Hokuto Manga

Home Forums Manga Mangasarjat Hokuto Manga

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #49048
  Isoveli-sama
  Member

  Kyseessä on siis suomalaisten piirtämistä mangavaikutteisista sarjakuvista koottu kaksiosainen kirja. Tähän saa laittaa mielipiteensä, lempi tarinansa ja miten tutustui kyseiseen sarjaan.

  Itse pidän tätä hyvänä kirjana joka osoittaa suomalaisten uskolisuuden ja ihannoinin japanilaiselle sarjakuvalle. Lempitarinani on osa 1 esiintyvä Tuhkaa Siivissä, se on sympaatinen hauska ja ripausta vakavuutta. Jonikin on hyvä.
  Tutustuin siihen ollesani Stockhmanin akateemisessä katselemassa mangoja kun huomasin tavallisesta paksumman kirjan. ”Onkohan tämä joku erityispainos?” ihmettelin. Kun katsoin takakantta siinä sanottiin että suomalaisten piirtämiä manga aiheista sarjakuvaa. Ajatelin että tästä voi löytyä jotain kivaa ja ostin sen.

  #49336
  pikku-oRkki
  Member

  Mulle Hokutoon tutustuminen oli kirjaston ansiota (KIITOS KIRJASTOT KAIKESTA IHANASTA OOTTE RAKKAUS<33 öhm, pieni vuodatus tähän väliin u_u’…). Joskus vaan bongasin lukemisen puutteessa molemmat volat sarjishyllyiltä, ja vein kotiin.

  Oli kyllä hauska lukea niin erilaisia ja eri tavalla piirrettyjä yritelmiä. Oma ehdoton suosikkini, joka erityisesti sykähdytti sydäntä, on HM 2:ssa Päivi Toikan Ansa. Se ei ehkä ole ihan perinteistä mangatyyliä (tai mitä sillä yleensä ymmärretäänkään..), mutta piirtäjä on selvästi ihan tosi taitava. Jälki on selkeää, pehmeää, sopivan hiottua. Silmälle hirmu ihana katsella. Ja tarinakin oli hurjan sympaattinen, mutta liian LYHYT 🙁 ! Olisin niin paljon halunnut sille jatkoa, koska ei se tohon yksinkertaisesti voi jäädä!

  Omaks en näitä ole saanut vielä hankittua, mutta ehkä joku päivä ostan ihan vaan suomalaisuuden vuoksi (:

  #51092
  Padonis
  Participant

  Prismasta saa Hokuto manga vol 2 hintaan 2.90

  #51094
  Deserax
  Member

  Olen lukenut ensimmäisen osan kirjastosta. Hyvä oli.

  #94482
  hdkg35d
  Participant

  Olen lukenut molemmat Hokutot, kiitos kirjaston.

  Oli mielenkiintoista nähdä monien eri suomalaisten tekemiä sarjoja, olivat todella kiintoisia. Yksi, mikä kaiketi oli suosikkini, oli… En muista piirtäjää, anteeksi, mutta se, jossa tähti tipahti taivaalta etsimään lakkiaan. Jotenkin ihana sarjakuva, tykkäsin ja tuli lämmin tunne. Samoin tykkäsin siitä, (senkään nimeä en muista) jossa oli tämä siivekäs kuolema -tyttö, jonka piti tappaa Kusti -poika – joka olikin myös kuolema. Sekin oli todella ihana x3

  Oli siellä monia muitakin hyviä, joista tykkäsin ^^ Ja värikkäät piirrostyylit olivat mieleen.

  Oli jännittävää nähdä suomalaisten piirroksia, välillä tuli "Oah!" -äännähdyksiä erityisen hienoista piirrostyyleistä. ^^

  #94627
  Shiroyuuun
  Member

  Kirjastosta (kaikki kunnia sillekkin paikalle) olen minäkin lukenut molemmat Hokutot, toisen osan luin viime viikonloppuna kaverilta, oli ihan kiva lukea uudelleen, oli paljon juttuja mitä en muistanut ollenkaan. 8) Ykkösestä en kamalasti muista, mutta hyvä sekin oli. Kakkosesta suosikkini ovat Vaahterasiirappisörsseliä ja se Yakuza-juttu jonka nimeä en muista, ikävä kyllä. (Se on shounen-ai~ Ja ihuna stoori muutenkin ^^)

  #98349
  OtaQ
  Member

  Pidin eniten Hokuto Mangan 2: osassa ensimmäisestä sarjakuvasta.. snow samurai.. tai joku sellanen.
  Piirustus jälki oli ihan hyvää ja erottui joukosta. Ruudut olivat helposti luettavissa, ja tarina oli sujuvaa ja omaperäistä, ei mitään käytettyä. Tarinassa oli myös sopivasti huumoria, esim. repeilin kun vanha kalastaja löytää pingviinit kohdassa.

  Oli siellä niitä muitakin hyviä, että vähän huonompiakin. Mutta nämä kirjat luettuani huomasin, ettei tartte pakko olla hyvä piirtämään, mutta jos juoni on hyvä ja toimiva, voihan niitä silti lukea.

  #98385
  Kirppu11
  Member

  Kummatkin Hokutot omistan. Suurin osa tarinoista ei ollut mitenkään ihmeellisiä. Paljon sellaisia oli, joita ei yksinkertaisesti jaksanut lukea loppuun tylsän tarinankerronnan takia. Mutta oli siellä pari hyvääkin.
  Tykkäsin tosi paljon kakkososassa (..?) olevasta Ansa -sarjakuvasta ja Vaahterasiirappiströsseli -sarjasta :3 Jälkimmäisessä oli aivan ihana piirtotyyli ja kummankin juoni oli kiinnostava ja kiva.

  Ykkösosassa tykkäsin erityisesti siitä tarinasta, jossa oli se pikkupoika mikälie, joka ei osannut lentää. :’D Se oli kiva. Nauratti, ja piirrostyyli oli siistiä.
  Se kuolemanjumala -tarina toi jokseenkin täysin mieleen Arina Tanemuran Full Moonin. D: Tämän takia en pitänyt siitä sarjakuvasta. Juoni oli melkeinpä samanlainen, eikä ollut oikein kiinnostavakaan.

  Kawamaru wrote:

  välillä tuli "Oah!" -äännähdyksiä erityisen hienoista piirrostyyleistä. ^^

  Sama ~ :3

  #98616
  Chibi’
  Member

  kiitos kirjaston, olen lukenut molemmat hokuto mangat…kakkososassa osa tarinoista oli täyttä kuraa.Toki välistä löytyi muutama hyvin piirretty ja hauskakin,mutta ykkösosa oli mielestäni parempi,sen tarinat jaksoivat vielä parin lukukerran jälkeen naurattaa.. =D mutta oli se kakkonenkin ihan lukemisen arvoinen.

  #228334
  neiti-kissa
  Participant

  Molemmat on tullut luettua. Mielestäni paras tarina on ensimmäisessä pokkarin ensimmäinen tarina eli ”shakki ja matti”.

  #228382
  martti kissa
  Participant

  mistä tuo Hokuto niminen manga kertoo?

  😉

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.