Hunter X hunter

Home Forums Manga Mangasarjat Hunter X hunter

 • This topic has 19 voices and 142 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 143 total)
 • Author
  Posts
 • #42420
  Allen
  Member

  Hunter X hunter on Yoshihiro Togashin mahtava shounen-sarja, jota julkaistaan tällä hetkellä Shonen jumpissa. Juonta on aika vaikea selittää, mutta kopioin wikipediasta, laiska kun olen ^^

  "The story of Hunter × Hunter focuses on a young boy named Gon Freecss, who one day discovers that the father he had always been told was dead was alive and well. He learns that his father, Ging Freecss, is a legendary Hunter. Despite the fact that his father abandoned Gon with his relatives in order to pursue his dreams, Gon becomes determined to follow in his father’s footsteps, pass the Hunter Examination, and eventually find his father to prove himself as a Hunter in his own right."

  Eli: keskustelua! Yoshihiro on jo melko vanha, joten uusimmissa chaptereissa piirrostyyli on hieman "keskeneräistä" joka on kyllä ihan ymmärrettävää. Hän on naimisissa Naeko Takeuchin kanssa, joka on Sailor moonin luoja. Herra on varmaankin suosituin Yu Yu Hakushon luojana. Keskustelun edistämiseksi lisään jonkun verran kysymyksiä:

  1.Mikä hyvää?
  2.Mistä ette pidä?
  3.Lempihahmot?

  Omat vastaukset:

  1. Tarina, ja hahmot. Etenkin hahmoihin on saatu hyvin fiilistä. Hirveän moni sarja ei olisi saanut pysymään mukana, vaikka piirrostyyli muuttui aika radikaalisti.

  2.Animesta en hirveästi tyksi, mutta pahin asia mistä en pisä on tauot! Ymmärtäähän sen, onhan hän jo aika pappa mutte tottakai se ärsyttää, kun taukoja on mielettömän tiuhaan. En myöskään pisä Leoriosta. Vihaan mieshahmoja jotka eivät osaa mitään.

  3.Ehdottomasti Kurapika. Ei ole se "coolius" mennyt yli, ja sen ase! Sehän on ihan mielettömän hieno! Ihailtava hahmo. Rohkein hahmo mitä tiedän, kaikenmoiset Nen-blade jutut oli aika ihailtavaa rohkeutta.

  #42496
  Devilman
  Member

  YYH:sta pidin paljon, joten sen jälkeen halusin tutustua muuhunkin Togashin tuotantoon, ts. Hunter x Hunteriin, jota olinkin kuullut kehuttavan. Animea olen katsonut nyt 25 jaksoa ja vaikkei alku ollutkaan ihmeellinen, niin kyllä sitä alkaa ymmärtämään, miksi monet tästä niin paljon pitävät.

  Kokeet eriskummallisine tehtävineen ovat tehneet Gonin ja kumppanien seikkailuista parasta pitkään aikaan seuraamaani shoonenmättöä. Tähän asti esitellyistä hahmoista suosikkini on varmaankin Killua, koska hän on sellainen "mysteerinen nuorimies" -tyypin ja jonkin ihan muun sekoitus. Geneerinen ja silti originelli hahmo, ei sellaisesta voi olla pitämättä. Hisoka on myös mielenkiintoinen jätkä.

  Jos pitäisi sanoa, mistä en pidä, niin ehkä se on sitten Togashin piirrosjäljen laadun epätasaisuus (Hunter x Hunteria en juuri ole mangana lukenut, mutta sen huomaa myös Yuu Yuu Hakushosta). Se voi olla todella hienoa ja yksityiskohtaista ja sitten välillä taas yksinkertaista ja yksityiskohdat jäävät turhan vähäisiksi, esim. taustoissa.

  Joka tapauksessa oikein viihdyttävä sarja on siis kyseessä. Mangaakin voisi hankkia, kun pääsen nyt lomalla ostoksille Fantsuun.

  #42527
  Werakki
  Member

  Terveppä terve,

  1, Hyvää sarjassa minun mielestäni on se että sarja menee eteenpäin nopeasti että ei jäädä johonki tiettyyn osaa sarjaa maleskelemaan (miten sanotaankaan) vaan tarina menee eteenpäin

  2, en pidä siitä että hahmot kehittyvät aivan liian nopeasti. Ja toinen asia on se että joku 60chapteria on keskeneräisiä siitä keskeltä sarjaa elikä ne on niin suttusia että niistä ei saa selvää

  3, lempihahmot, jaa-a gon freccs?

