Initial D

Home Forums Manga Mangasarjat Initial D

 • This topic has 2 voices and 1 reply.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #53519
  Devilman
  Member

  Shuuichi Shigenon tällä hetkellä 38 kirjaa käsittävä Initial D -manga kuvaa driftingiä vuoristoteillä. Lukuisat eri tiimit antavat kumin palaa mutkaisilla teillä ja siinä se. Sen suurempaa juonta ei kannata sarjasta hakea. Päähenkilö Takumi Fujiwara kuljettaa vanhalla Toyota AE86:lla tofua ja vaikka hän alussa esittää kavereilleen, ettei ymmärrä mitään autojen päälle, eikä sen puoleen välitäkään niistä ymmärtää, on hän (tietenkin) loistokuski, jolle ei paljon vertaisia löydy.

  Shigenon taide ei varmasti kaikkia miellytä. Ihmiset ovat suorastaan rumia, autot taas ovat upeasti piirrettyjä, lähes valokuvantarkkoja jäljennöksiä. Tästä ei tosin liene haittaa kun kyseessä on sarja, joka on melkeinpä pelkkää rallia. Animea on tehty tähän mennessä neljä kautta eli stagea. Autot ovat toteutetut CGI:nä (ja kieltämättä kovin kankeana sellaisena), mutta niihin tottuu, jos sarjaa jaksaa katsoa pitempään. Taustamusiikkina soi eurobeatiä, mikä sekään ei ehkä ole kaikkien mieleen, mutta kun sarjaa on aikansa seurannut, Initial D:tä ei voisi kuvitellakaan ilman sitä. Mangassahan ei tätä musiikkia tietenkään ole tunnelmaa luomassa, mutta onneksi sitä voi lukiessa laittaa soimaan taustalle.

  Sarjan voisi helposti luulla uppoavan pelkkiin autohulluihin, mutta niin ei välttämättä aina ole, itsekin olen siitä esimerkkinä. Liikoja ei auta odottaa, sillä juoni on ohuempi kuin siitä vanhasta vitsistä tuttu kirja ruotsalaisista suurmiehistä. Initial D ei ole mikään erityisen hyvä sarja, muttei niin huonokaan, jos vain on sitä seuratessaan turhia ajattelematta.

  #53984
  Tamori-san
  Participant

  Hyvä sarja… kuuluu omiin suosikkeihini.

  Juu taide nyt on mitä on mutta kisat siinä on hyviä… ite pidän niistä ovelista kikkailuista mitä ne siinä koijailee…

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.