Ikigami

Home Forums Manga Mangasarjat Ikigami

 • This topic has 1 voice and 0 replies.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #79079
  an&ri
  Member

  Tämmöistä luin, ja ajattelin, että jos nyt jaksan, voin kirjoittaa siitä jutun tänne, jos vaikka joku muukin haluaisi lukea…?

  Taas on kyseessä seinen manga, kirjoittanut ja piirtänyt Motoro Mase. Ikigamista on myös tehty mangaan perustuva elokuva, jonka on ohjannut Tomoyuki Takimoto.

  Japanissa on otettu käyttöön uusi laki japanilaisten laiskuuden ja elämänhalun puutten takia. Lain mukaan valitaan sattumanvaraisesti joku 18-24 kuolemaan vähän väliä. Tämä sen takia, että pelko kuolemasta saisi ihmiset elämään paremmin, ja käyttämään nuoruutensa hyvin. 24 tuntia ennen kuolemaansa se joka kuolee saa varoituksen seuraavasta tapahtumasta, jotta osaisi elää elämänsä viimeisen päivänsä hyvin. Tietenkään aivan kaikki "kuolemaantuomitut" eivät välttämättä ikinä saa käsiinsä tätä varoitusta, "ikigamia", vaan kuolevat siitä mitään tietämättä.
  Kuolema hoidetaan niin, että japanin kansalaisiin ruiskutetaan jotain ihme ainetta lapsena, jossa yhdessä tuhannesta on pieni kapseli, joka tiettynä aikana pysäyttää ihmisen sydämen. Tätä hoitavalla järjestöllä on eräs systeemi, jonka ansiosta kukaan ei tiedä kuka tulee kuolemaan ennen kuin on sen aika. Mutta sitä en selitä nyt, kun en jaksa.

  Sarjassa seurataan lähinnä Kengo Fujimoton elämää, joka kuljettaa ikigameja ihmisille, sekä ikigamin saaneiden ihmisten elämää, heidän menneisyyttään ja kuolinpäiväänsä.

  Omia mielipiteitä mitä tästä nyt sanoisi…Tämä sarja on vähän niinkuin todella hyvä yritys tehdä koskettavaa seineniä, ja on lähes täydellisesti onnistunut siinä. Juoni ontuu joiltakin kohdilta, eivätkä ihmisten reaktiot välttämättä ole kauhean realistisia, mutta silti koko systeemi on varsin hyvää luettavaa. Tekijälle pitää ehkä vielä antaa vähän aikaa tämän kanssa, olisin voinut nähdä tämän paremminkin onnistuneena.
  Lukekaa ihmeessä.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.