  #42682
  Unita
  Member

  Minä oikeastaan tutustuin HunterxHunteriin ennen Yu Yu Hakushoa. Kummastakin pidän todella paljon. Yoshihiro Togashin vain osaa. Taistelut ovat miellyttävä sekoitus toimintaa, taktikointia ja anime/manga tyylistä pohdintaa. Perusjuonikin on mukaansa tempaava kaikessa mielenkiintoisuudessaan.

  Tosiaan itse piirtotyyli on vähän… no keskeneräiseltähän se vaikuttaa monin paikoin. Mutta onneksi sen voi antaa anteeksi viihdyttävän tarinan ja hahmojen ansiosta.

  Lempihahmoa on hiukan hankalampi valita. Taitaapi arvonimi langeta Gonin ja Killuan välille. Gon on eri hellyyttävä hahmo ja ponnistelee tavoitteisiinsa. Ja vaihteeksi päähyvis häviää taisteluita. Killua taasen… no se perinteinen mysteerisyys kerää huomiota.

  Toivotaan että sarja lähtee nyt kunnolla käyntiin ilman uusia keskeytyksiä.

  #42712
  Milja92
  Member

  Tykkään ihan hirveästi, sarjassa on reipas meininki ja hahmot ovat aina niin jänniä ja erilaisia. =3
  Parasta sarjassa on mielestäni piirrostyyli, välillä tosi upeaa mutta silti joskus ihanan simppeliä.
  Lempihahmoni on Gon, vahva ja päättäväinen poju. Lisäksi hän on huvittavan jääräpäinen. ^^
  Luen myös YuYu Hakushoa, sekin on tosi hieno sarja herra Togashilta.

  #42880
  Blackbeard
  Participant

  On kyllä tosi mehevä shonen. Hahmot, tarina, maailma, "Nen-systeemin" monipuolisuus, Hisoka, Hunter-konsepti. Kaiken kaikkiaan tuore kokonaisuus. Kaikki toimi hyviin Greed Island saagan loppuun asti, mutta sitten… Se kauhea tuhrustelu, onhan herra toki iäkäs ja sairastellut paljon, mutta eikö siinä tapauksessa kannattaisi delegoida piirtäminen kokonaan avustajille, ja keskittyä käsikirjoittamiseen. Tuo käsikirjoitus on toinen joka _____ Kimeera arcissa. Alku oli toivottoman tylsä, ja tuo sotkuinen piirrosjälki ei myöskään kannusta lukemaan. Joten jätin kesken. Sitten kun ovat vielä nuo jatkuvat "hiatukset" eli tauot. Muka viikojulkaisu, mutta chaptereita tulee pari kolme puolenvuoden välein. Tuossa jokin aika sitten kun HxH palasi tauolta luin uusimmat luvut, ja kiinnostuin uudestaan. Piirros on ottanut askeleen parempaan suuntaa, ja juonikin vaikutti jännältä.

  Paras hahmo on ehdottomasti Hisoka, hullu sadistinen luultavasti homoseksuaalinen klovni, joka rakastaa tappamista ja kiinnostuu päähenkilö pikkupojasta.. Uskomattoman loistava ja omaperäinen pahis!

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #45756
  Hant
  Participant

  Eniten sarjassa pidän siitä, että se osaa yllättää silloin tällöin, hahmot ja tarina ovat omaperäisiä, lisäksi minusta HxH on aika erilainen verrattuna muihin lukemiini sarjoihin, mielikuvitus loistaa huumorin rinnalla. 😉
  Hunter x Hunterissa en kuitenkaan pidä siitä, että toisinaan siinä tuntuu olevan tekstiä vähän tiuhaan, mutta kyllähän sen lukee kuitenkin… Aluksi hieman suttuinen tyyli häiritsi, mutta siitä on oikeastaan alkanut todella pitää, niin, pidän siitä, siinä on kuitenkin oma viehätyksensä. Ei se omasta mielestäni ole liian sekavaa.

  Lempihahmoja ovat Kuroro Lucifer (Chrolloko se nyt oli?), Killua, Gon ja myös Kurapica.
  Kuroroa olen muuten cosplayannutkin kerran (Minut tunnisti kaksi tyyppiä, jihuu! 😛 )
  Tyyppi on ykkösenä suosikkihahmojen listallani, koska on älykäs, mutta silti aika vahva (ja hänellä on uskomattoman tyylikkäät vaatteet!) Lisäksi on "pahismaisuudestaan" huolimatta aika ystävällinen tyyppi.

  #85520
  Blackbeard
  Participant

  Jeeaah! HxH palaa jälleen tammikuussa. Tätä on odotettu.

  Ryhdistäydyin tässä jokin aika takaperin, ja puskin läpi Chimaera arcin alun, ja nyt olen täysin rakastunut tähänkin arciin. Loistavaa psykologista sisältö ja hahmokehitystä. Varsinkin kimeeroiden henkinen kasvu keskellä koko kaoottista tilannetta on jotenkin niin upeaa luettavaa.

