Hiusten värjääminen vai peruukki?

Home Forums Sekalaista Cosplay Hiusten värjääminen vai peruukki?

 • This topic has 10 voices and 10 replies.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #94529
  narusaku12
  Member

  Mitä mieltä olette hiusten värjäämisesta cosplay-asua varten?
  Vai käytättekö mielummin peruukkia??

  Minun cossiani varten pitäisi olla siniset hiukset.Äitini ei halua, että värjään hiukset,kun minulla on muka niin kauniin väriset hiukset.. Olen jostain kuullut/lukenut että on jotain hiusväriä joka lähtee pois ihan parissa pesukerrassa??

  #94531
  Kyubi
  Member

  käytä peruukkia,Se on terveellisempää hiuksille 🙂

  #94547
  Tiituli83
  Member

  Itse värjään lähestulkoon aina. Noita aineita jotka lähtevät pois parissa pesussa kannattaa käyttää, niitäkin on kahta eri vahvuutta, toiset lähtevät olisko ollut 6-8 pesussa ja toiset noin 20-24 pesussa, tosin jos olet vaaleahiuksinen kuten minä, usean värjäys kerran jälkeen väri ei ehkä lähde ihan täydellisesti pois, itselläni on tällä hetkellä ruskeat hiukset 🙂 nappaa hiuksiin kovin kii eikä välttämättä lähde niin helposti pois… ja jos sulla taas on mustat tai muuten tosi tummat hiukset, niin älä vaalenna…. tai en ainakaan suosittele, isosiskoni nimittäin lähti varoituksista huolimatta vaalentamaan mustia hiuksiaan ja lopputulos oli jotain siinä pinkin lähettyvillä..

  #94561
  Tiger Claw
  Member

  Peruukki, tycker jag. Ihan vaan sen takia, ettei tarvitse kajota omiin hiuksiin JA koska peruukkeja voi käyttää monta kertaa. Tähän mennessä olen käyttänyt kahdessa (kunnon) cossissa omia hiuksia. Ja cosseja minulla on noin 11 kpl. Olen siis puoleni valinnut. Ei omien hiusten käyttö kyllä kehno vaihtoehto ole, päinvastoin. Itse vaan tykkään tukastani tällaisena enkä raaskisi leikata ja/tai värjätä sitä yhden puvun vuoksi.

  #94644
  Monninen
  Member

  Mä ainakin käyttäisin peruukkia jos mä tarvitsisin. Mä harvemmin olen cosseissa tarvinnut peruukkia, mutta jos tarve vaatisi käyttäisin peruukkia. Hiuksiani en nimittäin mielelläni alkaisi värjäilemään.

  Mutta se on huomattu että tosi usein cossit joihin hiukset on värjätty, niin ne ovat parempia, koska mun mielestä peruukit ei kumminkaan oo mitään maailman kauneimpia kapistuksia. (riippuu kyllä peruukin laadusta)
  Vähän ristiriitaista kyllä, muttah suosittelen peruukkia 8D

  #94653
  Tiituli83
  Member

  ai niin jäipi sanomatta, että mikäli cossin mukaisten hiuksien saaminen vaatisi hiusten leikkuuta, lähtisin välittömästi etsiskelemään peruukkia ^^

  #94661

  En ole osallistunut koskaan cosplay kisoihin. Mutta olisin kyllä valmis värjäämään hiukseni. Koska RAKASTAN ihmeellisen värisiä hiuksia! Mulla on ollut ainakin siniset, punaset (tälläkin hetkellä), violetit, vaaleet raidat… Oikeesti hiukseni ovat ruskeat. Ja voisinhan mä hiukseni leikatakin cosplay kisojen takia. Kun olen sellainen outo persoona xD :))

  #94669
  Neko5
  Member

  Kyllä se joissain tilanteissa on parempi kun on omat hiukset, mutta jos on hennot, ohuet yms. hiukset niin niitä ei kannata varmaan värjätä eikä niitä saa laitettua välttämättä samallalailla kuin hahmolla. Eli sama väri ei riitä vaan pitäisi olla myös tietysti sama malli ja hyvät hiukset, jotka saisi laitettua kunnolla.
  Kyllähän minäkin muuten kuin cossia varten hiuksiani värjäilen. *köh* violetit *köh*

  Peruukki on omasta mielestäni parempi, koska voi cossata useammin koska ei kuitenkaan hiuksia kehtaa koko ajan olla värjätä ja jos samaa hahmoa haluaa cossata useammin onnistuu se kun ottaa vain sen saman peruukin. (jos sitä ei ole muokannut XD) Peruukin saa myös omasta mielestäni paremmin muotoiltua, mutta miinusta on se että sitä on vaikea suoristaa ja jos muokatessa tekee virheen sitä ei kovin helpolla saa korjattua.

  #94789
  Minorea
  Member

  Käy kurkkaamassa http://www.aniki.fi ja sieltä osio foorumi – löytyy cosplay osiosta paljon apuja kyseiseen hiusväriin. Itse olen kanssa käyttänyt parin pesukerran shokkivärejä, toimii hyvin. Itse ainakin kartoitan peruukkeja kesällä jo senkin takia, että kun on kuuma niin kutina alkaa olemaan kamala jossain vaiheessa ja peruukki saattaa yrittää pudota päästä.

  Itse ainakin käytän omia hiuksia aina kun on mahdollista. Se on aidomman näköistä, helpompaa eikä läheskään niin kuuma. + jos ei ole mahdollisuutta sitä peruukkia ulkomailta tilata, niin suomessa myytävät peruukit ovat kaikkea muuta kuin aidon näköisiä. Siksi suosin itse aina omia hiuksia.
  Ja tietty se 10€ väripurkki on halvempi ostaa kuin jopa yli 50€ arvoinen peruukki (varsinkin suomessa ne vähänkin kunnollisemmat peruukit maksavat aika omaisuuden)

  Mutta tottakai riippuu täysin siitä, miten perfektionisti on. Mm. Briteissä cossaajat saattavat käyttää satoja dollareita pelkkään hiuscosplayhin, eli eivät tyydy esim. peruukkeihin, vaan ottavat sitten pidennykset omiin hiuksiin jos pituus ei riitä.

  Raaka tosiasia tietty on, että oma hius on aina paremman näköinen kuin peruukki ja varmasti mukavampi vaihtoehto omalle kannalle.

  #94868
  OtaQ
  Member

  Suosittelen myös peruukkia. Se voi tulla lopulta pikkasen halvemmaksi, kun värjätä, vedellä lähtevillä väreillä ja voi cossata useamman kerran. : )

  #94919
  Xiggy^^*
  Member

  se on omalla kannallani vähän joko-tai. itse kun olen cossannut mustatukkaisia(L)käytän peruukkia.se on (nyt) hyvässä kunnossa,ja voin ottaa sen milloin haluan.

  nämä pikavärit ovat kätevämpiä,jos cossi-aikana on huono ilma(sataa,tuulee,on helle.jne.)
  normaali värini on (hyvin) tummanruskea,mutta olen värjännyt sen punaiseksi,koska useimmilla hahmoilla on punaiset hiukset.

  peruukki on paras vaihtoehto,kun pitää lyhentää/pidentää hiuksia.
  jatkakaa samaan malliin…

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.