole tehty sen enempää sarjakuvia. Luulisi, että jo valmiiksi ’keksityistä’ asetelmista olisi helppo lähteä rakentamaan tarinaa, ja monesti lukijoita kiinnostaa juuri se, jos tarinalla on edes jonkinlainen todellisuuspohja. Just esim. toisen maailmansodan juutalaisten joukkomurhista sais ihan törkeen hyvää sarjakuvaa tehtyä. Ma luulen.

    Ehkä piirtäjällä vain on aina jonkinlainen vastuu, jos hän sijoittaa sarjansa todellisiin tapahtumiin, koska se epäilemättä vaikuttaa lukijoiden mielikuviin kyseisistä tapahtumista. Ehkä niihin pelätään tarttua?

    #48789
    Inu-Mimi
    Member

    pikku-oRkki wrote:

    Ehkä piirtäjällä vain on aina jonkinlainen vastuu, jos hän sijoittaa sarjansa todellisiin tapahtumiin, koska se epäilemättä vaikuttaa lukijoiden mielikuviin kyseisistä tapahtumista. Ehkä niihin pelätään tarttua?

    Vastuuta siinä kyllä on, mutta minusta se on enemmän sitä että jos tekee jostain tietystä tapahtumasta elokuvaa, sarjaa, mangaa, animea, niin yksityiskohtien täytyy vastata aika lailla täydellisesti alkuperäistä. Muuten voi tulla myöhemmin ongelmia juonen kanssa, tai sitten on muuten vain _____ lukijoita kun on unohtanut tärkeitä kohtia. ellei sitten ota aiheeksi pitkiä ajanjaksoja jolloin ei yritäkään saada kaikkea alkuperäistä sopimaan tai sellaisia mistä ei kovin paljon tiedetä, nuo keskitysleirit juuri voisivat olla hyviä siihen. Minua hämmästyttää aina miten paljon tietoa kirjoittajien on ollut pakko etsiä ja miten kirjoista ei usein löydy kuin marginaalisia virheitä.
    Strike Witcheskin muuten loistaa tässä, vaikka se on pelkkää pantsua alusta loppuun. Minna-Dietlinde Wilcke osoitti Mio Sakamotoa samalla Polizeipistoolilla kuin millä Hitler ampui itsensä sodan loppupuolella, eräs Ilmari Juutilaisenkin vitsi on lisätty mukaan.

    Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.