  #85551
  Hant
  Participant

  Omasta mielestäni se kimera-muurahais saga/arc/miksi nyt sitä kutsuisikaan on tosi hyvä, odottaa ihan innolla että saisi jatkoa. 😀 (tällä hetkellä omistan siis kaikki 25 enkuksi käännettyä kirjaa)

  #85608
  Devilman
  Member

  Juuri kun ehdin taas pohtia, miten kauan menee, että HxH palaa, tulee tämä loistava uutinen! OP:n ohella Jumpin paras toimintasarja saisi kyllä jatkua sitä kymmentä viikkoa pidempään sitten, kun se tammikuussa starttaa. Toivottavasti taidekin on jostain kotoisin. No, tarina jatkuu ja se on pääasia, ennen viime taukoahan Neteron ja kunkun välinen taistelu raivosi. Jännä nähdä, mitä seuraa.

  Muuten: Togashin hahmot ovat olleet tähän asti suurimmaksi osaksi todella omaperäisiä ja originelleja ulkonäöltään, mutta (kimeramuurahaisten) kuningas tuo kyllä auttamatta Cellin mieleen. No, kunkun hahmossa on sentään paljon enemmän syvyyttä…

  Vielä kun tämä saataisiin suomeksi, näin säkenöivän omaperäinen ja jännittävä sarja olisi ilmiselvä jättimenestys, ihan vaan vinkkinä Antti-sedälle…

  #85612
  Hant
  Participant

  Hah, hyvä etten ole ainut joka huomasi että kunkulla ja Cellillä on yhtäläisyyksiä. 😀 Mutta toisaalta ei meikäläistä kyllä ollenkaan haittaa hahmon Cell-mäisyys.

  – Muistan kerran aikaisemmin (kun oli vielä wanha foorumi) ehdottaneeni suomemmettavaksi Hunter x Hunteria ja 666 Satania mutta vastaus kuului että tällä hetkellä keskitytään kustantamaan sarjoja jotka sopivat suuremmalle yleisölle laudasta laitaan. (Kun nuo sarjathan eivät välttämättä kaikille sovi ja kun ikärajojakaan ei aivan pystytä valvomaan)
  Vaikka toisaalta eivät ne kyllä niin pahoja ole, mutta tuskin Antti-setä tai kukaan muukaan haluaa kukkahattu-tätejä kintereilleen sen takia kun heidän rakas kullannuppunsa sattui lukemaan tälläistä ja tälläistä sarjaa ja sai hieman traumoja. 8-D

  #85615
  Devilman
  Member

  No joo, mutta Punis uskalsi tuoda Black Lagoonin lehtipisteisiin ja Egmont Hellsingin. Ei Hunter x Hunter sentään noita traumaattisempi kokemus voi olla, tosin se on kyllä nuoremmille suunnattu… no, joka tapauksessa yritän sanoa, että turha Sangatsun on enää mitään kukkahattutätejä pelätä.

  #85626
  Blackbeard
  Participant

  Totta, kun Dragonballin pippeleistä selvittiin, niin sen jälkeen tuskin on tulossa kukkahatturintamalta enään uutta sanomista.

  Minullakin tosiaan oli ensimmäiset reaktiot, kun Kuningas kuoriutui, että Cellhän se siinä. Tosin onneksi osoittautui paljon moniulotteisemmaksi hahmoksi.

  Voisikos joku vielä vähän muistuttaa, että mihin Ikarugon tilanne jäi? Tietysti värjättynä, ettei tule ketään spoilattua. Itse en kun muista millään miten se kohtaaminen sen hummerin kanssa päättyi.

  #85627
  Hant
  Participant

  Siis tikanheitossa, mustekala?
  Killua oli saada verenhukan, mutta mustekala pelasti sen koska oli liikuttunut Killuan sanoista että eri tilanteessa ne olisi voineet olla kavereitakin. Noh, sitten tämä heppu päätyikin "Huntereiden" puolelle auttamaan palatsin valtaamisessa.
  Jos joku muu muistaa paremmin niin olkaa hyvä ja valaiskaa lisää. 🙂

  #85644
  Blackbeard
  Participant

  Tuon viellä muistin, mutta mitä tapahtui sen jälkeen kun hyökkäys kimeeroiden linnaan oli alkanut ja ja Ikarugo meni jonkun hissin kanssa kanssa alas, ja se hummerikimeera tuli perässä.

  Ei niin että sillä suuresti merkitystä olisi, voinhan ihan hyvin itsekin skimmailla läpi viimeisimmät luvut ennen kuin tarina jatkuu 🙂

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 143 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti